Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τι αλλαγές φέρνουν οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ




















Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ μονολογούσε πρόσφατα ότι, εάν συνυπολογιστεί ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι διμηνιαίοι και περιλαμβάνουν μια σειρά από φόρους, τέλη και χρεώσεις, αποδεικνύεται πως η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει σε ένα μέσο νοικοκυριό λιγότερο από το κινητό τηλέφωνο, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή. 

Μεγάλο "ψαλίδι" στις τιμές των φωτοβολταϊκών


Η μείωση του κόστους του εξοπλισμού στα φωτοβολταϊκά υπερβαίνει το 70% τα τελευταία τέσσερα έτη, ενώ ο μέσος ρυθμός μείωσης του κόστους είναι υψηλότερος από την απομείωση των εγγυημένων τιμών (7% ανά εξάμηνο). Αυτό αναφέρει στη γνωμοδότησή της προς το ΥΠΕΚΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την οποία ανάβει το πράσινο φως για την περαιτέρω μείωση των τιμών για τις νέες εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Θήβας ζητά ενίσχυση της αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση των τσιγγάνων


















Αμέσως μετά το περιστατικό επίθεσης τσιγγάνων στο φορτηγό σύμφωνα με το δήμαρχο Θήβας Σπύρο Νικολάου οι παραβάσεις της ομάδας συνεχίστηκαν στο Πυρί ακόμη και με πυροβολισμούς.

Προγραμματισμένες Διακοπές Τροφοδότησης Δ.Θηβαίων.


ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή 
αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, 
καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Νέες και αναδρομικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ


Μειώσεις μέχρι 35% στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αναδρομική περικοπή τους από τον Νοέμβριο του 2011 σε όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον νόμο, περικοπές στις επιχορηγήσεις τους, αύξηση των τιμολογίων και εισιτηρίων καθώς και κατάργηση επιδομάτων , υπερωριών και προαγωγών στο δημόσιο, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυβερνητικών μέτρων.

Ομολογία-σοκ : Αντιστάθηκε και τη χτύπησα στα βράχια να σωπάσει!

Ομολογία-σοκ : Αντιστάθηκε και τη χτύπησα στα βράχια να σωπάσει!
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της 15χρονης που κακοποιήθηκε στην Πάρο. Το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο ξετυλίχθηκε, καθώς πλέον η αστυνομία έχει στα χέρια της τον 21χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που κακοποίησε και χτύπησε με πρωτοφανή αγριότητα την 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο.

Κόβουν 12% και φύλλα πορείας στους στρατιωτικούς

Κόβουν 12% και φύλλα πορείας στους στρατιωτικούς
Δρόμος χωρίς επιστροφή καθώς όλα δείχνουν ότι οι περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών έχουν επιβληθεί από τη τρόϊκα ως μονόδρομος.

Έτσι θα κάνουν την Κρήτη "καθρέπτη"!


 

Αφήνουν τις ανεμογεννήτριες και πιάνουν τα φωτοβολταϊκά, αφού τα ..συμφέροντα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι - με βάση τα σημερινά δεδομένα - μικρότερες από ότι με τα αιολικά! 

Στον αέρα το πρωτάθλημα λόγω ενημερότητας της ΑΕΚ και των άλλων!


Άκρως αρνητική τροπή πήρε την Παρασκευή (3/8) για την ΑΕΚ η υπόθεση της εξασφάλισης προσωρινής φορολογικής ενημερότητας με αποτέλεσμα η συμμετοχή της «Ενωσης» και όχι μόνο στο νέο πρωτάθλημα να είναι στον αέρα.

Οι ελληνικές συμμετοχές του Σαββάτου – Ώρα… μεταλλίου στην κωπηλασία



Τα ελληνικά χρώματα μπαίνουν στην μάχη για τη διεκδίκηση δυο νέων μεταλλίων, στην όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Τ.Τ. από Δευτέρα



Με τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα (12.00 - 15.00) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική απεργία.

Μίνι καύσωνας προ των πυλών


Μικρή άνοδο παρουσιάζει σήμερα η θερμοκρασία κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το 25% των ενηλίκων δεν γνωρίζει τον αριθμό του



Οι Βρετανοί έχουν κατά μέσο όρο 50 επαφές αποθηκευμένες στο κινητό τους, το 25% των κατόχων κινητού δεν ξέρει το νούμερό του, ενώ ο μέσος Βρετανός θυμάται μόνο δυο τηλεφωνικά νούμερα!

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς ΔΕΗ από το τέλος υπέρ ΑΠΕ


Πρόσθετη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ θα φέρει η αναμενόμενη αύξηση κατά 47% του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος υπέρ ΑΠΕ) στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά, από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι σήμερα.

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2012-13. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.391 και ικανοποιήθηκαν 4.658 (ποσοστό 72,88%).

Αλλάζει τη Δευτέρα ο αριθμός 184 του ΕΟΠΥΥ


Καταργείται την ερχόμενη Δευτέρα ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό. Τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.

Οι ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής - Αρχίζει ο στίβος



Με τη συμμετοχή 19 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών διεξάγεται την Παρασκευή η 7η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά την οποία ξεκινάει και ο στίβος.

Ηλεκτρική superbike κατασκευασμένη από φοιτητές





















Εμείς και εσείς ίσως θα είχαμε πάθει κατάθλιψη πριν καν αγοράσουμε τις πρώτες βίδες. Όμως πέντε νορβηγοί φοιτητές του πανεπιστημίου του Όσλο..

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι... πρώτες βοήθειες για καλές διακοπές!
















Τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Μαγιό, πετσέτες, καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ. Μήπως όμως κάτι έχεις ξεχάσει; Για να περάσεις καλά -όπου και να πας- φρόντισε να πάρεις μαζί σου το "μαγικό βαλιτσάκι".

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Συνελήφθη το τέρας που κακοποίησε τη 15χρονη





















Τροπή-σοκ παίρνει η υπόθεση- θρίλερ με τη 15χρονη που βρέθηκε άγρια χτυπημένη, ημίγυμνη και σεξουαλικά κακοποιημένη στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ελληνικά κουπιά για μετάλλιο!



- Πολύ κοντά στην κατάκτηση νέων μεταλλίων είναι η Ελλάδα
- Στον τελικό της τετρακώπου ανδρών άνευ πηδαλιούχου πέρασε το ελληνικό πλήρωμα
- Πρόκριση στον τελικό και για τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών
- Σαρωτική η Εθνική ομάδα στο πόλο κόντρα στο Καζακστάν
- Εκτός τελικού έμειναν οι Κόνσολας - Μαγδανής
- Όλα αυτά μία μέρα μετά το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο τζούντο

"Στα μαχαίρια" για την κατάσταση στο νοσοκομείο Θήβας



ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

















Στα μαχαίρια βρίσκονται οι διοικητές των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τόσο η εμπλοκή των αρμοδιοτήτων – διοικητή και αναπληρωτή διοικητή- όσο και τα απανωτά προβλήματα με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έφτασαν στα όρια τους, τις σχέσεις των κυρίων Κ.Γκιζίμη και Ν.Σβίγγου.

Συνεχίζει την προσφορά του το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων!














Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να...

Τηλεφωνικό ραντεβού με 1.18 € από Δευτέρα με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
















Ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό ...

Η ώρα της... λυπητερής – Στις 14:00 η νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας – Μισθοί ΔΕΚΟ, συντάξεις, εφάπαξ στο επίκεντρο



- Δε δεσμεύτηκε πως δε θα κοπούν ξανά συντάξεις και μισθοί ο υπουργός Οικονομικών
- Ήπια μέτρα ζήτησαν Βενιζέλος-Κουβέλης
- Προσπάθεια να μην επηρεαστούν τα χαμηλά εισοδήματα
- Τι θα γίνει με επιδόματα, ενιαίο μισθολόγιο
- Μέχρι το τέλος του μήνα ανακοινώνονται τα μέτρα

Δημιουργήθηκε διαφανές φωτοβολταϊκό πάνελ


















Το πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ότι καταλαμβάνουν πολύτιμη επιφάνεια σε ένα κτίριο. Με άλλα λόγια για κάποιες κατασκευές...

Στις 10 καλύτερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου η Σχολή Ευελπίδων!




















Ανάμεσα στις 10 στρατιωτικές ακαδημίες με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο βρέθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σύμφωνα με...

Στο εδώλιο 49 άτομα για τις μετοχές- «φούσκες» του Χρηματιστηρίου




















Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, στέλνει μετά από 13 χρόνια η Δικαιοσύνη 49 άτομα για την υπόθεση με τις...

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τέλος εποχής για το hotmail που γίνεται outlook.com

Τέλος εποχής για το hotmail που γίνεται outlook.com


Mία από τις πλέον γνωστές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το hotmail.com έδωσε τη θέση του σε μια νέα υπηρεσία της Microsoft, που ακούει στο όνομα Outlook.com.

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Ηλιάδη




















Το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγύρισε η Ελλάδα στο άθλημα του τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το....

Ανοίγει ο δρόμος για 35.000 προσλήψεις στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ




















Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Κατάταξης Ανέργων έτους 2012, για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δίκαιου.

Έρχονται καλοκαιρινές καταιγίδες - Πέφτει περισσότερο η θερμοκρασία!




Οι σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχίζει η αποστολή λογαριασμών της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων


H πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες, η εξόφληση του οποίου θα μπορεί να γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Κρήτη






















Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.22 τα ξημερώματα, νότια των Χανίων, σύμφωνα με... 

Η Ινδία έσπασε το φράγμα του 1GW στα φωτοβολταϊκά

















Η εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς στην Ινδία ξεπέρασε το ένα Γιγαβάτ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας της χώρας.

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ: Προσλαμβάνει security λόγω κλοπών.Η αρχή απο την Θήβα.




















Λύση στο ολοένα αυξανόμενοπρόβλημα των κλοπών εξοπλισμού, με την πρόσληψη ιδιωτικών security αναζητεί η ΔΕΗ, όπως αποκάλυψε σήμερα στη βουλή ο επικεφαλής της εταιρείας Α. Ζερβός. Όπως είπε η εταιρεία προτίθεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες security τη φύλαξη των...

Τέλος... οι συμμετοχές για το Dakar 2013


Το Rally Dakar είναι ένα από τα πιο διάσημα και συναρπαστικά στον κόσμο. Χιλιάδες επαγγελματίες οδηγοί, έχουν ως όνειρο να λάβουν έστω και μια φορά μέρος στον εκπληκτικό αυτό αγώνα, ωστόσο λίγοι έχουν αυτή την τύχη.

Αναστάτωση και ταλαιπωρία στον ΟΣΕ λόγω... κοπής καλωδίων



ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ


















Το πρωί της Δευτέρας στην Οινόη Βοιωτίας, άγνωστοι δράστες προέβησαν στην κοπή καλωδίων

Μετά την κλοπή, οι τσιγγάνοι έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών!

Βοιωτία: Μετά την κλοπή, οι τσιγγάνοι έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών!


Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένα παιδί 11 ετών…

Πήγε να κάψει το όχημά του για να πάρει χρήματα από την ασφαλιστική

Πήγε να κάψει το όχημά του για να πάρει χρήματα από την ασφαλιστική


Να εξαπατήσει την ασφαλιστική του εταιρεία προκειμένου να πάρει χρήματα προσπάθησε ένας 34χρονος άνδρας, ο οποίος έκαψε το αυτοκίνητό του για να λάβει αποζημίωση.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης με...έπαθλο από τη Micrοsoft!

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης με...έπαθλο από τη Micrοsoft!
Κι όμως, μέσα στο "γκρίζο" και την απαισιοδοξία που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, υπάρχουν ειδήσεις που δείχνουν ότι υπάρχει, τελικά, ελπίδα!

Συγκλονίζει ο σπαραγμός του παιδιού, που βρήκε νεκρό τον αδερφό του!




Μεγάλωσαν μαζί και όσοι τους γνώριζαν, είχαν να λένε για το πόσο αγαπημένα αδέρφια ήταν...

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο - Πιάστηκε ύποπτος για εμπρησμό

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη Βιάννο - Πιάστηκε ύποπτος για εμπρησμό
Βιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα ως τον Κερατόκαμπο, που για δεύτερο 24ωρο φλέγεται. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν αποτεφρωθεί, ενώ ζημιές από τις φλόγες έχουν υποστεί και σπίτια (διαβάστε εδώ). Εντός της ημέρας αναμένεται εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Σας τσίμπησε τσούχτρα; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε
















Και ξαφνικά, εκεί που κολυμπούσατε αμέριμνοι στα γαλαζοπράσινα νερά, εκεί που απολαμβάνατε τις διακοπές σας στη θάλασσα, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ανεμογεννήτριες σε αναδασωτέα περιοχή αποφάσισε το ΣτΕ.











Άφωνες έχει αφήσει τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Βοιωτίας απόφαση του ΣτΕ που ανάβει πράσινο φως στην κατασκευή αιολικού πάρκου σε...

«Εμπλοκή» στο Taxisnet από τις δηλώσεις της τελευταίας στιγμής

«Εμπλοκή» στο Taxisnet από τις δηλώσεις της τελευταίας στιγμής

Σε ολιγοήμερη παράταση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών καθώς το Taxisnet έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των συσσωρευμένων δηλώσεων που εντάσσονται στο σύστημα.

Η παραβίαση των Windows 8 δεν θα είναι εύκολη

windows 8 01 Η παραβίαση των  Windows 8 δεν θα είναι εύκολη


Η παραβίαση των  Windows 8 δεν θα είναι εύκολη.

Νοικοκυρά με μηδενικό εισόδημα είχε καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ




Μια νοικοκυρά που δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά ταυτόχρονα είχε καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ είναι ένα από τα απίθανα ευρήματα των ελέγχων που κάνει το ΣΔΟΕ για να εντοπίσει φοροφυγάδες με κρυμμένα εισοδήματα. 

Έκλεβαν ποδήλατα και τα πουλούσαν στην Αλβανία

















Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που έκλεβαν ποδήλατα και τα μετέφεραν με λεωφορεία, προς πώληση στην Αλβανία...

Έκανε 20.000 χλμ και του έκλεψαν το ποδήλατο στο Βελιγράδι

















Δραματική έκκληση απευθύνει ο Ιάπωνας Ρίο Ασάτζι, για να βρεθεί το ποδήλατό του, με το οποίο κάνει το γύρο του κόσμου.