Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΤΩΡΑ: Επίθεση Νο.2 Πετάνε πορτοκάλια στο Νταλάρα.


Αυτή την ώρα, στο κλειστό γήπεδο της Δάφνης, ο Γιώργος Νταλάρας δέχεται επίθεση με… πορτοκάλια από πολίτες που βρέθηκαν στη συναυλία του.






tsantiri

Κυπελλούχος στον πόντο (71-70) ο Παναθηναϊκός


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές, ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος στο τέλος και πήρε τη νίκη με 71-70 επί του Ολυμπιακού στο Ελληνικό, κατακτώντας έτσι το κύπελλο Ελλάδος μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες τα προηγούμενα δύο χρόνια.
www.nooz.gr

Βρέθηκε η λύση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


Την Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη για τις παρελάσεις στις 25 Μαρτίου και τα γιούχα στους πολιτικούς.
Η δική μας πρόταση είναι στη φωτογραφία, και θα βοηθήσουν και στην καταπολέμηση της ανεργίας.....

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
.

Πυροβόλησε τον διαρρήκτη του σπιτιού του!


Το νόμο στα χέρια τους, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουν πάρει πλέον αρκετοί πολίτες αφού η επίσημη πολιτεία αδυνατεί να τους προστατεύσει και η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.
Έτσι και ένας συμπολίτης μας που όταν κατάλαβε ότι κάποιος επιχειρεί να μπει στο σπίτι του, όχι για επίσκεψη αλλά για να κλέψει, άρπαξε το όπλο και πυροβόλησε τον δράστη στα πόδια.

Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στο 2ο χιλ.Θήβας-Λιβαδειάς. Ο παραλίγο διαρρήκτης ήταν τσιγγάνος που για να... βγάλει το νυχτοκάματο προτίμησε να επισκεφθεί το σπίτι του παρολίγου θύματος που τελικά έγινε θύτης. 
Ο τσιγγάνος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ενώ ο συμπολίτης μας οδηγήθηκε στην αστυνομία.
Γεγονός είναι πάντως ότι η κατάσταση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λιγοστών αστυνομικών και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, έχει ξεφύγει εντελώς.
Έτσι οι πολίτες λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Άλλοι με φύλακες σκύλους, άλλοι με συναγερμούς και σιδεριές σε παράθυρα και πόρτες και άλλοι με τουφέκια!
Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.....

Ανακοινώνει επίσημα το κόμμα του ο Πάνος Καμμένος στο Δίστομο.


Την ίδρυση του κόμματός του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα ανακοινώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος, αύριο Κυριακή, στην...
αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Διστόμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, νωρίτερα, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου και μετά την παρουσίαση του κόμματος, επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

Μέλι χωρίς μεσάζοντες στον Βόλο


Μετά τις πατάτες και το ρύζι την σειρά παίρνει το μέλι συμφωνία και διάθεση μελιού απευθείας στους καταναλωτές στην τιμή των 6 ευρώ! Η συμφωνία κλείστηκε με παραγωγό από την περιοχή της Καρδίτσας και οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη ηλεκτρονικά από σήμερα Παρασκευή στο site της Άνωσης www.anwsi.gr (από χθες στην ηλεκτρονική διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να .....
κάνουν και τις νέες παραγγελίες τους για ρύζι και πατάτες) ενώ από την Δευτέρα 12 Μαρτίου υπάρχει και η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας στο τηλέφωνο 24210-20483.
http://e-volos.gr/

Πέταξαν γιαούρτι στον Βενιζέλο!


ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ...
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

Αυξάνει συνεχώς το χρέος της «Αλουμίνιον»: ΤΩΡΑ στα 137 εκατ. ευρώ


Την ώρα που γίνονται συνεχείς αποκαλύψεις από διάφορα ΜΜΕ για το ύψος του χρέους της Αλουμίνιον Α.Ε. προς την ΔΕΗ, με κάποια να το προσδιορίζουν στα 88 εκατ. ευρώ και άλλα στα 104 εκατ. ευρώ, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό όχι μόνο είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά μήνα με το μήνα αυξάνεται δραματικά.
Ήδη σήμερα που....
συζητάμε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Αλουμίνιον χρωστάει προς την ΔΕΗ:
115,23 εκατ. ευρώ από καταναλώσεις ρεύματος την οποίο δεν έχει πληρώσει
21,6 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψει στην ΔΕΗ ως παράνομη κρατική ενίσχυση, μετά από σχετική καταδίκη της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο.
Δηλαδή το χρέος της Αλουμίνιον προς την ΔΕΗ ανέρχεται σήμερα (Μάρτιος 2012) συνολικά στα σχεδόν 137 εκατ. ευρώ, το χειρότερο δε είναι ότι κάθε μήνα αυξάνεται με άλλα 17,5 εκατ. ευρώ!
Και σαν να μην φτάνει το χρέος με την ΔΕΗ, όπως παραδέχθηκε ο κ. Μυτιληναίος σε πολύ πρόσφατη συνάντησή του με δημοσιογράφους, υπάρχει και ένα χρέος ύψους 65 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΠΑ, ενώ και η λειτουργία του εργοστασίου της Αλουμινίον αυτή την περίοδο είναι κατά τον κ. Μυτιληναίο ζημιογόνος, αφού η τιμή πώλησης του αλουμινίου είναι 2.200 δολάρια τον τόνο, την στιγμή που το δικό της κόστος είναι 2.660 δολάρια τον τόνο.
Αυτά βλέπουν λοιπον κάποιοι στην ΔΕΗ και συζητούν την άμεση λήψη δραστικών μέτρων για την έστω και όψιμη διασφάλιση των συμφερόντων της, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
http://www.tsantiri.gr/

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς


Η μεγάλη ώρα έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στις 18:30 στον τελικό του Κυπέλλου, με έπαθλο φυσικά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει ότι και τα προηγούμενα δύο χρόνια και το Κύπελλο Ελλάδος να παραμείνει στον... Πειραιά. Φυσικά πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρσι, με το μπάτζετ των «ερυθρόλευκων» να είναι αισθητά μειωμένο αλλά οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν.
Αγωνιστικά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα έχει στην διάθεση του τον Έϊσι Λο, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια έδειχνε ανεβασμένος αλλά ταλαιπωρείται από μια κάκωση και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Η απουσία αυτή συνεπάγεται μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής για του Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη που καλούνται παράλληλα να δώσουν λύσεις και βοήθειες στον Βασίλη Σπανούλη. Για την δωδεκάδα του Ολυμπιακού υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό με τον Γλυνιαδάκη και τον Κατσίβελη να διεκδικούν την μία θέση που απομένει.
Από την άλλη στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες το ένα καλό νέο διαδεχόταν το άλλο. Στην αρχή της εβδομάδας αμφίβολοι για τον τελικό ήταν οι Βουγιούκας, Μπατίστ και Περπέρογλου με μόνο τον πρώτο να έχει τις πιθανότητες υπέρ του. Τελικά άπαντες θα είναι στην διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά το γεγονός ότι έχασαν κάποιες προπονήσεις, συνεπάγεται ότι δεν θα είναι 100% έτοιμοι. Από κει και πέρα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Παναθηναϊκός θέλει μετά από δύο χρόνια να κατακτήσει ξανά το κύπελλο.
Το τζάμπολ της αναμέτρησης είναι στις 18:30, με τις πόρτες του Ελληνικού να ανοίγουν στις 14:30 και να κλείνουν στις 17:45 για να μπουν οι... ελάχιστοι φίλοι των «αιωνίων». Όσον αφορά τους διαιτητές του μεγάλου αυτού παιχνιδιού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα είναι τρεις από τους Αναστόπουλου, Γκούμα, Κορομηλά, Σχινά, Τανατζή, Φούφη και Χριστοδούλου, με τα ονόματα να βγαίνουν ένα τέταρτο πριν το τζάμπολ σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του Ελληνικού.
Κυπελλούχοι Ελλάδας
Παναθηναϊκός 12 τρόπαια (1979, 1982, 1983, 1986, 1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009)
Ολυμπιακός 9 τρόπαια (1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011)
Άρης 8 τρόπαια (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004)
ΑΕΚ 3 τρόπαια (1981, 2000, 2001)
ΠΑΟΚ 3 τρόπαια (1984, 1995, 1999)
Πανιώνιος 1 τρόπαιο (1991)

πηγή: www.gazzetta.gr

Mε τρία παιχνίδια το Σάββατο ανοίγει η αυλαία


Το ντέρμπι στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκα.

Ενημερώθηκε: 10.03.2012 // 11:15

Mε τρία παιχνίδια το Σάββατο ανοίγει η αυλαία
Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα παίξει με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Βέβαια η αποστολή της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς η ΑΕΚ, παρά τα μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, παραμένει... ΑΕΚ και μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.
Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του Αρη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με ενισχυμένη τη ψυχολογία μετά τη νίκη στην Ουκρανία επί της Μέταλιστ για το Εuropa League, είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη.
Φαβορί για τη νίκη είναι και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ τον πρώτο λόγο για την επικράτηση έχει και ο ΟΦΗ, ο οποίος θα φιλοξενήσει στην Κρήτη τον Πανιώνιο.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα (το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA) έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 (Θ. Βαρδινογιάννης) ΟΦΗ-Πανιώνιος  NS2
17:15 (Στάδιο Περιστερίου) Ατρόμητος-Δόξα Δράμας  NS3
19:30 (Γήπεδο Τούμπας) ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης  NS1
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός  NS3
15:00 (ΕΑΚ Κέρκυρας) Κέρκυρα-Ξάνθη  NS2
17:15 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Αρης  NS2
17:15 (Γήπεδο Παναιτωλικού) Παναιτωλικός-Εργοτέλης  NS3
19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Παναθηναϊκός  NS1-HD

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κοκκίνη Χάνι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Κοκκίνη Χάνι και συγκεκριμένα στο χώρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου από τις 10:00 έως τις 13:30.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη, μια που πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μέσα από την κοινή δράση του Αιματοκρήτη με το Δημοτικό Σχολείο, την Ενορία, το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο "Άξιον Εστί", το Νηπιαγωγείο και τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνι Χανι.
Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου.
Βασικές Πληροφορίες
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαχειρίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ). Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Εάν έχετε ήδη κάρτα εθελοντή αιμοδότη θα πρέπει να την κρατάτε μαζί σας
Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεσθε καλά. Δε χρειάζεται καποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί καλά, να είστε σχετικά ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.
Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πιεση και το σφυγμό σας και θα κάνει μια γενική αίματος για να δεί τον αιματοκρήτη σας. Αν όλα είναι καλά θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε.
Γίνε και συ Εθελοντής Αιμοδότης. Χάρισε ζωή. Χάρισε ένα χαμόγελο σε όσους το χρειάζονται!Να σημειώσουμε επισης ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα γιαενημέρωση και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών και ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ) για οικογένειες που έχουν ανάγκη!
www.2810.gr

Θανάσης: Να είναι άψογος ο κόσμος μας



Ο ισχυρός άντρας της πράσινης ΚΑΕ, αφού εμψύχωσε τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενόψει του τελικού

 του Κυπέλλου, ζήτησε από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να έχει άψογη συμπεριφορά. Παράλληλα, τόνισε ότι οι 

πράσινοι θέλουν κι άλλους τίτλους, αν και είναι χορτάτοι
.
"Θέλω να πω καλή επιτυχία στην ομάδα μου. Είμαστε χο

ρτάτοι από τίτλους, αλλά θέλουμε κι άλλους. Θέλουμε την νίκη αύριο στον τελικό. Σε αυτό το σημείο θέλω να 

παρακαλέσω τον κόσμο να είναι άψογος και για μία ακόμα φορά να δείξει ανωτερότητα.

Θέλω να ζητήσω στους φίλους μας που θα είναι αύριο στο γήπεδο, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να είναι 

άψογοι", είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η τελευταία προπόνηση των πρωταθλητών Ευρώπης ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψουν 

αγωνιστικά προβλήματα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

 http://www.sport.gr/

Πάνοπλος για τον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Πάνοπλος για τον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει τελικού Κυπέλλου Ελλάδος (10/3) ολοκληρώθηκε με την προπόνηση στο Ελληνικό, όπου έδωσαν το «παρών» άπαντες.Η επιστροφή και των Μπατίστ και Περπέρογλου, έπειτα απ’ αυτή του Ίαν Βουγιούκα λίγο νωρίτερα, εκμηδένισε τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, που είναι πάνοπλος στη μάχη του πρώτου τίτλου της χρονιάς.Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, που θα προσπαθήσουν για τον 23ο σε 28 τελικούς διοργανώσεων επί των ημερών, όπως αναφέρει το gazzetta.grΗ αποστολή έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο, όπως συνηθίζει πριν από αναμετρήσεις τίτλων.

Μελέτη για τη μείωση των τελών στους δημότες


ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ
Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης εξοικονόμησης ενέργειας από τον ηλεκτροφωτισμό υπέγραψε ο Δήμαρχος Ορχομενού με ιδιωτική εταιρεία με στόχο τη μείωση των τελών ηλεκτροφωτισμού στους δημότες.
Η μελέτη θα είναι έτοιμη σε τρεις μήνες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μετρήσιμα αποτελέσματα για το Δήμο αναμένονται στα τέλη του έτους.
www.lamiastar.gr

Οι 10 πιο πλούσιοι αθλητές

Η περιουσία των δέκα πλουσιότερων αθλητών της χρονιάς.

Νο10-> Λιονέλ Μέσι (παίκτης Μπαρτσελόνα): 32,3 εκατ. δολλάρια
Νο9-> Μίκαελ Σουμάχερ (οδηγός Mercedez GP): 34 εκατ. δολάρια
Νο8-> Άλεξ Ροντρίγκεζ (παίκτης New York Yankees): 35 εκατ. δολάρια
Νο7-> Κριστιάνο Ρονάλντο (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης): 38 εκατ. δολάρια.....
Νο6-> Ντέιβιντ Μπέκαμ (παίκτης Λος Άντζελες Γκάλαξι): 40 εκατ. δολάρια
Νο5-> Φιλ Μίκελσον (γκόλφερ): 46,5 εκατ. δολάρια
Νο4-> Ρότζερ Φέντερερ (τενίστας): 47 εκατ. δολάρια
Νο3-> ΛεΜπρόν Τζέιμς (παίκτης Μαϊάμι Χιτ): 48 εκατ. δολάρια
Νο2-> Κόμπε Μπράιαντ (παίκτης Λος Άντζελες Λέικερς): 53 εκατ. δολάρια
Νο1-> Τάιγκερ Γουντς (γκόλφερ): 100 εκατ. δολάρια
Πηγή: metrogreece.gr

Κοζάνη: Στα τέλη Ιουλίου ξεκινά η δημιουργία νέας τεχνητής λίμνης


Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται η έμφραξη του φράγματος του Ιλαρίωνα και η έναρξη της διαδικασίας πλήρωσης με νερό της νέας τεχνητής λίμνης... που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο. Με τη δημιουργία της λίμνης, ορεινές περιοχές όπως τα Γρεβενά και η Δεσκάτη θα αποκτήσουν… παραλία ενώ ένα σύστημα τεσσάρων διαδοχικών λιμνών, μοναδικό στον ελλαδικό χώρο θα δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές της Βέροιας, της Κοζάνης, των Γρεβενών και της Δεσκάτης.
Τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος συζήτησαν ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, και ο Διευθυντής Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ Ιωάννης Αργυράκης, σε σύσκεψη που είχαν στα γραφεία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ιλαρίωνα. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε, εξάλλου, το ζήτημα των προσλήψεων σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες που εκτελεί στον Λογγά της Ελάτης η αρχαιολογική υπηρεσία με την χρηματοδότηση της ΔΕΗ. 
Διεξοδική συζήτηση υπήρξε και για το αίτημα του Δήμου σχετικά με τα ανταποδοτικά οφέλη, ως υποχρέωση της ΔΕΗ, για όλες τις παρεμβάσεις και την χρησιμοποίηση υλικών από την περιοχή για την κατασκευή του Φράγματος του Ιλαρίωνα. Ειδικότερα, η κατασκευή αντλιοστασίου και δεξαμενής νερού για την άρδευση των εκτάσεων της κτηματικής περιοχής των Καμβουνίων αποτελεί ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής το οποίο θα αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό το κόστος αυτών των παρεμβάσεων από την πλευρά της επιχείρησης.
Παράλληλα συζητήθηκε και το αίτημα που αφορά την παραχώρηση προς χρήση απαλλοτριωμένων εκτάσεων ιδιοκτησίας ΔΕΗ, στη λίμνη Πολυφύτου, πάνω από το όριο πλημμυρίδας, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της ΔΕΗ, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. 
Σημειώνεται ότι τα σχέδια των τοπικών φορέων για την τουριστική αξιοποίηση του συνόλου της περιοχής έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ενώ αναζητούνται στοχευμένες δράσεις που θα προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Το... οικογενειακό 500ράκι


Το 500L είναι το νέο αυτοκίνητο της Fiat που έκανε την παρθενική του εμφάνιση, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το 500L -όπου «L» σημαίνει «Large», δηλαδή μεγάλο- είναι η νέα προσθήκη στη σειρά 500, μετά τις εκδόσεις Abarth και Cabrio.
Οι Ιταλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι η πηγή έμπνευσης για το 500L είναι το 600 Multipla του 1969. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4.140 mm, πλάτος 1.780 mm και ύψος 1.660 mm. 
Το Fiat 500L θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, με μια γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει αρχικά δύο βενζινοκινητήρες (TwinAir και 1.4 λίτρων) και έναν κινητήρα turbodiesel (1.3 MultiJet II). Αυτός που ξεχωρίζει από τους βενζινοκινητήρες είναι ο νέος κινητήρας TwinAir 0,9 λίτρων.

www.protothema.gr

Εθνική προδοσία ή εγκληματική αμέλεια;

Αμείλικτα ερωτήματα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Στατιστικής
Εξαιρετικά αρνητική τροπή για τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου παίρνει η πορεία της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς μια σειρά από στοιχεία και καταθέσεις εκθέτουν τους χειρισμούς του κατά την κρίσιμη περίοδο που «υπολογιζόταν»  το υπέρογκο έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας. Κυρίως, αφήνουν ισχυρές ενδείξεις ότι τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο «εκλεκτός» του Ανδρέας Γεωργίου -προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ- αντι να χρησιμοποιήσουν εκείνα τα επιστημονικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, για να μετρήσουν το έλλειμμα, καθοδηγήθηκαν από την Eurostat σε υπολογισμούς που εκτίναξαν τους συγκεκριμένους δείκτες. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια, να «διευκολυνθεί» η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ, να εκτοξευθούν τα σπρεντς και να οργιάσουν οι κερδοσκόποι εις βάρος της χώρας.
 Ειδικότερα, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης μιλώντας στην επιτροπή και προσπαθώντας να εξηγήσει την τακτική των προϊσταμένων του αναφέρθηκε σε «τέσσερα σενάρια που παραπέμπουν σε εθνική προδοσία ή σε εγκληματική αμέλεια» και εξήγησε πως – κατά την άποψή του – «αυτό που ήθελαν ήταν α)να γίνουμε πειραματόζωο στην Ευρώπη για να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν με τις άλλες χώρες που έχουν τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα β) να ανεβάσουν τα CDS για να κερδίσουν ορισμένοι γ) να ανεβάσουμε το έλλειμμα του 2009 για να δείξουμε ευκολότερα ότι το μειώνουμε το 2010 δ) αδυναμία ή ανικανότητα» και πρόσθεσε «μπορεί να μην είναι κανένα μπορεί και να είναι συνδυασμός όλων».
 Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η συνεχής αύξηση του ελλείμματος από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και μετά, στατιστικά τουλάχιστον συσχετίζεται με την αύξηση των σπρεντς» και τόνισε ότι ήταν «πολιτική επιλογή» ο υπολογισμός του ελλείμματος με εργαλεία που δεν προτιμούνται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 Στο ίδιο μήκος και η κατάθεση της κυρίας Ζωής Γεωργαντά που σημείωσε ότι «το έλλειμμα φουσκώθηκε από ανικανότητα, σκοπιμότητα ή απειρία» και πρόσθεσε ότι εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε «από σκοπιμότητα τότε θέλει κρέμασμα».
 Εξίσου αποκαλυπτικό όμως ήταν και το έγγραφο που παρουσίασε στην επιτροπή ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτς Κουρουμπλής και δείχνει ότι ο προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας γεωργίου, εκλεκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, έστειλε επιστολή στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τομσεν προκειμένου να παρέμβει για να αλλάξει ο νόμος και να απαλλαγεί από τους «ενοχλητικούς» συναδέλφους του.

Απολύσεις και περικοπές στο Δημόσιο


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας κατά τη...
συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
«Η δέσμευση που έχουμε αναλάβει αφορά στη μείωση των εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015. Η μείωση αυτή, θα προέλθει μέσω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μέσω της πολιτικής για την κατάργηση ή τη συγχώνευση φορέων που είναι σε εξέλιξη. Το τελικό προϊόν της αξιολόγησης δομών αλλά και προσωπικού, μπορεί να οδηγήσει σε αξιοποίηση κατά το βέλτιστο τρόπο των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο» υπογράμμισε ο Δημήτρης Ρέππας.
«Από εκεί και πέρα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους υπαλλήλους εκείνους που όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους κριθεί ότι θα πρέπει μέσω άλλων διαδικασιών να αξιοποιηθούν ή ακόμη και να απομακρυνθούν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της μείωσης των απασχολουμένων στο Δημόσιο κατά 150.000» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Σε βάθος τριετίας οι περικοπές μισθών πάνω από 25%
Σε διάστημα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλέπονταν, θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού, Φίλιππου Σαχινίδη. 
Έτσι για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
• Από 1-11-2011, μειώθηκαν κατά 25% οι συνολικές αποδοχές του συγκριτικά με αυτές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011.
• Η υπερβάλλουσα μείωση (15%), περικόπτεται κατά το ένα τρίτο (5%) από την 1-11-2012, επιπλέον κατά 5% από 1-11-2013 και ολόκληρη (επιπλέον 5%) από 1-11-2014, οπότε από την ημερομηνία αυτή και μετά θα έχει ολοκληρωθεί η προσαρμογή του μισθού στο νέο μισθολόγιο.
Παράδειγμα:
Υπάλληλος που έπαιρνε πριν από την έναρξη του νέου μισθολογίου συνολικές αποδοχές 3.200 ευρώ. Έστω ότι οι νέες αποδοχές του διαμορφώνονται πλέον στο ποσό των 1.719ευρώ(Μ.Κ. 4 του Γ βαθμού ΠΕ κατηγορίας). Επειδή η μείωσή του υπερβαίνει το ποσοστό του 25% των αρχικών συνολικών αποδοχών του, με την έναρξη ισχύος του νέου μισθολογίου (1-11-2011) η περικοπή πραγματοποιείται ως εξής:
α) από την 1-11-2011 και για κάθε επόμενο μήνα θα του καταβάλλονται οι συνολικές αποδοχές που ελάμβανε τον Οκτώβριο του 2011 μειωμένες κατά 25%, δηλαδή 3.200 ευρώ - 25% = 2.400 ευρώ.
β) από την 1-11-2012 και για κάθε επόμενο μήνα, θα του καταβάλλονται 2.173 ευρώ (2.400 - 227, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο της υπερβάλλουσας μείωσης).
γ) από την 1-11-2013 και για κάθε επόμενο μήνα, θα λαμβάνει 1.946 ευρώ (2.173 - 227).
δ) από την 1-11-2014 θα λαμβάνει μισθό 1.719 ευρώ.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι χρόνος που πλεονάζει, μετά την αρχική κατάταξη του υπαλλήλου, θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση της διετίας ή τριετίας (ανάλογα με το βαθμό) για τη χορήγηση του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου του ίδιου βαθμού.
real

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κοινή ανακοίνωση Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού


Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούν τους φιλάθλους να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Διαβάστε λεπτομέρειες...

Οι δύο ΚΑΕ, λοιπόν εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητάνε από τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Ελληνικό για να ενισχύσουν τις ομάδες να βοηθήσουν και εκείνοι, ώστε όλα να εξελιχθούν χωρίς προβλήματα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Οι διοικήσεις των ΚΑΕ Ολυμπιακός και ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του αυριανού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, καλούν τους φιλάθλους:
-    Να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων
-    Να απομονώσουν κάθε αντιαθλητική συμπεριφορά
-    Να συνδράμουν τις αρχές στη διασφάλιση της τάξης και της ομαλότητας
-    Να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στον θεσμό του Κυπέλλου και στην διεθνή φήμη των δύο ομάδων".