Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Βγαίνουν τα τρακτέρ την Πέμπτη στα Φάρσαλα



Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων καλούν όλους τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά με τα τρακτέρ στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί...


την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία των Φαρσάλων.

Για την κινητοποίηση η ΕΟΑΣΝΛ εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει τα εξής: «Με την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ, οι αγρότες θα φορολογηθούμε άγρια από το πρώτο ευρώ με 13% ενώ συζητάνε να μπει χαράτσι και στα χωράφια.

Η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από φέτος από 11% στο 6% με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργηση της.

Η μείωση κατά 30 ευρώ στις ήδη χαμηλές αγροτικές συντάξεις και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Η αύξηση των ασφαλίστρων του ΟΓΑ για την υγεία κατά 70%, την αύξηση και επέκταση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 35% που θα αυξάνει όταν δεν χρησιμοποιούμε γεννόσημα.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα κατά τουλάχιστον 30% και την νέα αύξηση που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο.

Η εξίσωση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο με το πετρέλαιο κίνησης και η κατάργηση της επιστροφής φόρου με την αύξηση στα άλλα μέσα και εφόδια. Οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές. Οι χαμηλές τιμές των προϊόντων. Όλα αυτά κάνουν απαγορευτική τη συνέχιση των καλλιεργειών και από την αδυναμία προμήθειας εφοδίων αφού τα δάνεια σχεδόν καταργήθηκαν.

Η άρνηση της κυβέρνησης να αποζημιώσει την ζημιά από το πράσινο σκουλήκι και την άρνηση καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε όσους δεν έχουν πιάσει το πλαφόν.

Τα χρήματα που χρωστάνε σε μια σειρά προϊόντα, (βίκος, γάλα, κλπ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!

Ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των σκληρών μαζικών αγώνων μας, των πολυήμερων μπλόκων. Η απογοήτευση και η μοιρολατρία μόνο νέα βάρβαρα μέτρα θα φέρει από την κυβέρνηση και την Ε.Ε, οδηγώντας μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Χωρίς τους σκληρούς αγώνες μας θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση σήμερα. Εμπρός να αντισταθούμε στην άγρια αντιαγροτική επίθεση που βιώνουμε!

Η νέα ΚΑΠ όπως και οι προηγούμενες θα φέρει νέο ξεκλήρισμα και εγκατάλειψη καλλιεργειών όπως το βαμβάκι για αυτό συνδέουμε άμεσα την ανάγκη ανατροπής της ΚΑΠ της Ε.Ε στον αγώνα για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Διεκδικούμε άλλη πολιτική ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες και θα εξασφαλίζει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Όλοι με τα τρακτέρ την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στα Φάρσαλα να αγωνιστούμε ενάντια στην συντριβή μας».



onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου