Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δικαστική απόφαση - σταθμός για διαθεσιμότητα: δικαίωσε 22 εκπαιδευτικούς



Ανοίγει το δρόμο για νέες προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που δικαίωσε 22 εκπαιδευτικούς



Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (άλλοι 12.500 έως τέλος Δεκεμβρίου), προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα, όλο και περισσότερες δικαστικές αποφάσεις αποδυναμώνουν την εφαρμογή του μέτρου.

Αυτή τη φορά, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με απόφαση του προέδρου του, έκανε δεκτή την αίτηση 22 εκπαιδευτικών, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 23 Ιουλίου, χορηγώντας προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες προσφυγές δημοσίων υπαλλήλων που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα, όπως μεταξύ άλλων οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Ως προς την υπόθεση των 22 εκπαιδευτικών, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως.

Και οι 22 εκπαιδευτικοί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνες διαφόρων Πρωτοδικείων της χώρας, που έδωσαν προσωρινή προστασία σε εργαζόμενους υπό καθεστώς διαθεσιμότητας.

Χθες, εξάλλου, προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ προσφυγή κατέθεσε και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας την ακύρωση απόφασης για κατάργηση 100 θέσεων, με το επιχείρημα ότι ελήφθη χωρίς να προηγηθεί κάποια μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Επιπλέον, αναμένεται και η προσφυγή των πανεπιστημιακών καθηγητών, κάτι που έχουν προαναγγείλει, λόγω της ένταξης σε διαθεσιμότητα 1.348 διοικητικών υπαλλήλων τους.



Πηγή:newsit.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου