Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γερμανοί και Βούλγαροι “μας κλέβουν” τη μαλοτήρα


Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το μέλλον της μαλοτήρας -αυτού του μοναδικού τσαγιού του βουνού της Κρήτης- έκρουσε μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση ο Διδάκτωρ Γεωπονίας Κώστας Οικονομάκης, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων στην έρευνα για την καλλιέργεια των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών. Όπως εξηγεί ο Δρ. Οικονομάκης πρόσφατα η μαλοτήρα ξεκίνησε να καλλιεργείται από Γερμανική Φαρμακοβιομηχανία σε φυτείες στην Βουλγαρία.



Το λιμάνι του Ηρακλείου ανάμεσα στα τρία κορυφαία λιμάνια στον κόσμο


Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα τρία κορυφαία λιμάνια στο κόσμο στην λίστα » Port of the Year».


Γυρίζουν την πλάτη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Γυρίζουν την πλάτη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου

Η απαξίωση της πολιτείας στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου αποτυπώνεται στην κατακόρυφη πτώση των επισκεπτών που … γύρισαν την πλάτη στο, άλλοτε, μουσείο – στολίδι ολόκληρης της Κρήτης και σημείο αναφοράς χιλιάδων τουριστών.

Πως να "σπάσεις" ΟΛΟΥΣ τους κωδικούς των κλειδωμένων δικτύων!


Πως να
Πως θα σας φαινόταν αν ανοίγοντας απλά μία εφαρμογή βλέπατε τους κωδικούς του WiFi από tα μαγαζιά και όχι μόνο που υπάρχουν γύρω σας; 



Κλειστά τα φαρμακεία 26 και 27 Νοεμβρίου



Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί.
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και ανεπαρκείς πόρους του ΕΟΠΥΥ.


Διάθεση ληγμένων τροφίμων από τα Super Market





















Με τη νέα αγορανομική διάταξη επιτρέπεται από τα καταστήματα η πώληση ληγμένων τροφίμων σε χωριστό χώρο και χαμηλότερη τιμή. 



Αυτοί είναι οι "μνηστήρες" που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον ΟΠΑΠ






















Οκτώ επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.


Σημαντικά μέτρα προστασίας απορρήτου περιέχει ο Chrome




Αρκετές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο συλλέγουν δεδομένα για εσάς κατά την περιήγηση σας, τα οποία χρησιμοποιούνται για να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις σας για την παροχή διαφημίσεων που σας ενδιαφέρουν, ή απλά για να γνωρίζουν για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκέπτεστε για δημογραφικούς λόγους.

Aπό το γραμμόφωνο στο smartphone


Aπό το γραμμόφωνο στο smartphone

Όταν πριν από 125 χρόνια ο γερμανός εφευρέτης Έμιλ Μπερλίνερ κατέθετε στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ την εφεύρεσή του, κανείς δε φανταζόταν ότι έμελλε να αλλάξει το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας. Το πρωτοποριακό για την εποχή γραμμόφωνο ήταν η εξέλιξη του προγενέστερου φωνογράφου του Τόμας Έντισον.

Σύλληψη 26χρονου με 1 κιλό χασίς



ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


















Συνελήφθη, εχθές το μεσημέρι στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.



Μαζεύετε αποδείξεις και το 2013 – Έκπτωση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους





















Θα ισχύει το μέτρο των αποδείξεων και την επόμενη χρονιά. Σταθερή η έκπτωση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης





















Με υπεύθυνη δήλωση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που δεν είχαν υποβάλει το προηγούμενο έτος, εφόσον δεν ήταν υπόχρεοι, θα μπορούν να... πιστοποιηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.



Πατάτες μισοτιμής χωρίς μεσάζοντες στην Κρήτη




















Κόντρα στην τρελή κούρσα ανόδου των τιμών, στη Σητεία βάζουν...μπλόκο στους μεσάζοντες και πουλούν πατάτες μισοτιμής.

Έξοδος από το δημόσιο για 27.000 υπαλλήλους μέχρι το 2013




















Δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν από το Δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2012 ενώ έως το τέλος του 2013 θα βρεθούν στην έξοδο άλλοι... 25.000, όπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.


«Μαύρα» Χριστούγεννα για χιλιάδες Έλληνες
















Συγκρατημένοι δηλώνουν οι Έλληνες καταναλωτές για την αγοραστική τους δύναμη τα Χριστούγεννα, διεκδικώντας μία από τις υψηλότερες θέσεις στη λίστα με τους πιο...απαισιόδοξους Ευρωπαίους καταναλωτές, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για καταναλωτικές τάσεις, η οποία διεξάγεται για 15η χρονιά.


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο




















Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το απόγευμα για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Το κλίμα στις τάξεις του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου είναι...



Μεγαλη η Συμμετοχη του Συλλογου Δρομεων Θηβας στον Κλασικο Μαραθωνιο της Αθηνας


















Πολυ μεγαλη και φετος η Συμμετοχη των Μελων 
του Συλλογου Δρομεων Υγειας και Μαραθωνοδρομων Θηβας
στον 3Ο Κλασικο Μαραθωνιο της Αθηνας
που θα διεξαχθει την Κυριακη 11 Νοεμβριου 
με ωρα εκκινησης 9.00 π.μ
Απο το Σταδιο του Μαραθωνα 
και Τερματισμο το Παναθηναικο Σταδιο της Αθηνας

Από αρχές 2013 τα νέα χαρτονομίσματα ευρώ



Τα νέα τραπεζογραμμάτια θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών, με πρώτο το τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ τον Μάιο του 2013...


Φορτίστε από το… αφτί!


