Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Στο Ρέθυμνο θα προσθαλασσωθούν τα πρώτα υδροπλάνα



Αν βρίσκεστε σε κάποιο λιμάνι της Κρήτης απολαμβάνοντας τον καφέ σας και ξαφνικά δείτε ένα αεροσκάφος να προσγειώνεται στη θάλασσα μην τρομάξετε! 


Θα είναι ένα από τα υδροπλάνα που θα πραγματοποιούν πτήσεις ανά το νησί. Μάλιστα στο Ρέθυμνο δημιουργείται το πρώτο υδατοδρόμιο της Κρήτης.

Τη μελέτη, κατασκευή και αδειοδότηση του υδατοδρομίου ανέλαβε η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια μετά τη σύμβαση που υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου.

Όσο για το πότε προβλέπεται να αρχίσουν οι πρώτες πτήσεις, αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η αδειοδότηση του υδατοδρομίου και θα ολοκληρωθεί η ενοικίαση των πρώτων υδροπλάνων από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου Μίνως Αλεφαντινός υποστηρίζει ότι το Ρέθυμνο θα εξελιχθεί σε κομβική περιοχή για τα υδροπλάνα στην Κρήτη καθώς διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: ποιοτικό τουρισμό και προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Η απογείωση των υδροπλάνων μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τα υδατοδρόμια είναι πλέον γεγονός και ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να εγκαινιαστούν οι πτήσεις.

Η Κρήτη μαζί με τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Νησιά του Ιονίου είναι οι πρώτοι σχεδιαζόμενοι προορισμοί των υδροπλάνων για τις αρχές του επόμενου χρόνου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, από τη μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία των υδροπλάνων στην Κρήτη που εκπονήθηκε από τις εταιρείες και τα Ελληνικά Υδατοδρόμια τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και οι προοπτικές εξαιρετικές.

Πηγή:neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου