Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 22/04/2012

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν και περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 22 Απριλίου 2012.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά το βράδυ στο Νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.
Πολύ καλές καρικές συνθήκες με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.
Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
meteo.gr

Κατασχέθηκε μισός τόνος κάνναβης


Πάνω από μισό τόνο ακατέργαστης κάνναβης κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές σήμερα το πρωί, σε συντονισμένη επιχείρηση στα Μέγαρα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού Σώματος, εντόπισαν μετά από πληροφορίες και ακινητοποίησαν Δ.Χ. φορτηγό ψυγείο, στο 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, που μετέφερε τα ναρκωτικά και συνέλαβαν τον 32χρονο Έλληνα οδηγό.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, το οποίο έφερε βουλγαρικές πινακίδες, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 540 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 543 κιλών και 206 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ..."αφοπλιστικός" Στυλιανός Παττακός σε μια συνέντευξή του την εποχή που κυριαρχούσε!Βίντεο



Στέλιος Παττακός. Ο “τεθωρακισμένος”.Ο άνθρωπος με το μυστρί τη περίοδο της Χούντας.Την οποία επιθυμούσε διακαώς. 
Λέγεται ότι λίγα 24ωρα πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα, ο Παπαδόπουλος κι άλλοι συνομώτες έδειχναν αναποφάσιστοι,σε μία συγκέντρωση που είχαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.
Ο Σ.Παττακός σηκώθηκε όρθιος και είπε ότι “εγώ 21η Απριλίου,βγάζω τ΄ άρματα.Όποιος θέλει ακολουθεί”. Τον ακολούθησαν.
Το βίντεο είναι από συνέντευξή του τη περίοδο της παντοδυναμίας του σε τηλεοπτικό δίκτυο του εξωτερικού.Σήμερα είναι εκτός φυλακής.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
sarotiko.gr

Ομαδικά πυρά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-MEGA εναντίον Χρυσής Αυγής - Για πρώτη φορά δεν "φταίει" ο ΣΥΡΙΖΑ!


Χαμός απο τα κόμματα της συγκυβέρνησης για την επίθεση στον Πέτρο Ευθυμίου! 
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσω των εκπροσώπων τύπου, μέσω των αρχηγών τους αλλά και μέσω του MEGA ρίχνουν το πυρ το εξώτερον στη Χρυσή Αυγή...
Αλλιώς μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. 
Τόσο καιρό οτι γινόταν εναντίον των πολιτικών της συγκυβέρνησης τα έριχναν όλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι κατάφεραν;  Tο κόμμα της Αριστεράς να έχει φτάσει να είναι τρίτο στις δημοσκοπήσεις με ενα ποσοστό που αγγίζει το 12-13%.
Το έχουμε ξαναπεί. Αντί οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν γιατί οι πολίτες απο όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα πολιτικά κόμματα τους φωνάζουν κλέφτες και προδότες, αυτοί συνεχώς βρίσκουν την εύκολη λύση στο όνομα της "Δημοκρατίας" τους.
Κύριοι ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!
Προσέξτε γιατί όπως ανεβάσατε και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει και πολύ να γίνει το ίδιο και με την Χρυσή Αυγή.
tromaktiko.gr

"ΕΦΑΓΕ ΚΑΤΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..."


ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Γλαφυρή περιγραφή για το σημερινό απρογραμμάτιστο. .. ραντεβού που είχε ο ατσαλάκωτος Πέτρος Ευθυμίου με κάτι πιατέλες από ποικιλίες σε ουζερί στο πεζόδρομο Αμαρουσίου, μας δίνει τηλεθεατής που επικοινώνησε μαζί μας.
"Κορδωνόταν σαν τον τζιτζιφιόγκο με ένα λαμέ κοστουμάκι. Είχε μαζέψει εκεί κάτι γερόντια, γριούλες και κομματόσκυλα και τους είχε κάτω από τον ήλιο και τους
πιπίλαγε το κεφάλι. Εμείς περνούσαμε από εκεί. Τον είδαμε και επειδή είχε κάτι ποικιλίες με τυροσαλάτες και σαλαμάκια στα πλούσια κομματικά τραπέζια τους, κάτι καραφάκια με ούζο και κάτι άλλα αλαντικά είπαμε να τον...κεράσουμε μερικά από αυτά.
Αυτοί οι τύποι που το παίζουνε άνετοι, κατέστρεψαν τον τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Σε λίγη ώρα που θα ανεβάσουμε και το βίντεο θα απολαύσετε το σπάνιο θέαμα. Ο λαός ξύπνησε κύριε Ευθυμίου και θα σας τιμωρήσει. Δεν σας σώσει κανένα γερόντι πια. Θα τιμωρηθείτε στις κάλπες".
Αναγνώστης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας
.http://makeleio.gr

Οι 10 εντολές της τρόικας που πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση μέσα στον Ιούνιο




Κορυφώνεται η αγωνία σε Ελλάδα και ΕΕ υπό το φόβο πολιτικής αστάθειας μετά τις εκλογές. Δύο εβδομάδες πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν...σκηνικό κυβερνητικής αστάθειας.
Οι δανειστές μας, με το βλέμμα στις 6 Μαϊου, υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους οτι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να υλοποιηθούν. Όπως γράφει η Ημερησία, η δήλωση Μπαρόζο οτι η Ελλάδα πρέπει να κόψει άλλο 15% στους μισθούς μέρχι το 2014, είχε στόχο να “φρενάρει” τα κόμματα -κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- που επιμένουν να περιγράφουν άλλο απο αυτό που θα συμβεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα βρεθεί ενώπιον σημαντικών προκλήσεων:
- Προσδιορισμός των μέτρων για περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014
- Νομοθετική ρύθμιση για τις μειώσεις των αποδοχών κατα μέσο όρο 12% στα ειδικά μισθολόγια
- Απολογισμός εκτέλεσης προϋπολογισμού εξαμήνου και λήψη πρόσθετων μέτρων αν προκύψουν αποκλίσεις
- Ψήφιση νέου φορολογικού νομοσχεδίου
- Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των αγοραίων τιμών
- Καθορίζεται το “πλεονάζον προσωπικό” των 15.000 δημοσίων υπαλλήων που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία
- Αύξηση των Τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες
- Θέσπιση ελαχίστου ύψους μισθού μετά από διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους
- Νέος γύρος ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων με έμφαση στους δικηγόρους
- Προώθηση και ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων μεγάλων εταιρειών του Δημοσίου
parapolitika.gr

40 εκατομμύρια € πήραν συνολικά τα κόμματα για τις εκλογές - Μούγκα τα κανάλια!


Εν μέσω οικονομικής κρίσης 30+10 εκατομμύρια € απο τα λεφτά του Ελληνικού λαού,  μοιράστηκαν για τις επικείμενες εκλογές κυρίως τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)....
και λιγότερο τα υπόλοιπα που είχαν εισέλθει στη Βουλή το 2009. 
Γιατί άραγε σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνανε γαργάρα τέτοια σκανδαλώδης επιχορήγηση όταν το 1/3 των Ελλήνων ζει κάτω απο το όριο της φτώχειας;
Η απάντηση είναι πολύ απλή... γιατί σχεδόν το σύνολο αυτών των χρημάτων θα πάει στους ίδιους τους τηλεοπτικούς σταθμούς είτε για διαφημίσεις είτε για "επιχορηγήσεις".
tromaktiko.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία χθες στο Ηράκλειο

Και δεύτερη αυτοκτονία χθες στο Ηράκλειο
Δύο αυτοκτονίες μέσα σε μια μέρα, σημειώθηκαν χθες στο Ηράκλειο. Μετά την αυτοκτονία του 54χρονου λογιστή που γέννησε πολλά ερωτηματικά λόγω του ιδιόχειρου σημειώματος (διαβάστεεδώ) άλλη μία αυτοκτονία συνταράζει την τοπική κοινωνία, που παρακολουθεί μουδιασμένη τις αυτοχειρίες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Αργά χθες το βράδυ, έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 60χρονος στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο, κόβοντας τις φλέβες του. Τραγική φιγούρα ο γιος του 60χρονου, που βρήκε τον πατέρα του νεκρό.
cretalive.gr

Καρκινογόνες ουσίες σε βερνίκια νυχιών


Το καρκινογόνο βενζένιο, μια χημική ουσία που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε καλλυντικά στην Κίνα, εντοπίστηκε σε...τέσσερα από τα 42 φιαλίδια με βερνίκια νυχιών που εξετάστηκαν από το Συμβούλιο Καταναλωτών της πόλης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «South China Morning China».
Μάλιστα το ένα από τα τέσσερα προϊόντα περιείχε και μεθανόλη, που ξεπερνούσε κατά 20 φορές τα επιτρεπτά όρια.
Στα βερνίκια, τα οποία παράγονται από εταιρείες του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας, βρέθηκαν και άλλες χημικές ουσίες, η χρήση των οποίων έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Κίνα και σε άλλες χώρες.
tromaktiko.gr

Βόλτα με μηχανή στα 299 χλμ/ώρα


Είναι αυτό που λέμε «μην το δοκιμάσετε σπίτι»! Τρελαμένος μηχανόβιος «σπάει» το μηχάνημά του στον εθνικό δρόμο Victoria B.C. και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
Έπιασε τα 299 χλμ/ώρα όχι σε πίστα και ελεγχόμενες συνθήκες, αλλά στη ζούγκλα του αυτοκινητόδρομου!

Ο αναβάτης κατέγραψε το «ρεκόρ» του σε κάμερα και ανέβασε το βίντεο στο YouTube. Δείτε το...
 

Πόσο ηλεκτρισμό παράγει μια ανεμογεννήτρια;


Αυτές οι διατάξεις αξιοποιούν τη δύναμη του ανέμου για να παράγουν ηλεκτρισμό με τη βοήθειατεράστιων πτερυγίων που κινούν έναν ρότορα. 
Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια που έχει εγκατασταθεί ποτέ είναι η Ε-126 της γερμανικής εταιρείας Enercon και βρίσκεται στη Γερμανία, στην πόλη Έμντεν. Η διάμετρός της ξεπερνά κατά 13 μέτρα τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου, την Ε-112, έργο και πάλι της Enercon. Πρόκειται για έναν τεράστιο ανεμόμυλο με ύψος 138 μ. και διάμετρο πτερυγίων 126 μ., που παράγει 6 MW το χρόνο, ενέργεια που αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες 5.000 σπιτιών. 
Συνολικά στην Ευρώπη το 2008 προστέθηκαν 19.651 MW ηλεκτρικής ισχύος, από τα οποία τα 8.484 MW ήταν από την αιολική ενέργεια (43%), τα 6.932 MW φυσικό αέριο (35%), τα 2.495 MW πετρέλαιο(13%), τα 762 MW κάρβουνο (4%) και τα 473 MW υδροηλεκτρικά (2%). Στο τέλος του 2008 το σύνολο των αιολικών εγκαταστάσεων στην ΕΕ ανερχόταν σε 64.949 MW και αντιστοιχούσε σε αύξηση 15% από το 2007, κάτι που ισοδυναμούσε με την καθημερινή εγκατάσταση 20 νέων ανεμογεννητριών.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από αιολικά πάρκα στην Ελλάδα αγγίζει τα 1.000 περίπου MW, από τα οποία τα 114 εγκαταστάθηκαν το 2008. Στόχος της χώρας μας και δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το 2020 να παράγουμε το 18% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειαζόμαστε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση-σοκ για τη ΝΔ στο Ηράκλειο - Δεύτερη η Ντόρα με 15,5%


Σοκαριστικά για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε στην Περιφέρεια Ηρακλείου, καθώς οι ερωτώμενοι έδωσαν 9% στη ΝΔ και συνολικά μόλις 27% στο δικομματισμό!


Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία POLISrc για λογαριασμό του Flashnews.gr στην Περιφέρεια Ηρακλείου, το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με 18%, με δεύτερη τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 15,5%. Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 9%, έρχεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, και οι Οικολόγοι με 5%. Πολύ μικρά ποσοστά συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ψηφοδέλτιο Ηρακλείου, χάνει το 40% περίπου της δύναμής του σε σχέση με τις εκλογές του 2009...

Τα 22 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας


Ρεκόρ συμμετοχών έχουμε στις εκλογές του Μαίου. Συνολικά 22 κόμματα παίρνουν μέρος διεκδικώντας την ψήφο μας. Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το eklogika: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Α. Σαμαράς) , το ΠΑΣΟΚ (Ευάγγ. Βενιζέλος), το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης) κατεβαίνουν αυτόνομα και....
 μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλα κόμματα που επισήμως ανακοίνωσαν τη στήριξή τους προς αυτά, αν και για τα δύο πρώτα, αναμένεται ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις στήριξης από πολιτικές ομάδες, στην πορεία προς την κάλπη. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει αντίστοιχα: ΠΑΣΟΚ 43,92%, ΝΔ 33,48%, ΚΚΕ 7,54% και ΛΑΟΣ 5,63%, καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ(Α. Τσίπρας) στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση διευρύνθηκε στον τίτλο ως «ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» καθώς δήλωσαν την εκλογική τους στήριξη και συμμετοχή στους συνδυασμούς οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σ. Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής και οι πολιτικές ομάδες Ενωτική Κίνηση, Νέος Αγωνιστής, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, Κοινωνική Αριστερά και η μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Νεολαίας του Άρματος Πολιτών, που διαφώνησαν με την απόφαση Γ. Δημαρά για συμμετοχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 4,60%.
Η Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης) συμμετέχει αυτόνομα για πρώτη φορά στις εκλογές καθώς αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσχώρησαν σε αυτή βουλευτές που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονιστικές πολιτικές ομάδες του σοσιαλιστικού -δημοκρατικού χώρου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν λάβει 2,53% και είχαν μείνει οριακά εκτός Βουλής.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος) συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και οι βουλευτές που συγκρότησαν το κόμμα, προέρχονται κυρίως από το χώρο της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ανακοίνωσαν εκλογική συνεργασία με τον πρόεδρο και ανεξάρτητο βουλευτή του «Άρματος Πολιτών» Γ. Δημαρά και στελέχη του κόμματος, καθώς επίσης και με πολιτικές ενώσεις αποστράτων κ.α.
Η Δημοκρατική Συμμαχία (Ντ. Μπακογιάννη) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ.
Η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη – Χ. Καστανίδης) μετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές. Δημιουργήθηκε από βουλευτές που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με το Μνημόνιο 2.
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,36%. Προσχώρησαν σε αυτό δυνάμεις της ΝΑΡ, του ΣΕΚΕ, του ΕΚΚΕ και τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη και το ευρώ.
Η Δράση (Στ. Μάνος) δεν συμμετείχε τελικά στις προηγούμενες εκλογές αλλά είναι πολιτικά ενεργό κόμμα και για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, προχώρησε σε εκλογική συνεργασία με την πολιτική Κίνηση «Φιλελεύθερη Συμμαχία». Ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις παρούσες εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 0,29% . Εκφράζει φιλοναζιστικές, φιλοχουντικές, ρατσιστικές θέσεις.
Οι «Πειρατές» συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογές, έχουν όμως αυξανόμενη διεθνή παρουσία στο χώρο του διαδικτύου, αιτήματα ελευθερίας του οποίου εκφράζουν πρωτίστως.
Το ΟΧΙ, είναι το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά από την ένωση των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» (Σ. Παπαθεμελής) το οποίο συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές και είχε λάβει 0,45% και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με επικεφαλής την τέως πρύτανη Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη. Συνεργάζονται εκλογικά δυνάμεις του ΣΚΕΠ, οι Οικολόγοι Ελλάδος, η Ελλήνων Πολιτεία, και του Ε.Λ.Α.Δ.Α
Η «Δημιουργία, Ξανά!» (Θ. Τζήμερος) ανακοίνωσε ότι παίρνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές «όχι σαν κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά σαν κόμμα δημιουργίας». Δήλωσε εκλογική συνεργασία το κόμμα των «Δημοκρατικών» (Θεόδ. Πολυζωίδης).
Oι Έλληνες Οικολόγοι – Βεργής απέκτησαν ως «γκεστ σταρ» την σεξοκαλλιτέχνιδα Τζούλια Αλεξανδράτου. Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα είχε λάβει 0,29%.
Το ΚΚΕ (μ-λ) ανακοίνωσε εκλογική συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ και συμμετέχουν στις εκλογές. Στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει το ΚΚΕ (μ-λ) 0,15% και το Μ-Λ ΚΚΕ 0,08%.
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ( ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ) της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές 0,07%. Ανακοίνωσε ψηφοδέλτια με υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες.
Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ανακοίνωσε ψηφοδέλτια σε 26 εκλογικές περιφέρειες. Παλεύει για την «οικοδόμηση μιας αταξικής σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας».
/www.trelokouneli.gr/

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη γιορτή του Πολιούχου της Θήβας Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη


Ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας  κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων  Σπ. Νικολάου έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις  της πόλης της Θήβας, επ΄ευκαιρία  της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη στις 28 και 29 Αρπιλίου 2012.


Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7:30 μμ θα πραγματοποιηθεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούν τος   του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Την έβγαλαν από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, πήγε στο ΛΑ.Ο.Σ!



Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε η Σωτηρία Μαυράκη, το όνομα της οποίας είχε συμπεριληφθεί αρχικά στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Βοιωτίας της ΝΔ....
και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από αυτό της Βασιλικής Μαχαιρά.
«Η κ. Μαυράκη, μία έμπειρη δικηγόρος, ένα εξαιρετικό πολιτικό στέλεχος, έμπειρη σε εκλογικές μάχες, θα δώσει αυτή τη φορά τη δική της μάχη δίπλα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καλωσορίζοντας την κ. Μαυράκη στα ψηφοδελτία του κόμματος.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι μαζί σας και πιστεύω ότι είμαι σε ένα κόμμα, που είναι αξιοκρατικό, που είναι Ορθόδοξο, που πιστεύει στο Χριστό και στις αξίες. Θα κάνω τον αγώνα μου όπως πρέπει», τόνισε από την πλευρά της η κ. Μαυράκη.
newsit.gr

Δε βρίσκει υποψήφιους για τη Φθιώτιδα το ΠΑΣΟΚ!

Δε βρίσκει υποψήφιους για τη Φθιώτιδα το ΠΑΣΟΚ!


Πριν από δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ είχε 17 αιτήσεις για το ψηφοδέλτιο στη Φθιώτιδα και γινόταν "σκοτωμός" για το ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις...Τώρα σύμφωνα με το LamiaReport, τα ΟΧΙ πέφτουν βροχή!
Σήμερα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία από τα 7 ονόματα που πρέπει να καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας έχει μόνο 5 αιτήσεις.
Αυτές των 3 βουλευτών (Αντωνίου, Μπατζελή, Τσώνη) και 2 ακόμη, που ουσιαστικά επιστρατεύθηκαν. Είναι αυτές της Γεωργίας Σωτηροπούλου, αγρότισσας από τον Δομοκό και του Βασίλη Πασλή από τη Λαμία, που είναι και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.
Τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει απίστευτο παρασκήνιο, έχουν γίνει πολλές προτάσεις και έχουν ασκηθεί πολλές πιέσεις σε κομματικά στελέχη και "συντρόφους", αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Έτσι φθάσαμε στο σημείο απόψε τα μεσάνυχτα να λήγει η προθεσμία και να έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια, εκτός από τη Φθιώτιδα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα πάει αύριο το απόγευμα στη Λαμία να μιλήσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος...

Συνετρίβη Boeing με 130 επιβαίνοντες

Συνετρίβη Boeing με 130 επιβαίνοντες - "Μόνο απο θαύμα θα βρεθούν επιζώντες"- BINTEO
Το αεροπλάνο κατέπεσε την ώρα της προσγείωσης την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.
Αεροπλάνο που μετέφερε 121 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας.
Υπάλληλος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο οτι δεν υπάρχει πιθανότητα "εκτός απο θαύμα" να βρεθούν επιζώντες.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι όλα τα νοσοκομεία στο Ισλαμαμπάντ και στη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι έχουν τεθεί σε επιφυλακή μετά τη συντριβή.
Το Boeing 727 που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία Bhoja Αirlines πετούσε από το Ισλαμαμπάντ στη νότια πόλη λιμάνι του Καράτσι, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής Rescue 1122 Σαϊφούρ Ρεχμάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo ότι στο χώρο του δυστυχήματος υπήρχαν πτώματα διάσπαρτα παντού.
Η τοποθεσία του δυστυχήματος βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Ισλαμαμπάντ και τη στιγμή της συντριβής έβρεχε πάρα πολύ.
Το τελευταίο μεγάλο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2010, όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Airblue με 152 επιβάτες συνετρίβη στους λόφους πάνω από το Ισλαμαμπάντ.
Το 2006, ένα αεροσκάφος της Pakistan International Airlines συνετρίβη κοντά στην κεντρική πόλη Μουλτάν, προκαλώντας το θάνατο 45 ανθρώπων.
newsit.gr

O νέος δίσκος του Δημήτρη Μητροπάνου

O νέος δίσκος του Δημήτρη Μητροπάνου

Oι θαυμαστές του Δημήτρη Μητροπάνου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν νέα τραγούδια το προσεχές διάστημα, καθώς ο δημοφιλής ερμηνευτής είχε ηχογραφήσει ανέκδοτα τραγούδια του Μάριου Τόκα, τα οποία αναμενόταν να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Minos EMI έχει υλικό  με τραγούδια από τη σχεδιαζόμενη συνεργασία του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Μίνωα Μάτσα.
Στα σχέδια του αείμνηστου ερμηνευτή ήταν να ηχογραφήσει τόσο το «Άξιον Εστί» όσο και τον «Επιτάφιο» (και τα δύο σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη).
 E-Radio.gr

Παγίδα το μωρό στο Facebook




Ακόμη ένα κακόβουλο λογισμικό έχει αρχίσει να μεταδίδεται μέσω Facebook. Αρκετοί χρήστες βλέπουν δημοσιευμένη στο τοίχο τους από κάποιο φίλο τη φωτογραφία ενός μωρού με το εξής κείμενο: Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό το μωρό!
Ένα μωράκι παίζει ανέμελο, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά μία κόμπρα. Το θαρραλέο μωρό αρχικά ξαφνιάζεται αλλά στην συνέχεια δεν δείχνει να φοβάται και συνεχίζει να χορεύει αυτή τη φορά μαζί με το επικίνδυνο φίδι το οποίο φαίνεται να αγριεύει! Θα πάθετε πλάκα!!
Αν κάνουν όμως κλικ στο σύνδεσμο δεν πρόκειται να δουν τίποτε σχετικό. Αντιθέτως το πιθανότερο είναι ότι θα μολυνθεί ο υπολογιστής τους και στη συνέχεια το μολυσμένο πια προφίλ τους θα αρχίσει και αυτό με τη σειρά του να κάνει αντίστοιχες δημοσιεύσεις στους τοίχους των φίλων τους.
Αν λοιπόν δείτε μια τέτοια δημοσίευση, σε καμία περίπτωση μην κάνετε κλικ. Αντιθέτως κάντε αναφορά του post στο Facebook επιλέγοντας "Ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη".

ΔΕΗ: Δάνειο 960 εκ. ευρώ για την κάλυψη των χρεών της




Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 960 εκατ. ευρώ, θα συνάψει η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που προέκυψαν εν μέρει από την αδυναμία των καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβαρύνθηκαν και από το «χαράτσι» του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η ρευστότητα της ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί επίσης από τις ανεξόφλητες οφειλές των εναλλακτικών προμηθευτών Hellas Power και Energa, καθώς και την ανάγκη προχρηματοδότησης του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους 200.000 πελάτες των εν λόγω εταιρειών μέχρι και την είσπραξη των αντίστοιχων λογαριασμών. 

Τι μισθό θα παίρνω τον Ιούνιο




Αν όπως όλα δείχνουν υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις, από τον Ιούνιο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα υποχρεωθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι μειωμένων αποδοχών τουλάχιστον κατά 15%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του fpress.gr, οι εργαζόμενοι ωθούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόμενοι σε μειονεκτική θέση. Η ανυπαρξία υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης (ή κλαδικής ή επιχειρησιακής) επιτρέπει στον εργοδότη να προχωρήσει μονομερώς σε μειώσεις μισθών μέσα από τα ακόλουθα τεχνάσματα:
1. Την μη καταβολή σειράς επιδομάτων μεταξύ των οποίων και τοεπίδομα γάμου
2. Την μην καταβολή του βασικού μισθού που προβλέπει η κλαδική σύμβαση και προσγείωση του βασικού μισθού με βάση τα νέα χαμηλότερα όρια την Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
Και μόνο αυτοί οι δύο όροι, είναι αρκετοί για να συμπιέσουν τις αποδοχές ενός εργαζόμενου από 22% έως 40% ανάλογα με τα επιδόματα που προβλέπει η κάθε κλαδική σύμβαση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις των εμποροϋπαλλήλων με τους εργοδότες τους.
Μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση καθώς στον κλάδο –παρά τις αθρόες απολύσεις- εξακολουθούν να απασχολούνται περί τα 400.000 άτομα.
Επίσης, ανοίγουν οι διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά επαγγέλματα, έναν επίσης μεγάλο κλάδο όσον αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Η 3η εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση έχει να κάνει με τον κλάδο των ξενοδοχείων.

Κακόβουλο λογισμικό στο Android με τη μορφή του Instagram




Σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα του Instagram, κακόβουλο λογισμικό για το Android , μιμείται τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Αν ο χρήστης κάνει το λάθος και το εγκαταστήσει, τότε αρχίζει να στέλνει εν αγνοία του έναν τεράστιο αριθμό από sms.
Φυσικά δεν πρόκειται για κανονικά sms αλλά για sms σε αριθμούς που χρεώνουν υπέρογκα ποσά φουσκώνοντας το λογαριασμό του κατόχου της συσκευής. Για το λόγο αυτό οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τις εφαρμογές που κατεβάζουν προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν αντίστοιχα προβλήματα.
Πηγή: newsbeast.gr

Έρευνα – ΣΟΚ: Το 50% δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς και τρόφιμα

Έρευνα – ΣΟΚ: Το 50% δυσκολεύεται να πληρώσει λογαριασμούς και τρόφιμα
«Οι Έλληνες πλέον δεν έχουν αρκετά χρήματα. Με δυσκολία πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα. Τις περισσότερες φορές προτιμούν μάλιστα τα πιο φθηνά προϊόντα για να εξοικονομήσουν χρήματα. Όχι όμως ότι τα καταφέρνουν», λέει  ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλης Τσιφάκης.Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην αγορά είναι άκρως δραματική. Νοικοκυριά που πριν χρόνια επιβίωναν σήμερα δυσκολεύονται μέχρι και τρόφιμα να αγοράσουν. Άλλωστε, όπως λένε, με δεδομένες τις περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις (και φυσικά αυτές που αναμένεται να γίνουν τον επόμενο μήνα), πλέον, δεν τους μένει ευρώ όχι για να βάλουν στην άκρη αλλά για να ψωνίσουν. Και βέβαια εδώ πρέπει να προστεθούν και τα μεγάλα ποσοστά ανέργων που δεν έχουν ένα μηνιαίο εισόδημα για να κάνουν κάποιες αγορές.«Δεν ξέρουμε που θα πάει πια αυτή η κατάσταση. Διαρκώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται και οι μισθοί μειώνονται», υποστηρίζει ο κ. Τσιφάκης. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέπτες στα συσσίτια έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 20% – 30% τους τελευταίους μήνες.Βέβαια, τα προβλήματα των Ελλήνων φαίνονται και από στοιχεία έρευνας που δείχνει ότι ένας στους δύο (δηλαδή περίπου το 51%) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δουλειά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει μάλιστα ότι εάνβρεθεί εκτός του χώρου εργασίας του, δύσκολα θα ξαναβρεί δουλειά.Και το πιο χαρακτηριστικό των προβλημάτων τους είναι ότι περίπου ένας στους δύο (δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 45%) βρέθηκε στο σημείο να μη μπορεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς.Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη τα νέα μέτρα του Ιουνίου.
tsantiri.gr

Προς διαγραφή Ευαγγελάτος- Κοσιώνη- Σρόιτερ- Βερύκιος- Παπαδρόσος


Τη χθεσινή στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ (από 18.00 έως 22.00) παράλληλα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών, την έσπασαν ο Alpha και ο ΣΚΑΙ και τώρα αναμένουμε τα… επίχειρα. 
Ο Νίκος Ευαγγελάτος- λένε από την ΕΣΗΕΑ, θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής και μάλλον θα διαγραφεί. Είναι πολλές άλλωστε οι ανάλογες «αμαρτίες» που έχει διαπράξει. Στο Πειθαρχικό, είναι βέβαιο ότι θα φτάσει και η Σία Κοσιώνη και άλλοι από τους συντελεστές του δελτίου.
Στον Alpha τα πράγματα είναι περισσότερο περιπεπλεγμένα. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην ΕΣΗΕΑ, λένε ότι ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος, έκανε πράξη τη βούληση του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κοντομηνά να μεταδοθεί δελτίο ειδήσεων, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους δημοσιογράφους. Στο… θεάρεστο έργο του- λένε, είχε βοήθεια από τον παρουσιαστή του δελτίου Αντώνη Σρόιτερ και τον Δήμο Βερύκιο οι οποίοι προσφέρθηκαν να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα εμφανιζόταν στο γυαλί, δημιουργώντας απεργοσπαστικό ρεύμα. 
Οι προαναφερόμενοι, θα διαβούν- και αυτοί την πόρτα του Πειθαρχικού, με το ερώτημα ποινής που θα φτάνει μέχρι και στη διαγραφή.
newpost.gr

Ανοίγουν οι πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου


Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές.Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως ότου ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο οποίο για χρόνια είχε μπει λουκέτο, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Πριν λίγες μέρες υπεγράφη η σύμβαση για τη μουσειογραφική μελέτη, ο ανάδοχο έχει ήδη εγκατασταθεί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις αρχές ή μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν για το κοινό οι πρώτες αίθουσες του Μουσείου.
Το έργο «Επανέκθεση Αρχαιολογικών Συλλογών Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου» χωρίζεται σε δύο υποέργα: αυτό των οικοδομικών εργασιών και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, και στην κατασκευή των προθηκών όπου θα εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα στο Βέλγιο.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό στην αίθουσα των τοιχογραφιών θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένες μεταλλικές κατασκευές, ενώ θα στηριχθούν και τα επίτοιχα εκθέματα της γλυπτοθήκης.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 17 μήνες, ενώ μέσα στους δύο πρώτους δηλαδή ως το καλοκαίρι θα πρέπει να παραδοθούν προς χρήση οι αίθουσες Α', Β΄ και 8.

Ποιος απαξίωσε τη ΔΕΗ;



Ποιος απαξίωσε τη ΔΕΗ;











Η άλλοτε κραταιά δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Ανακοινώνει για δεύτερη φορά μετά το 2008 ζημίες - ρεκόρ, αδυνατεί να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της και αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Πώς οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο;
capital.gr

Απειλή λουκέτου για 4 νοσοκομεία


Ενα βήμα πριν από το λουκέτο είναι τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δεν διαθέτουν χρήματα ούτε για τα βασικά υλικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Με επείγον έγγραφο που έστειλε στο υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ζητά έκτακτη επιχορήγηση.
Πρόκειται για τα γενικά νοσοκομεία Σπάρτης, Λευκάδας, Κέρκυρας καθώς και για το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας, τα οποία όπως αναφέρεται στο έγγραφο βρίσκονται ένα βήμα πριν αναστείλουν τη λειτουργία τους, καθώς μετά τη μείωση της χρηματοδότησής τους και το κούρεμα των αποθεματικών τους λόγω PSI δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια.
enikos.gr

Το Greenfly καίει υγραέριο


O Dave Akhurst είναι ένας σύγχρονος βρετανός Κύρος Γρανάζης, εφευρέτης και κατασκευαστής. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμά του είναι μια μοτοσυκλέτα... που αντί για βενζίνη καίει υγραέριο.
Ο λόγος που τον ώθησε να κάνει τη μετατροπή είναι απλός και προφανής: ο περιορισμός του κόστους μετακίνησης. Πήρε λοιπόν μια παροπλισμένη εδώ και χρόνια Yamaha XT500 και την έβαλε στο εργαστήριό του. Η μετατροπή ώστε να καίει υγραέριο ήταν μόνο η αρχή της συνολικής μεταποίησης της μοτοσυκλέτας.
Το LPG (υγραέριο) κοστίζει περίπου 50% λιγότερο από τη βενζίνη αν και την ακολουθεί στις όποιες ανατιμήσεις. Μολύνει λιγότερο το περιβάλλον καθώς τα καυσαέρια είναι λιγότερο επιβαρυντικά ενώ η απόδοση είναι εφάμιλλη της βενζίνης. 
Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο στην μετατροπή είναι το ρεζερβουάρ του «καυσίμου» που πρέπει να αποθηκεύεται υπό πίεση. Τα τοιχώματα ενός κοινού ρεζερβουάρ δεν αντέχουν ούτε προστατεύουν σε ενδεχόμενο πτώσης και κρούσης. 
To πρόβλημα λύθηκε με την τοποθέτηση, κάτω από τη σέλα του οδηγού, ενός ειδικού δοχείου. Με πιο παχύ τοίχωμα και τις απαραίτητες βαλβίδες για την διαχείριση του καυσίμου και τον ανεφοδιασμό του, προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα.
Το ΧΤ 500 του Akhurst ονομάζεται πλέον Greenfly, αποδίδει περίπου 30 ίππους και χρειάζεται περίπου 3,3 λίτρα στα 100 km. Πιο εντυπωσιακές στην κατασκευή πάντως είναι οι υπόλοιπες μετατροπές που είναι και πιο ορατές. 
Το ψαλίδι έγινε μονόμπρατσο, όμως αυτό είναι κάτι που το βλέπουμε σχετικά συχνά σε κάποιες εταιρείες. Αυτό που σπανίζει ιδιαίτερα είναι το επίσης μονόπλευρο μπροστινό σύστημα που αποτελεί δική του έμπνευση.
Η μετάδοση που πλέον γίνεται με ιμάντα θεωρείται light μετατροπή μπροστά στις υπόλοιπες, όπως οι χειροποίητες διαιρούμενες ζάντες, η εξάτμιση και το μονοκόματο κάλυμα της μοτοσυκλέτας. 
Για το ενδεχόμενο κλαταρίσματος του ελαστικού, ο Akhurst βρήκε θέση και τοποθέτησε έναν τρίτο τροχό, έτοιμο με το λάστιχό του, κάτι που έχει να εμφανιστεί από την εποχή της Vespa. 
Το ενδιαφέρον και μοναδικό όμως εδώ, είναι ότι οι αυτοσχέδιοι τροχοί είναι διαιρούμενοι. Το στεφάνι συγκρατείται με βίδες στο κέντρο της ζάντας και με αυτό τον τρόπο για τη μεταφορά ρεζέρβας αρκεί μόνο το εξωτερικό στεφάνι. 
Για τις ταξιδιωτικές του εξορμήσεις, αντικαθιστά τη θέση του συνεπιβάτη με έναν θηριώδη αποθηκευτικό χώρο. Σχετικά αντιαισθητικό μεν, σε σωστότερο σημείο τοποθετημένο όμως από τις συνήθεις βαλίτσες και top case.
Η Greenfly κινείται και κυκλοφορεί καθημερινά, δικαιώνοντας τον δημιουργό της που εξακολουθεί να επεξεργάζεται με το δικό του τρόπο τα «προβλήματα» που εντοπίζει στις μοτοσυκλέτες.