Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μια μελέτη αποκαλύπτει πως άφησαν «γυμνό» το αεροδρόμιο Ηρακλείου



Επειγόντως στην επιτροπή Περιβάλλοντος η μελέτη για το 'Καζαντζάκης'- τα τρία σενάρια, το λάθος με το αεροδρόμιο Καστελίου και τι προβλέπουν για την κίνηση



Τη νέα περιβαλλοντική μελέτη του αεροδρομίου Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης καλείται να εγκρίνει επειγόντως σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης σε μια από τις πιο σημαντικές της συνεδριάσεις για φέτος. Στην επιτροπή θα συζητηθούν ακόμη και άλλες ΜΠΕ, ενδιαφέρουσες προγραμματικές συμβάσεις και μελέτες για τη δυτική Κρήτη.

Στην επιτροπή πάντως αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου το οποίο είχε αποσυρθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς επρόκειτο για μια μελέτη χιλιάδων σελίδων και δεν είχαν προετοιμαστεί σωστά οι υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντως με την ΥΠΑ και την μελετητική ομάδα οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μέχρι να ξεκινήσει το αεροδρόμιο στο Καστέλι είναι επείγουσες καθώς παραδέχονται ότι έχει μείνει πίσω και δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες!

“Λίγο τα λάθη και οι αδυναμίες, λίγο οι καθυστερήσεις και κυρίως η προσήλωση στο αεροδρόμιο Καστελίου(ενόψει ότι το έργο θα γινόταν κάποια στιγμή άφησαν...στην τύχη του το αεροδρόμιο Ηρακλείου) έχουν αφήσει πίσω το αεροδρόμιο Ηρακλείου” το οποίο προβλέπεται ότι το 2020 θα έχει πάνω από 8,5 εκατομμύρια επιβάτες!

Οι μελετητές εξετάζουν ουσιαστικά 3 σενάρια και το…μηδενικό σενάριο (να μην γίνει δηλαδή απολύτως τίποτα!) για το αεροδρόμιο και επιλέγουν τη λύση “1” που προβλέπει υποδομές στην πίστα, επέκταση αεροσταθμού και συνεργασία με το λιμάνι για τις κρουαζιέρες, αλλά και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην ΜΟΜΑ…



Πηγή:cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου