Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η γκαλερί ήταν οπλοστάσιο

Η γκαλερί ήταν οπλοστάσιο

Γκαλερί-οπλοστάσιο ανακάλυψαν αστυνομικοί στη Σκιάθο.


Στα ράφια του συγκεκριμένου εκθετηρίου για έργα τέχνης δεν υπήρχαν πίνακες ζωγραφικής, αλλά όπλα και κάθε λογής σπαθιά, τα οποία ο 66χρονος ιδιοκτήτης διέθετε προς πώληση σε Έλληνες και ξένους που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 66χρονος δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια, ενώ δεν είχε προμηθευτεί καν νόμιμα τα όπλα.

Μέσα στη γκαλερί, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έντεκα πιστόλες (κουμπούρια), μία μονόκαννη και μία δίκαννη καραμπίνα και μία τεράστια συλλογή αιχμηρών αντικειμένων.
ο 66χρονος ήταν κάτοχος αδείας εμπορίας λογχών, ξιφών, σπαθιών και ξιφιδίων, η οποία, ωστόσο, είχε λήξει από τον Απρίλιο του 2012, ενώ για τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, δεν βρέθηκαν νόμιμα παραστατικά για την αγορά τους.

Στο μεταξύ, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σκιάθου ανακάλυψαν ακόμη ένα οπλοστάσιο που είχε στην κατοχή του ένας 52χρονος, ενώ, παράλληλα, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ασχολείται και με την αρχαιοκαπηλία, αφού εντόπισαν δύο πτυσσόμενους ανιχνευτές μετάλλων με δίσκο.

Η αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του υπόπτου αποκάλυψε ένα χασισόδεντρο, ύψους 1,20 μ. και 3,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και ένα οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα υποπολυβόλο replica με γεμιστήρα, ένα πιστόλι replica των 9 χιλιοστών, μία επαναληπτική καραμπίνα, δύο φλόμπερ, 8ο φυσίγγια καραμπίνας και φλόμπερ, τρία μαχαίρια, μία λεπίδα μήκους 23 εκατοστών, χωρίς λαβή και ένα πτυσσόμενο στιλέτο με λαβή σε σχήμα σιδερογροθιάς.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου