Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνα για τις σκοπιανές τομάτες που "πλημμύρισαν" την αγορά



Ήδη , μετά και το δημοσίευμα του Cretalive οι αρμόδιες αρχές και το ΣΔΟΕ ερευνούν την υπόθεση, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του εισαγγελέα


Άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιών στις καταγγελίες των παραγωγών της Κρήτης για τις Σκοπιανές τομάτες που έχουν "πλημμυρίσει" το τελευταίο διάστημα και την αγορά του νησιού (δείτε εδώ).

Ήδη , σύμφωνα με τις πληροφορίες τόσο οι Διευθύνσεις Εμπορίου και Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και το ΣΔΟΕ ερευνούν το πώς ο εισαγωγέας προχώρησε στην κίνηση αυτή, ελέγχοντας παραστατικά, προέλευση αλλά και πού τις διοχέτευσε ( και με ποιόν τρόπο) , ενώ για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Ντισπυράκης εκ μέρους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) ενημέρωσε σχετικά τον αρμόδιο εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβαση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των παραγωγών θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία και έχει καθαρά στόχο να πλήξει τους ντόπιους καλλιεργητές . Όπως τονίζουν έγινε σε μια εποχή που η τιμή του προϊόντος είχε ξεφύγει από τα χαμηλά των 15 λεπτών των κιλό που πωλείτο μέχρι πρόσφατα και είχε φτάσει και στα 30 λεπτά το κιλό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αθρώα αυτή εισαγωγή τομάτας από τα Σκόπια έγινε για να "γεμίσει" η αγορά , να πέσει η τιμή και να μπορέσουν και πάλι οι επιτήδιοι να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και τους ντόπιους παραγωγούς


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου