Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η χρήση του Wi-Fi αυξάνεται με γοργό ρυθμό



Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει σήμερα για τη χρήση του ασύρματου διαδικτύου (Wi-Fi) διαπιστώνει νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επειδή...



η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, συνιστά τη διάθεση επιπλέον ραδιοφάσματος σε ολόκληρη την ΕΕ για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης.

Σημειώνεται ότι το , το 71% του συνόλου της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων στην ΕΕ έγινε με smartphones και tablets, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% μέχρι το 2016. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει στη διάδοση της χρήσης του Wi-Fi μέσω της διάθεσης επιπλέον ραδιοφάσματος και επιβολής πιο ευέλικτων κανονιστικών ρυθμίσεων.

Ακόμη, η εξάπλωση του Wi-Fi αναμένεται ότι θα παρέχει οφέλη στους χρήστες και σε επίπεδο τιμών, ενώ θα αντιμετωπισθεί η συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G.

Σκοπός είναι να επεκταθεί η κάλυψη του δικτύου σε δυσπρόσιτους τόπους και στο εσωτερικό μεγάλων κτιρίων.

Η μελέτη προτείνει να καταστεί ευρέως διαθέσιμο ραδιοφάσμα από 5150 MHz έως 5925 MHz για την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (Wi Fi). Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, χρειάζεται να συνεχιστεί η διάθεση των ζωνών συχνοτήτων 2.6 GHz και 3.5 GHz για χρήση στην κινητή τηλεφωνία και να εξεταστεί η δυνατότητα για μελλοντικές αδειοδοτήσεις 3.5 GHz και για άλλες πιθανές νέες αδειοδοτημένες ζώνες συχνοτήτων κινητών επικοινωνιών.

Το Wi-Fi χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στο σπίτι και στο γραφείο και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη σύνδεση πολλαπλών συσκευών με μία μόνο συνδρομή στο διαδίκτυο.

Η χρήση του Wi-Fi αυξάνεται με γοργό ρυθμό στους δημόσιους χώρους, καθώς και από τους φορείς εκμετάλλευσης των κινητών δικτύων, οι οποίοι επιδιώκουν να αποσυμφορήσουν τα κορεσμένα δίκτυα 3G.


Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου