Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ρήξη Σαμαρά με τους υπαλλήλους της Βουλής


Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο θέμα των περικοπών των υπαλλήλων της Βουλής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το «πάγωμα» της...


 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε περικοπές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Εγώ και η κυβέρνησή μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση».



Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού – που έγινε από τις Βρυξέλλες – δεν απευθυνόταν μόνο στους εργαζομένους στη Βουλή αλλά και προς τους βουλευτές των κομμάτων που τους στηρίζουν. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ζητήσει από τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να στηρίξουν τη ρύθμιση, παρά τις όποιες αντιδράσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, οι βουλευτές – ανεξαρτήτως κόμματος – έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ενώ ακόμη και ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τίθενται υπέρ του να μην υπάρξουν περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων στη Βουλή. Υπάρχουν και «γαλάζιοι» βουλευτές ωστόσο οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί. Παρά τις «φωνές» στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω και είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται υπερωρίες 52 ωρών τον μήνα (νυχτερινά και Σαββατοκύριακα λόγω της φύσης της εργασίας) όταν στο υπόλοιπο δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις οι υπερωρίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες τον μήνα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα οι υπερωρίες ξεπερνούν τα 600 ευρώ τον μήνα για τον κάθε υπάλληλο της βουλής.

Στο μεταξύ, η ευθεία σύγκρουση του Αντώνη Σαμαρά με του υπαλλήλους της Βουλής ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδρασή τους, καθώς ήδη προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας αλλά και στο να «μπλοκάρουν» την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου