Ανάστατοι οι Κρητικοί αγρότες από τα συνεχή κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στις λαϊκές αγορές της πρωτεύουσας

Μάστιγα φαίνεται ότι έχουν γίνει οι κλοπές των αγροτικών φορτηγών αυτοκινήτων των παραγωγών που εμπορεύονται τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Οι κλέφτες, στοχεύουν σε αυτοκίνητα ανθρώπων του μόχθου που από κάθε σημείο της Ελλάδας που παράγει αγροτικά προϊόντα, έχουν βρεθεί στην πρωτεύουσα για να τα διαθέσουν στην αγορά, χωρίς μεσάζοντες ώστε να τους μείνουν λίγα ευρώ παραπάνω και αντ΄ αυτού ξυπνούν ξημερώματα για να βρεθούν στη λαϊκή και αντικρίζουν τη θέση που είχαν παρκάρει από την προηγούμενη βραδιά, κενή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αγρότη από την Ιεράπετρα, που χθες τα ξημερώματα καθώς επέστρεψε στην Αθήνα, μετά το τριήμερο, αντίκρισε στη θέση που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του την Παρασκευή να υπάρχει άλλο, γιατί πολύ απλά για κάποιους, του το είχαν κλέψει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σπάζοντάς του τζάμια και εισβάλοντας μέσα σε αυτό για να το θέσουν σε λειτουργία και να φύγουν.

Αμέσως ο άτυχος παραγωγός ενημέρωσε την υπηρεσία της Ασφάλειας , όπου κατέγραψε το περιστατικό, ένα όμως συνηθισμένο περιστατικό για εκείνους που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις των κλοπών, δεν έχουν καταλήξει στα ίχνη των δραστών.

Ο συγκεκριμένος άνδρας δηλώνει ότι το τελευταίο έτος έχουν κλαπεί με τον ίδιο τρόπο τουλάχιστον 8 με 10 αυτοκίνητα, μόνο από αγρότες της Κρήτης. Το σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί σε αυτήν την περίπτωση, είναι ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει και ο εξοπλισμός τους, είτε αυτά είναι πάγκοι για τα εμπορεύματα, είτε ζυγαριές, ταμειακές μηχανές, ομπρέλες, που είναι όλα αντικείμενα μεγάλης αξίας που αγγίζουν περίπου το ποσό των 1000 ευρώ επιπλέον.

Οι αγρότες είναι ανάστατοι βλέποντας το βιός τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγες ώρες και την περιουσία τους να την κλέβουν άλλοι. Μιλούν για συμμορία ληστών και αναφέρουν ότι το Κράτος πρέπει να λάβει τα μέτρα του και να προστατεύσει του πολίτες που δέχονται αναίτιες επιθέσεις.
πηγή: radiolasithi.gr