Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

500.000 “όμηροι” εργαζόμενοι - Ποιοι θα δουλέψουν μέχρι και 8 χρόνια παραπάνω



-Το τρίτο μνημόνιο “εγκλωβίζει” ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους
-Μεγάλοι “χαμένοι” οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και οι γυναίκες
-Πιο ήπιες οι αλλαγές στους δημοσίους υπαλλήλους
-Ποιοι εξαιρούνται από την αύξηση ορίων ηλικίας


Ο εχθρός της Google












Ο Ξαβιέ Νιλ, ο Γάλλος επιχειρηματίας που επενδύει στη νέα τεχνολογία, είναι συνιδιοκτήτης της γαλλικής εφημερίδας «Μοντ» ενώ έχει και τα δικαιώματα του περίφημου τραγουδιού του Φρανκ Σινάτρα «My way».
Τώρα τολμά...

H 946 ξέρει από Vespa

H 946 ξέρει από Vespa


Το ότι οι Ιταλοί είναι μάστορες και κάτι παραπάνω στο design είναι δεδομένο, αλλά μερικές φορές ξεπερνούν και τον εαυτό τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και...



Αυτά είναι τα 10 πιο απίθανα αντικείμενα που έχουν εκτοξευθεί στα γήπεδα

Αυτά είναι τα 10 πιο απίθανα αντικείμενα που έχουν εκτοξευθεί στα γήπεδα


Οι φίλαθλοι καμιά φορά οργίζονται και πάνω στα νεύρα τους πετούν διάφορα αντικείμενα στους αγωνιστικούς χώρους.


Ελέφαντας έφαγε iPhone!

Ταλαιπωρία επιβατών σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ μέχρι και την Τρίτη!






















Μέχρι και την Τρίτη θα διαρκέσει η ταλαιπωρία των επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς – λόγω των κινητοποιήσεων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Την Κυριακή ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί...



Χειροπέδες σε 23χρονη που έκλεβε καλώδια του ΟΣΕ


Στα χέρια των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έπεσε την Παρασκευή μία γυναίκα, ηλικίας 23 ετών, η οποία...



Οι μισοί πιλότοι έχουν κοιμηθεί εν ώρα πτήσης!















Δημοσκόπηση του πορτογαλικού ινστιτούτου πολιτικής αεροπορίας (INAC) αποκάλυψε πως περισσότεροι από τους μισούς Πορτογάλους πιλότους αεροσκαφών έχουν... 



Κραυγή μαθήτριας σε έκθεση: "Θέλω μόνο να έχουμε ψωμί να φάμε"



Πάνω από 100 μαθητές πάνε νηστικοί στα Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας. Έκκληση στους επαγγελματίες της πόλης προκειμένου να προσφέρεται δωρεάν δεκατιανό στα υποσιτισμένα παιδιά.


Τέταρτη ακριβότερη η Ελλάδα



Η υπερβολική αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι πλέον η τέταρτη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη των "27".

25.000 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2013 ζητά το ΔΝΤ


25.000 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2013 ζητά το ΔΝΤ
Την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, καθώς και παράταση της...



Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Αγιο Αθανάσιο



















Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος ο Aγιος Αθανάσιος στη Θήβα, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μέγας Πατήρ της Ορθοδοξίας.

Η Honda ανακάλεσε περίπου 748.000 οχήματα


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακάλεσε περίπου 748.000 οχήματά της στις ΗΠΑ διότι παρουσιάζουν ένα πρόβλημα στους αερόσακους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική θυγατρική της.

Χωρίς επαρκή θέρμανση οκτώ στους δέκα πολίτες











Πολύ λιγότερα χρήματα για την θέρμανσή τους χρησιμοποιούν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, προέδρου του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Από Δευτέρα οι αιτήσεις μεταθέσεων για εκπαιδευτικούς


Από τη Δευτέρα 21 έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου διαρκεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε του υπουργείο Παιδείας.

Διάγνωση καρκίνου από τα smartphones


Ακόμα και διάγνωση για τον καρκίνο του δέρματος θα κάνουν τα «έξυπνα κινητά»
Ακόμα και την επίσκεψη στον γιατρό κάνοντας διάγνωση για καρκίνο του δέρματος υποκαθιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφαρμογές των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων!

Άσκηση: η αναπλήρωση υγρών βοηθάει στην απόδοση

Ένας από σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν καθοριστικά στην αθλητική απόδοση και συνήθως υποτιμάται από τους αθλητές είναι τα επαρκή επίπεδα...

Custom BMW R1200R: Μακάρι να είναι έτσι!


Η BMW θα παρουσιάσει φέτος μία νέα ρετρό μοτοσικλέτα για τα 90 χρόνια της. Αν το μοντέλο παραγωγής μοιάζει με αυτό της Galaxy Custom τότε οι Βαυαροί μάλλον θα έχουν πετύχει διάνα.


Magpul Ronin 1125R


Ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά projects που έχουμε δει, το Magpul Ronin 1125R είναι πολλά περισσότερα από ένα τροποποιημένο Buell 1125R, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι κατασκευάστηκε από εταιρεία οπλισμού!


Άνοδος για την αγορά των φτηνών smartphones



Τα φτηνά smartphones κερδίζουν έδαφος στην προτίμηση των καταναλωτών, αλλά και...


Χειρόφρενο και αύριο Κυριακή στο μετρό


Χωρίς μετρό θα είναι και αύριο Κυριακή η πρωτεύουσα, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της νέας απεργίας που αποφάσισε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του.

Όλοι θέλουν το... τρίποντο!


Με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ.

Οι έξτρα φόροι σε μισθωτούς και συνταξιούχους


Έξτρα φόρους στους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος.



Από σήμερα τα νέα διπλώματα οδήγησης
















Αλλάζουν τα πάντα στην διαδικασία απόκτησης αλλά και ανανέωσης διπλώματος οδήγησης (επαγγελματικό ή μη). Το νέο προεδρικό διάταγμα που τίθενται σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου 2013 προβλέπει την πλήρη εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Κοινοτική.

Συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό


Στις 11 το πρωί συνεδριάζει το Συντονιστικό των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το έξυπνο ρολόι για το iOs που επικοινωνεί με το iPhone! (video)


Μπορέιτε να κάνετε τα πάντα μέσα από το ρολόι...



Μπλόκο στην είσοδο προς το Άγιο Ορος



Με τρία μπλόκα απέκλεισαν οι κάτοικοι της Χαλκιδική όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων, αλλά και...




Η Greenpeace προτείνει επτά τρόπους για να μειωθεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος



















Η πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για 2013, είναι γεγονός και η Greenpeace με άρθρο συνεργάτη της, στη διαδικτυακή της σελίδα, υπενθυμίζει στους καταναλωτές...



16 ημέρες άρρωστος; Απολύεσαι….


16 ημέρες άρρωστος; Απολύεσαι….
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας και αντίδρασης εξέδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, κατά της εγκυκλίου 155734/Δ1 10-12-2012 της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση).


«Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» προέκυψε από το σπάσιμο του ΤΤ



Την ίδρυση του «Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου» το οποίο προέκυψε από το διαχωρισμό του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Σε εξέλιξη μοτοπορεία αλληλεγγύης στο κέντρο του Βόλου



















Μοτοπορεία αλληλεγγύης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου.


"Φράκαραν" τα φρεάτια, πλημμύρισαν οι δρόμοι, κλειστή η 1821!



Κλειστή για μία ώρα η οδός 1821 στο Ηράκλειο μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία


Κοπή βασιλόπιτας Γ.Σ. ¨Ο ΗΡΑΚΛΗΣ¨ΘΗΒΑΣ




Ραγδαία η διείσδυση του Internet στην Κίνα


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής κυβέρνησης υπολογίζεται πως 51 εκατομμύρια νέοι χρήστες απέκτησαν πρόσβαση στο Internet το 2012, ενώ ο συνολικός αριθμός του υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 800 εκατομμύρια το 2015.


Φρενάρισμα πανικού





















Δυστυχώς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ακινητοποιήσουμε «βίαια» τη μοτοσικλέτα. Οι απρόσεχτοι είναι αρκετοί στους ελληνικούς δρόμους και έτσι το φρενάρισμα πανικού προβάλλει ορισμένες φορές ως η μοναδική λύση.

Συνελήφθη 30χρονος για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στη Θήβα



















Συνελήφθη, χθες (17-01-2013) το βράδυ στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, ROMA, κατηγορούμενος για ληστεία. Ειδικότερα χθες...



Θέλουν να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ ενώ της χρωστάνε 250 εκ. ευρώ!

Θέλουν να αγοράσουν τη ΔΕΠΑ ενώ της χρωστάνε 250 εκ. ευρώ!


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου), όλοι όσοι είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές συμπεριλήφθηκαν στη short list και θα κληθούν να υποβάλλουν τώρα δεσμευτικές προσφορές.
Ανάμεσα σε αυτές...

Αποσύρεται από την αγορά επικίνδυνο εμφιαλωμένο νερό


ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται από την αγορά επικίνδυνο εμφιαλωμένο νερό

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού.

Πρωτότυπο κλείδωμα ποδηλάτου

Πρωτότυπο κλείδωμα ποδηλάτου
Τα ποδήλατα βρίσκονται σε ανοδική τροχιά καθώς ο ρυθμός αύξησης ξεπερνά το 20% κάθε χρόνο. Οι λόγοι είναι αρκετοί όσο και...




Παράβολο 15 ευρώ θα καταβάλουν οι νέοι τεχνικοί

Παράβολο 15 ευρώ θα καταβάλουν οι νέοι τεχνικοί

Αφορά υδραυλικούς, καυστηρατζίδες, ψυκτικούς και οξυγονοκολλητές


Έρχεται το αυτοκίνητο των 5.000€ των Nissan- Renault



















Διαβάζοντας τον τίτλο, ίσως όσοι παρακολουθείτε στενά τα της αυτοκίνησης να νιώσετε ένα deja vu. Ναι, είναι κάτι που έχουμε ακούσει ξανά πριν από μερικά χρόνια - συγκεκριμένα λίγο πριν βγει στην αγορά το Tata Nano.


Στα δύο σπάει η ΔΕΗ για να ιδιωτικοποιηθεί


















Δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα περάσει το 20% - 30% των ορυχείων, των μονάδων και των υπηρεσιών της σημερινής επιχείρησης, μαζί φυσικά με τμήμα του προσωπικού των 19.000 εργαζομένων, προκειμένου εν συνεχεία να πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.


Διπλό «σαφάρι» για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων


Διπλό «σαφάρι» ξεκινά από τον Φεβρουάριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στον ρόλο του... 




Νέα μείωση στα φάρμακα;


Καθ’ οδόν βρίσκονται νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Ισως μάλιστα το αναθεωρημένο δελτίο τιμών να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του μήνα.




Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων



Από 3% οι αυξήσεις


Έρχονται 150.000 «τσεκ» με το επίδομα πετρελαίου


















Να «ζεστάνει» κάπως τα νοικοκυριά που πλήρωσαν από την τσέπη τους τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. 



Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Γρίπη: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με 10 απλούς τρόπους
















Αν και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο η Ελλάδα, από τα κρούσματα γρίπης που κάνουν θραύση στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες, καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι.


"Μούδιασε" η Λιβαδειά με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού τμήματος(video).










Μουδιασμένη η Λιβαδειά παρακολουθεί τις εξελίξεις με αφορμή τα νεότερα δημοσιεύματα που φέρνουν το τμήμα περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης να καταργείται και να μεταφέρεται στο Βόλο.

Ξεπουλάνε και την ΕΑΒ; Στον αέρα η εθνική άμυνα της χώρας.(video)





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τρίωρη κατάληψη της Βιομηχανίας της Ελληνικής Αεροπορίας στο Σχηματάρι πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι.


Ποιες χώρες θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον ημιτελικό της Eurovision




Στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, στις 16 Μαΐου, θα διαγωνισθεί η ελληνική αποστολή με σκοπό να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.