Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 19/02/2012

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς και στα βόρεια νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν ασθενείς. 

Ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
www.meteo.gr

Η μαύρη σοκολάτα χαρίζει μακροζωία


Είναι αντιγηραντική: Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους, είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις, είτε παρεμποδίζοντας την οξειδωτική αλυσιδωτή αντίδρασή τους.
Μειώνει την πίεση: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστόνης η μαύρη σοκολάτα μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνει την κατάσταση των αγγείων και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων.
Είναι αντικαρκινική: Το πανεπιστήμιο της Georgetown, σε έρευνα που διεξήγαγε, απομόνωσε μια ουσία του κακάο, την προκυανιδίνη και εξέτασαν τη δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού. Το πόρισμα της έρευνας κατέληξε η προκυανιδίνη σταματούσε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
Έχει αντιβηχική δράση: Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου εξέτασαν την αποτελεσματικότητα της θεοβρωμίνης στον βήχα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεοβρωμίνη ήταν κατά 30% αποτελεσματικότερη εναντίον του επίμονου βήχα ακόμη και από την κωδεϊνη που θεωρείται καλό αντιβηχικό φάρμακο, χωρίς παρενέργειες.
Χαρίζει μακροζωία: Τελευταία έχουν δημοσιευθεί ορισμένα συμπεράσματα μιας έρευνας που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές, και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα.
Δεν προκαλεί εθισμό: Έρευνα που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη έδειξε ότι η σοκολάτα δεν δημιουργεί εθισμό.
Επιμέλεια: Παύλος ΔιονυσόπουλοςΠηγή: omorfamistika.gr

Παγκόσμιο ραντεβού μέσω του διαδικτύου σήμερα με το σύνθημα “είμαστε όλοι Ελληνες”


Διθνές κίνημα υποστήριξης της Ελλάδας είναι σε εξέλιξη μέσω διαδικτύου για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την απρεπή συμπεριφορά των δανειστών. Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν αύριο για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και τη στάση που τηρεί η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Ελλάδα. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών του ιστότοπου international.democraciarealya.es, ενώ η λίστα με τις πόλεις που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://www.facebook.com/events/300173683376937/.
Επίσης στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν μ΄ αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.
Στο ίδιο φιλελληνικό κλίμα κινείται και η διαφήμιση γνωστού ουίσκι που προτρέπει τους Έλληνες να εξακολουθήσουν να περπατούν, να εμπνέονται και να αντιστέκονται. Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους»…
www.zoomnews.gr

Δείτε τη λίστα όλων των πόλεων Παγκοσμίως που φωνάζουν : We are all Greeks!


Ένα «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας κατακλύζει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω διαδικτύου, όλο τον κόσμο.
Πολίτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα κίνημα, που έχει ξεκινήσει από τις 2μμ (ώρα Ελλάδας) σε γροθιά και μαζί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, με βασικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!».


Στο πιο...

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο


H σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού για αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές.
Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με λίγες χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με χαμηλές όμως θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα δημιουργήσει ισχυρό παγετό, ολικό μάλιστα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά.

ΦΕΒ 18 2012 Αυτοκτόνησε δημοσιογράφος της ΕΡΤ που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του


Μια είδηση-σοκ κάνει το γύρο του διαδικτύου - δημοσιογράφος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, όταν έμαθε πως έμεινε άνεργος επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του με την κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος ήθελε ένα χρόνο ακόμα για να συνταξιοδοτηθεί...
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος είχε κι άλλα προσωπικά θέματα, αλλά η εργασία του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα είχε εκμυστηρευθεί  ότι θα αυτοκτονήσει σε περίπτωση που δεν ανανεωνόταν η σύμβαση του.
Όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα, οι συνάδελφοί του πρότειναν να υποβάλλει ένσταση, όμως όπως φαίνεται είχε ήδη πάρει την απόφασή του.

E-Radio.gr Blog - The Hellenic Radio Portal 

Κανονικά το ΑΕΚ-ΟΦΗ



Την Κυριακή το απόγευμα (19/2, 17:15) θα γίνει τελικά ο αγώνας της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ!
Από το πρωί του Σαββάτου γίνονταν συσκέψεις ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων και την Αστυνομία, ώστε να γίνει το ματς την Κυριακή.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΟΑΚΑ με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του ΟΦΗ, αλλά και της Αστυνομίας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ζήτησαν από την Αστυνομία να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, ώστε να αλλάξει και η απόφαση της ΓΓΑ, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Έτσι, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, το ματς θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο την Κυριακή, μία ημέρα δηλαδή αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.
Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια απαγόρευσης διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ από τη Γ.Γ.Α., ο αγώνας ορίζεται να διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:15.

ΠΗΓΗ: 
www.pamesports.gr 

Έκοβαν πεύκα από το δάσος του Μοσχοποδίου. (video)


ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το Δασαρχείο Θηβών στο πλαίσιο της δασοπροστασίας και όσον αφορά την πάταξη της λαθροϋλοτομίας που αυτό το διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ακόμη και με τις συνεχώς μειωμένες αποδοχές των υπαλλήλων, συγκροτεί περίπολα σε όλη την περιοχή αρμοδιότητάς του και πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν:
α) χθες την 15-02-2012 και περί ώρα 15:30 συνέλαβε δύο άτομα που είχαν προβεί στην παράνομη υλοτομία χλωρών πεύκων από το δάσος «Μοσχοποδίου» περιοχής Νεοχωρακίου Θηβών
β) την 04-01-2012 συνέλαβε στη δασική θέση «Μεγάλο Βουνό» Στεφάνης Δήμου Τανάγρας, δύο άτομα από την περιοχή της Αττικής για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους Στεφάνης και
γ) την 13-01-2012 συνέλαβε τρία άτομα στη δασική θέση «Βλυζιμά» περιοχής Αγ. Βασιλείου Δήμου Θηβαίων για παράνομη υλοτομία καμένων πεύκων εντός του αναδασωτέου δάσους του Αγ. Βασιλείου.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ό,τι προβλέπεται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Κατασχέθηκαν τα οχήματα ως μέσα μεταφοράς παράνομα υλοτομηθέντων δασικών προϊόντων, οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες των οχημάτων, καθώς και τα μέσα εκτέλεσης των παράνομων υλοτομιών.
Το Δασαρχείο Θηβών, επειδή κατανοεί και τις ανάγκες των πολιτών για εξασφάλιση καυσόξυλων τη δύσκολη αυτή περίοδο, κάνει γνωστό ότι οι κάτοικοι που δικαιούνται συλλογής – κοπής καυσόξυλων, θα πρέπει να συνεργάζονται με την υπηρεσία μας προκειμένου το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται η ελεγχόμενη υλοτομία (από 15 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου κάθε έτους) να εξασφαλίζουν την απαιτούμενη άδεια καυσόξυλων προς κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.
Επίσης, το Δασαρχείο Θηβών απευθύνεται σε κάθε φιλόνομο πολίτη σε περίπτωση που διαπιστώσει οποιαδήποτε δασική παράβαση να βοηθήσει με τη συνεργασία του το έργο της δασοπροστασίας. Δείτε το video
www.lamiastar.gr

Διάρρηξη σε τράπεζα στη Θήβα.


Τρεις ή τέσσερεις άγνωστοι δράστες λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.(Γενική Τράπεζα)
Οδηγήθηκαν στο πίσω μέρος του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων όπου και το παραβίασαν σύμφωνα με πληροφορίες ή με οξυγόνο ή με τροχό, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό που είχε στα συρτάρια του. Οι θρασύτατοι διαρρήκτες έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος, ωστόσο τα στοιχεία τους παραμένουν άγνωστα καθώς φορούσαν κουκούλες και γάντια. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν αποκλείσει με επιβατικό αυτοκίνητο την παράπλευρή οδό, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς. Διέφυγαν δια μέσω του πεζόδρομου της Θήβας με άλλο επιβατικό προς άγνωστη κατεύθυνση. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ασφαλείας Θηβών.

Χωρίς λεωφορεία 11:00 με 17:00 την Τρίτη η Αθήνα



Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει την Τρίτη τους Αθηναίους εξαιτίας της εξάωρης στάσης εργασίας που θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.
Προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, το Σωματείο κήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00. 
Αυτό σημαίνει ότι τα λεωφορεία θα αρχίσουν να αποσύρονται από τους δρόμους στις 10:30, ενώ η αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται μετά τις 18:00.
newsit

Κινητά- Άνθρωποι 1-0


Σύμφωνα με έρευνες του BBC έως το 2016 οι συσκευές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο θα ξεπεράσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό. Την στιγμή που οι άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν τα 7,3 δισεκατομύρια, τα κινητά θα αγγίζουν το εντυπωσιακό αριθμό των 10 δισεκατομμυρίων συσκευών. Μεταξύ 2011 και 2016 η διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών και φορητών συσκευών εκτιμάται να αυξηθεί 18 φορές.
www.enikos.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται το μικρότερο iPad


Παρά τις αντιρρήσεις του Στιβ Τζομπς για τη δημιουργία ενός tablet με οθόνη μικρότερη των 10 ιντσών, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν συνεχώς λόγο για τη προσεχή κυκλοφορία ενός νέου iPad, του οποίου η οθόνη θα υπολογίζεται στις 8 ίντσες.
Τόσο αλυσίδες εφοδιασμού, όπως και κατασκευαστές εξαρτημάτων για το iPad, αναφέρουν το τελευταίο μήνα ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad με οθόνη 7.85 ιντσών και αυτό ακριβώς ήρθε να μας επιβεβαιώσει και η Wall Street Journal.
Ας μην ξεχνάμε, όμως, τα λόγια του Στιβ Τζομπς πριν δύο χρόνια, ο οποίος απέρριπτε ολοκληρωτικά το ενδεχόμενο κατασκευής ενός μικρότερου σε μέγεθος iPad.
«Η Apple εξετάζει πάντα όλους τους παράγοντες πριν τη δημιουργία ενός νέου προϊόντος με σκοπό πάντα την ικανοποίηση των χρηστών. Όταν ασχολείσαι με τεχνολογίες αφής, τα περιθώρια είναι πολύ στενά, με τη κυριολεκτική έννοια. Γι’ αυτό ακριβώς πιστεύω ότι μία οθόνη 10 ιντσών αποτελεί το «μίνιμουμ» όσον αφορά τα tablets», δήλωσε τότε ο Τζομπς.
Ωστόσο, η τεχνολογία αναπτύσσεται και οι καταναλωτικές ανάγκες διαφοροποιούνται με τη πάροδο του χρόνου.
«Όλα είναι θέμα χρόνου. Τότε και εγώ συμφωνούσα με τον Στιβ Τζομπς, επειδή ακόμη βρισκόμασταν στο στάδιο της προσαρμογής. Το tablet ήταν κάτι καινούριο και έπρεπε πρώτα να συνηθίσουμε στην ιδέα του», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σιμ, αναλυτής της DisplaySearch, προμηθευτική επιχείρηση.
«Το σημαντικό είναι, το μικρότερο iPad, να έχει την ίδια ανάλυση 1024x768 με το παρόν μοντέλο. Είναι προφανές ότι στη παρούσα αγορά υπάρχει η όρεξη για tablets με διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Για την Apple θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα η απομάκρυνση από το ρεύμα της αγοράς», συνέχισε ο Σιμ.
Η επιτυχημένη κυκλοφορία του μικρού tablet Kindle Fire της Amazon – με περίπου 5 εκατομμύρια πωλήσεις σε δύο μόνο μήνες – επιβεβαιώνει τα λόγια του Σιμ.
Πιθανώς το πιο πειστικό επιχείρημα για τη κυκλοφορία ενός μικρότερου iPad αποτελεί η δήλωση του Τιμ Κουκ, ότι η αγορά των tablets θα υπερβεί εκείνη των υπολογιστών. Επομένως, για ποιο λόγο να περιοριστεί η Apple σε ένα μόνο μέγεθος του iPad;

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Η αξία του πορτοκαλιού για τον οργανισμό



Παρόλο που το πορτοκάλι και ο χυμός του έχουν ταυτιστεί κυρίως με τη βιταμίνη C, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως εμπεριέχει και δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό, οι οποίες αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Ξεκινώντας από τα υπόλοιπα αντιοξειδωτικά στοιχεία του πορτοκαλιού, βλέπετε πως στο αγαπημένο φρούτο υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές επιδράσεις, προσφέροντας μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο.
Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή.
Τα φλαβονοειδή είναι ουσίες που υπάρχουν μόνο στις φυτικές τροφές και σωρεία αναλύσεων και μελετών, κυρίως σε πειραματόζωα, έχουν δώσει ενδείξεις για μια σειρά θετικών επιδράσεών τους στην υγεία, όπως η καταπολέμηση φλεγμονών και η ανακοπή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.
Περίπου 38 διαφορετικά λιμονοειδή εμπεριέχονται στο πορτοκάλι και κυρίως στη σάρκα του. Τα πολύτιμα αυτά στοιχεία φαίνεται να συμβάλλουν στην προστασία έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου.
Επίσης, η επάρκεια σε φυλλικό οξύ, μειώνει το ρίσκο που διατρέχει η έγκυος να γεννήσει παιδί με προβλήματα νευρολογικής φύσεως, ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη για τη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Το πορτοκάλι είναι πλούσια πηγή πηκτίνης, μιας διαλυτής φυτικής ίνας με εξέχουσες ιδιότητες στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Μελέτες που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε κορυφαίες επιστημονικές εφημερίδες, έδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση πηκτίνης από εσπεριδοειδή, συμβάλλει στη μείωση της «κακής» LDL-χοληστερόλης.
Τέλος, ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (250 ml) μπορεί να δώσει σε μικρούς και μεγάλους έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Ακυρώθηκε το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΦΗ



Ανατροπή. Δικαιιώθηκαν από το Πρωτοδικείο εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων stage Επιστρέφουν στις εργασίες τους;


Υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας («stage») είναι η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου ........
χρόνου.
Σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.
 
Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
 

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δύο Ιταλοί Δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα. ΟΙ δικοί μας τον παντελονιάζουν


 Θα το δούμε ποτέ αυτό στην Ελλάδα;;

     Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε.......
1.100 ευρώ. 

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό.. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. ».
Στην ίδια κίνηση, αποφάσισε να προβεί και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.
«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΤΕ ΔΕΗ ΑΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ

Προσθήκη λεζάντας
haris-m.blogspot.com

Μια μέρα πριν ο τελικός


Στις 10 Μαρτίου και όχι τις 11 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ στο κλειστό του Ελληνικού. Οι αρμόδιοι πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση για να μην συμπέσει με το ποδοσφαιρικό ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
www.enikos.gr

Στο Ηράκλειο σήμερα


ΟΙ «Πολίτες κατά του Χρέους» σήμερα, Παρασκευή, βγαίνουν στους δρόμους και καλούν:
Στις 8:30 τους πολίτες, να αποκλείσουν τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, διαμαρτυρόμενοι για τις διακοπές ρεύματος που έχουν γίνει και δύο ώρες αργότερα, στις 10:30, να συμπαρασταθούν στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης τους. Οι μαθητές θα διαδηλώσουν, στην Πλατεία Ελευθερίας.
www.enikos.gr

Όλοι οι κάτοικοι ενός χωριού γίνονται δωρητές οργάνων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrWGuuzoKHz2wnhyphenhyphennact4UJY2B_yYskJIahjCbwFIarEl-93Zvf-GzJ5R-Uy_JLLoklME4GKk7aZ1CHfnnhCA59d4-sMvX_jK0yhEau4hBjZx8SzhUUbJ8fsBbofRgxcDUxKpewxY6ZwI/s400/A04223DC68A9D8AD461369696305AF17.jpgΔωρητές οργάνων αποφάσισαν να γίνουν οι κάτοικοι του...
Σφεντυλίου στο Ηράκλειο ενόψει της γιορτής των Αγίων Θεοδώρων, οπότε γιορτάζει και η Εκκλησία που βρίσκεται εντός του οικισμού. Όπως περιγράφει το cretalive, οι κάτοικοι της περιοχής θα παραστούν στονεσπερινό και κατόπιν θα υπογράψουν ένα έγγραφο, στο οποίοι οι ίδιοι και οι φίλοι τους θα δηλώνουν ότι γίνονται δωρητές οργάνων

Μια συλλογή με περίεργα tattoos (pics)

Στο «κόκκινο» η τροφοδοσία σε ρεύμα και αέριο



Ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο περιβάλλοντος για τις αντοχές τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αλλά και της οικονομικής κρίσης.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες στον εφοδιασμό της με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κατάστασης της χώρας, των Ευρωπαϊκών αποφάσεων σε σχέση με το εμπάργκο στο Ιράν, αλλά και των καιρικών συνθηκών που έχουν δημιουργήσει δυσχέρειες στη ροή φυσικού αερίου σε πολλές χώρες της περιοχής μας. Το ΥΠΕΚΑ δουλεύει συντονισμένα με όλους τους αρμόδιους φορείς για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στον ομαλό ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας μας και τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρισμού» δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ ο συναγερμός στο ενεργειακό σύστημα οφείλεται σε προβλήματα στη ροή φυσικού αερίου προς τη χώρα μας από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, καθώς και σε βλάβες σε μονάδες της ΔΕΗ.
Αναφορικά με τον εφοδιασμό της χώρας με αργό ύστερα από την απόφαση της Ε.Ε για κυρώσεις στον Ιράν, το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η Ελλάδα, εξαιτίας της δυσμενούς χρηματοοικονομικής κατάστασης, έχει αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου από τη συγκεκριμένη χώρα, που καλύπτει σήμερα περίπου το 1/3 των συνολικών εισαγωγών πετρελαίου.
ΔΕΠΑ: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα Διαβεβαιώσεις για διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παρέχει η ΔΕΠΑ με αποψινή ανακοίνωση, αναφέρει ωστόσο ότι υπήρξε μείωση των παραδόσεων τις τελευταίες ημέρες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διακοπή τροφοδοσίας από τον ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑ η ζήτηση φυσικού αερίου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται επί πολλές ημέρες στις 230.000 - 250.000 μεγαβατώρες, έναντι 180.000 που ήταν η αιχμή πέρυσι.
«Ο συνδυασμός όλων των δυσμενών παραγόντων (πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, αστάθεια και διακοπή παραδόσεων, ιστορικά επίπεδα εγχώριας ζήτησης, έλλειψη διαθεσιμότητας φορτίων ΥΦΑ) οδήγησαν στην έκδοση εντολών του Διαχειριστή για περιορισμό της παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, στις οποίες η ΔΕΠΑ οφείλει να συμμορφώνεται. Αντίστοιχα μέτρα, για την ίδια περίοδο, ελήφθησαν σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει η εταιρία.
Καταγράφει, τέλος, τις προσπάθειες για εξασφάλιση πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου που είχαν αποτέλεσμα την έλευση τεσσάρων έκτακτων φορτίων υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα τον τελευταίο μήνα, πέρα από τα δύο προγραμματισμένα, ενώ ένα έβδομο φορτίο αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο.
www.real.gr

Βρέθηκαν τα 325 εκ. ευρώ - Από που θα μας κόψουν



Σε συμφωνία με την τρόικα για τις πρόσθετες περικοπές 325 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό ήλθε το κυβερνητικό επιτελείο, σύμφωνα με το Reuters.
Σημειώνεται ότι τα 325 εκατ. ευρώ αποτελούν προαπαιτούμενη ενέργεια για τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης.
«Τα 100 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Άμυνας και περίπου 90 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την επίσπευση των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο.
«Τα υπόλοιπα 135 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πρόσθετες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων εσωτερικών, υγείας και εργασίας. Οι περικοπές στο υπουργείο εργασίας ενδέχεται να σχετίζονται με μειώσεις στις συντάξεις», ανέφερε.
Κατά τα λοιπά, εξακολουθούν να ισχύουν ως προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση νομοθετικές παρεμβάσεις για εξοικονομήσεις:
• 1.076 δισ. ευρώ από φαρμακευτική δαπάνη
•  50 εκατ. ευρώ από υπερωρίες γιατρών
• 300 εκατ. ευρώ από αμυντικές δαπάνες
•  30 εκατ. ευρώ από κατάργηση θέσεων 550 αντιδημάρχων
• 270 εκατ. ευρώ από καταναλωτικές και εκλογικές δαπάνες
• 190 εκατ. ευρώ από περικοπές επιδομάτων απομακρυσμένων περιοχών και επιχορηγήσεων από διάφορα υπουργεία
• 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
• 200 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 15% των συντάξεων σε ΟΤΕ, ΔΕΗ
•  50 εκατ. ευρώ από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.
Στα τελευταία δύο κονδύλια των περικοπών από συντάξεις ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΝΑΤ οι τελικές μειώσεις αναμένεται πως θα είναι υψηλότερες.
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Διαβεβαιώσεις της ΔΕΠΑ για Ομαλή Τροφοδοσία των Ελληνικών Νοικοκυριών


Η ΔΕΠΑ διαβεβαιώνει, με χθεσινή της ανακοίνωση, για τη διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αναφέρει, ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση, ότι υπήρξε μείωση των παραδόσεων τις τελευταίες ημέρες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διακοπή τροφοδοσίας από τον ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΠΑ η ζήτηση φυσικού αερίου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και διαμορφώνεται επί πολλές ημέρες στις 230.000 - 250.000 μεγαβατώρες, έναντι 180.000 που ήταν η αιχμή πέρυσι.
«Ο συνδυασμός όλων των δυσμενών παραγόντων (πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες πανευρωπαϊκά, αστάθεια και διακοπή παραδόσεων, ιστορικά επίπεδα εγχώριας ζήτησης, έλλειψη διαθεσιμότητας φορτίων ΥΦΑ) οδήγησαν στην έκδοση εντολών του Διαχειριστή για περιορισμό της παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, στις οποίες η ΔΕΠΑ οφείλει να συμμορφώνεται. Αντίστοιχα μέτρα, για την ίδια περίοδο, ελήφθησαν σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει η εταιρία.
Αναφέρεται, τέλος, στις προσπάθειες για εξασφάλιση πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου που είχαν αποτέλεσμα την έλευση τεσσάρων έκτακτων φορτίων υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα τον τελευταίο μήνα, πέρα από τα δύο προγραμματισμένα, ενώ ένα έβδομο φορτίο αναμένεται αύριο, Σάββατο.

Έρχεται το καλοκαίρι το νέο λειτουργικό της Apple!


H Apple, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι την νέα έκδοση του Mac OS που θα ονομάζεται Mountain Lion. Η εταιρία μόλις τον Ιούλιο κυκλοφόρησε την έκδοση Lion του Mac OS και όπως όλα δείχνουν με αυτή την κίνηση της, ηεταιρίασκοπεύει κάθε χρόνο να κυκλοφορεί από μία νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για Mac όπως κάνει τόσο καιρό για τις iOS συσκευές της.
Έτσι λοιπόν το Mountain Lion αναμένεται να έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα είναι συμβατά με τις iOS συσκευές όπως το iCloud, το iMessage, το Notification Center, το AirPlay, τα Reminders, καθώς και νέα εργαλεία ασφαλείας του υπολογιστή από τους ιούς και τα κακόβουλα προγράμματα.
Η Apple για την ώρα δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Mountain Lion όμως πολύ σύντομα περιμένουμε να μάθουμε... 


Η διατροφική αξία της πατάτας


Κανείς δεν αντιστέκεται στη νοστιμιά της, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η πατάτα έχει διπλάσιο κάλιο από τη μπανάνα, ενώ θεωρείται ότι καταπολεμά και τα εξανθήματα. H πατάτα είναι μια από τις πιο θρεπτικές ρίζες, αφού περιέχει άμυλο, κάλιο (σε διπλάσια μάλιστα ποσότητα από την μπανάνα), ενώ είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οργανικά οξέα και βιταμίνες B1, B2, B6 και C.
Από το κρυολόγημα μέχρι τους ρευματισμούς
Ο χυμός ωμής πατάτας θεωρείται σπασμολυτικός και αντιόξινος, ενώ είναι πιθανό να βοηθάει και σε περιπτώσεις ρευματισμών και της ουρικής αρθρίτιδας. Επίσης το ζεστό νερό με πατάτα, που μπορούμε να φτιάξουμε βράζοντας σε 4 φλιτζάνια νερό 1/2 κιλό πατάτες με τις φλούδες τους ώσπου να μείνουν 2 φλιτζάνια, θεωρείται ότι ανακουφίζει μερικά είδη ρευματισμών αλλά και πρηξίματα. Αρκεί απλώς να κάνουμε κομπρέσες με αυτό στα πονεμένα μέρη. Επιπλέον ο χυμός της πατάτας, που μπορούμε να φτιάξουμε περνώντας 2 πατάτες στον αποχυμωτή, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε περιπτώσεις δυσπεψίας και επίσης ότι η ζεστή ψητή πατάτα δουλεμένη με λάδι και λιωμένη σαν πουρές βοηθάει στην ανάρρωση από το κρυολόγημα.
Μάθετε ότι...
• Αν υποφέρετε από εξανθήματα, ένας τρόπος για να υποχωρήσουν θεωρείται ότι είναι να βάλετε στην πληγή κατάπλασμα από ωμή κοπανισμένη πατάτα.
• Τα επιθέματα ωμής πατάτας φρεσκάρουν το δέρμα, απαλύνουν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, ενώ ανακουφίζουν και από τον πονοκέφαλο.
• Η έκθεση της πατάτας στο κρύο αλλοιώνει τα συστατικά της.
• Η πατάτα χρησιμοποιείται για την παραγωγή γλυκόζης και αλκοόλ.
Στην κουζίνα
Η πατάτα είναι μια εξαιρετική τροφή που μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνη της (γιαχνί, λαδορίγανη, βραστή ή ψητή με λάδι, βούτυρο ή γιαούρτι και μυρωδικά κ.λ.π.) είτε ως συνοδευτικό σε κρέας, σαλάτες κ.λ.π.
Συμβουλή
Αποφύγετε τις πράσινες πατάτες καθώς και αυτές με φύτρα γιατί περιέχουν σολανίνη, μια ουσία με δηλητηριώδεις ιδιότητες η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση αλλά και γαστρεντερικές διαταραχές.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τον πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβε να σβήσει τα e-ίχνη του!


Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης του Πλοιάρχου και Διευθυντή Πληροφορικής του Πολεμικού Ναυτικού για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο 47χρονος ανώτατος αξιωματικός ήταν άριστος γνώστης του διαδικτύου και είχε πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής. Το γεγονός αυτό του επέτρεπε να μπαίνει στο σύστημα, να διακινεί το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια να σβήνει τα ηλεκτρονικά του ίχνη.
Χθες το βράδυ όμως ο πλοίαρχος έκανε ένα μοιραίο λάθος. Τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να μην προλάβει να σβήσει τα ίχνη του, να εντοπιστεί και στη συνέχεια να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μαζί με τον 47χρονο συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 34, 54 ετών αντίστοιχα.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 123 διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και διακινούσαν χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο όγκος και το είδος του υλικού που βρέθηκε σοκάρει και σύμφωνα με την αστυνομία «πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων».
protothema.gr

Αλλάζουν τα πάντα στις πορείες – Θα χρειάζεται άδεια


Την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει, η κυβέρνηση.
Η πρόταση που είχε συνταχθεί προ διετίας μαζί με τις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, η οποία αναφέρει τα εξής:
- Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης...
- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
- Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

Hellas Power – Energa: Ταλαιπωρία για το χαράτσι


Στις ΔΟΥ θα πρέπει να μεταβούν 200.000 πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power, ακόμη και όσοι έχουν καταβάλει στο ακέραιο το τέλος ακινήτων.

Μετά την αναστολή λειτουργίας των δύο εταιρειών...
θα πρέπει να προσέλθουν στις εφορίες για να προμηθευτούν τις βεβαιώσεις καταβολής του τέλους ακινήτων και στη συνέχεια να αλλάξουν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.