Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Οριστική συμφωνία σε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ Παναθηναϊκός



Σε συμφωνία για τη μεταξύ τους διμερή συμφωνία ως προς τη χρήση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού ήρθαν ο Ερασιτέχνης...

 και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας ένα εμπόδιο για την έναρξη της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, απ’ την πρώτη ημέρα που θα «μπουν» ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Βοτανικό (εγκαταστάσεις Α.Ο. και ποδοσφαιρικό γήπεδο), η ΠΑΕ θα καταβάλλει επί μονίμου βάσεως στον Αθλητικό Όμιλο το ποσό των 500.000 ευρώ το χρόνο για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ακόμη, για κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πωλείται από την ΠΑΕ στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα ωφελείται με 50 ευρώ, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και η «υποχρεωτική» κάρτα φιλάθλου, έναντι 10 ευρώ για κάθε κανονικό εισιτήριο.

Η συγκεκριμένη κάρτα θα πληρώνεται από κάθε φίλο της ομάδας που θα πηγαίνει στο γήπεδο για αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, μία φορά το χρόνο, για ενίσχυση του Ερασιτέχνη.

Επίσης, ο Α.Ο. δεν θα πληρώνει χρήματα για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των δικών του αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην περιοχή του Βοτανικού.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς τα συνολικά προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει σε ετήσια βάση ο Ερασιτέχνης από τη συγκεκριμένη συμφωνία θα προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, δίνοντάς του σημαντική δυναμική.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Γιάννης Αλαφούζος είχε σήμερα επικοινωνία με το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο ενημέρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου