Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική κυβέρνηση παραδίδει τα κλειδιά στον Ράϊχενμπαχ και τους επιτελείς του


"Κυβέρνηση Ράιχενμπαχ". Με αυτόν τον κεντρικό τίτλο κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή ηRealnews,
η οποία αποκαλύπτει τι προβλέπει το "Σχέδιο Ηγεμών". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "μετά το κούρεμα παραδίδονται τα "κλειδιά" της χώρας στον Γερμανό επίτροπο και τους σκιώδεις υπουργούς του". Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της, η Realnews επισημαίνει ότι....
"ο Ραιχενμπαχ και οι "υπουργοί" του θα αναλάβουν τον έλεγχο υπουργείων, εφοριών, ασφαλιστικών ταμείων και Δικαιοσύνης". "Οι επίτροποι θα έχουν δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η επιτροπεία από τους ισχυρούς της ευρωζώνης θα προβλέπεται στη νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η Ελλάδα".

Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει απεργίες για τις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Ηδη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετέχουν τα μέλη τους στην απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι τα αεροδρόμια θα νεκρώσουν για 48 ώρες.
Οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.
‘Ετσι, για τρεις ημέρες θα μείνουν ακινητοποιημένοι όχι μόνο οι συρμοί του ΟΣΕ, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
24ωρη απεργία θα κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και τα ταξί.
Με 48ωρη απεργία, απειλούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ.. Αυτό σημαίνει πάλι πρόβλημα στα καύσιμα.

Επιστολή-σοκ μαθήτριας: Φτάνει πια! Αποφασίζουν για μένα, χωρίς εμένα!


Λάβαμε αυτή την επιστολή-κόλαφος μιας μαθήτριας προς την κυβέρνηση, την οποία και αναδημοσιεύουμε αυτούσια.
Άνθρωποι άκαρδοι, ανίκανοι, σε όλα άχρηστοι… κι όμως λέγονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές κλπ! Γιατί; Κάνω «μάθημα» με ανύπαρκτους καθηγητές, καθηγητές που δεν ξέρουν πόσο κάνει 1+1, καθηγητές που δεν αγαπούν τα παιδιά… που σου μιλάνε σα σκουπίδι! Κάνω μάθημα χωρίς βιβλία (μου έδωσαν cd που δε λειτουργούν)… αλλά συγνώμη ξέχασα… ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!
Έφεραν γύρω μου τον πόνο, τη δυστυχία, τη γκρίνια, τα νεύρα… γιατί έτσι ήθελαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν! Άφησαν ξένους να μου κάνουν κουμάντο… χωρίς να με ρωτήσουν αν εγώ θέλω… ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ!!!
Το μόνο που με νοιάζει είναι να τελειώσω το «σχολείο» κι αφού τους βάλω τα γυαλιά με την επιτυχία μου -παρά τις όλες ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές και σχολεία- θα φύγω! Αφού αυτοί δε με θέλουν μορφωμένη… κι εγώ δε τους θέλω πάνω από το κεφάλι μου! Δε θέλω πια να βγαίνω έξω και να κοιτάω γύρω μου μήπως και μου επιτεθούν! Δε θέλω να πέφτω για ύπνο και να φοβάμαι μήπως μπουν στο σπίτι μου! Δε θέλω να καταστρέψω τη ζωή μου γι αυτούς! Δε θέλω να φύγω επειδή το θεωρώ εύκολη λύση… μα δε μου αφήνουν περιθώρια…
Δε θέλω να φοβάμαι το συνάνθρωπο μου… θέλω να τον έχω φίλο μου… κι ενωμένοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα… ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΕΛΕΟΣ!!!

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το Ασφαλιστικό
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ
18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 16:00 , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ


1.     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2.     ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (π.χ. 200)
3.     ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
4.     ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
5.     Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
6.     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
7.     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8.     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
9.     ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
                                      ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                          ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ  ΑΥΤΟΙ    ΚΑΙ   ΕΜΕΙΣ
Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας.
Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα  εξής:
1)  Να είναι Έλλην πολίτης
2)  να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3)  να ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.
Αν  ο κύριος αυτός, στη διάρκεια της θητείας του, πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα (εντάξει, δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε. ) τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν), το υπόλοιπο, που αδυνατούσε να καλύψει, έπρεπε να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα, η ποινή ήταν :
                                                   ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!
(Είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους σύγχρονους χαρισματικούς μας εκπροσώπους ανήκουν  και στην τελευταία περίπτωση...)

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος

Νέες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος αναμένονται από την 1η Νοεμβρίου, καθώς βαίνει προς αύξηση κατά 4,80 ευρώ το τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η αύξηση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) ώστε να είναι εφικτή η πληρωμή των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΔΕΣΜΗΕ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε την αύξηση από την 1η Νοεμβρίου του 2011 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, ώστε να επιμερίζει με δίκαιο τρόπο το κόστος στις κατηγορίες καταναλωτών.

Η ΡΑΕ προτείνει το ειδικό τέλος να διαμορφωθεί από τα 3,2 ευρώ το τετράμηνο στα 4,8 ευρώ, ήτοι σε ετήσια βάση να αυξηθεί κατά 4,80 ευρώ.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας στα Μέγαρα

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων ο 4ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας αυτοκινήτων. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος αυτοκίνητα των κατηγοριών Sport, Opel και ιστορικά ενώ θα υπάρξει και event με οργανωμένα club που συμμετέχουνς το θεσμό GTCC.

Οι αγωνιζόμενοι που θα τρέξουν δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί κάτι που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, οπότε και λήγουν οι αιτήσεις συμμετοχής. Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου από τις 08:30 έως τις 10:00, ενώ τα ελεύθερα δοκιμαστικά θα αρχίσουν την ίδια μέρα στις 10:30.  Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:30.

Ο αγώνας της Κυριακής 30/10 θα ξεκινήσει στις 10:30, ενώ αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των συμμετοχών.

Ξέχνα το Wi-Fi kai ετοιμάσου για την εποχή του Li-Fi


Η επόμενη μέρα για τα δίκτυα μας δεν είναι ασύρματη, βασίζεται σε λάμπες και υπόσχεται τρελό downloading. Ψήθηκες; 

 

Φαντάσου έναν κόσμο στο οποίο κατεβάζεις μια ολόκληρη σεζόν από τα φιλαράκια σε μόλις ενάμιση λεπτό, μια ταινία σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και ένα ολόκληρο άλμπουμ από το itunes (η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική να σου θυμίσω) μέχρι να πεις κιχ.

Αυτός είναι ο κόσμος του Li-Fi, μιας τεχνολογίας που επανέρχεται δυναμικά για να αντικαταστήσει (ίσως) τα ασύρματα δίκτυα με τα οποία διεξάγονται οι επικοινωνίες μας σήμερα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε μια νέα γενιά διόδων φωτός, τα περίφημα LED. Αν σε ενδιαφέρει η geeky πλευρά του πράγματος, η τεχνολογιά του VLC (visible light communication) χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να μεταδώσει δεδομένα. Οταν το LED είναι αναμένο μεταδίδει το ελάχιστο ποσό πληροφορίας π.χ. 1. Όταν είναι κλειστό μεταδίδει το 0.

Οι συνθήκες για τη μετάδοση δεδομένων δημιουργούνται όταν το LED αναβοσβήνει με μεγάλη ταχύτητα ενώ η κωδικοποίηση της πληροφορίας μπορεί να γίνει αλλάζοντας τη συχνότητα λειτουργίας του LED. Τέλος, η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί σε επίπεδα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι.

Η ιδέα πίσω από το Li-Fi είναι τόσο παλιά όσο μια εφεύρεση του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, που αποκλείται να έχεις ξανακούσει. Λέγεται φωτόφονο και έμεινε στα αζήτητα γιατί οι λαμπτήρες της εποχής ήταν τεράστιοι σε μέγεθος, κατανάλωναν μεγάλα ποσά ρεύματος και υπήρχαν ένα σωρό ζητήματα σε σχέση με την παραγωγή και διάθεση τους.

Αντίθετα, σήμερα μπορείς να φτιάξεις μια ολόκληρη 72άρα τηλεόραση από λυχνίες LED με εντυπωσιακά μικρή κατανάλωση και να τις συνδέσεις με ηλεκτρονικά κυκλώματα που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία τους αναλόγως. Ακόμα ακόμα, χρησιμοποιώντας λυχνίες διαφορετικού χρώματος μπορείς να έχεις διαφορετικά κανάλια μετάδοσης (κάτι σαν τις συχνότητες του ραδιοφώνου).

Όπως κάθε τεχνολογία, έτσι και το Li-Fi έχει τους δικούς του περιορισμούς. Ο πομπός και ο δέκτης πρέπει να βρίσκονται "στην ευθεία" και να μη μεσολαβούν αντικείμενα ανάμεσα τους. Δε γίνεται δηλαδή ρούτερ και λάπτοπ να είναι σε διαφορετικό δωμάτιο, ενώ η αντικατάσταση των υπαρχόντων ασύρματων δικτύων χρειάζεται χρόνο και χρήμα.

Οταν, όμως, η κατανάλωση ενέργειας και η περίφημη πατούσα άνθρακα (carbon footprint) μπορούν αν εκμηδενιστούν, οι ταχύτητες να πενταπλασιαστούν (έχει ήδη επιτευχθεί στο εργαστήριο), να λυθεί τοπρόβλημα έλλειψης ραδιοσυχνοτήτων και να έχεις δίκτυα κόντά σε άλλα ευαίσθητα δίκτυα τα πράγματα αλλάζουν.

Τι σημαίνει αυτό για σένα εκτός από τρελό downloading; Σημαίνει ότι θα μπορείς να βλέπεις βιντεάκια στοdailymotion ενώ ο δίπλα σου και ο παραδίπλα σου βλέπουν επίσης βιντεάκια στο dailymotion και κανείς δε θα διαμαρτύρεται ότι ο άλλος του τρώει το bandwidth (γιατί υπάρχει απεριόριστο). Θα μπορείς να έχεις ίντερνετ στο αεροπλάνο χωρίς να κινδυνεύει να πέσει από παρεμβολές ή υπερφόρτωση των κυκλωμάτων. Δε θα χρειάζεται να κλειδώνεις το δίκτυο γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σου κλέβει ο γείτονας!

Ψήθηκες; 

Δ. Μητροπάνος: "Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου"


Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής δεν μασάει τα λόγια του και το απέδειξε άλλη μια φορά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία. Με σταράτα λόγια, ο Δημήτρης Μητροπάνος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να πάει σπίτι του.
Με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό της χώρας, περιέγραψε την πολιτική κατάσταση των ημερών μας ο Δημήτρης Μητροπάνος: Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
Όσον αφορά την απειλή της επιστροφής στη δραχμή, ο τραγουδιστής δεν έδειξε να προβληματίζεται. "Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα 'χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε", επισημαίνει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ προειδοποιεί ότι σύντομα η μεσαία τάξη θα βγει στον δρόμο "κι όποιον πάρει ο Χάρος".
Στην ερώτηση αν έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο λαϊκός τραγουδιστής τα είπε έξω από τα δόντια: "H κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε 'θα δημιουργήσουμε'. Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος;
Απ' την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ' το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου".
O Δημήτρης Μητροπάνος δεν μάσησε τα λόγια του ούτε για την γενιά του Πολυτεχνείου, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο άχρηστη, ενώ έσταξε φαρμάκι και για την Αριστερά: "Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω"; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Έλεος».
Τέλος, όσον αφορά τους Αγανακτισμένους και την κίνηση του Συντάγματος, ο τραγουδιστής απόρησε: "Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο.
Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι' αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;".
Δείτε τι είχε δηλώσει πριν δύο μήνες ο Δημήτρης Μητροπάνος στο Cosmo.gr και στον Θοδωρή Δημητρόπουλο:
 
 

Απουσιολόγιο μαθητών με σαρωτές δακτύλων σε σχολείο των ΗΠΑ!


Aπουσιολόγιο μέσω υψηλής τεχνολογίας...στην επαρχία Ουάσιγκτον, της Φλόριντα. Αντί τη συνήθη κλήση του ονόματος και την απάντηση... οι μαθητές πλέον, τσεκάρονται στη τάξη με συσκευές σάρωσης δάχτυλου. Και για να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των μαθητών από το λεπτό που έρχονται σε περιοχή που εποπτεύεται μέχρι να μεταφερθούν με ασφάλεια στο σπίτι πάλι, οι σαρωτές τώρα μετακινούνται από το σχολικό κτίριο στο σχολικό λεωφορείο.

Τα συστήματα έχουν δραστηριοποιηθεί στο εσωτερικό των σχολείων της επαρχίας Ουάσιγκτον για περίπου δύο μήνες, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές στην περιοχή ανεβαίνουν στο λεωφορείο ούτως ή άλλως, οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει ότι το καλύτερο μέρος για τους σαρωτές είναι στα λεωφορεία τους. Στην επόμενη εβδομάδα, αρκετά λεωφορεία θα εφοδιαστούν με σαρωτές. Αν το σύστημα αποδειχθεί χρήσιμο, όλα τα λεωφορεία θα τους έχουν σαρωτές μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Με κόστος για τον κάθε μαθητή στα 30 δολάρια και ανά έτος, το σύστημα δεν είναι από τα φθηνά, ωστόσο, πολλοί λένε ότι αξίζει το κόστος. Υπάρχει βέβαια, η δυνατότητα για γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο, να επιλέξουν τα παιδιά τους να κάνουν τον έλεγχο με τους εκπαιδευτικούς τους σε ένα πιο αναλογικό τρόπο.

Κλειστός ο Δήμος Θήβας μέχρι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου


Θήβα 13/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Θηβαίων διαδηλώνει τη σταθερή συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο, προκειμένου να διαφυλάξουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, που πλήττεται καίρια με την προωθούμενη από την Κυβέρνηση μείωση των μισθών τους.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Θηβαίων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου δήλωσε την αντίθεσή του στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και επισήμανε την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Ζητούμε την κατανόηση από τους Δημότες μας, για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή λειτουργία του Δήμου εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ιδιαίτερα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.
Ο Δήμος Θηβαίων μέσα σε κλίμα κατανόησης, συναίνεσης και συνεργασίας με τους εργαζόμενους, προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί από τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους, αλλά και για την προώθηση των κατεπειγόντων ζητημάτων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Θήβα 13/10/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους Δημότες του, ότι μέχρι και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).:
Δεν θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών
Δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία στο Δήμο Θηβαίων
ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ παράλληλα:
α) Να κρατηθούν στα σπίτια τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο) και να τοποθετηθούν στους ΜΠΛΕ κάδους την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
β) Να περιορισθούν τα υπόλοιπα απορρίμματα, όσο γίνεται περισσότερο και να τοποθετούνται ΜΕΣΑ στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κάδους και στους κάδους πηγάδια και όχι έξω από αυτούς.
γ) Σε περίπτωση που έχουν συσσωρευτεί τα σκουπίδια στους κάδους, να κρατούνται στα σπίτια μέχρι τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Αιμοδοσία από την ομάδα Αιμοδοτών Θήβας «Ο Αγιος Νικόλαος»


ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
« Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ »
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Θήβας (πίσω από το ΣΦΕ).
Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει:
 Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
 Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
 Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
 Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
 ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ
Δίνοντας αίμα:
 Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
 Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
 Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
 Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου να έρθετε μαζί στην αιμοδοσία.

Πριν μας πετάξουν όλους στο δρόμο, να βγούμε στους δρόμους!


ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 Όταν η ανεργία σκαρφαλώνει στο 20% Όταν μισθοί-συντάξεις τσαλακώθηκαν και η τιμή της εργατικής δύναμης έχασε πάνω από 40% Όταν η υγεία – παιδεία – πρόνοια ιδιωτικοποιούνται Όταν οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται Όταν οι συγχωνεύσεις – συρρικνώσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών υπηρεσιών
οδηγούν σε πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου – κοινωνικού αγαθού
 Όταν η δημόσια περιουσία εκποιείται όσο – όσο
 Όταν δημόσιες – κοινωνικές υπηρεσίες (πχ αποκομιδή απορριμμάτων – δρόμοι) παραδίδονται εκβιαστικά με απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες
 Όταν τα σύμφωνα πρώτης απασχόλησης έφθασαν το βασικό μισθό στα 500 Ευρώ Όταν η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και κατοικίας είναι μόνιμο φαινόμενο Όταν οι μετανάστες διώκονται και οι ντόπιοι αργοπεθαίνουν Όταν τα Πανεπιστήμια γίνονται «κολέγια» και το πτυχίο χαρτί χωρίς αντίκρισμα Όταν τα βιβλία στα σχολεία γίνονται «είδος πολυτελείας»
 Όταν η χώρα κατάντησε σκουπίδι του ΔΝΤ, της ΕΕ , των τραπεζών και των αεριτζήδων
Όταν…όταν…όταν…όταν……
Τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα!
Αγώνας πολύμορφος – μαχητικός – αποφασιστικός – ενωτικός – μαζικός , μέσα από κάθε μορφής συλλογικότητες. Κάθε σύλλογος , σωματείο, κάθε πλατεία & γειτονιά , κάθε σχολείο & τόπος δουλειάς, κάθε κίνημα ανυπακοής , κάθε ένας από μας να γίνει πυρήνας αντίστασης.
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους, δεν πληρώνουμε τα φοροχαράτσια τους.
Όλοι μαζί να γίνουμε ποτάμι ανατροπής της κυβέρνησης & κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας κανιβαλικής πολιτικής, των αλλεπάλληλων μνημονίων, της Ε.Ε. & του Δ.Ν.Τ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
  1. Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Βοιωτίας
  2. Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΘ
  3. Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Θήβας
  4. Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΠΟΔΑΘ
  5. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θήβας
  6. ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας
  7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θήβας «Ο Πίνδαρος»
  8. Εκπρόσωπος εργαζομένων ΔΗΚΕΘ
  9. «Αγανακτισμένοι» Πλατείας Θήβας
  10. «Πρωτοβουλία Εργαζομένων» στις Δ.Ο.Υ. Βοιωτίας – Εύβοιας
  11. Πρωτοβουλία Πολιτών Θήβας «Ενάντια στα Διόδια»

Πιείτε νερό με λεμόνι!



Κάνει καλό στον οργανισμό
Πίνετε νερό με χυμό από λεμόνι που στύψατε και δεν θα χάσετε.

- Αν αντί για καφέ το πρωί, ξεκινήσετε τη μέρα σας μ' ένα ποτήρι νερό που του έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού, θα καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες
- Θα κάνετε και καλό στο δέρμα και τα μαλλιά σας
- Θα προστατέψετε τον οργανισμό σας από αλλεργίες και εποχιακές επιδημίες όπως η γρίπη
- Τέλος λένε πως βοηθάει να εξαφανιστεί η και να εμφανιστεί η κυτταρίτιδα..

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ!



Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν στρέφονται όλα τα βλέμματα στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (20:30, NS1) με στόχο και οι δυο τη νίκη που θα τους...
διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε τρία παιχνίδι έχουν κάνει το απόλυτο με τρεις νίκες, ενώ η Ένωση συγκατοικεί μαζί τους στους εννιά βαθμούς, τους οποίους όμως έχει πάρει σε τέσσερα ματς.

Για τους «κιτρινόμαυρους» το ντέρμπι συνδυάζεται και με την πρεμιέρα του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στον σύλλογο μετά από τρία χρόνια και καλείται να τον βγάλει από το τέλμα στο οποίο δείχνει να βρίσκεται.

Ο Κωστένογλου δείχνει θέλει να κάνει εξ αρχής αισθητή την παρουσία του και έτσι φαίνεται πως θα αλλάξει την διάταξη της ΑΕΚ σε ένα 4-3-3 με σκληρό κέντρο και θεωρητικά γρήγορα άκρα. Την εστία της Ένωσης θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Αραμπατζής. Μπροστά του θα παίξουν οι Γεωργέας στα δεξιά, Μανωλάς, Κάλα στο κέντρο και Καράμπελας αριστερά. Την τριπλέτα των χαφ θα συνθέσουν οι Βάργκας, Μάκος και Γκέντσογλου, ενώ στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν ο Λεονάρντο και ο Λαγός. Στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλου θα πάρει φανέλα βασικού.

Στον αντίποδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να ξεκινήσει με τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέμπας στα αριστερά της άμυνας, τον Μοντέστο δεξιά, τους Μαρκάνο και Αβραάμ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν, όπως όλα δείχνουν, οι Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, στα άκρα Μιραλάς και Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Τα υπόλοιπα ματς

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στην Κέρκυρα, εκεί όπου αργότερα σήμερα το απόγευμα η τοπική ομάδα θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει από τον έναν μόλις βαθμό που έχει συγκεντρώσει σε πέντε παιχνίδια. Αντίπαλός της ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει κάνει ιδιαίτερα καλό ξεκίνημα, σημειώνοντας τρεις νίκες και έχοντας βρει τον μεγάλο ηγέτη στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου.

Στα κυριακάτικα παιχνίδια, μετά από έναν σχεδόν μήνα απραξίας ο Παναθηναϊκός καλείται να μπει ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη στα Πηγάδια. Πολλά τα προβλήματα για το «τριφύλλι», που ταξιδεύει για την ακριτική πόλη με μόλις έναν επιθετικό στο ρόστερ του, τον Αντώνη Πετρόπουλο και βασικό τερματοφύλακα αναγκαστικά (λόγω του τραυματισμού του Στέφανου Κοτσόλη) τον 17χρονο Στέφανο Καπίνο.

Ακόμα, στα Γιάννινα ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Πανιώνιο, ενώ ο Αρης θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη.

Τέλος, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ, ελπίζοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από την ήττα που γνώρισε το Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Ρεπό έχουν Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η πρόταση της ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Κατάργηση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και των έκτακτων εισφορών. Επιστροφή του ΦΠΑ στο 19% και στα είδη εστίασης στο 9% και...επαναφορά του αφορολογήτου στις 12000 ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για το φορολογικό σύστημα.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών Ι. Βρούτσης έδωσε στην δημοσιότητα την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως την χαρακτηρίζει.

Συγκεκριμένα η ΝΔ μεταξύ άλλων προτείνει

• Μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ στο 19% από 23%, του μεσαίου στο 9% από 13% και του χαμηλού συντελεστή στο 5%.

• Υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όλων των υπηρεσιών τουριστικού πακέτου και όχι μόνο της διαμονής.

• Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

• Κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 23% στα είδη εστίασης και επαναφορά του στο 9%.

• Κατάργηση σε μόνιμη βάση των έκτακτων εισφορών, που στην πραγματικότητα αυξάνουν τους συντελεστές φορολόγησης

• Μείωση των κλιμακίων και χαμηλότερη φορολογία, με αφορολόγητο στις 12.000 €, μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45% στο 40% και σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια στο 30%.

• Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής 15% σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα (flat tax). Στην Ελλάδα, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν φορολογούνται τα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά η νομική μορφή τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται στρεβλώσεις και αδικίες στην επιχειρηματικότητα, αλλά και αθέμιτος ανταγωνισμός.

• Επανεξέταση της διαδικασίας συλλογής των αποδείξεων -με βάση το εισόδημα και διαμέσου της φοροκάρτας-, ως μέτρου που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης.

• Υποβολή δηλώσεων ηλεκτρονικά μέχρι 30 Απριλίου, χωρίς παρατάσεις και καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού στο δημόσιο ταμείο την επόμενη μέρα (με τη σχετική έκπτωση).

• Οι επιστροφές των φόρων από το δημόσιο που δεν γίνονται εμπρόθεσμα, θα επιβαρύνονται με τον συμβατικό τόκο της Τραπέζης της Ελλάδος, καθώς το κράτος για να είναι αυστηρό θα πρέπει να είναι και δίκαιο.

• Πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών για 5 έτη.

• Μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19 %.

• Διατήρηση της αναστολής του Πόθεν Έσχες – για οποιαδήποτε κατοικία - για 3 χρόνια, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρθ. 28, Ν. 3986/2011).

• Κατάργηση του επαχθούς τέλους φορολόγησης ακινήτων που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και αντικατάστασή του από το ΕΤΑΚ (που δεν εισπράττεται σήμερα), τα έσοδα από την αύξηση του ΕΚΚΟ στα ακίνητα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

• Υπαγωγή σε αυτοτελή φορολογία 20% του ποσού της αποπληθωρισμένης υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων για ποσά άνω κάποιου ορίου.

• Κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, μετατροπή του σε ΕΤΑΚ και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του.

• Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Χωρών.

• Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.

• Επιβολή Τέλους Διαφήμισης και στις διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

• Εξίσωση Πετρελαίου Θέρμανσης με Κίνησης για πάταξη λαθρεμπορίου και διαφευγόντων φορολογικών εσόδων, με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στη Θήβα


ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Θήβας (πίσω από το ΣΦΕ).

Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).

Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.

Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

-Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
-Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
-Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
-Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου να έρθετε μαζί στην αιμοδοσία.

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ

Νέες συγκεντρώσεις στις Αφίδνες ενάντια στα διόδια


Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια καλεί όλους τους κατοίκους & εργαζόμενους της περιοχής μας, καθώς και κάθε άλλο πολίτη να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που θα λάβουν χώρα στο Σταθμό Διοδίων Αφιδνών:

Την Κυριακή, 16/10/2011, ώρες 4μμ-7μμ, με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Αφιδνών στις 3:30μμ

Την Τετάρτη, 19/10/2011, ώρες 8πμ-10πμ

Η πορεία που έχουμε διανύσει όλοι μαζί ενωμένοι, τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενάντια στα διόδια στην περιοχή μας, βρίσκεται σε κομβικό σημείο.
Οι περισσότερες παραχωρησιούχες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Νέα Οδός Α.Ε., βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο και σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Δεν εκτελείται κανένα έργο από αυτά που ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν και οι μόνοι που «εκτελούνται» είναι οι πολίτες.
Παράλληλα, συνεχίζουν να εισπράττουν τα παράνομα και ληστρικά διόδια. Ετοιμάζουν, μάλιστα, και νέες αυξήσεις, που προβλέπονταν από τη σύμβαση παραχώρησης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των παρεμβάσεών μας και θα οδηγούσαν το διόδιο τέλος αρχικά σε €2.35 και τελικά σε €3.25 .

Ενώ το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ καταρρέει…

…οι ζωές μας έχουν επικηρυχτεί, και τα κοράκια όπου γης έχουν ορμήσει στο Δημόσιο πλούτο της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Σ. Λαμπρόπουλος, πρώην διευθυντικό στέλεχος της κοινοπραξίας Νέα Οδός Α.Ε., βιάζεται να διασφαλίσει τα έσοδα του πρώην -και πιθανότατα μελλοντικού- εργοδότη του: Ξεκίνησε επαφές με τους δήμους της περιοχής μας, προκειμένου να κάμψει την αντίστασή μας και πρότεινε νέους σταθμούς διοδίων...στον παράδρομο (!) του Αγ. Στεφάνου.


Η απάντηση των δημάρχων ήταν κατηγορηματική: Να φύγουν τα διόδια, καμιά διαπραγμάτευση.


Παράλληλα, διερευνητικά ως προς τις προθέσεις και τη δύναμη μας και με ελπίδα τον εκφοβισμό μας, τους τελευταίους μήνες έχουν στείλει ένα πολύ μικρό αριθμό ειδοποιήσεων πληρωμών. Ο εκφοβισμός δεν πέτυχε. Μας θύμωσε περισσότερο!
Η απάντησή μας, εκτός από τις αίθουσες των δικαστηρίων, θα δοθεί και πάλι στα διόδια:
Για κάθε απειλή σε συμπολίτη μας θα χάνονται πολλαπλάσια κέρδη τους
Η γενική επίθεση στη ζωή μας θα πάρει τέλος στα διόδια. Θα είμαστε εκεί συνεχώς και μέχρι να φύγουν!
Η αδράνειά μας είναι σύμμαχός τους: Κανένας κάτοικος και εργαζόμενος της περιοχής δεν πρέπει να λείπει από αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι θέμα μόνο αξιοπρέπειας αλλά και επιβίωσης για όλους μας!

Ραντεβού δυναμικά στα διόδια!
Δεν πληρώνουμε ούτε λεπτό στα διόδια της απάτης
Καθημερινά περνάμε ελεύθερα ανοίγοντας τις μπάρες!

Παρακολουθείτε και διαδίδετε στους συμπολίτες μας τα μηνύματα της Συντονιστικής Επιτροπής, τις ανακοινώσεις των κινητοποιήσεων και όλες τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις στο μπλογκ μας:

diodiastop.blogspot.com

Συνελήφθησαν πέντε Ρουμάνοι - Κατασχέθηκαν συνολικά (2.175) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (2.970) μέτρων. Η αποτίμηση της ζημιάς για τον Ο.Σ.Ε. υπερβαίνει το ποσό των (55.000) ευρώ.


Εξαρθρώθηκε, χθες το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων αλουμινίου από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 45,32, 30,23 και 21 ετών αντίστοιχα, που διέμεναν σε πρόχειρο κατάλυμα στη Θήβα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις από τους πέντε δράστες. Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης για τη διενέργεια ελέγχου, ένας από τους δράστες τράπηκε πεζός σε φυγή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ (975) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.170) μέτρων (1,20 μέτρα το καθένα).

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών, πρόχειρο κατάλυμα, στο οποίο διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες και, αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν δύο ακόμα άτομα, συνοίκους των τριών συλληφθέντων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάλυμα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.200) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.800) μέτρων (1,50 μέτρα το καθένα), τα οποία έφεραν ίχνη παλαιότερων κοπών, καθώς επίσης και ένας μεγάλος κόφτης μετάλλων.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε (5) συλληφθέντες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε συνεχιζόμενες κοπές και αφαίρεση καλωδίων σε όλο το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. της περιοχής των Θηβών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών και την ασφάλεια των επιβατών.

Τα ανευρεθέντα καλώδια, αποτελούν υλικό του Ο.Σ.Ε. και χρησιμοποιούνται για την υψηλή τάση της ηλεκτροκίνησης, η δε αποτίμηση της ζημιάς για τον Ο.Σ.Ε. υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (55.000) ευρώ.

Το ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής, τα δε καλώδια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΗ: Δεν θα κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς


Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με αφορμή το χαράτσι στα ακίνητα και την πληρωμή του μέσω των λογαριασμών ρεύματος. 
Οι εργαζόμενοι που έχουν καταλάβει το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς, όπου βρίσκονται και τα εκδοτήρια των λογαριασμών, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.
«Το ρεύμα στους φτωχούς εμείς δεν πρόκειται να το κόψουμε», δηλώνει στο newsbomb.gr ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης. 
«Έχουμε εναλλακτικές λύσεις για το πώς θα πληρωθεί το χαράτσι και σίγουρα δεν είναι λύση να πληρωθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη.
Η ΔΕΗ φτιάχτηκε από το υστέρημα του Ελληνικού λαού για να τον υπηρετεί και όχι να τον εκβιάζει» τόνισε στο newsbomb.gro κ. Στεργιώτης
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την αποστολή των πρώτων 30.000 λογαριασμών αλλά και την έκδοση των υπολοίπων.
Χθες, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ανακοίνωσή του κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αποχωρήσουν, σε αντίθετη περίπτωση θα επέμβει ο εισαγγελέας.

Απίστευτο! Από το μηνιαίο μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά – Παγώνουν επ΄αόριστο οι κλαδικές συμβάσεις – Ψαλίδι 35% στους μισθούς στις ΔΕΚΟ



- Απανωτές ''βόμβες'' Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
- Από του χρόνου ενσωματώνουν την έκτακτη εισφορά στους μισθούς μας
- Διαβάστε πόσο μειώνονται οι μισθοί σε κάθε ΔΕΚΟ
- Γιατί πάμε de facto σε νέες μειώσεις μισθών και στον Ιδιωτικό τομέα
- '' Ή ψηφίζετε τα μέτρα ή χρεώνεστε την χρεοκοπία της χώρας''

Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!

Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.

Έτσι, το νέο "ψαλίδι" στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας



Άστατος ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα. Το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στα...
βόρεια ορεινά. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.


Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ενώ το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικο΄ι4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.