Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Επιδεινώνεται ο καιρός



Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).



Τα φαινόμενα στο Αιγαίο ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το πρωί. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ήδη πάντως τα πρώτα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αναλυτικότερα:

Αττική:

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με περαιτέρω ενίσχυση από το μεσημέρι και μετά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Μακεδονία, Θράκη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπου τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο
ς
Άστατος θα είναι ο καιρός. Κατά περιόδους θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πιθανόν ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βρόχες και διαστήματα βελτίωσης. Υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου