Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ποια ΙΧ διανύουν έως 1000 χιλιόμετρα με μόλις 55 ευρώ


Αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να διανύσουν 100 χιλιόμετρα καταναλώνοντας λιγότερα από 4 λίτρα καυσίμου περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα οικονομικότερα μοντέλα της αγοράς. Όταν μάλιστα, το καύσιμο είναι...

Άφησαν τα χρυσαφικά σε κουφάλα δένδρου
























Τα έχασε μια γυναίκα στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, όταν πλησίασε σε ένα δέντρο για να δει τι ήταν αυτό που γυάλιζε μέσα σε μια κουφάλα και αντίκρισε έκπληκτη ότι μέσα υπήρχε μια σακούλα που ήταν γεμάτη…

Έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα από στύλο της Δ.Ε.Η



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ROMA ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

















Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συμμετοχή Υγειονομικών και Πολεοδομικών Αρχών, στον καταυλισμό ROMA Μουλκίου Αλιάρτου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για τον εντοπισμό παράνομων κτισμάτων και έρευνας για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σαββατοκύριακο καύσωνα - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού!




Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Που θα εκδηλωθουν καταιγίδες. Πότε θα δροσίσει. Αναλυτική πρόγνωση εως και την Κυριακή απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό. Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο-Συνελήφθη ο ένας δράστης




















Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην...

Πρόταση ΣΟΚ στον Δημόσιο τομέα. Καταργείται το εφάπαξ...





















Πρόταση για πρακτική κατάργηση του εφάπαξ για όσους έχουν κάτω από 25 χρόνια ασφάλισης βρίσκεται ήδη κατατεθειμένη στο υπουργείο Εργασίας.
Την ανάγκη κατάργησης του εφάπαξ στο...

Έτοιμος ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ



Ως το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του νέου Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, ισχύος 165 μεγαβάτ, ανακοίνωσε η επιχείρηση. Σήμερα υλοποιήθηκε με επιτυχία η έμφραξη της σήραγγας εκτροπής του φράγματος και άρχισε η δημιουργία της τεχνητής λίμνης Ιλαρίωνα, με στόχο την αποθήκευση νερού του ποταμού Αλιάκμονα, έναντι της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου στο Ν. Κοζάνης.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Έπαιρναν «οικογενειακά επιδόματα» 3.500 ευρώ το μήνα

Έπαιρναν «οικογενειακά επιδόματα» 3.500 ευρώ το μήνα



















Το εξωφρενικό ποσό των 3.500 ευρώ που ελάμβανε η διοίκηση της ΔΕΗ έκοψε από τα στελέχη της επιχείρησης ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια σύγχρονη ΔΕΗ 100% δημόσια

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια σύγχρονη ΔΕΗ 100% δημόσια

















Ο επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος, βουλευτής Μεσσηνίας, κατά την επίσκεψή του σήμερα (Παρασκευή 13 Ιουλίου) στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης συζητώντας με τους εργαζόμενους, τα μέλη των διοικήσεων των Σωματείων και τα στελέχη της ΔΕΗ, μεταξύ των άλλων τόνισε:

Υποχρεωτικός ο έλεγχος δικύκλων και μοτοποδηλάτων σε όλη την ΕΕ



















Σε περαιτέρω εξειδίκευση και επικαιροποίηση των προδιαγραφών ασφαλείας οχημάτων προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την...

Την Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις
















Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινά η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου.Η Εθνική ...

Ξέχνα το ποντίκι και χρησιμοποίησε τα μάτια σου! [βίντεο]

Ξέχνα το ποντίκι και χρησιμοποίησε τα μάτια σου! [βίντεο]

















Βαρέθηκες να ξεσπάς πάνω στο παλιό ποντίκι κάθε φορά που «κολλάει» ο υπολογιστής σου; Στα Windows 8 δεν θα το χρειάζεσαι.

Τέλος τα passwords μέχρι το 2016;

Τέλος τα passwords μέχρι το 2016;



















Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μην έπρεπε να θυμηθείτε τόσα passwords, άλλα για το email σας, άλλα για το κινητό σας, κωδικούς για τράπεζα, Facebook, Twitter και τόσα άλλα;

On line το Τρένο-Ταξί


Τη διάθεση της υπηρεσίας «Τρένο-Ταξί» μέσω της ιστοσελίδας www.trainose.gr ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πήδηξε μέσα στο απορριμματοφόρο για να γλιτώσει


Από θαύμα σώθηκε εργάτης καθαριότητας του Δήμου Πατρέων (με 5μηνη σύμβαση) όταν στις 2.00 τα ξημερώματα, μετά από πρόσκρουση δύο οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ένα smart "καρφώθηκε" στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα εκείνος για να γλιτώσει τα χειρότερα πήδηξε μέσα...

Η Εθνική Νέων έκανε υπερήφανη την Ελλάδα – Επική πρόκριση στον τελικό του Euro

- Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 πήρε η Εθνική Νέων
- Η Γαλανόλευκη επικράτησε της Αγγλίας με 2-1, σε ένα ματς που έφτασε στην παράταση
- Προηγήθηκε η Εθνική με τον Μπουγαΐδη (38') - Ισοφάρισαν οι Άγγλοι με τον Αφόμπε (56'). Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Λυκογιάννης (108)
- Άδικη αποβολή του Καπίνο στο 45' σε ανύπαρκτο πέναλτι – Το απέκρουσε ο Διούδης!
- Την Κυριακή ο τελικός κόντρα στην Ισπανία

Συνελήφθη ντετέκτιβ που παρακολουθούσε εκατοντάδες smartphones κινητά


Στη σύλληψη γνωστού ντετέκτιβ της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποκάλυψε πως ο ιδιωτικός αστυνομικός παρακολουθούσε παρανόμως εκατοντάδες smartphones πολιτών, με σκοπό την καταγραφή των επαγγελματικών και προσωπικών τους επαφών και συνομιλιών.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ηλεκτροφόρο... φανελάκι θα φορτίζει κινητά τηλέφωνα!



'Αλλο ένα σημαντικό βήμα έγινε για τη δημιουργία ρούχων που μελλοντικά θα μπορούν να φορτίζουν κινητά τηλέφωνα κι άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και φορητούς υπολογιστές.

Νέες απειλές για κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ


Νέες προειδοποιήσεις για κινητοποιήσεις εφόσον προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος από τη βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που συνεδρίασε σήμερα.

Στο Αλεποχώρι η 4η μάχη του πρωταθλήματος Jet Ski


Τυχεροί θα είναι το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουλίου όσοι βρεθούν στην παραλία του Αλεποχωρίου για να παρακολουθήσουν την τέταρτη «μάχη» του πανελληνίου πρωταθλήματος Jet Ski που διοργανώνει η ΕΛΤ (Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας).

Παράταση έως τις 31/07 έδωσε το υπ.Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων




- O χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής
- Όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 31/07 θα έχουν την ίδια μεταχείριση
- Παράταση έως τις 31/07 και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30/11

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών και φθορών



ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

















Εξιχνιάστηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών,
δύο περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Ένας Έλληνας εργάζεται, δύο κάθονται!


Τελειωμό δεν έχει η κατάρρευση της χώρας. Κι αυτό διότι όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία 1 Έλληνας εργάζεται και δύο κάθονται! Αυτή είναι η δραματική διαπίστωση έρευνας της ICAP βασισμένης σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η οποία και παρουσιάζει το δραματικό για την διάρθρωση της κοινωνίας μας στοιχείο πως ο αριθμός απασχολουμένων στη χώρα μας έπεσε κάτω από τα 4 εκατομμύρια, το τελευταίο τρίμηνο του 2011, ενώ η μείωση συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τα υδροπλάνα που κάποτε θα ερχόταν και στην Κρήτη...

Τα υδροπλάνα που κάποτε θα ερχόταν και στην Κρήτη...
Από το 2003 προσπάθησε ένας Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας να κάνει επένδυση με υδροπλάνα εδώ στην Ελλάδα. Ένας υπουργός μάλιστα από το 2004, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης προσπάθησε να επεκτείνει τη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και στην Κρήτη! Είχε φτάσει μάλιστα με υδροπλάνο για να δείξει τη νέα επένδυση...

Συμβουλές ασφάλειας του υπολογιστή για το καλοκαίρι



















Το καλοκαίρι, την εποχή που πάντα όλοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και κυρίως τα παιδιά, ο υπολογιστής χρησιμοποιείται περισσότερο...

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό λόγω καύσωνα στο Ηράκλειο























Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει το κοινό ότι κατά τις ημέρες που επικρατούν στην περιοχή μας υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνας θα διαθέτει τους παρακάτω δροσερούς και κλιματιζόμενους χώρους :

Ποινή φυλάκισης για υπάλληλο σε δήμο του Ηρακλείου






















Σε 220 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Πλημελλειοδικείο Ηρακλείου μια συνταξιούχος υπάλληλος του πρώην Δήμου Τεμένους για υπόθεση που αφορούσε σε αιτήσεις διαμονής αλλοδαπών.

Τυρί-γίγας για απόρους φτιάχνουν οι κάτοικοι


Εκεί που η ανθρωπιά συναντά την παράδοση, το αποτέλεσμα είναι πάντα ενθαρρυντικό. Κτηνοτρόφοι από τα Ζωνιανά έφτιαξαν ένα τυρί-γίγας για την...

Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο έργο του δήμου Θήβας



ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΥΑΘ


















Ένα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώνεται στον διευρυμένο δήμο Θήβας και αφορά στους κατοίκους δύο δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου.

Υπουργείο Οικονομικών: Παγώνουν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές - Καταργείται το μέτρο των αποδείξεων - Σε 5 δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ




- Όλες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών
- Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013
- Τις επόμενες ημέρες θα αποφασισθούν μαζί με την τρόικα:
- Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και περισσότερες δόσεις στην αποπληρωμή των φόρων
- Σχεδιάζουν μείωση τις τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 10 λεπτά

Στο "κόκκινο" και σήμερα η θερμοκρασία - Πάνω από 40 βαθμούς κελσίου!




Πάνω από 40 βαθμούς θα "χτυπήσει" σήμερα το θερμόμετρο ειδικά τις
 μεσημεριανές ώρες και αν βρίσκεστε στον ήλιο τότε η πραγματική αίσθηση
 θα είναι πολύ περισσότερη.

ΦΩΤΟ: Οι 6 πιο «μισητοί» τύποι στις παραλίες!

ΦΩΤΟ: Οι 6 πιο «μισητοί» τύποι στις παραλίες!



















Τη στιγμή που οι ζέστες σφίγγουν και αναζητούμε μετά μανίας την κοντινότερη παραλία για να δροσιστούμε και να βγάλουμε από πάνω μας όλο το άγχος και τη κούραση της εβδομάδας, κάνοντας ένα κυριακάτικο μπανάκι, ξάφνου συνειδητοποιούμε ότι το μέρος στο οποίο υποτίθεται θα πηγαίναμε για να αποτοξινωθούμε από τη σαπίλα της καθημερινότητας έχει μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη (όχι του Χρήστου).

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Συνήγορος του Πολίτη αμφισβητεί την άδεια δύο φωτοβολταϊκών σταθμών.(ΘΗΒΑ)


 
Την εγκυρότητα της αδειοδότησης δύο φωτοβολταϊκών σταθμών, στη ζώνη προστασίας της λίμνης Υλίκης, αμφισβητεί -με πόρισμά του- ο Συνήγορος του Πολίτη, ύστερα από προσφυγή πολίτη, που ζήτησε να διερευνηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης ...

Η Λιβαδειά θα φωτιστεί με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας












Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκε το έργο «Ανάπτυξη Δικτύου Στάσεων (Αστικών Λεωφορείων) του Δήμου Λεβαδέων, με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 138.990 ευρώ.

«Ψάρεψε» 67 κιλά χασίς!

«Ψάρεψε» 67 κιλά χασίς!


















Τέτοια ψαριά, σίγουρα δεν την είχε φανταστεί ο επαγγελματίας αλιέας που ενώ ψάρευε με το αλιευτικό του σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Παξών. Το μεγαλόσωμο ψάρι που πίστευε ότι ...

Ειδικά αμαξίδια για ΑΜΕΑ σε παραλίες του δήμου Χανίων





















Στην τοποθέτηση αμαξιδίων θαλάσσης για ΑμεΑ, σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χανίων, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα στις παραλίες...

Windows To Go: Windows 8 σε usb και για παλιούς υπολογιστές






















Το Windows To Go είναι ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 8 που επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν το λειτουργικό σύστημα απο usb σε οποιοδήποτε...

"Γιατί είπα τον Σαμαρά "τσάμπα μάγκα" - Στην απεργία κατεβαίνουν και οι διακόπτες"




- "Εάν ιδιωτικοποιηθεί έστω και μια μονάδα της ΔΕΗ θα κάνουμε απεργία"
- "Ο Σαμαράς είναι "τσάμπα μάγκας" γιατί δε τα βάζει με τους ισχυρούς"
- "Στο πρόσωπό μου η κυβέρνηση στοχοποιεί όλους τους συνδικαλιστές"
- Για πρώτη φορά ο Ν.Φωτόπουλος αποκαλύπτει γιατί ζήτησε μετάθεση στο σταθμό του Λαυρίου
- Διαβάστε και ακούστε όλη τη συνέντευξη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ στο Newsit

Δήμος Θηβαίων: Κλιματιζόμενοι χώροι και μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα




















Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες...

ΙΝΚΑ: Το 69% των Ελλήνων δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές





















Έρευνα INKA: Το 69% των Ελλήνων σε σχέση με το 62% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές. Περαιτέρω μείωση...του χρόνου διακοπών της Ελληνικής οικογένειας.

Ένας φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια

Ένας φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια



















Εξαφανίστε τα σημάδια από τα κουνούπια… Σταματήστε τη φαγούρα και απολαύστε τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε πέντε δόσεις και ξεχωριστό λογαριασμό το χαράτσι της ΔΕΗ

Σε πέντε δόσεις και ξεχωριστό λογαριασμό το χαράτσι της ΔΕΗ



















Με διαφορετικό τρόπο θα εισπράξει φέτος η ΔΕΗ το χαράτσι στα ακίνητα σε σύγκριση με το 2011. Όπως διαπίστωσε πέρσι η ΔΕΗ χιλιάδες πολίτες λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αρνούνταν να πληρώσουν και τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Επιδότηση των νοικοκυριών για πετρέλαιο θέρμανσης μέσω ΔΕΗ


















Την επιδότηση των οικογενειών για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω πίστωσης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Η πρόταση έχει ...

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα ΙΧ...


















Τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, από το 2015, όλων των καινούργιων Ι.Χ. με την ειδική συσκευή eCall, η οποία ειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση πρόσκρουσης, προτείνει το...

Ισχυρή σεισμική δόνηση νoτιοανατολικά της Ρόδου

















Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:55 το απόγευμα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν...

Καύσωνας από αύριο στη Νότια Κρήτη, σε ετοιμότητα δήμοι και περιφέρεια





















Κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει αύριο ο υδράργυρος στη Νότια Κρήτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε...

Στα ύψη και πάλι η αμόλυβδη

Στα ύψη και πάλι η αμόλυβδη
Πάνω που οι κρατήσεις από το εξωτερικό επανακάμπτουν, οι έλληνες φορολογούμενοι μάλλον ούτε στο χωριό τους δεν θα πάνε διακοπές.

Έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα - Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 41 βαθμούς!

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα
Μια ακόμη «καυτή» μέρα η Δευτέρα, με τη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να φτάνει και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εκδίδει η ΕΜΥ για καύσωνα τις επόμενες 6-7 ημέρες.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι..






Aυτή την περίοδο τα έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα και έξω από το σπίτι. Γι’ αυτό αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από την ενοχλητική παρουσία τους...

“Στο σφυρί” ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, και 80.000 ακίνητα για να μειωθούν οι φόροι




- Το Δημόσιο θα δέχεται και ομόλογα αντί για ρευστό για να προσελκύσει και ξένους επενδυτές
- Τρόικα: Εφαρμόστε τα μέτρα ή ξεχάστε τα 3 δισ. τον Αύγουστο
- Πλήθος αντιδράσεων από το “κύμα” αποκρατικοποιήσεων
- Πόσο θα μειωθούν τελικά οι φόροι; Όλο το τριετές σχέδιο της κυβέρνησης