Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: 13,5 εκατ. ευρώ στα κόμματα...εκτάκτως!


Η κυβέρνηση, παρότι δεν διασφαλίσθηκε η έκτη δόση από την τρόϊκα, αποφάσισε τελικά να ενισχύσει οικονομικά τα πολιτικά κόμματα, τα οποία εδώ και καιρό έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών», αδυνατώντας να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης με απόφασή του, κατανέμει στα πολιτικά κόμματα το ποσό των 13.504.656 ευρώ, που αντιστοιχεί την δόση του τρίτου τριμήνου του 2011 της κρατικής ενίσχυσης.

Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:

ΠαΣοΚ: 5.436.332,61 ευρώ

Ν. Δ: 4.249.890,51 ευρώ

ΚΚΕ: 1.306.274,48 ευρώ.

ΛΑΟΣ: 1.089.378,37 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83 ευρώ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20 ευρώ.

Με την απόφαση του κ. Καστανίδη αναγνωρίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία η κρατική επιχορήγηση προς τα πολιτικά κόμματα θα μειωθεί περίπου 25%.

Η ρύθμιση αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν θα πάρουν την τέταρτη δόση για το 2011. Η τακτική τους χρηματοδότηση, δηλαδή, όπως και η οικονομική τους ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, θα μειωθεί κατά 13,5 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση, βεβαίως, που πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα θα επιχορηγηθούν μ΄ένα νέο ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 30% της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάνουν σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Μετά το "ναι" στην κυβέρνηση ....αναζητείται κυβέρνηση


Ο πρωθυπουργός εξασφάλισε την ψήφο όλων των βουλευτών του κόμματός του για να διαβουλευθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής- Το μεσημέρι η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ενημερώθηκε: 05.11.2011 // 10:35

Μετά το "ναι" στην κυβέρνηση ....αναζητείται κυβέρνηση
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα, στις 12:00 μ.μ., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου, όπως είπε στη Βουλή, να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Δεδομένης της κατηγορηματικής απόρριψης της πρότασης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά (δείτε εδώ), και της αρνητικής στάσης του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσουν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φώτης Κουβέλης

Η κυβέρνηση έλαβε τις πρώτες πρωινές ώρες ψήφο εμπιστοσύνης ( δείτε εδώ) με 153 ψήφους υπέρ: Τις 152 του κυβερνώντος κόμματος και εκείνη της Λούκας Κατσέλη, η οποία μετά την απόφασή της να ψηφίσει «ναι» στη Βουλή, επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (εδώ).

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την ψήφο εμπιστοσύνης ως εντολή για τη διαμόρφωση ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας και την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που θα διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας, μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές, είπε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή έργο θα έχει να διασφαλιστεί η επόμενη δόση, να κυρωθεί η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και να δημιουργηθεί το πλαίσιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

To χρόνο για τις κάλπες αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες θα έχει ζωή ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει τη Δευτέρα να μπορεί να εκπροσωπηθεί έγκυρα και αξιόπιστα στο Eurogroup».

Τρελά" ποσά για το τέλος ακινήτων - μέσω ΔΕΗ -σε επιχειρηματίες


Τρελά ποσά που ανέρχονται ακόμα και σε…100.000 ευρώ, βλέπουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι έμποροι του Ηρακλείου, με τη μορφή των τελών ακίνητης περιουσίας.

Την ώρα που πολλοί έμποροι αδυνατούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία καθώς δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, καλούνται τώρα να ενισχύσουν το δημόσιο ταμείο με ποσά τα οποία είναι…εξωπραγματικά σε σύγκριση με τις δυνατότητες τους.
«Πάρα πολλοί επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλλουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά. Κατά συνέπεια δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται τώρα να καταβάλλουν το τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι διαφορετικά θα τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα! Είναι ανήκουστο, αδιανόητο! Πώς θα καταβάλλουν το τέλος, αφού δεν έχουν χρήματα;» υπογράμμισε μιλώντας στην «Π»
ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νικήτας Δολαψάκης.
Πηγή : Πατρίς /Πέλλα Λασηθιωτάκη

«Κυβέρνηση» εμπιστοσύνης!

Αυτοί οι «πράσινοι» δεν χρειάζονται ψήφο εμπιστοσύνης. Την έχουν κερδίσει χρόνια τώρα και συνεχίζουν να τη «χτίζουν». Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 92-75 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ και περιμένει την ερχόμενη Πέμπτη την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντέρμπι κορυφής του δευτέρου ομίλου. Ολοκληρωτικό μπάσκετ στην επανάληψη από τους πρωταθλητές μετά το προβληματικό πρώτο μέρος. Κορυφαίος και πάλι ο Διαμαντίδης με 16π. 

Αφεντικό 

Η συνήθης φέτος πεντάδα (Καλάθης, Διαμαντίδης, Σάτο, Σμιθ και Μάριτς) αντιμετώπισε προβλήματα στην εκκίνηση του ματς από τη Ζαλγκίρις. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το ρυθμό με τους ταχύτατους Καλνιέτις και Γουίμς με συνέπεια να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (2-5, 11-12) στο πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για πιο... control παιχνίδι δεν εισακούστηκαν και ο Παναθηναϊκός ακολούθησε στο ίδιο τέμπο. Χάρη στην ποιότητά του, πάντως, με τον Διαμαντίδη να δίνει το σύνθημα και τους Μπατίστ-Γιασικεβίτσιους σημαντικές βοήθειες ερχόμενοι από τον πάγκο, η ψαλίδα άνοιξε υπέρ των πρωταθλητών και η διαφορά δυναμικότητας άρχισε να αποτυπώνεται στο σκορ (25-18). 

Παρασύρθηκε στο ρυθμό τους 

Όχι για πολύ όμως... Δύο συνεχή τρίποντα και δύο διαδοχικά λάθη του Διαμαντίδη επέτρεψαν στη Ζαλγκίρις να «τρέξει» ένα σερί 10-0 και να προηγηθεί (25-28), με τον Ράκοβιτς-ελλείψει και του Μάριτς που φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ-να κάνει θραύση μέσα στη ρακέτα και τους υπόλοιπους να «πυροβολούν» από τα 7,25μ. Λόγκαν και Βουγιούκας έδωσαν επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους, αλλά μόνο (32-30), αλλά μόνο προσωρινά, αφού η άμυνα συνέχισε να είναι ευάλωτη κυρίως-αλλά όχι μόνο-στην περιφέρεια. Ο Γουίμς με δύο τρίποντα έστειλε τη Ζαλγκίρις στα αποδυτήρια με +4 (38-42) και... κάλεσε τον Παναθηναϊκό να αναθεωρήσει τον τρόπο παιχνιδιού του πριν είναι αργά. 

Επιτέλους άμυνα 

Ο αρχηγός σάλπισε για αντεπίθεση με την έναρξη της επανάληψης. Με δύο συνεχή τρίποντα του Διαμαντίδη, που κέρδισε και το τρίτο φάουλ του Ράκοβιτς, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά (44-42). Χάρη στην πολύ πιεστική τους άμυνα οι πρωταθλητές Ευρώπης κράτησαν τους Λιθουανούς στους τρεις πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου και ξέφυγαν με 53-45, χάρη σε ένα ακόμη τρίποντο του Καστοριανού γκαρντ. Ο Λόσον προσπάθησε να φέρει ξανά την... αναρχία στο παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν εγκατέλειψαν το πλάνο τους και με οδηγό τον Καλάθη έκλεισαν την τρίτη περίοδο με «προίκα» ένα +9 (64-55). 

Ο νόμος του πρωταθλητή 

Ο Γουίμς με κάποια προσωπικά σουτ προσπάθησε να κρατήσει στην... εντατική τη Ζαλγκίρις, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις απαντήσεις φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (68-57). Η αποβολή του Ράκοβιτς μετά από φάουλ που συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή διευκόλυνε το έργο των «πράσινων» που εκτοξεύτηκαν στο 81-62 πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος χάρη σε ένα ξέσπασμα του Σμιθ. Οι Αμερικανοί της Ζαλγκίρις προσπάθησαν να ψαλιδίσουν τη διαφορά με «ηρωικά» καλάθια (84-72), όμως οι πρωταθλητές συντήρησαν με άνεση τη διαφορά ασφαλείας κι έφτασαν τελικά στο τελικό 92-75. 

Πλέον με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα περιμένουν την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ την επίσης αήττητη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ένα σούπερ ντέρμπι. 

 

Δεκάλεπτα: 25-21, 38-42, 64-55, 92-75. 

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Μπατίστ 14, Λόγκαν 13, Σάτο 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 16, Βουγιούκας 13, Νικ Καλάθης 7, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 5, Γιασικεβίτσιους 5 (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κυρίτσης, εκτός δωδεκάδας Περπέρογλου και Πατ Καλάθης). 

Ζαλγκίρις (Τριφούνοβιτς): Λόσον 14, Πόποβιτς 8, Καλνιέτις 8, Ντελινινκάιτις 3, Ράκοβιτς 12, Κλιμαβίτσιους 3, Γιανκούνας, Γιαβτόκας 2, Κουζμίνσκας 4, Γουίμς 21, Κόλινς. 

* Περίπου 8.000 θεατές βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ανάμεσά τους και λίγοι φίλαθλοι από τη Λιθουανία. 

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Σε συμφωνία με αεροπορική εταιρεία ήρθε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σε συμφωνία με αεροπορική εταιρεία ήρθε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για πτήσεις τσάρτερ εντός συνόρων ενώ το αεροπλάνο που θα μεταφέρει τους παίκτες θα φέρει τα σύμβολα της ομάδας.
Το εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθε σε μια μεγάλη συμφωνία με την αεροπορική εταιρία ASTRA βάσει της ποίας θα μεταφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα εντός των συνόρων.
Η ΠΑΕ του "δικεφάλου του Βορρά", με την συμφωνία αυτή, μειώνει το κόστος των ταξιδιών, αλλά και τον χρόνο. Το πρώτο ταξίδι θα γίνει αύριο με προορισμό την Αθήνα καθώς την Κυριακή καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή θα έχει και το έμβλημα του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ ο χώρος εσωτερικά θα είναι διαμορφωμένος στα χρώματα της ομάδας.

Γιώργος, Νίκος, Αντρίκος αποφάσισαν τι θα γίνει


Φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα από τις ατελείωτες συνομιλίες του πρωθυπουργού με τους αδελφούς του Νίκο και Αντρίκο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και συναντήσεις μεταξύ τους, ενώ μία από αυτές έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο Νίκος και ο Αντρίκος ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr τα τρία αδέλφια εξετάζουν όλα τα σενάρια και διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους ο Γιώργος Παπανδρέου θα βγει με όσο το δυνατόν μικρότερες προσωπικές απώλειες από αυτή την πρωτοφανή κρίση που μόνος δημιούργησε και μέσα στην οποία έχει εγκλωβιστεί. 
Τα αδέλφια του πρωθυπουργού του επισημαίνουν ότι κακώς «φορτώθηκε» προσωπικά όλη την αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και άφησε σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις εκθέτοντας τον.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με 153 ψήφους


Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ(152) και τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη, από τους συνολικά 298 που ψήφισαν. 
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, Μιλένα Αποστολάκη καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ελσα Παπαδημητρίου.

Σημαντική διάκριση για το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης


Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (International Council of Museums - ICOM) είναι πλέον το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, που εδρεύει στα Χανιά.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του μουσείου, κ. Μανώλη Πετράκη, η διάκριση που έρχεται μετά από 38 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου είναι ιδιαιτέρως σημαντική τόσο για το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όσο και για τα Χανιά. Ήδη υπάρχει πρόταση ώστε το Μουσείο να γίνει μέλος και σε μια από τις παγκόσμιες επιτροπές του ICOM.

Το ICOM ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1946 ως μη κυβερνητικός οργανισμός από λίγους, αρχικά, επαγγελματίες μουσείων - αρχαιολόγους, ιστορικούς της τέχνης, μουσειολόγους, συντηρητές - που αγωνιούσαν για την τύχη της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς μετά τις καταστροφές που είχε υποστεί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Unesco αποφάσισε εξ αρχής να στηρίξει το ICOM, προσφέροντάς του στέγη στο κτίριο της στο Παρίσι. Το 1951 ξεκίνησαν μαζί το πρόγραμμα «Σταυροφορία των Μουσείων», που συνέβαλε ουσιαστικά στην αναγνώριση του εκπαιδευτικού ρόλου των Μουσείων. Μέσα από τον ίδιο προβληματισμό, το 1977, καθιερώθηκε η 18η Μαΐου ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
flashnews.gr

CNN: Ο Βενιζέλος δεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι τυπώνει δραχμή!


Στο άρθρο που υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Νίνα Ντος Σάντος τονίζεται ότι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο αυτή την εβδομάδα... ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδωσε κατηγορηματική διάψευση για το αν η Ελλάδα τυπώνει δραχμές σε αυτό το στάδιο.

Αν και η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πόρτα εξόδου για την Ελλάδα είτε γιατί δεν θα το θελήσει η ίδια είτε γιατί δε θα αποδεχθεί έξοδό της η Ευρωζώνη, αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνει, πάντως, ότι η δραχμή θα είχε το βασικό όφελος ότι θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να θέσει τους δικούς τους όρους όσον αφορά το ποσό του χρέους που θα αποπληρώσει. Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η ισοτιμία θα αναθεωρηθεί με τηδραχμή να υποτιμάται τουλάχιστον 50%...

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η πρώτη προσφυγή πολίτη κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ


Στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητήθηκε εχθές η πρώτη υπόθεση προσφυγής πολίτη κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ. 
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πολίτης ζήτησε...
προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο για να μην πληρώσει το χαράτσι στρεφόμενος κατά της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι η υπόθεση ανήκει στη διοικητική δικαιοσύνη και όχι στην τακτική δικαιοσύνη. Η πλευρά της ΔΕΗ υποστήριξε ότι έχει το ρόλο του μεσάζοντα και ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Έτσι ο πρόεδρος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης για τις 14 Νοεμβρίου οπότε και θα παραβρεθεί εκπρόσωπος του δημοσίου.

Την Τρίτη η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για 1 δις ευρώ


Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι... η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 (Τ+3).

Η δη­μο­πρα­σία θα πραγματοποιηθεί με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία, που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών, μετά το τέλος αυτής, και μέχρι 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς, που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price), μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για καθεμία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Η ημερομηνία λήξης της δημοπρασίας είναι στις 11 Μαΐου 2012.
lamiareport.gr

Οι έφηβοι τα «τσούζουν» από τα 13!


Η ηλικία έναρξης της χρήσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη των συμπεριφορών των εφήβων, επιβεβαιώνει η...έρευνα που παρουσιάζουμε σήμερα αναφορικά με τη συμπεριφορά των νέων 11-15 ετών σε σχέση με τη χρήση νόμιμων και παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Παρ' όλο που η χώρα εμφανίζει ακόμη χαμηλά ποσοστά ανάμεσα σε 40 χώρες στη χρήση κάνναβης, της πρώτης παράνομης ουσίας που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, ανησυχητικά αυξημένη παρουσιάζεται η χρήση του αλκοόλ με μέση ηλικία έναρξης της κατανάλωσης τα 13 έτη.

Η αναγκαιότητα της πρόληψης και μάλιστα στοχευμένης και εξειδικευμένης προβάλλει στην Ελλάδα των Μνημονίων κρισιμότερη παρά ποτέ.

Η κάνναβη είναι η πρώτη παράνομη ουσία με την οποία αρχίζουν να πειραματίζονται οι έφηβοι, σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες θεωρίες (θεωρία της πύλης εισόδου, «gateway theory»). Η πρώιμη έναρξη της κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού στην εφηβεία συχνά οδηγεί στη χρήση κάνναβης και σηματοδοτεί την πρώιμη έναρξη χρήσης άλλων παράνομων ουσιών.

Στην παρούσα έρευνα (σε 3.944 μαθητές από 306 σχολικές μονάδες) ο αριθμός των 15χρονων μαθητών που κάνουν χρήση κάνναβης έχει αυξηθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια και αυτό εγείρει ανησυχίες, αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι η χώρα μας ήταν έως πρόσφατα (έρευνα ESPAD 2007) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά στη χρήση κάνναβης στους εφήβους.

Τα κύρια ευρήματα της έρευνας:

Καπνός

* Ενας στους πέντε 15χρονους εφήβους (20,2%) έχει καπνίσει τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά και ένας στους 10 (10,2%) καπνίζει καθημερινά, με την πλειονότητα αυτών να καπνίζουν τουλάχιστον 6 τσιγάρα.

* Διαχρονικά, από το 1998 έως το 2010 παρατηρείται τάση μείωσης του ποσοστού των 15χρονων εφήβων που καπνίζουν καθημερινά (13,7% το 1998 και 10,2% το 2010).

Οινοπνευματώδη

* Ενας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

* Καταναλώνουν οινοπνευματώδη περισσότερο τα αγόρια από ό,τι τα κορίτσια, ιδιαίτερα όσο αυξάνονται η συχνότητα και η ποσότητα που καταναλώνεται.

* Ενα στα 4 αγόρια και ένα στα 5 κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε συνηθισμένη τους έξοδο τουλάχιστον 3 ποτά στη σειρά.

* Δύο στους 5 εφήβους ηλικίας 15 ετών έχουν μεθύσει τουλάχιστον μία φορά.

* Ενας στους 5 εφήβους ηλικίας 11-15 ετών αναφέρει ότι πολλοί φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη.

* Συγκριτικά με το 2006, το 2010 έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των 15χρονων μαθητών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.

Αλλες ουσίες

* Χρήση κάνναβης έχουν κάνει το 7,2% των 15χρονων μαθητών (10,6% των αγοριών και 3,7% των κοριτσιών), ενώ τα 2/3 αυτών έχουν επαναλάβει τη χρήση τρεις ή και περισσότερες φορές. Διαχρονικά, καταγράφεται σημαντική αύξηση στη χρήση κάνναβης στους 15χρονους από 3,7% το 2006 στο 7,2% το 2010.

* Χρήση κάποιας παράνομης ουσίας εκτός κάνναβης και έκσταση έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 3,1% των 15χρονων εφήβων.

* Χρήση εισπνεόμενων ουσιών έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά το 8% των 15χρονων εφήβων.

* Χρήση ηρεμιστικών/υπνωτικών φαρμάκων (χωρίς τη σύσταση γιατρού) έχουν κάνει το 3% των 15χρονων μαθητών.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δύο νυχτερινές διαδρομές θα έχει το ράλι Ακρόπολις του 2012;

Μία ακόμα καινοτομία ετοιμάζουν οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής του ράλι Ακρόπολις για τον αγώνα του 2012. Όπως αποκάλυψε ο Παύλος Αθανασούλας στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στο Zougla Radio, την επόμενη χρονιά η νυχτερινή ειδική διαδρομή θα είναι διαφορετική ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νυχτερινή ειδική που διεξήχθη φέτος συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές ενώ ήταν αυτή που εντυπωσίασε τους πάντες και έκανε τα ξένα Μ.Μ.Ε. να παραμιλάνε… Εν αναμονή λοιπόν για την επίσημη ανακοίνωση. 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ενός λεπτού...θόρυβος για τον Σιμοντσέλι


simonseli.moto
ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ...ΘΟΡΥΒΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΣΙΜΟΝΣΕΛΙ
Με τον ήχο των μοτοσικλετών ζητά ο Πάολο Σιμοντσέλι να τιμηθεί η μνήμη του γιού του στο γκραν πρι της Βαλένθια.Αντί για ενός λεπτού σιγή ο Πάολο Σιμοντσέλι, ζητά από τους αναβάτες και τους οργανωτές του γκραν πρι στη Βαλένθια για το πρωτάθλημα MotoGP, να κάνουν ενός λεπτού «θόρυβο».
Αυτό δήλωσε ο πατέρας του Μάρκο Σιμοντσέλι στην τηλεοπτική εκπομπή «Domenica Cinque» και πρόσθεσε: « Θα ήθελα να ακούσω όλους τους κινητήρες των μοτοσυκλετών των 125cc, Moto2 και MotoGP, να αυξάνουν τις στροφές του κινητήρα ταυτόχρονα, να δημιουργηθεί ένα χάος για ένα λεπτό».
Εμείς απλά ελπίζουμε πως οι οργανωτές θα το δεχτούν.
ΠΗΓΗ: www.onsports.gr

Σύγχυση στη Θήβα κατά την επίσημη 1η του ΕΟΠΥΥ


ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΗΣ «ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΗΣ» ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Σύγχυση και βαθιά αναστάτωση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο Θήβας μετά την είδηση κατάργησης των συνταγολογίων του Ταμείου τους και την αδυναμία των φαρμακοποιών να δώσουν σαφείς οδηγίες σε αυτή την μετά ΕΟΠΥ εποχή.
Μεγαλύτερο όλων αγκάθι, η είδηση ότι θα πρέπει να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΙΚΑ, που σημαίνει από την τσέπη τους –τουλάχιστον προς το παρόν- και με μεγάλη καθυστέρηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Υγείας, τα φάρμακα θα συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Εναλλακτικά οι συνταγές θα συνταγογραφούνται στο πράσινο συνταγολόγιο του ΙΚΑ το οποίο υποχρεωτικά πλέον διαθέτουν όλοι οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Ενώ, Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ θα χορηγεί από τα φαρμακεία του ΙΚΑ, τα οποία και θα μετονομάσει σε Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όλα τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Η Θήβα υποδέχτηκε την Τίμια Κάρα του Αγίου Νικολάου του Νέου


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς καὶ Γεραρᾶς Πατριαρχικῆς καὶ Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ἁγίου Νικολάου, Ὡρῶν Ἀνδρου, μετεκομίσθη ἡ Σεπτὴ καὶ Χαριτόβρυτος Τιμία Κάρα τοῦ Ὁσιομάρτυρος Ἁγίου Νικολάου Τοῦ Νέου του ἐξ Ἀνατολῆς καὶ ἐν Βουνένοις ἀθλήσαντος, εἰς τὸν φερώνυμον Ἱερὸν Ναὸν Του εἰς Θήβας Βοιωτίας τὴν Δευτέραν 31ην τοῦ μηνὸς Ὀκτωβρίου 2011.

Κατὰ τὴν Τελετὴν τῆς Ὑποδοχῆς παρέστη ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Τανάγρας κ.κ Πολύκαρπος, ἐκπροσωπῶν τὸν Ἐπιχώριον Μητροπολίτην κ.κ Γεώργιον,μετὰ τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου,τοῦ Δημάρχου τῆς Πόλεως κ.Σπυρίδωνος Νικολάου,τῶν ἐκπροσώπων τοῦ ΚΕ.ΠΒ Θηβῶν,τοῦ Προέδρου τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου καὶ τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ τῆς Ἐνορίας ὅστις ἐν καταφανεῖ συγκινήσει καὶ εὐλαβεία ὑπεδέχθη τὸν Ἔφορον , Πολιοῦχον καὶ Προστάτην Του.

Τὴν Τιμίαν Κάραν ἐκόμισε ὁ Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἀρχιμανδρίτης Γέρων Δωρόθεος μετὰ τῆς Συνοδείας του. Ἐπηκολούθησε Μέγας Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς μετ’ ἀρτοκλασίας καὶ Ἱεροῦ Κηρύγματος ὑπὸ τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου εἰς ὃν τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Συμβούλιον προσέφερεν Εὐλογίας Χάριν καὶ Εὐχαριστίας εἰς τὸ Σεβάσμιον Πρόσωπον Του Σεπτὴν Εἰκόνα τοῦ Ὁσιομάρτυρος.

Τὴν ἀρτοκλασίαν ἐτέλεσεν ὁ Σύλλογος τῶν ΑμΕΑ οἱ «Ἅγιοι Ἀνάργυροι» διὰ τῆς Προέδρου αὐτοῦ κ.Ἀθηνᾶς Ράϊκου.Πλῆθος πιστῶν προσῆλθεν μέχρις ἀργὰ τῆς νυκτὸς καὶ ἠσπάσθη τὸ Τίμιον Λείψανον κομίζων ἐξ Αὐτοῦ Χάριν καὶ Εὐλογίαν.

Τὴν σήμερον 1ην Νοεμβρίου τ.ἐ ἐτελέσθη ἱερουργοῦντος τοῦ Καθηγουμένου Θ.Λειτουργία μετὰ Ἁγιασμοῦ καὶ ἀνεγνώσθησαν εἰδικαὶ Εὐχαί πρὸ τῆς Ἁγίας Κάρας ὑπὲρ τῶν ἐν ἀσθενείαις καὶ ἐν ἀναγκαις ὄντων.

Τὸ Χαριτόβρυτον Λείψανον θὰ παραμείνῃ μέχρις καὶ τῆς Κυριακῆς 6ην Νοεμβρίου τὸ ἑσπέρας ώραν 5ην ἑσπερινὴν καθ’ ἥν μετὰ τὸ πέρας τῶν Ἀκολουθιῶν θὰ κατευοδωθῇ ἐπιστρέφον εἰς τὴν Μονὴν εἰς ἥν ἀπὸ αἰώνων ἀναπαύεται.

Καθ’ ἡμέραν θὰ τελοῦνται τὴν μὲν πρωῒαν Θ.Λειτουργία τὴν δὲ ἑσπέραν Ἑσπερινὸς καὶ ὁ Παρακλητικὸς Κανὼν τοῦ Ἁγίου. Τὴν Κυριακὴν θὰ λάβουν χώραν Λατρευτικαὶ Ἐκδηλώσεις διὰ τὴν ἀνάμνησιν τοῦ Θαύματος τοῦ Ἁγίου διὰ τοῦ Ὁποίου διέσωθη ἡ Ἐνορία ἐκ τοῦ μένους τοῦ Γερμανικοῦ ζυγοῦ.

Ὁ Ἱερὸς Ναὸς θὰ παραμένῃ ἀνοικτὸς καθ’ ὅλην τὴν ἡμέραν μέχρις τῆς 8ης ἑσπερινῆς.

•Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 7.00 π.μ:
Ὄρθρος-Θ.Λειτουργία.
5.00 μ.μ :Ἑσπερινὸς, Παράκληση καὶ τὸ Μυστήριο τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου.
7.30 μ.μ: Ἀπόδειπνο καὶ οἱ Χαιρετισμοὶ τοῦ Ἁγίου.

•Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 7.00 π.μ:
Ὄρθρος-Θ.Λειτουργία.
5.00 μ.μ :Ἑσπερινὸς καὶ Παράκληση .
7.30 μ.μ: Ἀπόδειπνο καὶ οἱ Χαιρετισμοὶ τοῦ Ἁγίου.

•Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 7.00 π.μ:
Ὄρθρος-Θ.Λειτουργία.
5.00 μ.μ :Ἑσπερινὸς καὶ Παράκληση .
8.30 μ.μ-12.30 ν.:ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

•Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 7.00 π.μ:
Ὄρθρος -Θ.Λειτουργία.
6.00 μ.μ : Μέγας Ἑσπερινὸς μὲ ἀρτοκλασία.
8.00 μ.μ: Ἀπόδειπνο καὶ οἱ Χαιρετισμοὶ τοῦ Ἁγίου.

•ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Νοεμβρίου 2011 7.00 π.μ:
Ὄρθρος-Πανηγυρική Θ.Λειτουργία- Δοξολογία γιά τήν ἁνάμνηση τοῦ Θαύματος τοῦ Ἁγίου μας διά τοῦ ὁποίου διέσωσε τὴν Ἐνορία μας ἀπὸ τὴν ὀργὴ καὶ τὰ ἀντίποινα τῶν Γερμανῶν Κατακτητῶν (Οκτώβριος 1943).

5.00 μ.μ : Ἑσπερινὸς καὶ Παράκληση. Λιτάνευση μέχρι τον «κόμβο Ταχίου» καὶ ἀναχώρηση
τῆς Τιμίας Κάρας.

TO EKKΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορεί να πέσει σήμερα το βράδυ»



Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη

Δραματικούς τόνους δίνει σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος στις καταιγιστικές πλέον εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση του Έλληνα...
πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση. Η οικονομική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στις «σομόν» σελίδες της πως η «κυβέρνηση Παπανδρέου ενδέχεται να χάσει τη "δεδηλωμένη" ακόμα και σήμερα το βράδυ».

Την ίδια στιγμή σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις καταγράφουν στιγμή-προς στιγμήν τις εξελίξεις γύρω από τις «αυτοκτονικές τάσεις της Ελλάδας», όπως χαρακτηρίζει η “Figaro” την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.


protothema

Έρχονται οι αγρότες – ρομπότ


Τα Prospero συνεργάζονται για να οργώσουν εκτάσεις Γης

Τα ρομπότ Prospero, συνεργάζονται για να οργώσουν εκτάσεις Γης.
Τα Prospero, αποτελούν το πρώτο στάδιο της τεχνολογίας αυτής, ίσως μία λύση που θα έφερνε αύξηση της παραγωγής και μείωση των τιμών, ενώ μία άλλη μελλοντική εφαρμογή του θα μπορούσε να είναι και στη γεωδιαμόρφωση.

Στις 2 Δεκεμβρίου κρίνεται από το ΣτΕ το χαράτσι στη ΔΕΗ


Συνεχίζεται το κύμα κατάθεσης προσφυγών κατά του ειδικού τέλους

Σε ένα και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου 2011 θα κριθούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Π. Πικραμμένος όρισε τη συγκεκριμένη δικάσιμο,με βάση τις νέες διατάξεις για δίκες εξπρές που προβλέπονται σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας. 

Τότε θα συζητηθούν οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας,το Σωματείο με την επωνυμία έλληνες Φορολογούμενοι, ο δικηγόρος Σπύρος Φραντζής και τέσσερις ιδιοκτήτες ακινήτων. Κοινός παρονομαστής όλων των προσφυγών είναι να κριθεί αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το χαράτσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει και ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος καλείται να πληρώσει 350 ευρώ, ενώ το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται μόλις σε 361 ευρώ. 

Για το λόγο αυτό επέλεξε να συντάξεις μόνος του την προσφυγή του και έχει υποβάλει αίτημα πενίας ζητώντας να ορίσει η Πολιτεία δικηγόρο που θα τον εκπροσωπήσει στην εκκρεμή δίκη του.

Στο κύμα των προσφυγών για το χαράτσι προστέθηκε άλλη μία που φέρει την υπογραφή της Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων επισημαίνοντας μάλιστα ότι η νομοθετική πρόβλεψη περί διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του ειδικού τέλους ισοδυναμεί με μορφή ψυχολογικής βίας.
newsbeast.gr

Διαφοροποιείται και ο Λοβέρδος - Μέγα λάθος το δημοψήφισμα


Μπορεί να μην το λέει επισήμως αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα το πει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...


Ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με πληροφορίες θα χαρακτηρίσει μέγα λάθος την κίνηση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λοβέρδος, η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθούν για να καθορίσουν κοινή στάση, ενώ δεν αποκλείεται στην κίνηση αυτή να συμμετάσχουν και άλλοι βουλευτές.

 Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες οι τρεις υπουργοί είχαν συντάξει κοινή επιστολή - παρέμβαση.
on-news.gr

Ολυμπιακός: θέλει νίκη επί της Ντόρτμουντ


Αντιμετωπίζει στις 21.45 την Μπορούσια στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ

Το πιο κρίσιμο αγώνα του στο φετινό Champions League δίνει ο Ολυμπιακός στις 21:45 στο Ντόρτμουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να έχουν οδηγό το 3-1 επί της Μπορούσια στο Καραϊσκάκη, πριν από δύο εβδομάδες και να φύγουν από την Γερμανία με τους βαθμούς της νίκης που θα τους κρατήσουν εντός ευρωπαϊκών στόχων.



Τα πλάνα του Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοστάντσο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Μανιάτη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ορμπάιθ και ο Μοντέστο (ή ο Μακούν), έχοντας στα πλάγια τον Χολέμπας και τον Μιραλάς. Πιο μπροστά θα είναι ο Ιμπαγάσα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζιμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Φέισα, Φετφατζίδης, Αμπντούν και Πάντελιτς.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Άρσεναλ 7 (4-2)
2. Μαρσέιγ 6 (4-1)
3. Ολυμπιακός 3 (4-4)
4. Ντόρτμουντ 1 (2-7)

Η 4η αγωνιστική

Άρσεναλ-Μαρσέιγ
Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

Επόμενη (5η) αγωνιστική (23/11)

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