Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο για να μην αποκαλύψει το κύκλωμα



Πρωτοφανείς και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως για την εγκληματική οργάνωση που δρούσε επί πέντε χρόνια στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, αποκομίζοντας πάνω από 30 (!) εκατομμύρια ευρώ από το παράνομο στοίχημα και τα «φρουτάκια».

Συνολικά κατηγορούνται 87 άτομα, τρία από τα οποία είχαν «αρχηγικό» ρόλο και δεν δίστασαν να κλείσουν σε ψυχιατρείο έναν άνθρωπο που γνώριζε τα πάντα για το κύκλωμα και απειλούσε με καταγγελίες.

Οι πολυήμερες έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη 44 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο 37χρονος «αρχηγός», οι «υπαρχηγοί» του -μια 34χρονη και ένας 39χρονος- και 23 μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα οκτώ μέλη.

Οι υπόλοιποι 18 είναι παίκτες που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να συμμετέχουν στα παιχνίδια. Σε βάρος άλλων 43 σχηματίστηκε δικογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και όλοι κατηγορούνται για σωρεία υποθέσεων απάτης μέσω του παράνομου στοιχήματος, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διενέργεια τυχερών παιχνιδιών και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος με τους διαφυγόντες φόροι να ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 280.000 ευρώ, 248 δολάρια Αμερικής και 140 δολάρια Καναδά, 47 χρυσές λίρες Αγγλίας, βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει διακίνηση περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, άυλους τίτλους διαφόρων τραπεζών αξίας περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, συμβόλαια αγοράς ακινήτων, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, ένα φουσκωτό ταχύπλοο μήκους 8,5 μέτρων με δύο κινητήρες, μια μοτοσικλέτα, ένα ταχύπλοο μοτοποδήλατο και δυο ποδήλατα μεγάλης αξίας. Όλα αποκτήθηκαν με τα παράνομα κέρδη.

Στο δίκτυο έξι καταστημάτων Internet καφέ και σε καφετέριες που λειτουργούσαν ως καζίνο όλο το 24ωρο στο Βόλο, τη Νέα Ιώνια και τον Αλμυρό Μαγνησίας, η οργάνωση τοποθετούσε συνεργάτες ως υπεύθυνους και είχε εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης και άλλα συστήματα ασφαλείας για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση εφόδου αστυνομικών.

Οι συνεννοήσεις μεταξύ των μελών γίνονταν με κωδικούς και συνθηματική φρασεολογία. Για να προσελκύουν πελάτες τους παρείχαν μεταφορικά μέσα, καφέ, αλκοολούχα ποτά και φαγητό, ενώ έκαναν και κληρώσεις με έπαθλα μεγάλα χρηματικά ποσά!

Στα καταστήματα κατασχέθηκαν 194 πλήρη συστήματα υπολογιστών με τα οποία διενεργούνταν τυχερά παιχνίδια, τρεις φορητοί υπολογιστές, κάμερες καταγραφής, βίντεο, τηλεκοντρόλ και άλλα ηλεκτρονικά είδη, 17 κινητά, αλλά και τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 265,4 γραμμαρίων. Η Ασφάλεια Βόλου συνεχίζει την έρευνα σε συνεργασία με το ΣΔΟΙΕ και την Οικονομική Αστυνομία για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών της οργάνωσης.


trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου