Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Real.gr - Επικαιρότητα - Μετρούν απώλειες οι μισθωτοί του Δημοσίου

Real.gr - Επικαιρότητα - Μετρούν απώλειες οι μισθωτοί του Δημοσίου

Απίστευτο - Συσσίτια σε υπαξιωματικούς που δεν έχουν να φάνε


Συσσίτια στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας για το κατώτερο μόνιμο προσωπικό ξεκίνησαν με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Έθνος» σε ένα ρεπορτάζ-σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει οι υπαξιωματικοί κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης των αποδοχών τους:
«Σημεία (και τέρατα) των καιρών: Συσσίτια για το κατώτερο προσωπικό που ο μισθός τους δεν φτάνει πια ούτε για την........
αποπληρωμή των επιπρόσθετων φόρων ξεκίνησαν σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Το «καμπανάκι» χτύπησαν οι ίδιοι οι διοικητές μονάδων, οι οποίοι διαπίστωσαν με μεγάλη ανησυχία ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει τα κρούσματα ασιτίας επαγγελματιών οπλιτών και υπαξιωματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες δραματικά ήταν τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου τόσο από το Αρχηγείο Στόλου όσο και από τους διοικητές παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και του Ανατολικού Αιγαίου. Το θέμα κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό φυσικά γι' αυτό και με εισήγηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας».

Μωρό βρήκε ... κάνναβη σε εστιατόριο!


Μία περίεργη ιστορία συνέβη στο Βerkshire, όταν μία μητέρα βρήκε στο στόμα του παιδιού της κάνναβη!

Ενημερώθηκε: 19.11.2011 // 07:19

Μωρό βρήκε ... κάνναβη σε εστιατόριο!
Μητέρα και παιδί έτρωγαν σε εστιατόριο γνωστής αλυσίδας. Το κοριτσάκι βρήκε την κάνναβη στην τουαλέτα του εστιατορίου και προσπάθησε να τη φάει!
Η μητέρα αναστατωμένη φώναξε τους υπεύθυνους του εστιατορίου, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να φέρουν λίγο χυμό για να ξεπλύνει το μωρό το στόμα του!
Ο υπεύθυνος του καταστήματος είπε πως ήταν μια μικρή ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό και πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό, γιατί συμβαίνει συνεχώς να αφήνουν οι πελάτες τους υπολλείμματα από καπνό όταν φτιάχνουν στα κρυφά τα τσιγάρα τους.
akous.gr

Ξυλοφόρτωσαν" τους διαρρήκτες πριν φθάσει η αστυνομία


Στα "πράσα" τρία άτομα, στη Ρογδιά - Τα σκάγια από την καραμπίνα καρφώθηκαν στα οπίσθια του ενός κλέφτη

Ενημερώθηκε: 18.11.2011 // 23:14

"Ξυλοφόρτωσαν" τους διαρρήκτες πριν φθάσει η αστυνομία
Του Θάνου Περβολαράκη

Με τα σκάγια της κυνηγετικής καραμπίνας καρφωμένα στον πισινό του ως ενθύμιο της πράξης του μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος λίγη ώρα πριν είχε κλέψει μίνι μάρκετ στην περιοχή της Ρογδιάς.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο συνεργοί του, «πιάστηκαν στα πράσα» από τον ιδιοκτήτη και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τους ξυλοφόρτωσαν πριν προλάβει να έρθει η Αστυνομία και τους περάσει χειροπέδες.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην προσπάθειά του να εκφοβίσει τους κλέφτες που του άδειαζαν το μαγαζί, πυροβόλησε για εκφοβισμό, όπως ειπώθηκε, όμως τα σκάγια διαγράφοντας ... τρελή πορεία κατέληξαν στα οπίσθια του ενός εκ των δραστών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Ρογδιάς. Οι δράστες, τρία άτομα από το Ηράκλειο ηλικίας 31 ετών, 34 ετών και 37 ετών διέρρηξαν αρχικά ένα καφενείο ενός 24χρονου, από όπου έκλεψαν 94 ευρώ, όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτά.

Στη συνέχεια οι τρεις άνδρες έβαλαν στο «μάτι» το μίνι μάρκετ ενός 40χρονου κατοίκου από τη Ροδιά.

Για κακή τύχη των δραστών ο 40χρονος είχε τοποθετήσει συναγερμό στην επιχείρησή του, φοβούμενος τις διαρρήξεις.

Οι τρεις φίλοι οι οποίοι κατοικούν στο Ηράκλειο και δεν έχουν σύμφωνα με πληροφορίες απασχολήσει κατά το παρελθόν την Αστυνομία, παραβίασαν την είσοδο του μίνι μάρκετ και μπήκαν στο εσωτερικό του. Χωρίς όμως να το αντιληφθούν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, δίνοντας ηχητικό σήμα στο σπίτι του ιδιοκτήτη το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην επιχείρηση του.

Ο τελευταίος πετάχτηκε από το κρεβάτι του για να δει τι συμβαίνει, ενημέρωσε φίλους και συγγενείς του και με την κυνηγετική καραμπίνα που κατέχει νόμιμα, πήγε στην επιχείρησή του για να δει τι συμβαίνει.

Φτάνοντας εκεί ο ιδιοκτήτης μαζί με τους φίλους και συγγενείς του διαπίστωσαν ότι οι «ποντικοί» αλώνιζαν μέσα στο μίνι μάρκετ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς τη τζαμαρία με την κυνηγετική καραμπίνα με σκοπό, όπως ειπώθηκε, να τρομοκρατήσει τους κλέφτες κι όχι να τους τραυματίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες τρομοκρατήθηκαν και πάγωσαν βλέποντας μπροστά τους μία ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων να τους κυνηγά μέσα στο μαγαζί.

Τελικά μετά από μία μικρή συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών και αφού παρενέβη η αστυνομία όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας το οποίο εποπτεύει την περιοχή της Ρογδιάς. Οι τρεις επίδοξοι διαρρήκτες συνελήφθησαν για κλοπή, ενώ ο 40χρονος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ για σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα αφού ολοκληρώθηκε η προανάκριση και ελήφθησαν οι καταθέσεις, οι ιδιοκτήτες του μίνι μάρκετ και του καφενείου ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των συλληφθέντων.

Να σημειωθεί ότι ο λαβωμένος κλέφτης δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού τα τραύματα που προκλήθηκαν στο σώμα του από τα κυνηγετικά σκάγια ήταν επιφανειακά.

ΠΑΤΡΙΣ

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το τέλος ακινήτων


19-11-2011
Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, τον γενικό γραμματέα δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση και τον γενικό διευθυντή Τάκη Βασιλείου. Μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά  την  προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

Η ΔΕΗ θα στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.
Δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Η ΓΓΠΣ θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση που θα ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν ήδη επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms, να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.

Επισημάνθηκε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ είναι στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση προβλημάτων και αποφασίστηκε όλο αυτό το σύστημα να επεκταθεί και στα ΚΕΠ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος θα κινήσει τη διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε μεμονωμένες περιπτώσεις δημάρχων που θέλουν να εμφανίζονται ως «ηγέτες» ενός κινήματος άρνησης εφαρμογής του νόμου.

Μία μπίρα τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο για την καρδιά


Εκτός από τα ήδη γνωστά οφέλη του κρασιού (σε μέτριες ποσότητες) για την καρδιά, μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα έρχεται να... διαπιστώσει για πρώτη φορά ότι ανάλογα οφέλη, αν και σε κάπως μικρότερο βαθμό, προσφέρει επίσης η λελογισμένη κατανάλωση μπίρας. 

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας "European Journal of Epidemiology", αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν πάνω από 200.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση μπίρας. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μέτριο αλκοόλ, είτε στο κρασί, είτε στην μπίρα, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της λεγόμενης "καλής" χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Εξάλλου, η μπίρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού: επειδή περιέχει περισσότερο νερό, ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει να πίνει λιγότερο, άρα να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.

Το όριο της μέτριας -και δυνητικά επωφελούς για την υγεία- κατανάλωσης κρασιού είναι ένα ποτήρι τη μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Πάντως οι ερευνητές ανέφεραν ότι δεν συστήνουν σε κάποιον να πίνει μία μπίρα τη μέρα μόνο και μόνο για να κάνει καλό στην καρδιά του, καθώς, όπως και με το κρασί, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία και, αν κανείς συνηθίσει και αρχίσει να πίνει παραπάνω, η υγεία του θα έχει αρνητικές συνέπειες. Αν και κάθε οργανισμός μεταβολίζει διαφορετικά το αλκοόλ, ο γενικός κανόνας είναι ότι με πάνω από ένα ποτό τη μέρα αυξάνεται η πιθανότητα των προβλημάτων για την υγεία. 

Σκόρδο-θεραπεία μετά το έμφραγμα


Είναι γνωστό ότι το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση, τώρα όμως διαπιστώνεται ότι μπορεί επίσης να αποτελέσει μια ευρύτερη ασπίδα για την καρδιά... περιορίζοντας τη βλάβη των καρδιακών κυττάρων. 

Μελέτη η οποία διεξήχθη από αμερικανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι το έλαιο του σκόρδου – και συγκεκριμένα ένα από τα θειούχα συστατικά του – μείωσε θεαματικά τη βλάβη των καρδιακών ιστών σε ποντικούς που είχαν υποστεί «τεχνητή» καρδιακή προσβολή. 

Οι επιστήμονες προτείνουν τώρα τη χορήγηση των θειούχων συστατικών του ελαίου του σκόρδου από το στόμα ως μια πιο «εύχρηστη» εναλλακτική για την ενίσχυση των καρδιακών ιστών.

Το μυστικό στο θειούχο υδρογόνο

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση που θα είχε στην καρδιά το τριθειούχο διαλλύλιο που περιέχει το έλαιο του σκόρδου επειδή η συγκεκριμένη ουσία απελευθερώνει θειούχο υδρογόνο. 

Αν και σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά τοξικό – δυο-τρεις εισπνοές του μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο – το θειούχο υδρογόνο σε μικρές δόσεις, όπως αυτές που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, επιφέρει σημαντικά οφέλη. Καταστέλλει τις φλεγμονές, μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει σε ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων.

Ωστόσο το αέριο είναι ασταθές και πτητικό και η χορήγησή του για θεραπευτικούς σκοπούς είναι δύσκολη. Συνήθως χορηγείται ενέσιμα, τώρα όμως, χάρη στο έλαιο του σκόρδου, ίσως να καταστεί δυνατή και η χορήγησή του από το στόμα.

Χορηγός οξυγόνου

Όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, όταν η ροή του αίματος στους καρδιακούς ιστούς διακόπτεται για ένα διάστημα εξ αιτίας μιας καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης, η χορήγηση θειούχου υδρογόνου τροφοδοτεί την καρδιά με πολύτιμο οξυγόνο, περιορίζοντας τις ενδεχόμενες βλάβες.

Για να διαπιστώσουν αν η απελευθέρωση του θειούχου υδρογόνου από το συστατικό του σκόρδου θα είχε ανάλογο αποτέλεσμα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Εμορι έφραξαν τη στεφανιαία αρτηρία ποντικών επί 45 λεπτά προσομοιώνοντας τις συνθήκες μιας καρδιακής προσβολής και στη συνέχεια χορήγησαν σε κάποια από αυτά τριθειούχο διαλλύλιο προτού αποκατασταθεί η ροή του αίματος. 

Διαπίστωσαν ότι στα πειραματόζωα που έλαβαν το τριθειούχο διαλλύλιο οι βλάβες στους ιστούς ήταν μειωμένες κατά 61% – δηλαδή περίπου κατά τα δυο τρίτα – σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν χορηγήθηκε η ουσία. 

Υποσχόμενη εναλλακτική

Τα ευρήματα, τα οποία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο της Φλόριδας, δίνουν τους γιατρούς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το πιο «ευέλικτο» από την άποψη της χορήγησης τριθειούχο διαλλύλιο σε πολλές από τις περιπτώσεις στις οποίες οι ερευνητές συνιστούν σήμερα το θειούχο υδρογόνο.

«Διεξάγουμε μελέτες με δραστικές ουσίες που απελευθερώνουν θειούχο υδρογόνο και μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα» εξήγησε στους συνέδρους ο Ντέιβιντ Λέφερ, καθηγητής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Εμορι. «Ετσι μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη έγχυσης θειούχων δραστικών ουσιών και να περιοριστεί μόνο στα επείγοντα περιστατικά».

Άλλες έρευνες που διεξάγονται από την ίδια ομάδα υποδεικνύουν ότι το τριθειούχο διαλλύλιο μπορεί επίσης να περιορίσει τη μεγαλοκαρδία που προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια. 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Έτσι καταπολέμησαν τα σκονάκια στα σχολεία!



Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο λένε οι καθηγητές και έτσι πήραν δραστικά μέτρα.

Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τα κρούσματα αντιγραφής μεταξύ των μαθητών στα διαγωνίσματα είναι οι διευθυντές ενός σχολείου στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.
 
Οι καθηγητές του γυμνασίου Σίνχουανκ, ανακάλυπταν ολοένα και περισσότερους μαθητές με «σκονάκια», κάτι που τους ανάγκασε να πάρουν δραστικά μέτρα για να σταματήσουν μια και καλή το φαινόμενο.
 
 
Έτσι, προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα τους μαθητές, τους έβγαλαν από τις αίθουσες και τους έβαλαν να γράψουν το διαγώνισμα τους στο ύπαιθρο και συγκεκριμένα σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου ο ένας μαθητής θα είναι μακριά από τον άλλον, ώστε να μην μπορούν να μιλούν μεταξύ τους.
 
 
Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επίπεδα και έτσι οι καθηγητές θα μπορούν να τους επιβλέπουν αφ΄ υψηλού και πανοραμικά.

newsit

Τα κόπρανα των πάντα κάνουν το καλύτερο τσάι!



Αυτό είναι το κυριότερο λίπασμα σε μία κινεζική φυτεία τσαγιού και ο ιδιοκτήτης της ευελπιστεί να ξεκινήσει έτσι την παραγωγή του ακριβότερου τσαγιού στον κόσμο.

Ο Αν Γιανσί, πρώην επιχειρηματίας και καθηγητής καλλιγραφίας στο πανεπιστήμιο Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, έσπευσε να πατεντάρει την ιδέα του.

"Τα πάντα τρέφονται με φύλλα μπαμπού, τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως ακριβώς το πράσινο τσάι," δήλωσε ο Αν. Ο 41χρονος δεν γνωρίζει τι γεύση θα έχει το τσάι, γιατί δεν έχει ακόμα μαζέψει τη σοδειά του. Γνωρίζει όμως πόσο θα τιμάται!

Τα περίπου 500 γραμμάρια από την ανοιξιάτικη σοδειά θα κοστίζουν 219.000 γιουάν (περί τα 35.000 δολάρια). Κανένα τσάι στον κόσμο δεν κοστίζει τόσο.

Η ιδέα του προέκυψε όταν παρακολούθησε σεμινάριο τον Ιούλιο και έμαθε ότι τα πάντα χωνεύουν μόνο το 30% της τροφής τους και αποβάλλουν το υπόλοιπο 70%. 

newsit

Η Βουλή προκαλεί για ακόμα μια φορά!



Μείωσαν κατά μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ τον προϋπολογισμό τους - 36 εκατ. πέρυσι, 35 φέτος!

- Καμμία μείωση στην βουλευτική αποζημίωση σε σχέση με το 2011
- Τα έξοδα κίνησης μειώθηκαν μόλις κατά 10.500 ευρώ!...

- Σχεδόν 9 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα οργάνωσης γραφείου!

Η κοροϊδία συνεχίζεται. Την ώρα που χαράτσια, μειώσεις μισθών, ύφεση, ανεργία μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, οι βουλευτές είναι σχεδόν στο απυρόβλητο!

Τα εισοδήματά τους για το 2012 θα μείνουν σχεδόν ανέπαφα αν ρίξει κανείς μια ματιά στο νέο προϋπολογισμό! Μπορεί να έγιναν κάποιες μειώσεις μέσα στο 2011 αλλά έμειναν εκεί, ενώ την ίδια ώρα μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και το 2012 και το 2013 και πάει λέγοντας...

Για το 2012 έχουν προβλεφθεί 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή κατάφεραν να κόψουν ένα ολόκληρο εκατομμύριο!

Διαβάστε και κλάψτε ή καλύτερα εξοργιστείτε!

- Για βουλευτικές αποζημιώσεις (έτσι λένε τον μισθό τους οι βουλευτές) δίνονται 21.226.400 ευρώ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ

- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ 2011 ΗΤΑΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ: 39.400 ΕΥΡΩ

- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ

- Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 10.500 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011 
newsit

Ώρα… ντέρμπι


Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το Σάββατο, στις 19:30, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με μόνο στόχο τη νίκη, αφού θέλει να προσπεράσει τους «πράσινους» στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και να υπερασπίσει την έδρα του στο ντέρμπι «αιωνίων», δείχνοντας πως έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός, που έχει βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και αποδίδει συνδυάζοντας το θέαμα και το αποτέλεσμα, θα κυνηγήσει να κερδίσει ακόμα ένα ντέρμπι έπειτα από τις νίκες στην «Τούμπα» κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με επιθετικούς προσανατολισμούς και περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αναμένεται να κάνει εκπλήξεις και θα κατεβάσει την ομάδα που… κερδίζει, με τους Λέτο και Κλέιτον στην επίθεση.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Λεβαδειακό, που ξεκινά τις υποχρεώσεις του στη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας. Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει νέα αρχή, μετά την έλευση του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό, ενώ ενδιαφέρουσα κόντρα θα γίνει στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Άρη.

Από εκεί και πέρα, η Κέρκυρα αναμετράται με τον Εργοτέλη, η Δράμα στο πρώτο της ματς στη Super League κοντράρεται με τον Πανιώνιο των πολλών προβλημάτων στο «Καυτανζόγλειο», ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί την Ξάνθη.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη αγωνιστική για φέτος που θα διεξαχθεί όλο το πρόγραμμα. 

Εκτός MotoGP από το 2012 η Suzuki


Με μόλις 3 κατασκευαστές και 12 μοτοσικλέτες θα διεξαχθεί το ερχόμενο πρωτάθλημα στο MotoGP, καθώς αυτό που ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό, έγινε πραγματικότητα. Η Suzuki σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την μεγάλη κατηγορία, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η ιαπωνική μάρκα, αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη συμμετοχή της στα MotoGP από το 2012. Στόχος της είναι να επιστρέψει και πάλι το 2014. Βέβαια, θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στους αγώνες motocross και θα διατηρήσει την ομολογκασιόν της FIM.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011, 17:27

Ασυνήθιστη σύγκρουση μοτοσυκλετών έχει απρόοπτη κατάληξη! [video]


Δύο μοτοσυκλέτες να συγκρούονται σε αγώνες δεν είναι κάτι περίεργο. Η συγκεκριμένη σύγκρουση όμως... 
έχει απρόοπτη κατάληξη! Δείτε το video

Το τζάκι... βλάπτει σοβαρά την ατμόσφαιρα!


Την έντονη ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη μας έρχεται να επιβεβαιώσει και άλλη μία έρευνα. Για άλλη μία φορά οι μετρήσεις των αιωρούμενων...σωματιδίων χτύπησαν "κόκκινο" το προηγούμενο διήμερο, ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια επιφυλακής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των σωματιδίων η οποία οφείλεται στα εξής:

- οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή και ευνοούν το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής

- η άπνοια. Όταν δεν υπάρχει θαλάσσια αύρα, ούτε φυσάει Βαρδάρης, η Θεσσαλονίκη εγκλωβίζεται στους ρύπους της

- η καύση ξύλων για θέρμανση. Αιωρούμενα σωματίδια δημιουργούνται από όλες τις καύσεις (οχήματα και ιδιαίτερα φορτηγά και λεωφορεία, καυστήρες θέρμανσης, βιομηχανίες κ.λπ.). Ειδικά φέτος που το πετρέλαιο είναι απλησίαστο και όλο και περισσότερες οικογένειες στρέφονται σε θέρμανση με ξύλα.

Πως και από πού θα ξεκινήσει η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο


Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπληρώνουν φέτος 33 χρόνια υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών.

Με βάση την σχετική εγκύκλιο του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση λαμβάνοντας για δύο χρόνια το 60% του βασικού μισθού, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου....


Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται επίσης κατάργηση όλων των τμημάτων δακτυλογράφησης στα υπουργεία, γενικότερα όλων των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως για παράδειγμα οι περισσότερες υποδιευθύνσεις σε υπουργεία και Οργανισμούς!

Πέραν αυτών με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου από την άλλη Δευτέρα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα συντάξιμα τους χρόνια και παρέμεναν στην υπηρεσία τους επωφελούμενοι από σχετική ρύθμιση, που τους έδινε το δικαίωμα παράτασης για 3 ακόμη χρόνια.

Τέλος, στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχαν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες αποφασίστηκε να μπουν μέσα στις προθεσμίες σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 30.000 υπάλληλοι κατά τρόπο ώστε στην πρώτη φάση υλοποίησής της να μειωθούν κατά 30% οι δημόσιοι φορείς.

Το πιο νόστιμο φορτηγό στον κόσμο!

Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να το συναντήσει κάποιος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Αυτό το φορτηγό Cheeseburger πρέπει να είναι ένα από τα πιο cool φορτηγά που υπάρχουν στον κόσμο. Σίγουρα βλέποντας το σε προδιαθέτει να κάνεις μια δαγκωνιά.

 

http://xsefoto.blogspot.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Απέραντο καζίνο με «φρουτάκια»!


Με 35.000 «φρουτάκια» ετοιμάζεται να γεμίσει την Ελλάδα ο ΟΠΑΠ, μετατρέποντάς τη σε ένα απέραντο καζίνο. Χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου, με την οποία χορηγήθηκε στις 4 Νοεμβρίου η σχετική άδεια στον οργανισμό.

Η άδεια προβλέπει ότι από τις 35.000 παιχνιδομηχανές τις 16.500 θα τις εγκαταστήσει και θα τις εκμεταλλεύεται ο ΟΠΑΠ, μέσω των υφιστάμενων πρακτορείων του ή πρόσθετων χώρων που θα δημιουργήσει, και οι υπόλοιπες 18.500 θα παραχωρηθούν σε συνεργάτες (ο ΟΠΑΠ μπορεί να επιλέξει μέχρι και 10, μέσω διεθνούς διαγωνισμού).

Οι τελευταίοι θα εγκαταστήσουν τα...

Ελληνοφρένεια: Ο Άδωνις ζητά να ονομάσουν ένα πλοίο «Μπουμπούκα»!


Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,Άδωνις Γεωργιάδης, έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά…
Μεταξύ όμως όλων των άλλων πρέπει να… αγωνιστεί και για το καλό των επιχειρήσεών του και κατ’ επέκταση της μόρφωσης των Ελλήνων.
Έτσι ο «συνεργάτης του» Λουκάς Μελιτζάνης παίρνει τηλέφωνο σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και ζητά να πωλούν τα βιβλία των εκδόσεων Γεωργιάδη στα πλοία της γραμμής.
Και δεν μένει σε αυτό, αλλά τους ζητά, αν μπορούν να μετονομάσουν ένα από τα πλοία τους σε… «Μπουμπούκα».
Φυσικά πίσω από όλο αυτό κρύβεται ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας.
Ακούστε την ξεκαρδιστική φάρσα στο mediagate.gr: Ελληνοφρένεια: Ο Άδωνις ζητά να ονομάσουν ένα πλοίο «Μπουμπούκα»!

Πιάστηκε επ' αυτοφόρω για χρηματισμό


Υπάλληλος της ΔΕΗ στη Χίο που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ και διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε περιπτώσεις μη εξόφλησης λογαριασμών συνελήφθη επ' αυτοφόρω να χρηματίζεται. 
Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε πολίτης, ο υπάλληλος τον πλησίασε επειδή είχε...



κοπεί το ρεύμα του. Εκείνος είχε συγκεντρώσει 1.000 ευρώ για να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και να επανασυνδέσει την ηλεκτροδότηση, αλλά ο υπάλληλος του πρότεινε να δώσει στον ίδιο 500 ευρώ για να του κάνει την επανασύνδεση παρανόμως.

Ο καταναλωτής κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας προσημείωσαν χαρτονομίσματα αξίας 500 ευρώ, τα οποία ο καταγγέλλων έδωσε στον υπάλληλο της εταιρείας, που συνέδεσε ξανά το ρεύμα.

Αμέσως συνελήφθη από αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν επάνω του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του απήγγειλε την κατηγορία της κλοπής ρεύματος.

Απ' τη πλευρά του, ο κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζει ότι συνέδεσε το ρεύμα παράνομα για λίγες ώρες, για ανθρωπιστικούς λόγους, και ότι πήρε τα χρήματα για να τα καταθέσει στη ΔΕΗ την επομένη, τακτική που όπως υποστήριξε ακολουθείται σε πολλές περιπτώσεις, όταν έχουν κλείσει τα ταμεία της επιχείρησης.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/11/blog-post_5756.html#ixzz1dzQ3WVlI

Benetton: Έβαλε πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να φιλούνται στο στόμα! - φωτο


Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή φίρμα προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της. 
Πριν χρόνια ήταν η διαφημιστική εκστρατεία με τους πενθούντες γονείς ενός φορέα του Aids ή εκείνη με τα ανορεξικά μοντέλα, αυτή τη φορά το ύφος ήταν περισσότερο... διπλωματικό. Γιατί; Γιατί «πρωταγωνιστούν» πολιτικοί ηγέτες και ....
ο Πάπας. 

Οι φωτογραφίες (προϊόν φυσικά φωτομοντάζ) για την καμπάνια δείχνουν ηγέτες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις να φιλιούνται με πάθος στο στόμα. Ο Πάπας Βενέδικτος με έναν ιμάμη, η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, ο Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο ή με τον (ορκισμένο εχθρό των ΗΠΑ) Ουγκό Τσάβες, ο Παλαιστίνιος Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
Η καμπάνια ονομάστηκε Unhate.

Ο Πάπας Βενέδικτος με τον ιμάμη Αχμέντ Μοχάμεντ ελ Ταγέμπ

Μπαράκ Ομπάμα-Ούγκο Τσάβες

Ποιος κάνει κουμάντο στην ευρωζώνη; Άνγκελα Μέρκελ-Νικολά Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

"Θα ανατιμήσεις το γουάν;" - Χου Ζιντάο - Μπαράκ Ομπάμα

Άσβεστο μίσος στη χερσόνησο της Κορέας είπατε; Αριστερά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιν Γιονγκ Ιλ και δεξιά ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ-μπακ
Ο Άλεσαντο Μπένετον αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας και γιος του ιδρυτή της ανέλυσε το σκεπτικό της καμπάνιας: «Σημαίνει όχι μίσος. Σε μια στιγμή σκοτεινή, με οικονομική κρίση, με ό,τι συμβαίνει στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και την Αθήνα, αυτή είναι μια στάση που όλοι μπορούμε να «αγκαλιάσουμε», πως μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια». 

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
Οι αφίσες της καμπάνιας έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Ρώμης αλλά τελικά η καμπάνια αποσύρθηκε από την Ιταλία, αφού το Βατικανό αντέδρασε οργισμένα. 

http://www.newsit.gr/