Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σάββατο του Λαζάρου: Κάλαντα σε όλη την Ελλάδα


Με στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά και πολύχρωμες κορδέλες, οι Λαζαρίνες προαναγγέλλουν για την Παρασκευή, τραγουδώντας, την ανάσταση του Λαζάρου. Είναι τα κάλαντα του Λαζάρου.
    Για μια ακόμη χρονιά το λύκειο Ελληνίδων, πιστό στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αναβιώνει το πανάρχαιο έθιμο «Λαζαρίνες». Κορίτσια μέχρι 12 ετών ντύνονται Λαζαρίνες με τοπικές ενδυμασίες και τραγουδουν τα κάλαντα του Λαζάρου σε φορείς της πόλης αλλά και στους κατοίκους της.
    Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουν θα το διαθέσουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
    Στην Τερπνή Σερρών την παραμονή του Λαζάρου, κορίτσια, που ονομάζονται Λαζαρίνες, μαζεύουν λουλούδια με τα οποία στολίζουν ένα καλαθάκι. Την ημέρα της εορτής, φορώντας τοπικές ενδυμασίες και κρατώντας το καλαθάκι τους, πηγαίνουν σε όλα τα σπίτια του χωριού, τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου…
    '' Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα βάγια
    ήρθε η Κυριακή που τρων τα ψάρια…''
    Σύμφωνα με τον Τερπνιώτη συγγραφέα Νίκο Πασχαλούδη το έθιμο της Λαζαρίνας ήταν συνέχεια αρχαίων εθίμων, αφού όπως υποστηρίζει σε άρθρο του για τα κάλαντα της περιοχής, υπάρχει άμεση σχέση με τα σημερινά κάλαντα και τα έθιμα της αρχαίας Ελλάδας. Η σχέση αφορούσε σε όλα τα κάλαντα, τα κάλαντα του Δωδεκαήμερου, της πρώτης Μαρτίου, του Λαζάρου, και άλλα κάλαντα. Όπως υποστηρίζει σε συγγράμματα του ο κ. Πασχαλούδης στην αρχαιότητα, εκείνοι που ασχολούνταν με το ημερολόγιο, ανακοίνωναν την αλλαγή του χρόνου, ή του μήνα, με τα κάλαντα των παιδιών. Τα παιδιά μετέφεραν το μήνυμα της χρονικής αλλαγής με τραγούδια, που εκτός από τα μηνύματα είχαν κι ευχές. Κι ο κόσμος έδινε στους μικρούς αγγελιοφόρους διάφορα μικρά φιλοδωρήματα.
    ''Παλιότερα τα κάλαντα λέγονταν στην αρχή κάθε μήνα, ύστερα καθιερώθηκε να λέγονται κάθε πρωτοχρονιά, η οποία άλλαζε κάθε τόσο για διάφορους λόγους. Όμως επειδή οι συνήθειες του λαού δεν άλλαζαν εύκολα, σ’ αυτές τις μετακινήσεις της πρωτοχρονιάς, που πήγαιναν μια το χειμώνα και μια την άνοιξη, είχαμε άλλους που τις ακολουθούσαν με τα κάλαντά τους κι άλλους που επέμεναν σ’ αυτό που ήξεραν. Έτσι σκόρπισαν τα κάλαντα σε διάφορες χρονικές στιγμές. Με το Χριστιανισμό, το έθιμο με τα κάλαντα επιβίωσε μέσα στο κλίμα του, κι έχουμε μέχρι τις μέρες μας τα κάλαντα του δωδεκαήμερου, τα κάλαντα της 1ης Μαρτίου, τα κάλαντα του Λαζάρου. Τα κάλαντα στην αρχή ήταν χωρίς κανένα θρησκευτικό χαρακτήρα. Τα θρησκευτικά στοιχεία, πρώτα ειδωλολατρικά κι έπειτα χριστιανικά, έμπαιναν στα κάλαντα σιγά-σιγά, και τη θέση των αρχαίων θεών πήρε ο Χριστός και οι άγιοι της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι και στα λαζαριανά κάλαντα του χωριού μας φαίνονται ομοιότητες με τα αρχαία κάλαντα'', επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Πασχαλούδης.
    Γεγονός πάντως είναι πως στην Τερπνή το έθιμο αναβιώνει για περισσότερο από δυόμιση αιώνες.
NewsIT

Τελευταία στην ελκυστικότητα για ίδρυση επιχειρήσεων η Ελλάδα


Παρά την ανάγκη για ανάπτυξη, η Ελλάδα είναι η λιγότερη ελκυστική μεταξύ 14 χωρών της Ευρώπης για την ίδρυση επιχειρήσεων, όπως προέκυψε από έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας της Αυστρίας και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων.
Η έρευνα καταρρίπτει και ένα "μύθο" που έχει δημιουργηθεί εντός συνόρων και ο οποίος λέει ότι δεν επιλέγεται η χώρα μας για την ίδρυση επιχείρησης λόγω, κατά μεγάλο ποσοστό, του εργασιακού κόστους και των φόρων που επιβάλλονται. Αντιθέτως, οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν την ελάχιστη σημασία, με 24 και 23% αντίστοιχα.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν σημαντικά κριτήρια τα ενεργειακά δίκτυα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%) και τα δίκτυα επικοινωνιών και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.
Ρόλο παίζει επίσης η πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας ενώ μικρότερη σημασία έχουν η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιότητα ζωής.
Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας με άριστα το 1 ως χειρότερο το 4, η Ελλάδα συγκέντρωσε 3,7, μένοντας στην 14η και τελευταία θέση. Πρώτη είναι η Γερμανία με 1,4 και ακολουθούν η Σουηδία με 1,5, η Ελβετία και η Ολλανδία με 1,8.
news247.gr

Ανεργία: ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων


Η ανεργία φοβίζει περισσότερο για το μέλλον το 42% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας "Alco" που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Crash" και διεξήχθη σε δείγμα 1.200 ατόμων, το διάστημα από 20 ως 27 Μαρτίου. Στο ίδιο ερώτημα, το 26% απαντά η ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% η διαφθορά, το 11% η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το 5% οι επιδιώξεις των ξένων.

Ανεργία: ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων
Με οριακή πλειοψηφία, 44%, οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου, έναντι του 40% που έχουν τη γνώμη ότι υπήρξαν περιθώρια, ενώ 16%, όσων συμμετείχαν στην έρευνα, εμφανίζεται χωρίς άποψη.
Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων απαντά ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ, έναντι του 41% που απαντά ότι βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η έρευνα, με αναγωγή επί των εγκύρων, δίνει ποσοστό 25% στη ΝΔ, 16,5% στο ΠΑΣΟΚ, 10% στο ΚΚΕ, 9% στη ΔΗΜ.ΑΡ., 8% στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", 7,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% στον ΛΑΟΣ, 3% στους "Οικολόγους - Πράσινους", από 2,5% στη ΔΗ.ΣΥΜ. και στη "Χρυσή Αυγή", 1,7% στην "Κοινωνική Συμφωνία" και 1,3% στο Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, ενώ το 9,5% των ερωτηθέντων δεν εκδηλώνει τις προθέσεις του.
ethnos.gr

Θα κάνουμε Ανάσταση με... σκουπίδια;



Κλείνει τους ΧΥΤΑ η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την απόφαση αυτή πήρε η εκτελεστική επιτροπή. Αν δεν ανοίξουν οι ΧΥΤΑ θα κάνουμε Ανάσταση με σκουπίδια. 






Αποχή των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μάλιστα αποφάσισαν και την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας την Μεγάλη Δευτέρα ενώ θα γίνει και 3ωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδια για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όλης της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΕ: “Με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» που αφορούν στο Νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α. γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. ως Ανώνυμες Εταιρείες. Γεγονός που προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.¨Οι «αμαρτωλές τροπολογίες» αποδεικνύεται πως εξυπηρετούν την προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων αποβλέποντας σε «τρελά κέρδη» και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανής οικονομικής κρίσης.”

Οι εργαζόμενοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους μέχρι να γεμίσουν τα απορριμματοφόρα και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Αν συνεχίσουν την απεργία τους τότε για άλλη μια φορά οι δρόμοι θα γεμίσουν με σκουπίδια.
www.newsit.gr

VIDEO: Ελλάδα, η πιο όμορφη χώρα του κόσμου


Για το γεγονός πως έχουμε την ομορφότερη χώρα του κόσμου δε χωρά καμία αμφιβολία...

Δείτε ένα βίντεο που δημιούργησαν δύο Έλληνες και μέσα σε λίγα λεπτά αναδεικνύει το φυσικό πλούτο της χώρας.

24wro

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έρχεται νέα «καταιγίδα»


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιοδικό Der Spiegel, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας.
Ο κ. Βενιζέλος κάνει, ακόμη, λόγο για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες και επισημαίνει ότι «χωρίς τη στήριξη του λαού, δεν θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε».
Εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν οι εκλογές τον Μάιο και ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι περιουσία του.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν, στην περίπτωση κατά την οποία γίνει πρωθυπουργός, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται ότι έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες, αλλά τονίζει ότι «είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τους όρους, αλλά αυτοί οι όροι μπορούν και να προσαρμοστούν».
Ερωτηθείς, παράλληλα, αν οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, απαντά ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί τους όρους των εταίρων της, από τη στιγμή που έκανε λάθη.
Εκφράζει, ωστόσο, την άποψη ότι «εάν είχαμε εφαρμόσει, νωρίτερα, ορισμένα στοιχεία του δεύτερου πακέτου βοήθειας, όπως την απομείωση του χρέους και το μικρότερο κόστος για τόκους, θα είχαμε τώρα προχωρήσει περισσότερο».
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και επισημαίνει ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση των χρημάτων που κάνει η κυβέρνηση του», καθώς, όπως εξηγεί, «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να δανείζεται χρήματα σχεδόν χωρίς κόστος και στη συνέχεια, μας τα δανείζει έναντι ορισμένου επιτοκίου».
Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία κέρδισε από την Ελλάδα περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών και αναδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι η μεγαλύτερη εστία κρίσης, διότι το χρέος της αποτελεί μόλις το 2,5% του συνόλου του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν εντός του Μαΐου και, κληθείς να σχολιάσει την παραίνεση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για αναβολή τους, δηλώνει: «Ο καθένας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται την κυριαρχία των κρατών.Η διοργάνωση εκλογών είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής. Δεν χρειάζονται έξωθεν πιέσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων αποδέχεται την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη».
Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση σχετικά με το εάν το ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί από «παπανδρεϊκό» κόμμα σε «ομάδα Βενιζέλου», τονίζει: «Όχι. Εγώ δεν ανήκω σε καμία πολιτική δυναστεία. Είμαι πρόεδρος των σοσιαλιστών, αλλά το κόμμα δεν είναι περιουσία μου».
zougla.gr

Λαμπρός εορτασμός για τα 25 χρόνια Γιαννακόπουλων στον Παναθηναϊκό


Μία οικογένεια ευπατρίδων, που δεν σήκωσε μόνο έναν σύλλογο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα σε εποχές που η Εθνική υπερηφάνεια γίνεται δυσεύρετη… Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλοι… δυο ονόματα, μια ιστορία!Λένε ότι στη ζωή, κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας νέος… Όπως φαίνεται, μετά το Ευρωμπάσκετ της Κωνσταντινούπολης ένας...
σημαντικός κύκλος για τον μπασκετικό και όχι μόνο Παναθηναϊκό κλείνει με την αποχώρηση Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλων, καθώς φαίνεται ότι η απόφασή τους είναι πλέον οριστική.
Και επειδή κάθε αποχωρισμός φέρνει στη μνήμη εικόνες και στιγμές από το παρελθόν, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολλές πολλές επιτυχίες με δεκάδες κατακτήσεις πολυπόθητων τροπαίων, μαθαίνουμε ότι οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι, ετοιμάζουν εορταστικό μπασκετικό event με τη συμμετοχή παλαίμαχων και ενεργών παιχτών αλλά και πολλές απονομές και βραβεύσεις!
Πιο συγκεκριμένα, προγραμματίζεται διεξαγωγή αγώνα με τη συμμετοχή παλαιότερων και νεότερων αστεριών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, παιχτών ινδαλμάτων που ενέπνευσαν γενιές και γενιές, που έγραψαν ιστορία με τις επιδόσεις του, που ανέβασαν το ελληνικό μπασκετικό φίλαθλο κοινό πολλές φορές στα ουράνια, που έγραψαν το ελληνικό μπάσκετ με χρυσά γράμματα στο πάνθεον του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αθλητισμού!
Εκείνη θα είναι και η ημέρα του αποχωρισμού για δυο ανθρώπους που προσέφεραν τη ζωή τους την ίδια στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στη μεγάλη τους αγάπη τον Παναθηναϊκό. Θα βραβεύσουν όλους εκείνους που διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητα, το ταλέντο, τη σκληρή δουλειά, την αποτελεσματικότητα, τον επαγγελματισμό τους και που με τη στήριξη του Παύλου και του Θανάση οδήγησαν το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή με την κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά και τους ίδιους στη δημιουργία της δικής τους αυτοκρατορίας!
Για εμάς… πρώτα από όλους θα έπρεπε να βραβευθούν οι ίδιοι όχι μόνο από τους φίλους του Παναθηναϊκού αλλά από το σύνολο των φίλων του αθλητισμού της χώρας, για την τεράστια προσφορά τους.

Το περίπτερο κλείνει 101 χρόνια


Έχουν περάσει 101 χρόνια, από τότε που στήθηκε το πρώτο περίπτερο στην Ελλάδα, στην οδό Πανεπιστημίου το 1911.Το περίπτερο παραμένει αποκλειστικά ελληνικός θεσμός, εξελιγμένος και ταυτόχρονα αναλλοίωτος, αποτελώντας ένα εμπορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό στοιχείο για τη χώρα.Με αφορμή την επέτειο αυτή, το δίκτυο μικρών σημείων λιανικής kiosky's υπό την αιγίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και πολλών εταιρειών με καταναλωτικά προϊόντα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο περίπτερο, θα πραγματοποιήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σειρά από ειδικές ενέργειες κι εκδηλώσεις.Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναγνωριστεί η σημασία αυτής της εμπορικής δραστηριότητας, παράλληλα να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι για τη μεγάλη ιστορία, που έχει το μικρό αυτό σημείο πώλησης μικροπροϊόντων.Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσεται και η έκδοση επετειακού λευκώματος με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές σε ιστορικές περιόδους, τόσο για το περίπτερο όσο και για την ελληνική κοινωνία.
enikos.gr

Παράταση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ζήτησε ο Γ. Μπαμπινιώτης


O υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης ζήτησε κι έλαβε τετράμηνη παράταση στην κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς έκρινε ότι... το ζήτημα χρήζει περαιτέρω διαλόγου.
Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων, δεν θα αξιολογηθούν με την διαδικασία που προβλέπεται και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. 
Υπενθυμίζεται ότι βάσει προηγούμενης διάταξης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 4η Μαΐου. 
Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «τα χαρακτηριστικά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα και δεν προσιδιάζουν με αυτά των υπόλοιπων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, ενώ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο και τέθηκε στις συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τις Ομοσπονδίες του χώρου, χρειάζεται να υπάρξει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς». 
Η σχετική διάταξη εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος- Νέα Εταιρική Μορφή- Σήματα- Μεσίτες Ακινήτων- Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις».
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στη διάταξη:
«Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και η βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης. Το προεδρικό διάταγμα εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 9 του ν. 4024/2011».
pelop.gr

Στις 28/4 ο τελικός Κυπέλλου.


Το Σάββατο 28 Απριλίου θα διεξαχθεί τελικά ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ατρομήτου και τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΟ προσανατολίστηκε στην εν λόγω ημερομηνία μετά από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την Παρασκευή και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.
Απομένει πλέον να οριστεί και η έδρα του τελικού αφού η Ελληνική Αστυνομία έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το ΟΑΚΑ. 
Με δεδομένο τέλος ότι τα πλέι οφ δεν θα αρχίσουν στις 29 Απριλίου, εννοείται ότι θα τελειώσουν και αργότερα. 
www.news247.gr

Να κλείσει το παράθυρο της διπλής χρήσης των αποδείξεων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει



Σφραγίδα θα πρέπει να μπαίνει στις αποδείξεις που εκδίδονται όταν ο καταναλωτής δίνει τη φοροκάρτα του για να καταχωρηθεί συναλλαγή.
Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο από το υπουργείο Οικονομικών ώστε για να μην μπορούν οι φορολογούμενοι που έχουν φοροκάρτα να δωρίζουν σε άλλους την έντυπη απόδειξη, προκειμένου και οι δύο φορολογούμενοι να ωφελούνται φορολογικά.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι αποδείξεις δεν θα υποβληθούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα διατηρηθούν από τους πολίτες για να προσκομιστούν σε περίπτωση ελέγχου.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, αναφέρεται ότι:
1) Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που επέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων, που ορίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Ν. 2238/1994, τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη "Κάρτα Αποδείξεων", ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.
2) Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων, η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών του Ν. 1809/1988, μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.
news247.gr

Από που πήραν τα ονόματά τους οι δημοφίλεις web browsers;


O Martin Beeby εργαζόμενος στη Microsoft, έγραψε ένα κείμενο κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα...
αναδρομή στην ιστορία των ονομάτων των browsers.
Αναρωτιόσασταν πως πήρε το περίεργο όνομά του για παράδειγμα ο Mozilla Firefox; 
Αν και σε ορισμένα κάνει απλώς εικασίες, το κείμενο έχει ωστόσο πολύ ενδιαφέρον.
Internet Explorer
Πρόκειται για τον ''Εξερευνητή του Διαδικτύου'', και όταν δημιουργήθηκε το 1995 ήταν η πιο προφανής επιλογή ονόματος.
Netscape Navigator
Από τους παλιούς και ξεπερασμένους browsers ο ''πλοηγός'' που μας έβαζε στο διαδίκτυο, έχει και αυτός ένα αρκετά ξεκάθαρο όνομα...
Mozilla Firefox
Η προέλευσή του πρώτου εντοπίζεται στον συνδυασμό των λέξεων Mosaic και Godzilla (το γνωστό Γιαπωνέζικο τέρας) και δόθηκε στην αρχή στον Netscape Navigator καθώς τότε θεωρούνταν ως ο «φονιάς του Mosaic».
Όσο για το Firefox, το πρώτο του όνομα ήταν Phoenix, δηλαδή Φοίνικας, το μυθικό πουλί που αναγεννιόταν από τις στάχτες του.
Στην πορεία λόγω προβλημάτων με τα πνευματικά δικαιώματα το έκαναν Firebird και κατέληξαν στην πορεία στον Firefox, που στην πραγματικότητα είναι ένα δεύτερο όνομα για το κόκκινο πάντα (βλ. φώτο) που καμία σχέση δεν έχει με το μυθικό πουλί αλλά ούτε και με αλεπού, όπως ίσως θα φανταζόνταν οι περισσότεροι!

Safari
Κάτι ανάλογο ισχύει με την περίπτωση του Explorer και του Navigator, ενώ γνωστή είναι η λογική της Apple να δίνει στα λειτουργικά της συστήματα ονόματα αιλουροειδών (Panther, Tiger, Snow Leopard, Lion κ.α.), ωστόσο κανεί δεν είναι σίγουρος για την ακριβή πηγή προέλευσης του ονόματος.
Η επικρατέστερη θεωρία θέλει το όνομα να προέρχεται από έναν δίσκο των Beach Boys με τίτλο ''Surfin' Safari'' και στηρίζεται από το γεγονός ότι και το blog της Webkit (της μηχανής που χρησιμοποιεί ο Safari) έχει ονομαστεί Surfin' Safari.
Opera
Οι άνθρωποι του Opera έχουν ήδη δώσει τις εξηγήσεις τους για την επιλογή του ονόματος: ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το ότι η λέξη ''Όπερα'' είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Ο δεύτερος, επειδή η ''Όπερα'' έχει συνδεθεί ως έννοια με την ποιότητα και τις υψηλές προδιαγραφές.
Chrome
Έπειτα από αναποτελεσματικές ψηφοφορίες το προσωρινό όνομα καθιερώθηκε επειδή:
Το είχαν συνηθίσει οι σχεδιαστές του,
Το είχαν συνδέσει με την ταχύτητα, που ήταν βασικό ατού του browser.
Η φιλοσοφία του browser ήταν εστιασμένη στο περιεχόμενο και προσπαθούσε να διατηρήσει όσο το δυνατό πιο λιτό το περιβάλλον χρήσης. Στην ορολογία των designer η λέξη "chrome" αναφέρεται στα μέρη του browser εκτός της ιστοσελίδας – τις μπάρες, τα tabs και τα κουμπιά. Το βασικό σύνθημα των ανθρώπων της Google ήταν το "Content, not chrome" κάτι που τους οδήγησε στο να θεωρήσουν, τελικά, σωστό το να κρατήσουν τουλάχιστον τη λέξη "Chrome" ως το ίδιο το όνομα του browser.
mediagate.gr

Συνελήφθη ιερέας με τρία κιλά μαριχουάνα!


Μετέφερε αντί για … λιβάνι, μαριχουάνα!

Ο νεαρός ιερέας «φόρεσε» χειροπέδες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς έπειτα από έλεγχο στις αποσκευές του εντοπίστηκαν τρία κιλά μαριχουάνας.
Ο ρασοφόρος υπηρετεί σε ενορία της Λευκωσίας ενώ το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.
Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παραδέχτηκε την ενοχή του υποστηρίζοντας ότι ήθελε να τα προμηθεύσει καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: newsbomb.gr

Το ποντίκι του υπολογιστή σας είναι πιο βρώμικο από τη λεκάνη τουαλέτας;


Το μέσο ποντίκι ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι 3ς φορές πιο βρώμικο και γεμάτο μικρόβια από μια λεκάνη τουαλέτας...

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του Initial Washroom Hygiene, που εστίασαν την μελέτη τους κυρίως στα ποντίκια και τα πληκτρολόγια των γραφείων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αιτία είναι το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι τρώνε πάνω από τους υπολογιστές τους με αποτέλεσμα τα εξαρτήματα να αποτελούν γόνιμο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροοργανισμών.

Πηγή: mediagate.gr

Moto Guzzi V7 series


Βρεθήκαμε στη λίμνη Como της Β. Ιταλίας και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τα ανανεωμένα V7. Ρετρό μοτοσικλέτες που προσπαθούν να συνδυάσουν το στιλ και την αίσθηση.
Το σύγχρονο V7, στις πρώτες…ροδιές της ζωής του, ξεκίνησε περισσότερο σαν ένα πείραμα για την Moto Guzzi και λιγότερο σαν ένα μοντέλο που θα της απέφερε οικονομικό κέρδος. Οι έρευνες έλεγαν ότι υπήρχε χώρος για μία φιλική ρετρό μοτοσικλέτα στην αγορά. 
Το πόσος ήταν αυτός ο χώρος, όμως, ήταν μάλλον άγνωστο. Έτσι οι άνθρωποι από το Mandello del Lario αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, το 2008, με την παρουσίαση του πρώτου V7 της σύγχρονης εποχής, ονόματι Classic.Τα μηνύματα από τις αγορές ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά και την επόμενη χρονιά έκανε την εμφάνιση της η έκδοση Café Classic που έτυχε επίσης θερμής υποδοχής. 
Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και το «ειδικό» V7 Racer, σε μορφή πρωτότυπου. Δεν έμελλε όμως να μείνει για πολύ έτσι αφού η μεγάλη πίεση που δέχτηκε η Moto Guzzi από το κοινό, για τη δημιουργία ενός μοντέλου παραγωγής, δεν μπορούσε να παραβλεφθεί. 
Η πίεση αυτή αποδείχθηκε πραγματική και σε σύντομο σχετικά διάστημα περισσότερα από 1.000 Racer βρήκαν τους ευτυχείς ιδιοκτήτες τους. Συνολικά, αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν πουληθεί πάνω από 3.500 V7, ένας αριθμός που ούτε η ίδια ιταλική εταιρία, πιθανόν, δεν είχε προβλέψει. 
Το σίγουρο είναι ότι έπεσε διάνα σε αυτή την επιλογή της. Ο κόσμος δείχνει να διψά για όμορφες και διαχρονικές μοτοσικλέτες που να είναι σε θέση να τους εξυπηρετούν στις καθημερινές τους ανάγκες και την ίδια στιγμή να μπορούν να βολτάρουν και να ταξιδέψουν με χαλαρούς ρυθμούς και πάνω από όλα με στιλ. 
Τρεις επιλογές λοιπόν για τρεις διαφορετικούς τύπους αναβατών οι οποίοι όμως έχουν μία κοινό κόλλημα. Το ρετρό.
Πηγή:www.mototriti.gr

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέρχονται σε απεργία πείνας


Σε απεργία πείνας κατέρχονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από αύριο, Σάββατο, 7 Απριλίου έως τη Μεγάλη Παρασκευή, 13 Απριλίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό (Σολωμού 2), ενώ μετά τη Δευτέρα του Πάσχα θα εξετάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας άλλους τρόπους αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους, για εγκατάλειψή τους από την πλευρά της Πολιτείας και για άκαρπο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όπως υπογραμμίζουν, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το ήξεις- αφίξεις σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012 αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο». 
Ο «εμπαιγμός κορυφώθηκε»- επισημαίνει η Ομοσπονδία- με την υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την οποία εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές. 
Τώρα- συνεχίζει η ανακοίνωση- «μας ζητούν να βρούμε εμείς (άραγε πώς;) πιστώσεις από πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250- 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης».
Εκτενή αναφορά κάνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην αρνητική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές όπως είναι, μεταξύ των άλλων, ο υπερπληθυσμός (30% Έλληνες κρατούμενοι και 70% αλλοδαποί) και η διαβίωση τους με κρατούμενους οι οποίοι πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα (AIDS, φυματίωση, ηπατίτιδα κλπ).
nooz.gr

Ούγγρος έσφαξε 4 μέλη της οικογένειάς του



Ένας νεαρός Ούγγρος σκότωσε με μια μασέτατέσσερα μέλη της οικογένειάς του και τραυμάτισε σοβαρά άλλα τρία μέσα στο σπίτι του σε ένα χωριό της Ουγγαρίας προτού συλληφθεί από την αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπός της.
Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε ωςΓιούτας Τσάναντ Χόρβατ, ηλικίας 23 ετών, σκότωσε τον πατέρα του, τον αδελφό του και τους δύο παππούδες του, τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα του, την αδελφή του και ένα άλλο μέλος της οικογένειάς του προτού τραπεί σε φυγή.
"Τα θύματα φέρουν αρκετά τραύματα (...) ήταν μια βάναυση ενέργεια, αυτό μπορώ να πω μόνο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίαςΛάσλο Γκαραμβόλγκι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε μάλλον μια μεγάλη μασέτα για να σκοτώσει τα θύματά του.
Ο νεαρός συνελήφθη γύρω στις 13:30 ώρα Ελλάδος σε έλος κοντά στο σπίτι του στο χωριό Κουλκς, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Δούναβη και 60 χιλιόμετρα νότια της Βουδαπέστης, από μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει.
Οι τραυματίες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία γύρω στις 09:55 ώρα Ελλάδος. 
Η μονάδα της αντιτρομοκρατικής μετέβη στην περιοχή από τη Βουδαπέστη και περικύκλωσε τη συνοικία στην οποία βρίσκεται το σπίτι στο οποίο έγινε το φονικό. 
Για την επιχείρηση αυτή είχαν κινητοποιηθεί σχεδόν 135 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και πλοία της αστυνομίας.
Τα κίνητρα του 23χρονου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, καθώς οι τραυματίες νοσηλεύονται και δεν είναι ακόμη σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις της αστυνομίας.
Ωστόσο η αστυνομία πιστεύει ότι η φονική αυτή ενέργεια ήταν αποτέλεσμα οικογενειακής διαμάχης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι επρόκειτο για ρύθμιση λογαριασμών.
Οι κάτοικοι του μικρού χωριού τελούν υπό κατάσταση σοκ, ενώ ο δήμαρχος του Κουλκς, Τσάμπα Κις, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια "φυσιολογική" οικογένεια.
"Είμαστε σοκαρισμένοι, έχουμε παραλύσει, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα τόσο ήσυχο μικρό χωριό", δήλωσε ο Μίχαλι Σίνκα, ο οποίος ζει μερικά σπίτια πιο κάτω από αυτό στο οποίο έγινε το μακελειό.
www.nooz.gr

Στον πάγκο της εθνικής μέχρι το 2014 ο Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος και η ΕΠΟ συμφώνησαν και επέκτειναν τη συνεργασία τους για δύο ακόμη χρόνια. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2014, αναλαμβάνοντας να οδηγήσει την Ελλάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. 
Για να διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο του woop.gr, πατήστε ΕΔΩ!

Άνδρας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό όπλο

Φωτογραφία για Άνδρας των ΜΑΤ αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό όπλοΟ αστυνομικός αυτοκτόνησε .....
με το υπηρεσιακό του περίστροφο, πριν από λίγο, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ.
 Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε... στο αυτί και η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι του.
 Έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί για τις αιτίες του συμβάντος .
http://ksipnistere.blogspot.com

Πανικός από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Πανικός από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης
Πανικός επικράτησε το πρωί στο κέντρο των Χανίων, όταν στην περιοχή του «Δαιδάλου», κυριολεκτικά δηλαδή στην καρδιά της πόλης, ένα άτομο άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις έντεκα και μισή, όταν περίοικοι, στο άκουσμα του  πρώτου πυροβολισμού, είδαν γνωστό στην περιοχή άτομο, να κρατά ψηλά το όπλο και να ρίχνει συνολικά έξι φορές.
Στο πιστόλι, ο άνδρας είχε βάλει αβολήδοτες σφαίρες και φαίνεται πως ήθελε απλά να προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή.
Επί τόπου έσπευσε δύναμη της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης, προκειμένου ν’ αναζητήσει και να συλλάβει το δράστη.
Πηγή: neatv.gr

"Εκτελεστής" ο Κουτρουμάνης ... σε πανό!

"Εκτελεστής" ο Κουτρουμάνης ... σε πανό!
"Σκληρό" πανό ανηρτημένο στο ΕΚΗ
Δριμύ "κατηγορώ" προς τον Γ.Κουτρουμάνη απευθύνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν.Ηρακλείου με πανό που έχουν αναρτήσει στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Στο πανό ο Γ.Κουτρουμάνης εμφανίζεται ως "εκτελεστής" που δε διστάζει να καταπατήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων... 
cretalive.gr

«Να μας ζητήσουν συγγνώμη» απαιτεί η ΓΕΝΟΠ



«Πόλεμο» και «λυσσαλέα επίθεση» με αφορμή τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων «βλέπει» η ΓΕΝΟΠ πίσω από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών....
για υπερτιμολογήσεις και πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος της ΔΕΗ. 
Τη δική της απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με υπερτιμολογήσεις, μελέτες που πληρώθηκαν και δεν έγιναν ποτέ, χλιδάτες διακοπές και μισθούς... βασιλιάδων, έδωσε την Παρασκευή το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. 
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, συνέδεσε τον «πόλεμο λάσπης» κατά της ΓΕΝΟΠ με την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Αμύνταιο, Μελίτη και Μεγαλόπολη. 
Σύμφωνα με τον Νίκο Φωτόπουλο, όλα άρχισαν μετά τις 3 Απριλίου, όταν με επιστολή της προς τη διοίκηση της εταιρίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούσε να ενημερωθεί έως τις 20 Απριλίου για το αν θα προσχωρήσει στην πώληση ή ξεπούλημα όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, των λιγνιτικών της εργοστασίων. 
newsit.gr

Δεν κινδυνεύει το ΙΚΑ Αλιάρτου


«Όχι μόνο το υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Αλιάρτου αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα υποκαταστήματα της Βοιωτίας δεν κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους», διαβεβαίωσε την βουλευτή Βοιωτίας, Β. Τσόνογλου, ο Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λεπενιώτης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου, του Αντιδημάρχου, του Υπ/ντη ΙΚΑ Αλιάρτου, Παν. Ζαρκαδούλα, εκπροσώπου των εμπόρων και εκπροσώπου των κατοίκων.

Η βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Λεπενιώτη ότι το Υποκατάστημα της Αλιάρτου εξυπηρετεί 15.000 άτομα προερχόμενα από την περιοχή της Αλιάρτου, της Κωπαΐδας και γειτονικών χωριών ( Κόκκινο, Υψηλάντη, Ακραίφνιο, Ευαγγελίστρια, Στροβίκι, Πέτρα, Μάζι) και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η ύπαρξή του στην περιοχή, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την ταλαιπωρία που θα υποστούν με την μετάβασή τους στην Λιβαδειά.
Επιπλέον τόσο η κ. Τσόνογλου όσο και ο Δήμαρχος έκαναν για μια ακόμη φορά γνωστό ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Αλιάρτου παραχώρησε Δημοτικό κτίριο για την στέγαση των υπηρεσιών του υποκαταστήματος, κάτι που θα συμβάλλει στην μείωση του κόστους λειτουργίας.
Με αυτά τα επιχειρήματα ο Δ/ντής του Υπουργείου κ. Λεπενιώτης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί το οργανόγραμμα που προβλέπει συγχώνευση ή κατάργηση υποκαταστημάτων του ΙΚΑ τονίζοντας παράλληλα ότι θα ασκηθεί πίεση και προς τον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Σπυρόπουλο για να ανακαλέσει την σχετική απόφαση.
Παράλληλα ο κ. Λεπενιώτης ενημέρωσε την βουλευτή σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων τα ακόλουθα:
α) Ανοίγει το πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας» που αφορά την ίδρυση Κοινωνικών Παντοπωλείων στους Δήμους κλπ.
β) Σε ότι αφορά την βελτίωση ως προς τις κλάσεις ασφαλιστικών:
-Μέχρι 30/04/2012 θα μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις προς το ΙΚΑ των ασφαλιστικών εισφορών με 150 ευρώ, τουλάχιστον, μηνιαίως.
-Μικρά ξενοδοχεία έως 5 δωμάτια περιλαμβάνονται πλέον στην ασφάλιση του ΟΓΑ ενώ από 6-10 δωμάτια υπάγονται στην 1η κατηγορία με ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται στο 30%.
γ) Έχουν ψηφιστεί οι ρυθμίσεις που εξαιρούνται από το Ταμείο Εμπόρων, για επαγγελματίες σε Δημοτικές Ενότητες κάτω των 2000 κατοίκων, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, για πράξεις ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ, οι οποίες διαγράφονται εφόσον έχει εκδοθεί καταλογιστική πράξη.
zougla.gr

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ «έγδυναν» ηλικιωμένους



Ιδιαίτερη αδυναμία στην υποκριτική φαίνεται ότι είχαν δυο νεαροί κλέφτες, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης στη Φιλοθέη με σκοπό να τη «γδύσουν».«Αυλαία» ωστόσο στην «παράσταση» τους έριξε ένας γείτονας ο οποίος τους αντιλήφθηκε και τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ. Α. Φιλοθέης, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετική μέθοδο και πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα τα οποία άλλες φορές εξαπατούσαν παρουσιάζοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά και τους αποσπούσαν χρήματα και άλλες φορές εισέρχονταν στις οικίες τους  και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί  τρεις  περιπτώσεις  εξαπάτησης-κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο στις περιοχές του Παπάγου, της Φιλοθέης και  του  Ψυχικού.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.    
zougla.gr

Δείτε σε βίντεο έναν απίθανο τσοπάνη να μιλάει για την πολιτική



Ενας τσοπάνης από την Ηλεία περιγράφει με τον δικό του τρόπο.
Σπαρταριστό βίντεο που φωτογραφίζει την πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο.........


Φεύγουν και από την Ελβετία


Υπό τον φόβο της συμφωνίας με την ελβετική πλευρά, οι Ελληνες μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλους... παραδείσους και η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων ενδέχεται να γίνει σε φόντο με άδεια ταμεία.

Μάλιστα, οι φόροι επί των τόκων των δηλωμένων ελληνικών...
καταθέσεων υποχώρησαν από τα 9,9 εκατ. ευρώ το 2009 σε 5,9 εκατ. το 2010.
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Με κρητικούς χορούς υποδέχτηκαν τον Πάνο Κάμμενο


Ο πρόεδρος του Κινήματος "Ανεξάρτητοι Πολίτες" έφθασε το πρωί στο Ηράκλειο με πλοίο της ΑΝΕΚ
Με κρητικούς χορούς υποδέχτηκαν τον Πάνο Κάμμενο

Με κρητικούς χορούς και ... μια μαντινάδα υποδέχτηκαν τον Πάνο Καμμένο στο Ηράκλειο, στελέχη των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", τοπικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος έφθασε στις 06.00 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, με πλοίο της ΑΝΕΚ όπου τον περίμεναν στελέχη και φίλοι αλλά και ... ξεροτήγανα, τσικουδιές, ενώ μια μαντινάδα γεμάτη ... ελπίδα, άκουσε ο Π.Καμμένος:
Καλό είναι αυτό το κόμμα σου, 
Να'χει του Θειού τη χάρη, 
Και ν'αλαφρύνει του λαού, 
Τ'ασήκωτα τα βάρη"
Ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" έστειλε μήνυμα λευτεριάς και αντίστασης τονίζοντας την πρόθεση του κόμματος να"μεταδώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δε συμβιβάζεται και μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να αποτινάξουμε όπως αποτινάξατε την κατοχή των Γερμανών".
Ο Πάνος Καμμένος έκανε "άνοιγμα" σε όλο τον κόσμο, λέγοντας"ξεκινάμε από τώρα τη δουλειά και πλησιάζουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουνε πρόσβαση. Με καθαρή ματιά, ελπίδα και δύναμη, να τους αποτινάξουμε. Καλή λευτεριά σε όλους!".
Πρώτος σταθμός του κ.Καμμένου το Ηράκλειο. Το Σάββατο θα περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου και την Κυριακή στα Χανιά και το Ρέθυμνο. 
cretalive.gr