Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δώρο αυτοκίνητο με κάθε στείρωση


Κάνε στείρωση και θα πάρεις δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Που συμβαίνει αυτό;Μα φυσικά σε μια από τις πυκνοκατοιμκημένες χώρες του πλανήτη... 
  στην Ινδία με 1.2 δις πληθυσμό και με ποσοστό που αγγίζει το 17% του συνολικού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο! 
Στην Ινδία οι αρχές του κρατιδίου Ρατζαστάν για να προσελκύσουν 30.000 άνδρες και γυναίκες σε εθελοντική στείρωση έριξε σαν δόλωμα πολύ ακριβά κίνητρα, όπως αυτοκίνητα, έγχρωμες τηλεοράσεις, χρήματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Για δεκαετίες, η Ινδία προσπαθεί να μειώσει τα ποσοστά αύξησης του πληθυσμού αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο πληθυσμός της Ινδίας αυξήθηκε κατά 181 εκατομμύρια ανθρώπους, πάνω από το μισό σχεδόν πληθυσμό των ΗΠΑ. Ενώ μέχρι το 2025 αναμένεται να έχει ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό.
menslounge.gr

Θα δούμε iPad 2 με μνήμη 8GB;



Με τις περισσότερες συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από το iPad 3, μια άλλη είδηση, ή μάλλον φήμη για να είμαστε πιο ακριβείς, πέρασε στα ψιλά.
Σύμφωνα με το proho.gr, πρόκειται για την κυκλοφορία του iPad 2 με μνήμη μόνο 8 GB και φυσικά με αντίστοιχα μειωμένη τιμή. Δεδομένου μάλιστα ότι ήδη το iPad 2 έχει αρχίσει να πωλείται αρκετά φθηνότερα, είναι σαφές ότι η Apple ξεκινάει πόλεμο τιμών στους ανταγωνιστές της.
Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η τιμή του θα οριστεί ανάμεσα στα 349 και στα 399 δολάρια είναι βέβαιο ότι η πίεση στους υπόλοιπους κατασκευαστές θα είναι ιδιαίτερα έντονη και είτε θα τους αναγκάσει σε έξοδο από την αγορά εάν τα περιθώρια κέρδους αποδειχτούν εξαιρετικά χαμηλά, είτε σε μείωση της τιμής και των δικών τους tablets.
www.real.gr

Φθιώτιδα: Αποφάσισαν κοινωνικό αποκλεισμό στους βουλευτές του νομού! Ακόμα και να μην τους βάζουν βενζίνη!


8:57 πμ. Η κοινωνική κατακραυγή προς τους βουλευτές ξεφεύγει μέρα με την μέρα…Στην Φθιώτιδα οι Συλλογικότητες Λαμίας αποφάσισαν να αποκλείσουν κοινωνικά τους βουλευτές του νομού! Όλο το κείμενο: ”Όταν η εξουσία διαλύει την κοινωνία επιβάλλοντας την φτώχεια και τον ολοκληρωτισμό η κοινωνία επιστρέφει στην εξουσία τον κοινωνικό αποκλεισμό…Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας άνεργους και εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι και να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά αποκλείοντας από την κοινωνική ζωή της πόλης μας και του ομού μας σε κάθε επίπεδο, τους 5 βουλευτές Φθιώτιδας που ψηφίσαν αδίστακτα την ισοπέδωση της ζωής μας άλλα και όλους τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του σάπιου συστήματος που τη στηρίζει και οι οποίοι θα επιχειρήσουν να έρθουν στην περιοχή μας για τις ανόητες φιέστες τους. Δεν μας εκπροσωπούν πια, δεν μας εκπροσώπησαν ποτέ.
Είμαστε περισσότεροι. είμαστε δυνατότεροι. είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά. Μιλάμε με τον διπλανό μας, με τους συγγενείς μας, με τον γείτονα μας, μιλάμε με τον συνάδελφο μας. ξαναχτίζουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. κρατάμε την κοινωνία της πόλης μας ενωμένη. Ένας άλλος κόσμος ζει και αναπνέει κάτω από τα ερείπια του παλιού και θα έρθει στην επιφάνεια.
Από αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου ξεκινάμε και τους επιβάλλουμε κοινωνικό αποκλεισμό επ΄ αόριστο: δεν τους μιλάμε…
δεν τους ακούμε…
δεν τους κάνουμε παρέα…
δεν τους αποδεχόμαστε σε καμία κοινωνική μας εκδήλωση…
δεν τους σερβίρουμε…
δεν τους βάζουμε βενζίνη στα αυτοκίνητα τους…
δεν τους υπηρετούμε πια…
Συλλογικότητες Λαμίας
(Αγανακτισμένοι, Παρέμβαση Πολιτών, Κίνημα ΔΕΝ Πληρώνω, ΕΑΜ ανταλλακτικό δίκτυο οικονομίας ΤΕΜ Φθιώτιδας , Πολίτες της Λαμίας ενάντια στα χαράτσια).

Ταχύτερες τηλεπικοινωνίες με τη βοήθεια «ελικοειδών» ραδιοκυμάτων

Ταχύτερες τηλεπικοινωνίες με τη βοήθεια «ελικοειδών» ραδιοκυμάτων
Πώς μπορεί κανείς να «στριμώξει» περισσότερα δεδομένα στα ραδιοκύματα; Κάνοντάς τα να «στρίψουν» σαν μακαρόνια βίδες. Αν η τεχνική σάς θυμίζει κάτι από ιταλική κουζίνα, δεν βρίσκεστε πολύ μακριά. Ανακαλύφθηκε από ιταλούς και σουηδούς ερευνητές και υπόσχεται ταχύτερες επικοινωνίες και άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων ακόμη και τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.
Οι επιστήμονες έκαναν επίδειξη της μεθόδου τους στέλνοντας ένα «στριφογυριστό» σήμα που μετέφερε δυο κανάλια στην ίδια συχνότητα κατά μήκος της λιμνοθάλασσας της Βενετίας – ακριβώς εκεί όπου ο Γαλιλαίος είχε κάνει την πρώτη επίδειξη του τηλεσκοπίου του.
Εκτός από την ενίσχυση των επικοινωνιών, θεωρούν ότι η τεχνική τους μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για την παρατήρηση της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας.
Σαν τη Γη γύρω από τον Ήλιο
Για να «στρίψει» τα ραδιοηλεκτρικά κύματα η τεχνική βασίζεται στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη στροφορμή περιφοράς τους και στη στροφορμή του σπιν τους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο ανάλογο με αυτό που παρατηρείται στη «σχέση» της Γης με τον Ηλιο: ο πλανήτης μας περιφέρεται γύρω από το άστρο του (αποκτώντας στροφορμή περιφοράς) ενώ ταυτόχρονα περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του (στροφορμή σπιν).

Τα σωματίδια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων – τα φωτόνια – επιδεικνύουν την ίδια «διπλή» στροφορμή. Οι επιστήμονες σκέφτηκαν να εκμεταλλευθούν αυτό το χαρακτηριστικό για να αυξήσουν τη χωρητικότητα των κυμάτων «φορτώνοντας» έξτρα σήματα στη στροφορμή περιφοράς (στην ένθετη αριστερά, τα κύματα-βίδες μπορούν να μεταφέρουν ταυτόχρονα πολλά κανάλια στην ίδια συχνότητα).
Καθώς τα σωματίδια μπορούν να περιστρέφονται με διαφορετική φορά, το κύμα μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα – στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται στριφογυριστό σαν μακαρόνι βίδα. «Σε τρισδιάστατη προοπτική αυτή η στροφή φάσης μοιάζει με μια ακτίνα που έχει σχήμα fusilli» εξήγησε ο Φαμπρίτσιο Ταμπουρίνι του Πανεπιστημίου της Πάντοβα στην Ιταλία, κύριος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «New Journal of Physics».
Πολλά κανάλια στην ίδια συχνότητα
Με τον τρόπο αυτό πολλά κανάλια μπορούν να «χωρέσουν» στην ίδια συχνότητα αυξάνοντας εντυπωσιακά όχι μόνο την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της μετάδοσης των δεδομένων – τόσο στην κινητή τηλεφωνία και στα δίκτυα Wi-Fi όσο και στην ψηφιακή τηλεόραση.
«Κάθε στριφογυριστή ακτίνα μπορεί να παραχθεί, να μεταδοθεί και να ανιχνευθεί ανεξάρτητα ακόμη και στην ίδια συχνότητα, είναι σαν να έχουμε πολλά ανεξάρτητα κανάλια επικοινωνίας μαζί» πρόσθεσε ο κ. Ταμπουρίνι.
Φαίνεται απίστευτο, όμως για να πείσουν τους δύσπιστους οι επιστήμονες το απέδειξαν πριν από μερικούς μήνες,μεταδίδοντας με μια τροποποιημένη κεραία Wi-Fi δυο ακουστικά σήματα στη συχνότητα του ενός σε απόσταση 442 μ., από το νησάκι Σαν Τζόρτζιο ως το Παλάτσο Ντουκάλε, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Αργότερα επανέλαβαν το πείραμα με δυο τηλεοπτικά σήματα.
«Η επίδειξη έγινε ακριβώς στο ίδιο μέρος όπου ο Γαλιλαίος είχε επιδείξει το τηλεσκόπιό του πριν από 400 χρόνια» δήλωσε ο Μπο Τιντέ του Ινστιτούτου Διαστημικής Φυσικής Ανγκστρομ στη Σουηδία, εκ των επικεφαλής της μελέτης, μιλώντας στο BBC.
Οπως πρόσθεσε ο ειδικός, η ομάδα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον βιομηχανικό τομέα για την ανάπτυξη ενός συστήματος το οποίο θα μεταδίδει πολύ περισσότερα από δυο κανάλια στην ίδια συχνότητα.
in.gr

Ξέρω πού το έκανες χθες βράδυ. Μου το είπε το προφυλακτικό σου


Μια οργάνωση υγείας στην Ουάσιγκτον θέλησε να προωθήσει την ασφάλεια στο σεξ. Και έβαλε GPS στα προφυλακτικά. Πρόκειται για την Planned Parenthood, η οποία διέθεσε 55.000 προφυλακτικά σε πανεπιστήμια και κολέγια. Για να είμαστε....
όμως κυριολεκτικοί, δεν τους έβαλε ακριβώς GPS αλλά κώδικες QR. Στόχος: να μπορούν οι χρήστες τους να χρησιμοποιούν αυτούς τους κώδικες ώστε να υποδείξουν σε ποιο ακριβώς σημείο χρησιμοποίησαν τα προφυλακτικά τους. Γιατί να το κάνουν αυτό θα ρωτήσετε, και η απορία σας δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητη. Η απάντηση είναι η εξής: για να διαδώσουν και στους υπόλοιπους, ιδιαίτερα σε όσους ξεκινούν τώρα τη σεξουαλική τους ζωή, ότι η χρήση του προφυλακτικού δεν είναι ταμπού, αλλά αντιθέτως μας προστατεύει από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες αλλά και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.
Πώς λειτουργεί; Κάθε φορά που ένας χρήστης σκανάρει τον κωδικό ενός προφυλακτικού, αυτό, μέσω Foursquare και Facebook, εμφανίζεται στον ειδικό χάρτη του site WhereDidYouWearIt.com. Στόχος είναι ο χάρτης να γεμίσει με προφυλακτικά.
Η πρωτοβουλία αυτή έγινε με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Προφυλακτικών (14-21 Φεβρουαρίου). Η Planned Parenthood έγραψε στην ιστοσελίδα της: «Sex happens. Δεν σας ενθαρρύνουμε να κάνετε ή να μην κάνετε σεξ. Απλώς ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι πιο ασφαλείς στις δραστηριότητές τους».
NYdailynews

Από τα πιο αγαπημένα ποτά στη Γερμανία είναι η μαύρη ρετσίνα Ελλάδας!


Ένα από τα πιο αγαπημένα ποτά στη Γερμανία είναι η μαύρη ρετσίνα Κρήτης! Η ιδέα ξεκίνησε ως αστείο από μια παρέα στην Κρήτη.
Ο Μιλτιάδης Ρουμελιώτης μετά από πέντε ποτήρια ρετσίνας με κόλα και μέσα σε διάθεση ευφορίας, σκέφτηκε να εμφιαλώσει το μείγμα και να το εμπορευθεί στη Γερμανία, όπου ζούσε και εργαζόταν. Έτσι δημιουργήθηκε η «Black Retsina».Λέει ο ίδιος: "Το ποτό πρωτοκυκλοφόρησε στο Μόναχο το 2007 και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυκλοφορία «σκόνταψε» στην ελληνική στενοκεφαλιά. Οι ελληνικές αρχές κατάσχεσαν την πρώτη παρτίδα που έφτασε στη χώρα μας με την πρόφαση ότι υπήρχαν παραλείψεις στα συστατικά που αναγράφονταν στη συσκευασία, χωρίς να μου διευκρινίζουν τι ακριβώς. Συμβουλεύτηκα δικηγόρους, διόρθωσα τα αναγραφόμενα στη συσκευασία, άλλαξα και προμηθευτές κρασιού γιατί προφανώς κάποιοι ανησύχησαν και ξανάριξα στην αγορά το προϊόν. Σήμερα διαθέτω το ποτό στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αυστρία και σε λίγο σε Τσεχία και Αγγλία. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη δυσπιστούν. Δεν πειράζει, έχουμε υπομονή».
katoci.com

Σλοβακία: «Τις τράπεζες βοηθάτε, όχι την Ελλάδα»


Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε ξανά την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων...
της τρόικας με την Ελλάδα.

«Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα», δήλωσε η Ι. Ραντιτσόβα. Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.

«Και άλλες χώρες θα έπρεπε να είχαν αρνηθεί διότι τα χρήματα δεν βοήθησαν την Ελλάδα καθ’ οιονδήποτε τρόπο», είπε η πρωθυπουργός στην εφημερίδα.
defence-point.gr

Μία... μαϊμού κληρονομεί ο δήμος Τρικάλων!


Ο θάνατος μιας Τρικαλινής, έφερε μια απρόοπτη εξέλιξη για την Δημοτική Αρχή Τρικάλων.Σήμερα το πρωί, ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Σπανός, ενημερώθηκε πως τα παιδιά της εκλιπούσας, θέλουν να δωρίσουν στον Δήμο μια μαϊμού που κατείχε η μητέρα τους.

Ο Αντιδήμαρχος, ξεκίνησε όλη την σχετική διαδικασία για την αποδοχή της δωρεάς και τις επόμενες ημέρες θα παραλάβει την μαϊμού η οποία θα βρει νέα κατοικία στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων...

«Με την οικονομική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Δήμος, θα μας χρειαστεί η μαϊμού αν βρούμε και ένα ...ντέφι», σχολίαζε σήμερα ο κ. Σπανός...
trikalanews.gr

Mε συγγνώμη της Siemens έκλεισε η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο


Μετά από 15 συναντήσεις εκπροσώπων της Ελλάδας και της Siemens μέσα σε 3 μήνες έκλεισε η συμφωνία που μόλις κυρωθεί από... τη Βουλή θα δεσμεύει και τις 2 πλευρές.
Τι δίνει η Siemens εκτός από τη συγγνώμη:
-Δήλωση στήριξης προς τη χώρα μας πως θα ξεπεράσει τη κρίση με ταυτόχρονη πρόσκληση σε επενδυτές απ' όλο τον κόσμο
-Δέσμευση πως θα χορηγήσει στη Siemens Ελλάδος, των 600 εργαζομένων, 100 εκατ.ευρώ
-Δέσμευση για δημιουργία εργοστασίου στη χώρα μας με περίπου 700 θέσεις εργασίας
-Παροχή 90 εκατ.ευρώ για εκπαιδευτικά προγράμματα και 100 υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια
-Παραίτηση από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα
Τι δίνει η Ελλάδα:
Παραιτείται από απαιτήσεις και πρόστιμα κατά της εταιρείας και των στελεχών της, ακόμα και για ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Υποσχέσεις για νέες εμπορικές συμφωνίες.
lamiareport.gr

Φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα πριν από λίγο ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ηλ.Πετσής


Με εκατοντάδες κόσμο να περαμενει έξω από το Νοσοκομείο Καρύστου τελικά έγινε κατορθωτό η φυγάδευση από την πίσω πόρτα του Νοσοκομείου Καρύστου του Ηλία Πετσή προς άγνωστη κατεύθυνση
http://notios-evoikos.blogspot.com/

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

8 πετρελαϊκοί κολοσσοί θέλουν να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα!


Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε τα αποτελέσματά τους να αποτελέσουν και τον “χάρτη” για το επόμενο στάδιο, δηλαδή τον διαγωνισμό για την... έρευνα και την εκμετάλλευση, εντός του 2012.
Αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν οι εταιρίες :
1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA
2) DOLPHIN GEOPHYSICAL
3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION
4) SPEC PARTNERS LTD
5) CGGVERITAS
6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)
7) SPECTRUM GEO LIMITED
8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS
Οι εταιρίες αυτές, από ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και οι προσφορές τους θα αξιολογηθούν με βάση οικονομικούς αλλά και τεχνικούς όρους (έκταση των ερευνών, εμπειρία, δυνατότητα προώθησης των περιοχών στη διεθνή αγορά, κ.α.)
Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου.
Μέσα στο 2012 θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση περιοχών («οικόπεδα») προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Οι σεισμικές έρευνες θα δείξουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων, ωστόσο η τελική εικόνα προκύπτει μετά από γεωτρήσεις.
Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα και για το επενδυτικό κλίμα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις σεισμικές έρευνες. Το κόστος των σεισμικών ερευνών θα αναλάβουν η εταιρία (ή οι εταιρίες) που θα επιλεγούν από την Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες στη συνέχεια μεταπωλούν τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρίες που θα αξιολογήσουν με βάση αυτά αν υπάρχει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, των γεωτρήσεων, που είναι και το πλέον δαπανηρό.
Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν επίσης οι έρευνες στα τρία οικόπεδα του Πατραϊκού Κόλπου, του Κατάκολου και των Ιωαννίνων. 
lamiareport.gr

Το Blue Star Paros ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα λόγω... ακριβών καυσίμων! Το Blue Star Paros ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα λόγω... ακριβών καυσίμων!


Το Blue Star Paros ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα λόγω... ακριβών καυσίμων! 
Ελλάς το μεγαλείο σου. Αντιδράσεις προκάλεσε το απόγευμα η ανακοίνωση του Blue Star Paros, κατά την αναχώρησή του από τον Πειραιά προς τιςΚυκλάδες, στην οποία αναφέρθηκε ότι το πλοίο θα ταξιδέψει με μειωμένη ταχύτητα λόγω αύξησης της τιμής των καυσίμων! 
Όπως είναι φυσιολογικό, επιβάτες, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός της υποβάθμισης των υπηρεσιών, ζητώντας μάλιστα να μειωθεί ο ναύλος. 
Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώμ αφού ταξιδιώτες που έπρεπε να περάσουν από την Πάρο στην Αντίπαρο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, αφού το πλοίο σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε θα έφτανε στο λιμάνι της Πάρου με 45 λεπτά καθυστέρηση.
Περικοπές και στα δρομολόγια
Συν τοις άλλοις, ήδη έχουν μετατραπεί οι ώρες αναχώρησης των δρομολογίων της εταιρείας για τα απογευματινά δρομολόγια από τα νησιά προς Πειραιά, ενώ έχει προχωρήσει σε μείωση δρομολογίων.
Έτσι το Σάββατο θα εκτελείται από Πειραιά μόνο το πρωινό δρομολόγιο προς Πάρο - Νάξο και άλλα νησιά, ενώ από Νάξο δεν θα υπάρχει απογευματινό δρομολόγιο προς Πειραιά. Επίσης, την Κυριακή θα εκτελείται μόνο το απογευματινό δρομολόγιο από τον Πειραιά προς τα νησιά.
Άλλωστε, ήδη η εταιρεία, τροποποίησε τις ώρες αναχώρησης από τα λιμάνια των νησιών στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία της και για παράδειγμα, από τη Νάξο η αναχώρηση θα γίνεται στις 19:15.

Πηγή naxos-news.gr

Δύο σταθμοί μέτρησης ρύπανσης στον Κορινθιακό Κόλπο


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για το έργο «παρακολούθηση της ποιότητας των παρακτίων θαλάσσιων υδάτων σε περιοχές με υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα στην περιφέρεια».Η προγραμματική σύμβαση, είναι η συνέχεια και η υλοποίηση της απόφασης του Περιφ. Συμβουλίου που ενέκρινε το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών, τον Μάιο του 2011 και είχε δεσμευθεί και για την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο περιελάμβανε και την παρακολούθηση της ποιότητας του θαλασσίου περιβάλλοντος.Στην προγραμματική σύμβαση ύψους 73.800,00 € με ΦΠΑ, προβλέπεται η μελέτη της δομής του παράκτιου οικοσυστήματος, για ένα πλήρη ετήσιο κύκλο δειγματοληψιών σε 10 θαλάσσιες περιοχές, με έντονη υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα.Για τον Κορινθιακό κόλπο προβλέπονται δύο σταθμοί μέτρησης.Οι μετρήσεις θα αφορούν τις φυσικές παραμέτρους (θερμοκρασία, αλατότητα, πυκνότητα) χημικές παραμέτρους, αιωρούμενα σωματίδια, χλωροφύλλη, φυτοπλαγκτόν, ρύπους στο θαλασσινό νερό (βαρέα μέταλλα), οργανικούς ρύπους, κ.λ.π.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δημοσιοποιούνται από τις περιφερειακές αρχές και θα εκπονούνται εκθέσεις αξιολόγησης και διατήρηση ανοικτού δημοσίου διαλόγου με τους κατοίκους, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους υδατοκαλλιεργητές.
www.lamiastar.gr



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μην τα βάζεις με την παλιά TV! Bίντεο


Πολλοί άνθρωποι έχουν συχνά την επιθυμία να...
τα βάλουν με την τηλεόραση –και όχι άδικα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοούμε την συσκευή.


Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σας έρθει να τα βάλετε με την παλιά TV σας έχετε στο νου σας το παρακάτω βίντεο και πάρτε τις προφυλάξεις σας.


Πηγη mediagate

Η κρίση επαναφέρει τα παραδοσιακά επαγγέλματα


Η κρίση και η ανεργία έχει επαναφέρει στην Ελλάδα, παραδοσιακά επαγγέλματα, που απο καιρό είχαν εξαφανιστεί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν επανεμφανιστεί τροχιστές μαχαιριών και ψαλιδιών. Οι τροχιστές είχαν εξαφανιστεί την εποχή της ευμάρειας, όταν τα παλιά εργαλεία παραμερίζονταν με ευκολία για να αντικατασταθούν με καινούργια.
Ο τροχιστής Γιάννης Κοντοπίδης λέει σχετικά: «Με την κρίση έχει ανέβει το τρόχισμα. Ο κόσμος επισκευάζει πλέον τα ψαλίδια και τα μαχαίρια του».
Εκτός απο αυτά, βέβαια, έχουν αρχίσει να επανεμφανίζονται και άλλες «οικογενειακές επιχειρήσεις», όπως το τσαγγάρικο και το μαγαζί του ράφτη…
Σε λίγο θα δούμε στις αυλές των σπιτιών στην Αθήνα, κοτούλες και κατσίκες!
www.prionokordela.gr

Το υπ. Οικονομικών έβγαλε στο σφυρί 2 τόνους μακαρόνια!


Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Στο σφυρί έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα το Τελωνείο Ελευσίνας δυο τόνους μακαρόνια και μάλιστα με  μεγάλη επιτυχία!Πρόκειται για μακαρόνια συσκευασμένα σε πακέτα των 500 γραμμαρίων και η τιμή εκκίνησης για τους....
πλειοδότες είχε οριστεί στα 700 ευρώ. Η δημοπρασία έγινε στο Τελωνειακό Κατάστημα σήμερα το πρωί και τελικά στέφθηκε με επιτυχία, αφού υπήρξε ενδιαφέρον από εταιρία! 
Η διακήρυξη εκποίησης όριζε ότι «τα εκπλειστηριασθέντα εμπορεύματα είναι παραδοτέα στον τόπο που βρίσκονται αποθηκευμένα και οι δαπάνες μεταφοράς τους βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη που υποχρεούται επίσης να καταβάλλει και τα κηρύκεια».

Συνελήφθη η προισταμένη της ΔΟΥ Χανίων λόγω...έλλειψης υπαλλήλων


Οι ελλείψεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί, με Εισαγγελική εντολή, η προισταμένη της Δ.Ο.Υ. Χανίων με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.Μάλιστα η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτοφώρου και στα Δικαστήρια των...
Χανίων, κατά τη διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έφορο.
Περίπου στις 4:30 ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προισταμένη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων – προφανώς λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων - ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.
Όμως η προισταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την αντίστοιχη έλλειψη υπαλλήλων.
Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης κ.Μιχάλης Δασκαλάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε πως «οι ελλείψεις εφοριακών υπαλλήλων είναι τεράστιες και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας. 
Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προισταμένη της εφορίας». 
Όπως είπε ο κ.Δασκαλάκης, στις σημερινές συνθήκες η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για την βελτίωση των εσόδων του κράτους.

Ευρυτανία: Νεκρός βρέθηκε ο 48χρονος, που έφυγε από την Μονή Προυσσού, "σηκώνοντας" καταθέσεις


Ο 48χρονος Ρωσσοπόντιος πριν από 10 ημέρες, έφυγε από το μοναστήρι του Προυσσού, κλέβοντας 3 βιβλιάρια καταθέσεων από...
ιερέα και από τα οποία "σήκωσε" περισσότερα από 30.000 ευρώ και εξαφανίστηκε. Τελικά ο 48χρονος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο παρακμιακού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω του βρέθηκαν 3.500 ευρώ και δίπλα του σύνεργα ναρκωτικών, με τα οποία όπως όλα δείχνουν είχε κάνει τη μοιραία δόση ηρωίνης.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο 48χρονος από το 2008 πηγαινοερχόταν στο μοναστήρι, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως διακονητής. Τα περασμένα Χριστούγεννα είχε φύγει και επέστρεψε μια εβδομάδα πριν αποδράσει για τελευταία φορά με τα βιβλιάρια των καταθέσεων. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Παγκρατίου, ενώ παραγγέλθηκε και νεκροψία-νεκροτομή.
LamiaReport.gr

Drive Safe: Προστασία από το κινητό κατά την οδήγηση


Μία νέα υπηρεσία ήρθε για να μας προστατεύσει από την μανία που έχουμε να ασχολούμαστε με το κινητό την ώρα της οδήγησης.Το Drive Safe απαντάει αυτόματα στα εισερχόμενα μηνύματα με ένα μήνυμα του τύπου «Αυτή τη στιγμή οδηγώ. Θα το διαβάσω αργότερα«.
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι πολύ επικίνδυνη και πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία. Επίσης απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ και τιμωρείται με πρόστιμο.
Πρόκειται για υπηρεσία και όχι για εφαρμογή, ώστε να είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμη στη Νέα Ζηλανδία από την Vodafone.
Για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία πρέπει ο χρήστης να στείλει ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό με το κείμενο «Drive on». Μάλλον όχι και τόσο καλή ιδέα. Σκεφτείτε πόσοι χρήστες θα θυμηθούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία καθ’οδόν!
Θα ήταν καλύτερο αν το κινητό καταλάβαινε πως βρίσκεστε σε κίνηση και μπλόκαρε αυτόματα κλήσεις και μηνύματα. Επίσης και με την χρήση έξυπνων tag (τεχνολογία NFC), το οποίο θα ακουμπάτε στο κινητό σας ώστε να ενεργοποιεί την υπηρεσία, κάτι όμως που απαιτεί smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

«Ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ έβγαλε στο εξωτερικό 400.000 ευρώ» «Ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ έβγαλε στο εξωτερικό 400.000 ευρώ»


Με τον τίτλο «Ο Βελόπουλας του ΛΑΟΣ έβγαλε στο εξωτερικό 400.000 ευρώ» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή+13».
Όπως αναφέρεται στους υπότιτλους του κεντρικού θέματος «Εκπρόσωποι του έθνους – ανάμεσά τους και ο Βελόπουλος – έβγαλαν τα λεφτά τους το 2011 σε τράπεζες του εξωτερικού, την ώρα που....
καλούσαν τον λαό να μην παίρνει τις οικονομίες του από τις τράπεζες – Το νόμιμο είναι και ηθικό; - Επιτέλους δώστε όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα!».
Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα φιλοξενεί τα θέματα: «Ευάγγελος Μυτιληναίος: Φέσι 104 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ – Συμβιβάστηκε στα 30 εκατ.ευρώ– Επί 3 χρόνια δεν πληρώνει ούτε 1ευρώ– Πληρώνουν τα χαράτσια της ΔΕΗ τα κορόιδα οι Έλληνες», «Η στρατηγική της Ν.Δ. ενόψει εκλογών: ‘’Σαμαράς ή χάος’’ – Ο Σαμαράς από ‘’μαύρο πρόβατο’’ στην Ε.Ε., συνομιλητής της Μέρκελ», «Wikileaks: Όλοι ήξεραν για το ΔΝΤ εκτός από τον... κερατά, τον ελληνικό λαό», «Ποιος φυγάδευσε τον χρυσό της Ελλάδας στην Αγγλία;», «Χορός εκατομμυρίων στο φάρμακο. Υπερκέρδη για λίγους» και «Σε λιγότερα από 167 δισ.ευρώυπολογίζονται σήμερα οι αποταμιεύσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Ελλάδα».
http://diaforetikimatia.blogspot.com/

ΣΟΚ από Μητρόπουλο: Μεταξύ 500 και 138 ευρώ μηνιαίως οι μισθοί !


Στο τόξο Πορτογαλίας Βουλγαρίας, δηλαδή ανάμεσα στα 500 και τα 138 ευρώ μηνιαίως θα κινούνται οι μισθοί προέβλεψε εφιαλτικά ο εργατολόγος καθηγητής κ. Αλ. Μητρόπουλος που τόνισε στον Real fm ότι «οι νέοι θεσμοί του μνημονίου θα καθηλώσουν και θα μειώνουν τους μισθούς».
«Η μείωση του κατώτατου μισθού θα επιφέρει.....
μειώσεις σε όλες τις μισθολογικές κλίμακες. Με τον περιορισμό του....
κατώτατου, την αδρανοποίηση της διαιτησίας θα έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι κλάδοι να μένουν χωρίς σύμβαση και θα ξεκινάει ο μισθός από μηδενική βάση, άρα από τον κατώτατο μισθό. Πάμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο συνεχούς μειώσεων των μισθών» είπε ο καθηγητής εργατικού δικαίου. Επίσης, πρόσθεσε ότι ξεκινάει δεύτερος γύρος περικοπών στα εφάπαξ και στις κύριες συντάξεις και εντός του 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο γύρο συνταξιοδοτικής και ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
http://ventetta.blogspot.com

Από τη μία ο Παπούλιας παραιτήθηκε από το μισθό του κι από την άλλη προσλαμβάνει ακόμα υπαλλήλους στην Προεδρία της Δημοκρατίας


Στις 15 Φεβρουαρίου του 2012, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε από την αποζημίωση του η οποία έφτανε ετησίως τα 283.694 ευρώ. 
H απόφαση του χειροκροτήθηκε από την κοινή γνώμη καθώς ο πρώτος πολίτης της χώρας έδωσε το παράδειγμα της.....
λιτότητας και της προσωπικής θυσίας.
Φαίνεται όμως ότι η συμμετοχή του στη μείωση των δαπανών σταματά εκεί. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύεται σε πρόσφατο ΦΕΚ, ο κ.Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε το διορισμό ακόμα 4 μετακλητών υπαλλήλων στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Αναρωτιέμαι τι είδους νέες ανάγκες προέκυψαν κι οδήγησαν την Προεδρία της Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη απόφαση. Την ώρα πάντως που παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα αδυνατούν να πληρώσουν τους υπάρχοντες υπαλλήλους τους, διακοσμητικές δομές του Δημοσίου αυξάνουν το προσωπικό τους. Αν μη τι άλλο, παράδοξο! 
http://www.parapolitiki.com/