Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Αποφεύγετε τις θέσεις στο παράθυρο του αεροπλάνου



Η επιλογή ενός καθίσματος δίπλα σε παράθυρο στο αεροπλάνο έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνει την πιθανότητα...



θρόμβωσης των εν τω βάθη φλεβών. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος για τους παχύσαρκους επιβάτες, οι οποίοι είναι έξι φορές πιθανότερο να αναπτύξουν θρόμβωση απ ότι αν κάθονταν δίπλα στο διάδρομο.

Έρευνα που υποστηρίζει αυτή τη θεωρία έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι επιβάτες που κάθονται στις θέσεις που έχουν παράθυρο, είναι και αυτοί που κοιμούνται περισσότερο άρα κινούνται λιγότερο στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Ο ύπνος για αρκετές ώρες μέσα στο αεροπλάνο αυξάνει τις πιθανότητες ενός θρόμβου στο αίμα διότι τα πόδια είναι κρεμασμένα προς τα κάτω και το αίμα «λιμνάζει». Τα προβλήματα έρχονται εάν ο θρόμβος ταξιδεύει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στους πνεύμονες, όπου μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό έμβολο.

Οι επιβάτες που κάθονται στα καθίσματα στο διάδρομο ή σε αυτά ανάμεσα τους (παράθυρου και διαδρόμου), δεν κοιμούνται το ίδιο συχνά με αυτούς που κάθονται δίπλα σε παράθυρο, ίσως γιατί οι τελευταίοι είναι δυσκολότερο να σηκωθούν ή να κινηθούν λόγω θέσης.

Επιβάτες που έχουν κάνει κατανάλωση ενός ποτού πριν την πτήση, βρέθηκε ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν θρόμβο.









Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου