Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της 16χρονης στη Θήβα



Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η νεκροψία-νεκροτομή της 16χρονης που «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας των επιπλοκών από κορωνοϊό...

στο νοσοκομείο της Θήβας.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου ως αιτία θανάτου της Μαργαρίτας, όπως μετέδωσε το Star.

Σαφείς απαντήσεις, ωστόσο, θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις, επειδή η ανήλικη είχε κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις Covid, δεν διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Για την υπόθεση έχει οριστεί και δικηγόρος.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Εάν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο αδελφός της ανήλικης έχει καταγγείλει ότι, ενώ το κορίτσι είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.

Έχει αναφέρει ακόμα, μιλώντας στον Alpha, ότι είχαν ενημερώσει τους γιατρούς πως η αδερφή του έπασχε από υποκείμενο νόσημα (διαβήτη), αλλά δεν της δόθηκε η πρέπουσα ιατρική προσοχή.

«Αν τον δω μπροστά μου, θα ψάχνει να κρυφτεί» είχε σχολιάσει ο νεαρός.



Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου