Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Την Δευτέρα τα τρακτερ λύνουν χειρόφρενο


Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα την Δευτέρα το πρωί οι αγρότες ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες και θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica».
Οι αγρότες αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των........
καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 25 Ιανουαρίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας καλώντας μάλιστα άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρόν».


Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.


Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agrotica της Helexpo.

Έφαγε κράξιμο ο Στυλιανίδης στη Νάξο!


Το νέο «θύμα» της λαϊκής οργής είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. Επισκέφθηκε τη Νάξο, όμως, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η επίσκεψη του βγήκε ξινή. 

Ομάδα πολιτών άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και να εκτοξεύουν αποδοκιμασίες κατά του βουλευτή και της συνοδείας του, αποκαλώντας τους – μεταξύ άλλων - «ξεφτίλες» και «ξεπουλημένους»....


Κύκλωμα κλέβει κυνηγόσκυλα και τα μοσχοπουλάει!


Ακριβά κουτάβια από συγκεκριμένες ράτσες, ειδικοί εκπαιδευτές, μια χρονοβόρα διαδικασία, για να βγει ένα καλό κυνηγόσκυλο.Μόνο που κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν Θέλουν έτοιμο το σκύλο και πληρώνουν όσο - όσο! Και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να τον προσφέρουν.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι συχνές εκκλήσεις κυνηγών τους τελευταίους μήνες, για χαμένα σκυλιά, αλλά και οι ψίθυροι, έδωσαν την αφορμή για να διερευνηθεί το θέμα.

Έτσι διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξειδικευμένων μηχανισμών, με ανθρώπους σε όλη τη Κρήτη, που βλέπουν, παρατηρούν "σταμπάρουν" τα καλά κυνηγόσκυλα και κάποιους, κεντρικά, που έχουν τον συντονισμό της επιχείρησης και την εμπορία.

'Οταν λοιπόν εμφανίζεται ανυπόμονος πελάτης, τα ανθρώπινα λαγωνικά έχουν ήδη έτοιμη τη λεία, κλέβουν το σκύλο, συνήθως κατά τη διάρκεια κυνηγιού, τον μεταφέρουν σε άλλη περιοχή, για να τον δει μαζί με άλλα σκυλιά ο ανυπόμονος κυνηγός και να τον αγοράσει πληρώνοντας συνήθως πολλά. Και πίσω μένει ο απελπισμένος ιδιοκτήτης του σκύλου που στις περισσότερες περιπτώσεις τον θεωρεί μέλος της οικογένειας του. Και κλαίει και οδύρεται.

Η κυνηγετική ομοσπονδία Κρήτης, θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στην ανατολική Κρήτη.

Τα σκυλιά μεταφέρονται σε άλλα σημεία της Κρήτης, μη τυχόν και πέσουν πάνω σε πρώην αφεντικά και καμιά φορά εκτός νησιού στη κεντρική Ελλάδα, όπου δρουν αντίστοιχα κυκλώματα.

Μάλιστα έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιο χρονικό διάστημα μετά, σε κάποιο σημείο του νησιού, ο πρώην ιδιοκτήτης που του είχαν κλέψει το σκυλί, έπεσε πάνω σε κυνηγό που το είχε, ο σκύλος αναγνώρισε άμεσα τον άνθρωπο που τον ανέθρεψε με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αυτός που τον κατείχε.
flashnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε η αγορά με τούρκικες λίρες - Μοιάζουν με το 2ευρω!



Πρόκειται για τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), η οποία αντικαθιστά το παλιό υπερπληθωρισμένο νόμισμα

Το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας, μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του αριθμού  2, υπάρχει ο αριθμός 1 στο τούρκικο νόμισμα.
 

Kατά τις συναλλαγές σας πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα κέρματα των δυο ευρώ που σας δίνουν  ως ρέστα για να μην την πατήσετε καθώς η τουρκική λίρα έχει αξία μόλις 0,40 λεπτά του ευρώ.

ΔΕΙΤΕ το απίστευτο κόλπο με το νερό και το ουϊσκυ!(VIDEO)



Ένα έξυπνο κολπάκι που εντυπωσιάζει

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



athensmagazine

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Στον δρόμο οι εργαζόμενοι της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.(video)


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.
Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε από την απόφαση της Διοίκησης να απολύσει 15 εργαζομένους και να ζητήσει από τους υπόλοιπους, ελαστικές μορφές απασχόλησης. Το πρωί της Παρασκευής ένωσαν τη φωνή τους με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Παράλληλα επιτέθηκαν στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στην οποία καταλόγισαν στημένους κοινωνικούς διαλόγους με τον ΣΕΒ, αλλά και στην κυβέρνηση των Τραπεζιτών που προωθεί μεροκάματα πείνας για τους Έλληνες εργαζομένους. Δείτε το video

Τούνα 62 κιλών στα ανοιχτά του Μαλιακού. Την έπιασε αστυνομικός...(φωτογραφίες και video)


ΤΟΥΝΑ 62 ΚΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ
Τούνα 62 κιλών έπιασε ερασιτέχνης ψαράς,αστυνομικός στο επάγγελμα,στα ανοιχτά του Μαλιακού Κόλπου στην περιοχή της Στυλίδας. Το τεράστιο ψάρι δόθηκε προς πώληση στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό της Στυλίδας. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στο κατάστημα της Λαμίας στην οδό Λεωσθένους για να δει το ψάρι. Πολλοί μάλιστα δεν έχασαν την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν. Η τούνα τεμαχίστηκε και πουλήθηκε προς 20 Ευρώ το κιλό. Δείτε το video

Γυρίζουν στη ΔΕΗ 200.000 καταναλωτές!


Περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να ηλεκτροδοτούνται από ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ρεύματος βρίσκονται “με το ένα πόδι” σε μια αναγκαστική επιστροφή στη ΔΕΗ, καθώς οι προμηθευτές τους φαίνεται ότι “σκάνε” από οικονομικής πλευράς, ενώ τους “ψάχνει” για διάφορα και το ΣΔΟΕ...

Η Energa και η Hellas Power είναι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες που είχαν κερδίσει ένα αξιόλογο μερίδιο από την μέχρι πρότινος μονοπωλιακή πίτα της ΔΕΗ αλλά και που πλέον δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν τόσο προς τον ΔΕΣΜΗΕ...
, τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού όσο και προς την ίδια την ΔΕΗ, έχοντας δημιουργήσει ήδη φέσι της τάξης των 90 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες, για τις οποίες έχει ανακοινωθεί ότι τελούν υπό μεταβίβαση σε ρωσοαραβικό fund με την επωνυμία Worldwide Energy και με έδρα, κατά πληροφορίες, την ...ελεύθερη οικονομική ζώνη της Σαουδικής Αραβίας, δεν κατέθεσαν, ως όφειλαν, την Τρίτη ποσό της τάξης των 24 εκατ.ευρώ στον ΔΕΣΜΗΕ, παρόλο που αυτό το έχουν εισπράξει με τους λογαριασμούς ρεύματος από τους πελάτες τους ως τέλος ΑΠΕ (τέλος για την αποπληρωμή των παραγωγών που χρησιμοποιούν “πράσινη” ενέργεια).

Ανάλογα, οι δύο εταιρείες έχουν “φεσώσει” με 67 εκατ. ευρώ την ίδια την ΔΕΗ! Πρόκειται για ποσά τα οποία επίσης έχουν εισπράξει, μέσω των λογαριασμών, από τους πελάτες τους ως χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου καθώς και για τις Υποχρεώσεις Κοινής Ωφελείας και τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταβάλει στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Το θέμα ήταν το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τη συμμετοχή του ΔΕΣΜΗΕ αλλά και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΜΗΕ είναι έτοιμος να διακόψει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών στις δύο εταιρείες – αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο,ο λόγος είναι ότι έχει διαμηνυθεί από εκπροσώπους των εταιρειών ότι θα κατατεθούν εντός της ημέρας τα οφειλόμενα – κάτι που θα σήμαινε ότι αυτομάτως οι πελάτες τους θα περάσουν και πάλι στην ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί ως “τελευταίο καταφύγιο” στην ηλεκτροδότηση.

Και, βεβαίως, σε μία τέτοια περίπτωση, αυτές οι 200.000 καταναλωτές θα αρχίσουν να πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς σε σχέση με ό, τι είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα, ενώ σε περίπτωση που η τρύπα δεν καλυφθεί, θα κληθούν να εισφέρουν, με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας της αγοράς, οι άλλοι “παίκτες” στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με πρώτη, βεβαίως, την ίδια τη ΔΕΗ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν τελειώνει στο επίπεδο των σοβαρών δυσλειτουργιών που παρουσιάζει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς πληροφορίες θέλουν το ίδιο το ΣΔΟΕ να έχει κάνει έφοδο στα γραφεία τουλάχιστον της μιας εκ των δύο εταιρειών και να ψάχνει στοιχεία για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες που χάνονται σε off shore εταιρείες κάπου στον ...πλανήτη Γη!

Θυμίζουμε ότι στην μεν Energa αρχικός βασικός μέτοχος ήταν η αυστριακή εταιρεία Verbund στην οποία μετέχει και το αυστριακό δημόσιο, ενώ τον έλεγχο της Hellaw Power είχε αποκτήσει, υπό το όνομα Aegean Power, η γνωστή φίρμα Aegean συμφερόντων του κ.Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο, και οι δύο μέτοχοι, προφανώς αντιλαμβανόμενοι με το τί ...είχαν μπλέξει, αποχώρησαν από τις δύο εταιρείες, αποσύροντας, φυσικά, και τα brand names τους από τις δύο εταιρείες.

Οι τελευταίες, μέχρι εμφανίσεως του ρωσοαραβικού fund ελέγχονταν από τον κ. Αριστείδη Φλώρο και τον κ. Βασίλη Μηλιώνη, επιχειρηματίες που ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων...

Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ίντερνετ για ένα λεπτό;


Γνώριζες ότι ανά 60 δευτερόλεπτα στο Internet... 

- αποστέλλονται περισσότερα από 168 εκατομμύρια e-mails,
    - καταχωρούνται 70 νέα domains,
      - δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο LinkedIn και...
        - γίνονται σχεδόν 700.000 αναζητήσεις στο Google


        Πρόληψη καρκίνου τρώγοντας μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι


        των Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
        Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που...
        συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου.

        Μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες, του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο, να καταπολεμούν τον καρκίνο. Είχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

        Το σημαντικότερο είναι ότι οι καπνιστές, κυρίως οι μανιώδεις, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τα ωμά συγκεκριμένα λαχανικά. Η μείωση του κινδύνου που συσχετίζεται με την κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ωμών λαχανικών το μήνα για τους καπνιστές και τους μανιώδεις καπνιστές, αναλογούσε περίπου στο 40% με 54%.

        Η μείωση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης ήταν μεγαλύτερη (73%) μεταξύ των μη καπνιστών που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες τον μήνα.

        Το μαγείρεμα μειώνει σημαντικά ή καταστρέφει της ισοθειοκυανάτες στα λαχανικά γι’ αυτό και υπογραμμίζεται η κατανάλωσή τους σε ωμή μορφή, προκειμένου να αποκομίσει ο οργανισμός το μέγιστο όφελος.

        To μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε ισοθειοκυανάτες, (ITC), μια πολύ γνωστή ομάδα παραγόντων που φαίνεται να στοχεύουν και να αποκλείουν το μεταλλαγμένο γονίδιο p53, που συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου.

        Το γονίδιο p53 κατέχει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου διατηρώντας τη γενετική σταθερότητα. Το p53 δρα ως μοριακός διακόπτης που ενεργοποιεί μηχανισμό κυτταρικού ελέγχου πριν από τη μετάβαση του κυτταρικού κύκλου από τη φάση G1 στην S και έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της μεταγραφής γονιδίων στόχων που τα παράγωγά τους σχετίζονται με την αναστολή του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και τη δυνατότητα να επάγει κυτταρική απόπτωση. Όπως φαίνεται να διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση υγιών κυττάρων και την προστασία τους από τον καρκίνο. Όταν αυτό το γονίδιο έχει υποστεί ζημιά ή έχει μεταλλαγεί, σταματά να προσφέρει την ίδια προστασία.

        Οι μεταλλάξεις αυτές βρίσκονται σε περίπου το ήμισυ όλων των ανθρώπινων καρκίνων.

        Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ιατρικής Χημείας, ο ερευνητής Xiantao Wang του Πανεπιστημίου Georgetown και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα αποτελέσματα της ITCS για γονιδίου p53 σε μια ποικιλία των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων, του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου, στο εργαστήριο.

        Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ισοθειοκυανάτες ITCS ήταν σε θέση να αφαιρούν το ελαττωματικό γονίδιο p53 ενώ αφήνουν την υγιή εκδοχή του γονιδίου και μόνο.
        http://medlabgr.blogspot.com/

        Πίνετε πολύ καφέ ; Μην εκπλαγείτε αν αρχίσετε να βλέπετε φαντάσματα !



        Όσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ πίνει κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να βλέπει....

        φαντάσματα και να ακούει περίεργες φωνές σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.


        Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά περισσότερο από εφτά κούπες καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν να έχουν παραισθήσεις σε σχέση με εκείνους που έπιναν μόνο μια κούπα.Η έρευνα έγινε από φοιτητές του πανεπιστημίου Durham με την συμμετοχή 200 συμφοιτητών τους. Στο ερωτηματολόγιο υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την προσωπικότητά τους αλλά και για την ποσότητα στιγμιαίου καφέ που κατανάλωναν καθώς και τις εμπειρίες που μπορεί να είχαν με φαντάσματα, πνεύματα κλπ.
        Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν, όπως αναφέρει το pylestv ότι πολλά από τα παιδιά που έπιναν πάνω από επτά κούπες στιγμιαίου καφέ, είχαν παραισθήσεις!! Πολλοί από τους φοιτητές που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως είχε τύχει να δουν αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, να ακούσουν φωνές αλλά και να διαισθανθούν την παρουσία νεκρών ανθρώπων μέσα στο δωμάτιο.
        Οι καθηγητές που ήταν επικεφαλής της έρευνας, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη σχέσης μεταξύ καφεΐνης και παραισθήσεων και επισήμαναν ότι το να βιώνει κανείς παραισθήσεις δεν συνεπάγεται ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος.
        Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξετάσουμε τους γενικότερους παράγοντες που προκαλούν και συνδέονται με τις παραισθήσεις , δήλωσε ο φοιτητής ψυχολογίας Simon Jones που καθοδήγησε την έρευνα.

        axortagos

        100.000 Έλληνες συμπλήρωσαν το 2011 βιογραφικό για να φύγουν



        Μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης στη συμπλήρωση Europass η Ελλάδα. 

        Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Πύλης

        Περίπου εκατό χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011, από νέους Έλληνες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας.
        Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass αναφορικά με τον αριθμό συμπλήρωσης ευρωπαϊκών βιογραφικών από Έλληνες πολίτες, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες.
        Ο αριθμός αυτός καθιστώντας την χώρα μας, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην Ε.Ε. στην συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.
        Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ την ίδια στιγμή περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι καθώς ομιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).
        Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (49,6%) αποτελούν τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο κράτος μέλος (Σλοβακία 35,1%).
        Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι περίπου το 21% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 24 ετών δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην αγορά εργασίας.
        Αναξιοποίητα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
        Η Ελλάδα χρειάζεται να κινητοποιήσει άμεσα πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ιδίως από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που μέχρι σήμερα παραμένει ελάχιστα αξιοποιημένο. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής (Νοέμβριος 2011), η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 22,11% των διαθέσιμων πόρων όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος αγγίζει το 33,78%.
        Αλλά και όσον αφορά το Ταμείο Συνοχής, η Ελλάδα παρουσιάζει απορροφητικότητα της τάξης του 24,60% την στιγμή που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 26,09%. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.
        Τα επόμενα δύο χρόνια πρέπει να απορροφηθούν και τα 3,3 περίπου δις ευρώ από το ΕΚΤ, τα 2,5 δις και πλέον ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, αλλά και το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από τα υπόλοιπα κοινοτικά ταμεία.
        Οι πόροι αυτοί, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διοχετευθούν για την στήριξη της εργασίας των νέων και την επιτάχυνση της ένταξης στην αγοράεργασίαςεκείνων που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους».
        Τι είναι το Europass
        Τo Europass είναι ένας φάκελος, που κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει ηλεκτρονικά και αποτελείται από πέντε επιμέρους έγγραφα περιγραφής των προσόντων, γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων κατά την εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία του.
        Πιο συγκεκριμένα, ο φάκελος περιέχει:
        * Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
        * Διαβατήριο Γλωσσών (LP) που γνωρίζει ο κάτοχος
        * Κινητικότητα (Mobility), δηλαδή τυχόν επαγγελματικά ή σπουδαστικά ταξίδια που έχει κάνει n Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού (CS), έγγραφο που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
        * Παράρτημα Διπλώματος (DS), το οποίο δεν υποκαθιστά το πτυχίο, όμως είναι πολύ χρήσιμο καθώς εξηγεί λ.χ. ότι ένας αγιογράφος που σπούδασε στην Ελλάδα, έχει εξειδικευθεί και σε προγράμματα σχεδιασμού σε υπολογιστές, πέρα από την τέχνη του.
        Ο φάκελος είναι τυποποιημένος και κοινός για όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, που δίνει τη δυνατότητα στους ξένους εργοδότες, να κάνουν σύγκριση των τυπικών και πραγματικών προσόντων των υποψηφίων προς πρόσληψη.

        news247

        Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

        Παιδιά 13 ετών κατασκευάζουν το iPhone για 70 σεντς την ώρα


        Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα iPhone ή iPad, αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν  να πωλούνται σε ελκυστικές τιμές και παράλληλα η Apple να έχει τεράστιο περιθώριο κέρδους. Δυστυχώς η απάντηση είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται με εργασιακές πρακτικές που για τον ανεπτυγμένο κόσμο είναι αδιανόητες (και έτσι θα έπρεπε να ήταν παντού).  Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

        Αυτοί Και Αν Είναι Παράξενοι Άντρες!!!


        ieros112 200x132 Αυτοί και αν είναι παράξενοι άντρες!!!Παράξενοι και σίγουρα αιώνια μόνοι άνδρες….


        ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/#ixzz1juwhBoZa

        Τέλος στην ταλαιπωρία του παρκαρίσματος - Μάθε που έχει ελεύθερες θέσεις



        19/1/2012, 9:12 πμ. Η πολύωρη ταλαιπωρία στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για τον εντοπισμό μίας θέσης στάθμευσης φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα για τους οδηγούς, αφού έρχονται οι «υπερασπιστές του πάρκινγκ». Σκοπός τους να διευκολύνουν χιλιάδεςοδηγούς, που βρίσκονται καθημερινά σε αναζήτηση χώρου στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους.
        Ο λόγος για μία ομάδα τεσσάρων νεαρών Ελλήνων προγραμματιστών, οι οποίοι σχεδίασαν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Parking Defenders». Πρόκειται για τους Κώστα Αρκάδα, Ιωάννη Κατσιώτη, Νίκο και Όθωνα Αντωνίου.
        Στην εφαρμογή, οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα (το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά) ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή για το σημείο, στο οποίο βρίσκεται, προκειμένου να πάρουν τη θέση του. «Οι χρήστες θα έρχονται άμεσα σε επαφή μεταξύ τους, πάντοτε με προστασία της εμπιστευτικότητας, και θα συμφωνούν για να ανταλλάξουν τη θέση στάθμευσής τους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Αρκάδας.
        Προσθέτει ότι στόχος της εφαρμογής δεν είναι να δυσκολέψει τους υπόλοιπους απελπισμένους οδηγούς. «Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης απλά ανακοινώνει ότι έχει σκοπό να φύγει στους άλλους χρήστες, που ενδεχομένως βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην ίδια περιοχή και εφόσον συμφωνήσουν και συντονιστούν οι χρόνοι τους, ένας από αυτούς θα παρκάρει στο ίδιο σημείο».
        Η εφαρμογή, που θα διατίθεται δωρεάν, βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. Ο χρήστης, που δίνει τη θέση παρκαρίσματός του κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν θα θελήσει να καταλάβει μία κενή θέση. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς πόντων, για όσους θέλουν να αναζητήσουν θέσεις περισσότερες φορές.
        Οι τέσσερις προγραμματιστές δημιούργησαν την εφαρμογή το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του 1ου App Camp, σεμιναρίου προγραμματισμού για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης, η ομάδα διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας «Aegean Startups», που διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
        Η εφαρμογή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο λειτουργίας και μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των I-phones, αλλά και σε όσους διαθέτουν κινητά με λειτουργικά Android και Windows. Σε πρώτη φάση θα αφορά στην Αθήνα, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς!

        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς


        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς


        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς
        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς
        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς
        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς
        Τα κορυφαία αντικλεπτικά της αγοράς

        fovero.gr

        Στην Ελλάδα η ακριβότερη βενζίνη - Σε Βουλγαρία & Κύπρο η φθηνότερη


        Στοιχεία για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ. Ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνότερες Βουλγαρία και Κύπρος

        Ενημερώθηκε: 19.01.2012 // 16:18

        Στην Ελλάδα η ακριβότερη βενζίνη - Σε Βουλγαρία & Κύπρο η φθηνότερη
        «Η Ελλάδα βρίσκεται υψηλότερα από το μέσο όρο της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στις 27 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά κοντά στα 23 λεπτά ανά λίτρο να οφείλεται στη διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα μας».

        Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την αθρόα διαρροή καταναλωτών προς τις γειτονικές χώρες και την «προτίμηση στη βουλγαρική βενζίνη», με συνέπεια να υπάρχει «μπαράζ λουκέτων σε βενζινάδικα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διότι στα γειτονικά παραμεθόρια πρατήρια η βενζίνη κοστίζει τουλάχιστον 0,50 ευρώ το λίτρο φθηνότερα από όσο κοστίζει στη χώρα μας».

        Όπως ενημερώνει με το έγγραφό του ο κ. Ξυνίδης, «η τιμή λιανικής στη Βουλγαρία, συγκαταλέγεται στις τρεις πιο χαμηλές της ΕΕ και σε σύγκριση με την Ελλάδα είναι χαμηλότερη περίπου κατά 43 λεπτά ανά λίτρο». Σημειώνει δε ο αναπληρωτής υπουργός, ότι ενώ η τιμή αγοράς του αργού πετρελαίου είναι σχεδόν ίδια και στις δύο χώρες, η τελική διαφορά της τιμής οφείλεται στη διαφορά του ΕΦΚ και του ΦΠΑ μεταξύ των δύο χωρών.

        Το υπουργείο απέστειλε στη Βουλή την τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του διεθνή οργανισμού Europe' s Energy Portal, για τις 16 Νοεμβρίου 2011.

        Όπως ειδικότερα προκύπτει, η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) και ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ έχει ως εξής:

        * Αυστρία: λιανική τιμή 1,430 ευρώ, ΕΦΚ 0,580, ΦΠΑ 0,238

        * Βέλγιο: λιανική τιμή 1,583 ευρώ, ΕΦΚ 0,677, ΦΠΑ 0,275

        * Βουλγαρία: λιανική 1,228 ευρώ, ΕΦΚ 0,419, ΦΠΑ 0,205

        * Κύπρος: λιανική 1,200 ευρώ, ΕΦΚ 0,340, ΦΠΑ 0,157

        * Τσεχία: λιανική 1,351 ευρώ, ΕΦΚ 0,480, ΦΠΑ 0,225

        * Δανία: λιανική 1,652, ΕΦΚ 0,614, ΦΠΑ 0,330

        * Εσθονία: λιανική 1,255 ευρώ, ΕΦΚ 0,414, ΦΠΑ 0,209

        * Φινλανδία: λιανική 1,551 ευρώ, ΕΦΚ 0,599, ΦΠΑ 0,290

        * Γαλλία: λιανική 1,590 ευρώ, ΕΦΚ 0,694, ΦΠΑ 0,261

        * Γερμανία: λιανική 1,578, ΕΦΚ 0,700, ΦΠΑ 0,252

        * Ελλάδα: λιανική 1,662 ευρώ, ΕΦΚ 0,684, ΦΠΑ 0,311

        * Ουγγαρία: λιανική 1,283 ευρώ, ΕΦΚ 0,397, ΦΠΑ 0,257

        * Ιρλανδία: λιανική 1,495 ευρώ, ΕΦΚ 0,548, ΦΠΑ 0,259

        * Ιταλία: λιανική 1,598, ΕΦΚ 0,638, ΦΠΑ 0,266

        * Λετονία: λιανική 1,278 ευρώ, ΕΦΚ 0,380, ΦΠΑ 0,230

        * Λιθουανία: λιανική 1,309 ευρώ, ΕΦΚ 0,426, ΦΠΑ 0,227

        * Λουξεμβούργο: λιανική 1,279 ευρώ, ΕΦΚ 0,462, ΦΠΑ 0,167

        * Μάλτα: λιανική 1,410 ευρώ, ΕΦΚ 0,469, ΦΠΑ 0,215

        * Ολλανδία: λιανική 1,660, ΕΦΚ 0,757, ΦΠΑ 0,265

        * Πολωνία: λιανική 1,223, ΕΦΚ 0,377, ΦΠΑ 0,229

        * Πορτογαλία: λιανική 1,546 ευρώ, ΕΦΚ 0,591, ΦΠΑ 0,289

        * Ρουμανία: λιανική 1,234 ευρώ, ΕΦΚ 0,368, ΦΠΑ 0,239

        * Σλοβακία: λιανική 1,465 ευρώ, ΕΦΚ 0,570, ΦΠΑ 0,244

        * Σλοβενία: λιανική 1,320 ευρώ, ΕΦΚ 0,466, ΦΠΑ 0,220

        * Ισπανία: λιανική 1,303 ευρώ, ΕΦΚ 0,440, ΦΠΑ 0,199

        * Σουηδία: λιανική 1,525 ευρώ, ΕΦΚ 0,605, ΦΠΑ 0,305

        * Μ. Βρετανία: λιανική 1,622 ευρώ, ΕΦΚ 0,721, ΦΠΑ 0,270

        Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται και η ένδειξη "περιθώρια" για τις 27 χώρες- μέλη, η οποία περιλαμβάνει τη διύλιση, τη μεταφορά, την ασφάλιση, την αποθήκευση, τη διανομή στα πρατήρια καυσίμων και την πώληση στους καταναλωτές. Ενώ ο μέσος όρος των περιθωρίων είναι 0,106 στην ΕΕ, στην Ελλάδα είναι 0,118 ευρώ.

        Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Όλγας Ρεντάρη, Μιχάλη Τσελέπη, Βασίλη Γιουματζίδη, Θεόδωρου Παραστατίδη και Χαράς Κεφαλίδου, οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι στις παραμεθόριες περιοχές το φαινόμενο της μετανάστευσης καταναλωτών της μίας ημέρας, προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία στην τοπική αγορά και πως η εύκολη πρόσβαση ιδίως προς Βουλγαρία και Σκόπια έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, ακόμη και για προϊόντα πρώτης κατανάλωσης όπως το γάλα και το ψωμί.

        ΑΠΕ-ΜΠΕ