Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μακριά… κι «αγαπημένοι»!

Μακριά… κι «αγαπημένοι»!


Το ντέρμπι «αιωνίων» … αναβλήθηκε κι ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνος απέναντι στα θηρία του ε’ ομίλου του ΤΟΡ 16. Στο χέρι τού Ολυμπιακού η πρόκριση στα playoffs.


Όσοι εύχονταν ελληνικό «εμφύλιο» σε Ο.Α.Κ.Α. και Σ.Ε.Φ. πρέπει να συνεχίσουν να το εύχονται, αλλά για τα playoffs. Οι συναντήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού αποφεύχθηκαν στο ΤΟΡ 16, αφού θα συνεχίσουν σε διαφορετικούς ομίλους, όπως οριστικοποιήθηκε έπειτα και την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας της αυλαίας της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

Παρόλα αυτά οι «εμφύλιοι» είναι αρκετοί σε Ισπανία, Τουρκία & Γερμανία.

Απ’ την πλευρά τους, οι ελληνικές ομάδες θα προσπαθήσουν να βγουν αναίμακτες από οποιεσδήποτε μάχες σε ε’ και στ’ όμιλο, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη φάση των «8».

Mission possible για Παναθηναϊκό, αν…

Ο Παναθηναϊκός έχει δυσκολότερη αποστολή απ’ ό,τι ο Ολυμπιακός, αλλά όχι κι απίθανη, συν ότι μπορεί να βγει διπλά κερδισμένος στην περίπτωση πρόκρισης.

Αν η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερει να τερματίσει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση, επιτρέποντας μόνο σε μία εκ των ισχυρών Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας να τον προσπεράσει, θα συνεχίσει στην 8άδα με πλεονέκτημα έδρας κι απέναντι σε αντίπαλο από πιο βατό όμιλο. Η πρόκριση μέσω της τρίτης ή τέταρτης θέσης δεν αποκλείεται να μοιάζει και δώρον άδωρον, αφού θα πρέπει να υπερκεράσει αντίπαλο και μειονέκτημα έδρας.

Απ’ την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει ως αντίπαλο δέος μόνο τη Μπαρτσελόνα, αφού, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, ομάδες όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι η Σιένα έχουν να επιδείξουν περισσότερο τα ονόματά τους παρά τις δυνατότητές τους. Πόσω μάλλον η Κίμκι κι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, οι οποίες βάσει των εμφανίσεών τους στον α’ όμιλο, όπου έλαβε μέρος κι ο Παναθηναϊκός, συν η γνώριμη για τον ίδιο Κάχα Λαμποράλ, δεν τρόμαξαν κανέναν.

Όλα αυτά στη θεωρία, αφού άπαντες θα κριθούν στην πράξη…

ΤΟΡ 16 (27/12-5/4)

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης (Α1)
Παναθηναϊκός (Α3)
Ουνικάχα (Β2)
Άλμπα Βερολίνου (Β4)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γ1)
Αναντολού Εφές (Γ3)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δ2)
Μπάμπεργκ (Δ4)

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
Κίμκι (Α2)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Α4)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Β1)
Σιένα (Β3)
Ολυμπιακός (Γ2)
Κάχα Λαμποράλ (Γ4)
Μπαρτσελόνα (Δ1)
Μπεσίκτας (Δ3)

PLAYOFFS (9-25/4): Ε1-ΣΤ4, Ε2-ΣΤ3, ΣΤ1-Ε3, ΣΤ2-Ε4 (πλεονέκτημα έδρας για τις ομάδες με καλύτερη θέση)
FINAL FOUR (10-12/5): The O₂, Λονδίνο


Πηγή: gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου