Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Citi: "Έλληνες ήρωες" οι ΟΤΕ και ΔΕΗ



Έναν «οδηγό» για τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου παρέχει η Citigroup σε σημερινή της ανάλυση, εν όψει της κατηγοριοποίησης ως αναδυόμενη αγορά στους MSCI δείκτες (26 Νοεμβρίου), ξεχωρίζοντας ως «Έλληνες Ήρωες» τις μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ.




Η Citigroup εκτιμά ότι –για την αρχή τουλάχιστον- οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών θα χαιρετίσουν την κατηγοριοποίηση της Ελλάδας σε αυτές.

Και εξηγεί λέγοντας ότι οι Ρωσία, Τουρκία και Νότια Αφρική αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νομίσματα και τα επιτόκια. Η Πολωνία και η Νότια Αφρική έχουν ζητήματα ανάπτυξης ενώ η Ελλάδα, μέλος του ευρώ, είναι μια αγορά χαμηλότερου νομισματικού ρίσκου.

Επίσης, τονίζει ότι οι επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές δεν «κάηκαν» από την Ελλάδα το 2009 (σε αντίθεση με τους επενδυτές των αναπτυγμένων αγορών). «Δεν έχουν άσχημες μνήμες».

Οι οικονομολόγοι της Citigroup εκτιμούν ότι η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται εν εξελίξει, με το πραγματικό και ονομαστικό ΑΕΠ να είναι ελαφρώς εκτός τροχιάς, παρά τον πιο αισιόδοξο τόνο από αξιωματούχους και τα βελτιωμένα στοιχεία. «Το πολιτικό σύστημα φαίνεται σταθερό τώρα. Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει, αλλά δεν είναι το base case της Citi», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αναφέρει ότι η οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας αναμένεται να είναι μια μακρά και επώδυνη διαδικασία στα επόμενα λίγα χρόνια.

Τονίζει δε ότι η μείωση των εσόδων επιβραδύνεται, επιτρέποντας στις εταιρείες να επωφεληθούν από τα προγράμματα επιθετικής μείωσης του κόστους και της απομόχλευσης των τελευταίων ετών. Αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιρειών για το 2013 θα υποχωρήσουν 3% και θα αυξηθούν 31% το 2014.

Η Citigrou επισημαίνει ότι οι ΟΤΕ και ΔΕΗ μοιάζουν «good value», ενώ άλλες όπως Εθνική Τράπεζα, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ, μοιάζουν μάλλον ακριβές.

Η σύσταση για τον ΟΤΕ είναι buy (από neutral στις 16 Σεπτεμβρίου) με την τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 9 ευρώ, για τη ΔΕΗ αποδίδει σύσταση buy και τιμή-στόχο τα 9,5 ευρώ.






Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου