Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αυτός είναι ο μισθός της Άνγκελα Μέρκελ


Ο ηγέτης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκτίμησε πως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν κερδίζει αρκετά χρήματα καθώς ο μικτός μισθός της ως επικεφαλής της κυβέρνησης είναι


Πτώμα σε σήψη μέσα σε εγκαταλελειμμένο όχημα



















Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν υπάλληλοι που πήγαν να μαζέψουν εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα για απόσυρση, όταν ανακάλυψαν έναν νεκρό, σε ένα από τα οχήματα.

Ότι πρέπει να ξέρετε για τους χυμούς των φρούτων




















Οι φυσικοί χυμοί σας δροσίζουν και προστατεύουν την υγεία σας με την πληθώρα βιταμινών που έχουν. Καταναλώνονται πιο εύκολα διότι... 



Πάγωσε και η αγορά υγραεριοκίνησης

Πάγωσε και η αγορά υγραεριοκίνησης

Έχει ολότελα «παγώσει» η αγορά υγραεριοκίνησηςκαι δεν υπάρχει ούτε μία προσθήκη συστήματος σε αυτοκίνητα. Αυτό σημειώνει, με αφορμή τις φήμες για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο υγραέριο κίνησης, η Ένωση Πρατηριούχων Υγραερίου Αυτοκινήτων και υπενθυμίζει ότι στην τελευταία τριετία της οικονομικής ύφεσης ο κλάδος των πρατηρίων υγραερίου κίνησης είναι ο μόνος που παρουσίασε αλματώδη αύξηση και νέες επενδύσεις.


Προγραμματισμένες Διακοπές Τροφοδότησης Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ

ΔΕΔΔΗΕ


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.


Μειώνεται έως 83% το εφάπαξ



Μειώνεται έως 83% το εφάπαξ σε 23 ταμεία πρόνοιας, που καταβάλουν υψηλότερες παροχές, σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει. Επίσης, θα υπάρξει και νέα μελέτη για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος, κάτι που , όπως εκτιμάται, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, μετά το 2013.

Σφακιανάκης: "Κάποιους πολιτικούς θα έπρεπε να τους στήσουμε στο Σύνταγμα"



Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης, όπου σχολίασε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Αυτή την φορά επέλεξε να μιλήσει στην εκπομπή «Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη

Αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά ελαφιών από την Πάρνηθα στην Καρδίτσα






















Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Δασών να μεταφέρει 18 κόκκινα ελάφια από την Πάρνηθα στον Ίταμο Καρδίτσας.

Καμία μείωση σε επιδόματα βουλευτών




Υπερδιπλάσια των αρχικώς προϋπολογισθέντων ποσά, διατέθηκαν αδιαφανώς, με αποδεκτή το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.


Αγανάκτηση από τους επαγγελματοβιοτέχνες.











«Κοτσάνα» χαρακτήρισε το νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο ανάπτυξης για τις αποδείξεις που προτρέπει τους καταναλωτές όταν δεν εκδίδεται να μην πληρώνει.

Ένας στους δέκα χρήστες του Ίντερνετ «πλοηγείται» μέσω κινητού



Ιστορικά υψηλά «άγγιξε» τον Οκτώβριο η πλοήγηση στο διαδίκτυο, μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή - ταμπλέτας.


Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας



Οι σημερινοί αγώνες της ελληνικής super league ξεχωρίζουν. Συνεχίζονται τα παιχνίδια των υπόλοιπων εθνικών πρωταθλημάτων

Κλείνουν πολλά σχολεία στη Β. Ελλάδα λόγω κρύου



Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ
.


Στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περιουσία της Κοινότητας Βραχασίου

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περιουσία της Κοινότητας Βραχασίου

Υπόμνημα στην Εισαγγελία Λασιθίου, για συνολικά όλες τις υποθέσεις της πρώην Κοινότητας Βραχασίου που εκκρεμούν ή διαπιστώθηκαν στη διάρκεια της θητείας του και για τις οποίες θεωρεί ότι προκύπτουν ενδείξεις για διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως ζητήματα, απέστειλε ο πρόσφατα παραιτηθείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μιχάλης Πετσαλάκης. 

Πόσο μειώνονται οι συντάξεις



Mεταξύ 5% και 15% θα κλιμακώνονται οι περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Για τον υπολογισμό τους θα συνυπολογίζεται τόσο η κύρια όσο και η επικουρική σύνταξη. Οι μειώσεις ξεκινούν από το πρώτο ευρώ.


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μπαράζ κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα, αναλυτικά ποιοι απεργούν



Mπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά από τη Δευτέρα ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις 6 και 7 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να παραλύσει η χώρα. Δευτέρα και Τρίτη τραβούν χειρόφρενο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

35χρονος έκλεψε φούρνο


ΠΗΡΕ 500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ


















Συνελήφθη στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.


Απομακρυσμένη διαχείριση, εύκολα μέσω Chrome


H Google ανακοίνωσε τη διάθεση του Chrome Remote Desktop, μιας εφαρμογής που εκτελείται στον browser της εταιρείας, που επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση ενός υπολογιστή από έναν άλλο, μέσω Internet.


ΓΕΝΟΠ: Επανεκλογή Ν. Φωτόπουλου στη θέση του προέδρου


Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κ. Κατσαρό (ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας) που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.

«Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα πεδία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας»



















Την εκτίμησή του ότι ο κλάδος της ενέργειας αποτελεί θεμελιώδηπυλώνα στην παγκόσμια προσπάθεια για την προώθηση ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης ανέφερε στην ομιλία του στο στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «ENERTECH 2012», με θέμα...

Στο παραπέντε κόπηκαν τα διπλά εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής



















Εξαίρεση «εν κρυπτώ» των υπαλλήλων της Βουλής από τις περικοπές στις συντάξεις και τα διπλά «παχυλά» εφάπαξ που εισπράττουν ακόμα σήμερα - τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας - επιχειρήθηκε χθες αλλά «πάγωσε» τελικά μετά τις έντονες αντιδράσεις...


Μία εβδομάδα χωρίς πλοία η Σάμος – Κυριακάτικη συνάντηση για το πρόβλημα

Μία εβδομάδα χωρίς πλοία η Σάμος – Κυριακάτικη συνάντηση για το πρόβλημα

H συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (αντιπεριφερειάρχη, δημάρχου, επιμελητηρίου, επαγγελματικών συλλόγων κ.ά.) με σκοπό τη συζήτηση του μείζονος προβλήματος που έχει προκύψει με τις συγκοινωνίες του νομού Σάμου, θα γίνει την Κυριακή στις 10.00 σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.



Ρεκόρ «σερφαρίσματος» μέσω smartphones - tablets





















Ρεκόρ κατέγραψε τον Οκτώβριο η πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή – ταμπλέτας. Για πρώτη φορά...




Από το συνεργείο στο νοσοκομείο



Δεν έχει προηγούμενο το αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές δυσαρεστημένη πελάτισσα και τον έξαλλο μηχανικό, ο οποίος επιχείρησε να την πατήσει με αυτοκίνητο!


Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο - απάντηση στα επώδυνα μέτρα!




Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.


Κρήτη: Καταστρέφουν δάση για καυσόξυλα - ''Βροχή'' οι καταγγελίες



Η παράνομη υλοτομία στην Κρήτη παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη και δάση σε προστατευμένες περιοχές, που θυσιάζονται για να γίνουν καυσόξυλα.




Από Δευτέρα τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας



Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εκτυπώνουν μέσα από το Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας.





Σε διαθεσιμότητα 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι

















Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του αριθμού τους κατά 150.000 έως το 2016.


Επί ποδός τα συνδικάτα - Aπεργιακό δίημερο Τρίτη και Τετάρτη



















Για εξαθλίωση των πολιτών, φορολογική αφαίμαξη και εκτίναξη της ανεργίας κάνει λόγο η ΓΣΕΕ. ΑΔΕΔΥ: Με τις ανατροπές διευρύνονται η φτώχεια και η αδικία. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ναυτεργάτες και γιατροί


ΥΠΕΣ: 20 εκατ. ευρώ για πετρέλαιο στα σχολεία




















Με το ποσό των 20 εκατ, ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών όλους τους δήμους της χώρας, με στόχο την ...



Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Από την Κίνα για την Ελλάδα με αγάπη και γκλαμουριά-Έμφαση στην Κρήτη!

Από την Κίνα για την Ελλάδα με αγάπη και γκλαμουριά-Έμφαση στην Κρήτη!
Θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές λήψεις από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, οι οποίες πήραν πρόσφατα το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.


Μαζική φυγή γιατρών από την Κρήτη

















Φυγή προς το εξωτερικό και για τους γιατρούς της Κρήτης. Η κρίση και η συρρίκνωση των εισοδημάτων ειδικά για τους νεοδιόριστους γιατρούς, έχει σπρώξει ένα πολύ μεγάλο αριθμό τους προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της...





Το Ελεγκτικό Συνέδριο "ξεμπρόστιασε" την κυβέρνηση - Προσπάθησαν να εξαιρέσουν από τις περικοπές τους υπαλλήλους της Βουλής



- Η αποκάλυψη αυτή για τους συνταξιούχους υπαλλήλους της Βουλής προκαλεί μόνο οργή στο κοινωνικό σύνολο 
- Όλες οι περικοπές σε συντάξεις και δώρων κρίθηκαν όλα αντισυνταγματικά
- Αντισυνταγματική κρίθηκε και η αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη από τα 65 στα 67 χρόνια
- Συνταγματική κρίθηκε η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων
- Το ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή συντάξεων για 5η συνεχή φορά σε μικρό διάστημα



Απόφαση – «βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Αντισυνταγματικές οι περικοπές



Για πρώτη φορά το δικαστικό σώμα εξέδωσε παρόμοια απόφαση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις. 



I Phone 5: Πόσο το πληρώνουμε εμείς και πόσο η υπόλοιπη Ευρώπη; Συγκριτικός πίνακας




















Αυτές είναι οι τιμές στην Ευρώπη! Οι Έλληνες πληρώνουν για άλλη μια φορά ακριβό το...μάρμαρο. Δείτε τον πίνακα πιο κάτω...


Προφυλακίστηκε ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power



Τον δρόμο της φυλακής έδειξε ο ανακριτής στον πρώτον από τους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο Εnerga - Hellas Power, ο οποίος απολογήθηκε με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη, ενώ τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα κλείσουν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Ο διαιτητής που "κρέμασε" τη σφυρίχτρα και φόρεσε ράσο



Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑΟΥΜ


















Ο διαιτητής Σταύρος Ναούμ, άφησε τα γήπεδα της Α' Εθνικής και έγινε ιερέας. Ο ίδιος μίλησε στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους άφησε τα γήπεδα. Αναλυτικά το δημοσίευμα:


Η "Αθηνά" παίρνει το τμήμα και φέρνει μεταπτυχιακό στη Λιβαδειά;











Την ίδρυση αυτοχρηματοδοτούμενου μεταπτυχιακού τμήματος στη Λιβαδειά στο πλαίσιο λειτουργίας του πανεπιστημίου Στερεάς, ζήτησε ο πρόεδρος του τμήματος περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης, 

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ αύριο η Αθήνα

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ αύριο η Αθήνα

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας διαμαρτύρονται για το «πράσινο φως» της Βουλής στην μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, αλλά και για μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός, καθώς και για αποφάσεις της ΣΤΑΣΥ.


Εκτός ΠΑΣΟΚ και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – Ραγδαίες εξελίξεις με απανωτές παραιτήσεις



- Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ. Κασσής μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο.
- Ολόκληρη η επιστολή Ξενογιαννακοπούλου στον Ε. Βενιζέλο
- Θέμα ηγεσίας θέτει η Κατερίνα Μπατζελή, τι είπε στο newsit
- Στα κάγκελα και η Αριστερή Πρωτοβουλία - "Σύντομα θα βρεθείς μόνος σου", λέει στον Βενιζέλο
- Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ - Τριγμοί στην Κυβέρνηση



16χρονος μπήκε σε σχολείο με μαχαίρι



Ένας 16χρονος μαθητής απο την Αλγερία εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο στην πλατεία Βάθη, επειδή τον απέβαλαν.


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η σωστή κίνηση για φθηνότερες επιλογές στη θέρμανση



Υπολογίστε πόσο θα πληρώσετε φέτος σε πετρέλαιο, και κάντε τη σύγκριση με ένα εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης. Δείτε, επίσης, πόσο επιβαρύνουμε το περιβάλλον, ανάλογα την επιλογή.


Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 01/11/2012






















Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που από τις απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν τη Θράκη και νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτιάδων στα πελάγη περιμένουμε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012. Το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση με σημαντικό περιορισμό και εξασθένηση των φαινομένων.


Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στα χέρια Σέρβων





















TΟ Κόστιτς αγοράζει την Ελληνική Ζάχαρη», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Novi Magazin» ενώ έχει ξαναζητήσει άδεια από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Σερβίας» για την εξαγορά του 82,33% της ΕΒΖ, άρα και των δύο εργοστασίων της σε Ζάμπαλι(Zabalj) και...



Χειροπέδες για το σκάνδαλο του ρεύματος


Δύο από τους πέντε συλληφθέντες: Ο Β. Μηλιώνης (αριστερά), εκπρόσωπος της Hellas Power, και ο Αρ. Φλώρος της Energa
Νέες βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εναντίον των πέντε βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών?παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, με αποτέλεσμα, αυτήν τη φορά, οι εμπλεκόμενοι να συλληφθούν με εντάλματα του ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι φυγής.

Έστησαν καζάνια μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου



Καζάνια συσσιτίων έστησαν έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου οι τρίτεκνοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τα παιδιά ως τεκμήρια. 



Ξανά στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

homepage


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου κατάφερε να συμπεριληφθεί στο κατάλογο με τις 21 πιο έξυπνες (ψηφιακά) πόλεις του κόσμου αποσπώντας άλλη μια διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση τουΟργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη



ΝΑΙ στις αποκρατικοποιήσεις. ΌΧΙ στην τροπολογία



Έπειτα από τρεις ολόκληρες ώρες, το Σώμα ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.



Στη συγκέντρωση και ο Φωτόπουλος



Σε ένδειξη συμπαράστασης βρίσκεται στη συγκέντρωση των πολιτών από τη Φλώρινα έξω από τη Βουλή, -που διαμαρτύρονται για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης- και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.