Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στην Κρήτη ο πρώτος Σύλλογος... Διδύμων στην Ελλάδα


Την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε έλαβαν πρόσφατα οι γονείς διδύμων και πολύδυμων παιδιών των Χανίων.Έτσι ίδρυσαν τον πρώτο σύλλογο διδύμων στην Ελλάδα, ο οποίος πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Χανίων. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νομό Χανίων μόνο το 2011 γεννήθηκαν 40 δίδυμα παιδιά. 
Όπως σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου Διδύμων Χανίων «σκοπός του συλλόγου τους είναι να βοηθήσει τους γονείς να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των πολλαπλών γεννήσεων, έτσι ώστε και οι δύο γονείς και τα παιδιά να μπορούν να απολαύσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. 
Στόχοι του συλλόγου είναι:
- Κατανόηση και στήριξη στην αντιμετώπιση ειδικών κοινωνικών καταστάσεων των οικογενειών με πολλαπλές κυήσεις
- Αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών 
- Προγραμματισμένες συναντήσεις για να ενισχύουμε την κοινωνικοποίηση των μελών με χαλάρωση , φαγητό , παιχνίδι κ.λ.π 
- Δημιουργία δυναμικού ιστοτόπου όπου τα μέλη θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους
- Δημιουργία Μηνιαίου περιοδικού
- Βοήθεια στους υποψηφίους νέους γονείς πολλαπλών κυήσεων με συμβουλευτική αγωγή από ειδικούς ψυχολόγους κ.ά
- Ημερίδες 
- Διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού ,φιλανθρωπικού χαρακτήρα
- Τακτές γενικές συνελεύσεις για να παίρνουμε αποφάσεις για διάφορα θέματα , 
Επίσης
- να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να συμμετέχουν σε ηλεκτρονικές συζητήσεις όπου τα μέλη θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις από ειδικούς 
- να δημιουργήσουμε ξεχωριστά τμήματα για τους γονείς βρεφών , νηπίων ,προσχολικής και σχολικής ηλικίας
- Συγκέντρωση χρηματοδοτικών πόρων και φιλανθρωπία για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές περιόδους. 
- Υποτροφίες
- ΝΑ αποκτήσουμε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ μέλους για δυνατότητα εκπτώσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».
cretalive.gr

Κλέφτες άφησαν χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό!


Δεν προκάλεσαν μόνο ζημιά 10.000 ευρώ στη ΔΕΗ, αλλά έγιναν η αιτία για να μείνει τουλάχιστον ένα ολόκληρο χωριό χωρίς πόσιμο νερό για αρκετές ώρες. Ο λόγος για τους δράστες της κλοπής δύο μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που σημειώθηκε
τις βραδινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη σε δύο αντλιοστάσια πόσιμου νερού στο νομό Ροδόπης. Η κλοπή έγινε γνωστή το πρωί της Πέμπτης όταν κάτοικοι του οικισμού Μεσούνης διαπίστωσαν ξυπνώντας ότι δεν έχουν νερό. Αυτοί ήταν που τηλεφώνησαν στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για να μάθουν τι συμβαίνει και πότε θα επιστρέψει το νερό στις βρύσες των σπιτιών τους. Τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης κινητοποιήθηκαν και όταν κατάλαβαν ότι η διακοπή οφείλεται στην κλοπή μετασχηματιστών αμέσως ενημέρωσαν τον διευθυντή της ΔΕΗ.
xronos.gr

Το πρώτο υποβρύχιο αυτοκίνητο!!! (video)


Αυτό το αυτοκίνητο δεν κινείται μόνο πάνω στο νερό αλλά και κάτω από αυτό. Είναι το πρώτο υποβρύχιο αυτοκίνητο που πρακτικά δεν χρησιμεύει σε τίποτε!!! Δείτε το video και θα καταλάβετε τι εννοούμε....



Πηγη: http://sporty-blogger.blogspot.com/

FBI προειδοποιεί: Κάποιοι δεν θα έχετε internet τον Ιούλιο


Για μερικούς χρήστες του διαδικτύου κάποια λάθος κλικ του παρελθόντος θα αποβούν... μοιραία!
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από κάποιον καιρό όταν χάκερς κατάφεραν μέσω κάποιας διαφημιστικής απάτης να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.
 Το FBI αντιδρώντας με έναν τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει δημιούργησε.....
 ένα "δίχτυ προστασίας" και καλεί τους χρήστες να επισκεφθούν το site www.dcwg.org για να δουν αν έχει μολυνθεί ο υπολογιστής τους και τι μπορούν να κάνουν.
Μετά τις 9 Ιουλίου οι μολυσμένοι υπολογιστές δε θα μπορούν να συνδεθούν στο internet.
Τα περισσότερα θύματα δε γνωρίζουν ότι ο υπολογιστής τους μολύνθηκε παρόλο που έχει κάποια συμπτώματα όπως προβλήματα σε κάποια προγράμματα και "ανενεργό" πλέον antivirus.
Ο ιός έχει μολύνει πάνω από 570.000 υπολογιστές παγκοσμίως στους οποίους οι χάκερς βρήκαν "τρύπα" ασφαλείας στα Windows.
Τον περασμένο Νοέμβριο το FBI συνέλαβε 6 Εσθονούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για το hacking και ανακάλυψε ότι έχουν προσβληθεί περίπου 568.000 χιλιάδες υπολογιστές.
Μετά από προσπάθεια και εγκατάσταση κάποιων λογισμικών το FBI ανακοίνωσε ότι τα "θύματα" μειώθηκαν στα 360.000.
Οι περισσότεροι μολυσμένοι υπολογιστές βρίσκονται σε Η.Π.Α., Αγγλία, Ιταλία, Ινδία και Γερμανία ενώ λιγότεροι έχουν μολυνθεί σε Μεξικό, Ισπανία, Καναδά, Κίνα και Γαλλία.
Το κέρδος των χάκερς από την διαφήμιση απάτη στην οποία έκαναν κλικ οι χρήστες αγγίζει τα 14 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το FBI και δυτυχώς κάποιοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως στις 9 Ιουλίου...
www.mediagate.gr

Facebook: θα βγάλει smartphone μαζί με την HTC;


Αν και ο Mark Zuckerberg είχε διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Apple και τις υπόλοιπες εταιρείες κατασκευής smartphone κατασκευάζοντας μια δική του συσκευή, οι φήμες περί κυκλοφορίας smartphone από τo Facebook επανέρχονται.
Όπως μαθαίνουμε λοιπόν το Facebook συνεργάζεται στενά με την HTC για την δημιουργία ενός smartphone το οποίο θα έχει λειτουργικό Android και θα ενσωματώνει πλήρως όλες τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας. Μάλιστα αν επιβεβαιωθεί η φήμη όλες οι εφαρμογές της Google όπως τα Play, Gmail και Maps θα έχουν αφαιρεθεί.
Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της πριν το τρίτο τρίμηνο του 2012. Οπότε αν πράγματι ισχύει η πληροφορία είναι βέβαιο ότι η αγορά των smartphones θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον!
ΠΗΓΗ: proho.gr 

Από 1ης Μαΐου το θερινό ωράριο της ΔΕΗ

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 1η Μαΐου, όπως αναφέρει η ΔΕΗ με σχετική ανακοίνωση. Το ωράριο για τη θερινή περίοδο έως και τις 31 Οκτωβρίου, θα είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ ώς τις....
7 το πρωί, ενώ τον χειμώνα οι μειωμένες χρεώσεις ισχύουν και για δύο ώρες το μεσημέρι.

Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων την Πρωτομαγιά


Η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται, ακόμα και όταν ένας εργαζόμενος επιθυμεί να εργαστεί και ο εργοδότης εφαρμόζει την απόφαση....
του υπουργού Εργασίας και δεν δέχεται την παροχή της εργασίας, στον εργαζόμενο δεν οφείλεται καμία επιπλέον αμοιβή. Εξαιρούνται των παραπάνω όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).
Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν είτε όχι.
newsit.gr

«Βόμβα μεγατόνων» από Στρος Καν κατά Σαρκοζί - Αποκαλύπτει σχέδιο για την Ελλάδα

Αποδείξεις για την εμπλοκή του Νικολά Σαρκοζί στη "συνομωσία" εναντίον του σχετικά με την υπόθεση της καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε πως διαθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει το σχέδιο «comprehensive» που είχε για την Ελλάδα.

«Βόμβα μεγατόνων» από Στρος Καν κατά Σαρκοζί - Αποκαλύπτει σχέδιο για την Ελλάδα
Η νίκη Ολάντ στον δεύτερο γύρο φαίνεται σχεδόν δεδομένη. Το δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, στις οποίες ναι μεν ο Σαρκοζί κατορθώνει να ανακτήσει δυνάμεις, ωστόσο η διαφορά του με τον Ολάντ αγγίζει το 8%. Σε αυτήν την καυτή φάση της προεκλογικής εκστρατείας την εμφάνισή του έκανε ο π. επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, οποίος αξίζει να υπενθυμίσουμε είχε πολλές πιθανότητες να βρισκόταν στη θέση που είναι σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ, αν δεν είχε μεσολαβήσει η πολύκροτη υπόθεση με την καμαριέρα.
Παγίδευσαν επτά κινητά
Ο Στρος Καν βάζει βόμβα που θα μπορούσε να οριστικοποιήσει τον πολιτικό θάνατο του Νικολά Σαρκοζί Στην πρώτη, εδώ και ένα χρόνο, συνέντευξη του σε εφημερίδα, την βρετανική Guardian, ο Στρος Καν αποκαλύπτει ότι διαθέτει ικανές αποδείξεις για την εμπλοκή του Γάλλου Προέδρου σε σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης. Τον Γάλλο πρόεδρο και το κόμμα του κατηγορεί ευθέως ο Ντομινίκ Στρος Καν για συνομωσία εναντίον του σχετικά με την υπόθεση της καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στην Ν. Υόρκη.
Στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο ΄Εντγουαρντ Τζέι Επστάιν, συγγραφέα του βιβλίου " Τρεις ημέρες του Μαϊου" που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Βρετανία, ο Ντομινίκ Στρος Καν αποκαλύπτει πως οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύσει τα επτά κινητά που είχε στη διάθεση του καθώς και τα προσωπικά του e-mail, κι αυτό του το αποκάλυψε φίλη του που δούλευε στο αρχηγείο του κόμματος του Σαρκοζί. Παράλληλα, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία ιδιωτικών ερευνών Guidepost Solutions που ερευνά ακόμα την υπόθεση, ο επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχειου Σοφιτέλ, γνώριζε εκ των προτέρων την αφιξη του Στρος Καν, παρόλο που ο ιδιος δεν είχε ειδοποιήσει κανένα.
Σχέδιο «comprehensive» για την Ελλάδα
Επίσης συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, που ας σημειωθεί ανήκει στην γαλλική Ακορν, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι φίλος του Σαρκοζί, επέδειξαν υποπτη συμπεριφορά και αρνήθηκαν να μιλήσουν στις αρχές. Από εξονυχιστούς ελέγχους όλων των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης, ο κ. Στρος Καν δηλώνει ευθέως πως η όλη υπόθεση ήταν στημένη, παρόλο που δεν αρνείται ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα, η οποία, οπως λέει, μπήκε στο δωμάτιο του ακριβώς γι αυτό το σκοπό.
Ο Ντομινικ Στρος Καν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαική κρίση. Αποκαλύπτει ότι την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μαίου 2011, ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο για να πείσει την Αγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε σχέδιο με την ονομασια «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους. " Δίχως να είμαι βέβαιος 100% πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει. Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον" καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν. Οι σοβαρές καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που ο Σαρκοζί δίνει την ύστατη μάχη διάσωσής του.
Πηγή: Deutsche Welle

Αγρότης καλλιεργούσε χασίς με υπερσύγχρονες μεθόδους

Αγρότης καλλιεργούσε χασίς με υπερσύγχρονες μεθόδουςΜετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στον οικισμό Κόκκινος Πύργος του Δήμου Φαιστού, ιδιοκτησίας του 35χρονου, οιαστυνομικοί εντόπισαν 4 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 έως 70 εκ. και μια νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε 58 σπόρους κάνναβης.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου έκπληκτοι εντόπισαν τα υπερσύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια χασίς.
Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 20 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους από 50 έως 120 εκ, τα οποία διατηρούσε σε δώμα, για την σωστή ανάπτυξη των οποίων ο 35χρονος είχε τοποθετήσει 3 προβολείς όπου σε συνδυασμό με ηλεκτρικό υγραντήρα, ψηφιακό θερμόμετρο και εξαερισμό, θα πετύχαινε τις κατάλληλες συνθήκες για την σωστή ανάπτυξη των δενδρυλλίων.
Μάλιστα, βρέθηκε και ένα τετράδιο σημειώσεων, στο οποίο έχουν αναγραφεί οδηγίες και παρατηρήσεις σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης.
Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου
newsbomb.gr

Σε διαφορετική πτέρυγα Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου

Σε διαφορετική πτέρυγα Σταμάτη-ΤσοχατζοπούλουΗ κ. Σταμάτη κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή και στη συνέχεια έγινε η μεταγωγή της στις φυλακές. Όμως, παρότι στις ίδιες φυλακές βρίσκεται και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, οι δύο γυναίκες δεν διαμένουν στην ίδια πτέρυγα.
Οι κακές σχέσεις των δύο γυναικών είναι γνωστές, όπως προκύπτει και από το απολογητικό υπόμνημα της κ. Αρετής Τσοχατζοπούλου, που ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι λόγω της –αρχικά- εξωσυζυγικής σχέσης του Άκη Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη, του διαζυγίου των γονέων της και το μετέπειτα γάμο, οι σχέσεις της με τον πατέρα της έγιναν «περισσότερο τυπικές και λιγότερο ουσιαστικές».
newsbomb.gr 

Έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή από το χωριό τους



Ξεσηκωμός επικράτησε στα Αμιρά της Βιάννου το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι στην περιοχή επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων,  κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".
Το κλίμα είναι τεταμένο στα χωριά ενώ οι Κρητικοί στήνουν μπλόκα στη Χρυσή Αυγή. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής  βρήκαν σθεναρή αντίσταση στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Prismanews, το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν...ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά "σήμα" στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της.
Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι:
"Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.
Για τούτο και  πρώτη ίσως φορά,  η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες επισκέψεις.
Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και  αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που  διακατέχονται  από ναζιστικές  αρχές και  ιδέες.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι". 
Ως εκ τούτου, μετά τις αντιδράσεις, η περιοδεία αναβάλλεται.

Ο καιρός σήμερα


Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά περιμένουμε σήμερα. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιώνεται βαθμιαία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια τμήματα τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το απόγευμα.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση τις απογευματινές ώρες.

Τραβούν χειρόφρενο για πέντε ώρες


Χωρίς ταξί θα παραμείνει σήμερα η Αττική για πέντε ώρες, λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ΣΑΤΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Κλάδου.
Όπως ανακοινώθηκε, τα ταξί θα αποσύρονται από τους δρόμους από τις 10 το πρωί για να εμφανιστούν και πάλι κατά τις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο Μιχάλης ξαναχτυπά


Σήμερα, Σάββατο, το IRON CHALLENGE επιστρέφει από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ελληνικού και προβάλλεται αποκλειστικά στον ΑΝΤ1!Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης αγωνίζεται απέναντι στον Πρωταθλητή Fadi Merza, γνωστό και ως “The Beast”! Αυτό που κάνει ξεχωριστή αυτή τη μάχη είναι ότι στην περίπτωση νίκης του Μιχάλη Ζαμπίδη, o Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα κατακτήσει τον τίτλο «SUPER WORLD» και τη λευκή ζώνη που κατέχει ο Mike Tyson. 
Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν 6 αγώνες kick boxing με σημαντικούς Έλληνες αθλητές και αποκορύφωμα τον μεγάλο αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη.Το IRON CHALLENGE θα διαρκέσει συνολικά 3 ώρες και θα πλαισιωθεί από διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα. Στη σκηνή θα ανέβουν οι Νέβμα με τη Μαρία Μακρή, ο ΝIVO με τον Ζαν Μπατίστ, αλλά και ο NIVO με τον Ισορροπιστή για να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι που έχουν γράψει ειδικά για τον Μιχάλη Ζαμπίδη, καθώς και η Κατερίνα Στικούδη με χορευτές. Στο red carpet τους καλεσμένους θα υποδέχεται η Ελένη Καρποντίνη. Την παρουσίαση θα κάνει ο Σάββας Πούμπουρας.Περισσότερες πληροφορίες για το IRON CHALLENGE στο www.ironchallenge.grΣήμερα, στις 21:00 στον ΑΝΤ1!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο.Ε.Β.Ε. ΘΗΒΑΣ.



Έλληνες διέπρεψαν στην Αδριανούπολη


Με μετάλλια επέστρεψαν από την Τουρκία Έλληνες αθλητές του taekwondo. Στις 21-22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη... το 6ο international sports festival taekwondo, στο οποίο η Ελένη Σλατινούδη, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία γυναικών -73kg. 
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Αζνταρίδης στην κατηγορία ανδρών -74 kg. 
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Στεφανία Σαββοπούλου στην κατηγορία κορασίων -51 kg. Μέρος στους αγώνες έλαβε και ο αθλητής Νίκος Αζντζαρίδης στην κατηγορία ανδρών -74 kg.
http://www.thrakinea.gr/

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά


Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στις μετακινήσεις την Πρωτομαγιά, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεια θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας απο την έναρξη της βάρδιας εως τις 7.30 και από τις 10.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας. 
Οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα ακινητοποιηθούν απο την έναρξη της βάρδια εως τις 8.00 το πρωί, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποίησουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) από την έναρξη της βάρδιας εως τις 7.00 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας. 
Τα σωματεία των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει ακομη τις κινητοποιήσεις τους. 
newsit.gr

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Έλληνες μαθητές διακρίθηκαν σε διαγωνισμό κατασκευής μίνι αυτοκινήτων


Έλληνες μαθητές και φοιτητές διακρίθηκαν σε διαγωνισμό με βούλγαρους ομολόγους τους, οι οποίοι κατασκεύασαν μίνι...οχήματα που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου, αντί καυσίμων.
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ανατόλια, Μάνος Περδικάκης και Γιώργος Πετκάκης, κατέλαβαν την πρώτη θέση και ακολούθησαν στη δεύτερη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ποραβός και Αλέξανδρος Πασχάλης, οι οποίοι συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στην παρουσίαση γραπτής εργασίας για την περιγραφή και λειτουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους κυψέλες υδρογόνου, αλλά και για το πρακτικό μέρος που περιλάμβανε την κατασκευή μίνι τηλεκατευθυνόμενου οχήματος που αγωνίστηκε με άλλα, χρησιμοποιώντας την δύναμη της ηλεκτρόλυσης του υδρογόνου.
Στην κατηγορία των φοιτητών οι Κώστας Τσουμάρης και Νίκος Κρόκος, κατέλαβαν την τρίτη θέση, τόσο για την επιτυχία τους στο θεωρητικό μέρος όσο και στο πρακτικό, στο οποίο συναρμολόγησαν κομμάτια σε κιτ μίνι οχήματος και κατασκεύασαν οι ίδιοι το σύστημα ηλεκτρόλυσης για την τροφοδότηση της κυψέλης καυσίμου με υδρογόνο.
Ο διαγωνισμός έγινε στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας με εταίρο του έργου το Εργαστήριο Ανόργανων Υλικών του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος συνελήφθη


Συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας "Παρασκευή και 13" Αιμίλιος Λιάτσος στο σπίτι του στα Κιούρκα, μετά τη μήνυση που υπέβαλε σήμερα το πρωί η σύζυγος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη...
Η κα. Τζούλη υπέβαλε τη μήνυση μετά την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει η ίδια κατά της εφημερίδας "Παρασκευή και 13" για την απαγόρευση αναφοράς του ονόματός της.
Ο Αιμίλιος Λιάτσος οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, διευκρινίζει πως περιμένει να του δοθούν εξηγήσεις μιας και ο ίδιος θεωρεί πως δεν έθιξε την κυρία Έλενα Τζούλη.
tromaktiko.gr

Η Norton επιστρέφει στο Isle of Man TT με κινητήρα της Aprilia RSV4

Η Norton επιστρέφει στο Isle of Man TT με κινητήρα της Aprilia RSV4Μετρά ήδη δυο-τρεις αποτυχημένες (βλ. ακυρωμένες) «επιστροφές» στο Νησί η Norton, αλλά φέτος πιστεύει ότι θα μπορέσει τελικά να πάρει μέρος. Μοτοσυκλέτα της ένα πρωτότυπο που φορά τον κινητήρα του Aprilia RSV4 και πλαίσιο - ιδιοκατασκευή.
Με χορηγία της Monster Energy και αναβάτη τον κορυφαίο ιδιώτη αγωνιζόμενο στο TT Ian Mackman –θα αγωνιστεί στο Seniors TT στις 8 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Norton στο TT από  
to 1992

Η μοτοσυκλέτα της απέχει παρασάγγας από την τελευταία αγωνιστική κατασκευή της βρετανικής εταιρείας, την NRV588 με τον περιστροφικό κινητήρα (Wankel). Η ακόμη δίχως επίσημο όνομα μοτοσυκλέτα προέκυψε σαν καρπός της έντονα φημολογούμενης προσπάθειας της εταιρείας να συμμετάσχει στα MotoGP σύμφωνα με τους κανόνες των ομάδων CRT.

Το πλαίσιο της Norton TT προέρχεται από την Spondon, και οι αναρτήσεις της από την Öhlins, σε αμφότερα τα άκρα. Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνες monobloc και φυσικά ο κινητήρας έρχεται από την RSV4. 

Όλα τα υπόλοιπα μέρη, από τους τροχούς ως τις πεταλούδες των σωμάτων του ψεκασμού και τα πλαστικά, κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία, ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την εποχή μας. 
Πρόκειται για μια αληθινά μοναδική μοτοσυκλέτα. Η Norton έχει ήδη συμφωνήσει με την Active Technologies Limited για το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο και το πακέτο των ηλεκτρονικών για τον κινητήρα. Η ομάδα θα λειτουργήσει πάντως με το παραδοσιακό ρεζερβουάρ από αλουμίνιο.

«Είναι μεγάλη τιμή η οδήγηση μιας Norton στους Αγώνες TT του Isle of Man, όπου έχουν συμμετάσχει τόσα θρυλικά ονόματα», δήλωσε ο Ian Mackman. «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδώσουμε φόρο τιμής στην παλιά πόλη».



newsbeast.gr

Ανάκληση ράγας φωτιστικού

Ανάκληση ράγας φωτιστικού


Μπορεί να προκληθεί ηλεκτροπληξία

Σε πρόγραμμα ανάκλησης ράγας IKEA 365+ SÄNDA 70 και 114 προχώρησε η εταιρεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.
Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 181 & 380 τεμάχια αντίστοιχα, από τον προμηθευτή 21338, με ημερομηνίες παραγωγής μεταξύ 1134 και 1208 και διεξάγεται λόγω ελαττώματος στη σύνδεση της γείωσης στη ράγα που μπορεί να παρουσιάσει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας με την επαφή τους ή των συνδεδεμένων φωτιστικών.
Η IKEA παγκοσμίως δεν έχει λάβει αναφορές για τραυματισμό ή ανάλογο περιστατικό.
Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν στη κατοχή τους ράγα IKEA 365+ SÄNDA 70 ή/και 114 από τον προμηθευτή 21338, με ημερομηνίες παραγωγής μεταξύ 1134 και 1208, να σταματήσουν τη χρήση της άμεσα και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ, από όπου θα λάβουν νέα προς αντικατάσταση ή τα χρήματά τους πίσω.

"Μεροκάματο" με διαρρήξεις αυτοκινήτων


Μία καλοστημένη επιχείρηση φαίνεται πως είχαν στήσει στο Ηράκλειο τρεις αλλοδαποί που παραβίαζαν αυτοκίνητα, «χτυπούσαν» αστραπιαία και εξαφανίζονταν.
Το μεροκάματο όμως τους οδήγησε στα δίχτυα της αστυνομίας. Πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι ένας 34χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ένας 29χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 19χρονος υπήκοος Αλγερίας. Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.).
Συγκεκριμένα, ο βενιαμίν της ... παρέας μαζί με τον 29χρονο, το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του Καρτερού, αφού παραβίασαν πόρτα αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 46χρονηςΓαλλίδας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα κινητό τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή, ένα πορτοφόλι και ένα ρολόι συνολικής χρηματικής αξίας χιλίων ευρώ.
Στη συνέχεια, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 66χρονου Ηρακλειώτη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ, ενώ επιχείρησαν την διάρρηξη θύρας Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, χωρίς να ολοκληρώσουν την ενεργεία τους.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, κατόπιν αξιολόγησης στοιχείων εντόπισαν στην περιοχή Γιόφυρο, το αυτοκίνητο το οποίο οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη της 46χρονης παθούσας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κοινή οικία του 19χρονου, του 29χρονου και του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την ενεργηθείσα προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι τα ανωτέρω είδη είχαν αφαιρεθεί από τις παρακάτω αναφερόμενες περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες τέλεσαν από κοινού οι συλληφθέντες:
Το μεσημέρι της 22-04-2012, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 73χρονης αλλοδαπής υπήκοο Ιταλίας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Το μεσημέρι της 22-04-2012, διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 59χρονου αλλοδαπού υπήκοο Μ. Βρετανίας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Το μεσημέρι της 22-04-2012, διάρρηξη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμμουδάρας του Δήμου Μαλεβιζίου.
prismanews.gr

Χτύπησε και πέταξε στα σκουπίδια ανήλικη, επειδή τον απέρριψε!


Γνωρίστηκαν στο facebook, αλλά εκείνη δεν ήθελε να προχωρήσει η σχέση τους 
Ο δράστης την έκανε μαύρη στο ξύλο και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού μιας ανήλικης την οποία οι δράστες, πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Ανθείας. Η υπόθεση που όπως είναι λογικό προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία, εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (25-04-2012).
Στην Ακτή Δυμαίων, περαστικοί έμειναν με το στόμα ανοικτό ακούγοντας το θόρυβο από απότομο φρενάρισμα ενός αυτοκινήτου σκούρου χρώματος που εκινείτο με αυξημένη ταχύτητα στο ρεύμα ανόδου. Το όχημα σταμάτησε απότομα μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων και οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους επιβάτες του να πετούν κάτι έξω από την πόρτα του συνοδηγού και στη συνέχεια ο οδηγός να κλείνει με δύναμη την πόρτα και να ξαναφεύγει.
Φυσικά όλοι πίστεψαν ότι μάλλον θα ήταν κάποιος αγενής που αδιαφορώντας για τη φασαρία που προκαλούσε σε ώρα κοινής ησυχίας, απλώς πέταξε μια σακούλα απορριμμάτων δίπλα στους κάδους. Όταν όμως το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από το σημείο, όσοι είχαν παραμείνει διέκριναν μες το σκοτάδι κάτι να κινείται ακριβώς δίπλα απ' τον κάδο. Όταν πλησίασαν έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι αυτό το «κάτι» δεν ήταν παρά μία... νεαρή γυναίκα! 
Έσπευσαν να τη συνεφέρουν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μία... ανήλικη η οποία έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα και ήταν αυτή που οι επιβάτες του οχήματος είχαν πετάξει (σαν σακούλα απορριμμάτων) στο σημείο των κάδων απορριμμάτων! 
Οπως γράφει η εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, της πρόσφεραν νερό και αφού κατάφεραν να επανακτήσει τις αισθήσεις της την οδήγησαν στο σπίτι της που βρισκόταν στην περιοχή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ανήλικη γνώριζε τον δράστη. Και επρόκειτο για νεαρό αλλοδαπό (Ρουμάνο στην καταγωγή) τον οποίο λέγεται πως είχε γνωρίσει μέσω του facebook. Στην αρχή έστελναν μηνύματα ο ένας στον άλλον και μετά άρχισαν τις συνομιλίες. 
Πολύ γρήγορα ξεκίνησαν και οι μεταξύ τους συναντήσεις, με τη διαφορά όμως ότι η ανήλικη δεν ήθελε τίποτε παραπάνω από μία απλή φιλία. Σε αντίθεση με τον αλλοδαπό ο οποίος άρχισε να την υποδέχεται στο σπίτι φίλων του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να την πείσει να συνευρεθούν ερωτικά.
Η ίδια ήταν ανένδοτη, μέχρι που εκείνο το βράδυ ο νεαρός θόλωσε και της επιτέθηκε ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο με φίλους. Πάντως, στην ασφάλεια δεν έχει γίνει ακόμα καταγγελία, ίσως υπό το φόβο της ανήλικης για περισσότερα μπλεξίματα. Δεν αποκλείεται ωστόσο πολύ σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.
newsit.gr