Φορτίστε από το… αφτί!
Μασαχουσέτη
Μια τεχνολογία που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που φορτίζαμε μέχρι σήμερα ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και βασίζεται στην εκμετάλλευση της ηλεκτροχημικής κλίσης νευρικών κυττάρων στο εσωτερικό του αφτιού ανέπτυξαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στις ΗΠΑ.



Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Παρνασσό

















Μην σας φαίνεται περίεργο, αλλά επιτέλους είδαμε… άσπρη μέρα!


Διέκοψαν τη συνεδρίαση για να διαμαρτυρηθούν



















Λειψή η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς σήμερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και τα όσα προβλέπει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που βάλλεται το ίδιο, όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.

Σενάρια για δόση τον Φλεβάρη!


Το εφιαλτικό ενδεχόμενο η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ να μην φτάσει στην Ελλάδα πριν από τις αρχές του επομένου έτους επανέρχεται καθώς η Γερμανία - που ενορχηστρώνει και τις υπόλοιπες χώρες υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας - επιθυμεί να περάσει την απόφαση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα, μαζί με αυτό της Κύπρου τον Φλεβάρη!


Δημόσιο: Μετακινήσεις και όχι απολύσεις



Να καθησυχάσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα απολυθούν, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.


Φόροι-φωτιά στα καύσιμα



Ιδιαίτερα αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε το «Europe’s Energy Portal» ή αλλιώς το Παρατηρητήριο Τιμών Ενέργειας για τους Έλληνες φορολογουμένους, οι οποίοι, όπως αποδεικνύεται, πληρώνουν τον φόρο περισσότερο από το… καύσιμο.


Αναβαθμίζεται το Taxisnet


Αναβαθμίζεται το Taxisnet
Από σήμερα στις 4 το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι τίθενται εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Απίστευτο! Δεν την αρραβωνιάστηκε και με αγωγή του πήρε 5.000 ευρώ!



Συνέβη και αυτό... Νεαρός σε χωριό της Θεσπρωτίας υποσχέθηκε σε μια νεαρή ότι θα την αρραβωνιαστεί.

Σε 10 ημέρες απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο



















Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- μνημονίου σεεφαρμογή τίθενται δυσβάστακτα μέτρα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μέσα στις εκατοντάδες σελίδες του νέου μνημονίου δίνεται ένα ξεκάθαρο «χτύπημα» σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και συγκεκριμένα...

Καταφθάνει το σκάφος που θα κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες




















Την Κυριακή φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα κάνει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης...


Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινιάζει εκκλησία στο Βαθύ Αυλίδας
















Πρόκειται για τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Καλυβίτη...



Tους ακολούθησαν και ανακάλυψαν τα ένοχα μυστικά!





















Έκαναν το σουλάτσο τους στην Λιβαδειά αλλά αυτό παραξένεψε τους αστυνομικούς που τους ακολούθησαν και είδαν το ένοχο μυστικό τους.
Δεν φαίνονταν αλλά το είχαν κρύψει καλά σε μία τσάντα.


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πώς να διαβάζετε τις νέες ετικέτες των ελαστικών



Από την 1η Νοεμβρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η νέα Οδηγία της Ε.Ε. που αφορά την επισήμανση πληροφοριών για τα ελαστικά που πωλούνται στην αγορά. Η συγκεκριμένη αφορά την απόδοση καυσίμου (αντίσταση κύλισης), την πρόσφυση στο βρεγμένο και τον εξωτερικό θόρυβο των ελαστικών. Στόχος είναι η αύξηση της ασφάλειας και της απόδοσης από τα οδικά μέσα μεταφοράς με τη προώθηση αποδοτικών, ασφαλών και αθόρυβων ελαστικών. 


Όλες οι αλλαγές σε ωράρια εργασίας, μισθούς, αποζημιώσεις, και άδειες

























«Πάτωμα» ασφαλείας στις συλλογικέςσυμβάσεις εργασίας -ακόμη και στις ατομικές- θα είναι από τον ερχόμενο Απρίλιο ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός (586 ευρώ) με τις πολυετίες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος (ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του) αλλά χωρίς το επίδομα γάμου. Τη ρήτρα ασφαλείας για να μην πέφτουν οι.....



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω Κλασικού Μαραθωνίου

















Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 30ου Διεθνούς Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
















ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371. Κάνοντας ένα ''κουδούνισμα' & μετα το κλείνουν, αφήνοντας...



Στα ΕΛΤΑ για τα τέλη


Τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν παρελθόν.
Πλέον οι ιδιοκτήτες ΙΧ είτε θα πρέπει να εκτυπώσουν μέσω διαδικτύου τα σχετικά ειδοποιητήρια και να τα εξοφλήσουν, είτε
 ...




Ο ξένος Τύπος για την ψήφιση των μέτρων


Στην υπερψήφιση έστω και με ελάχιστη πλειοψηφία των μέτρων λιτότητας αλλά και στα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από τη Βουλή πριν αρχίσει η ψηφοφορία επικεντρώνονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Καλπάζει η ανεργία


Χωρίς «φραγμό» εμφανίζεται να αυξάνεται πλέον η ανεργία στη χώρα, καθώς ακόμη και τον Αύγουστο (κατ' εξοχήν τουριστικό μήνα, με «παραδοσιακά» εποχική αύξηση των θέσεων εργασίας), το ποσοστό της ανεργίας «εκτινάχθηκε» στο 25,4%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.


Έληξε η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Έληξε η κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Έληξε μετά από λίγες ώρες η πρωινή κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.



Κατέλαβε τη ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ



Η ΓΕΝΟΠ προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ.


Θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες



















Θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Να μη γίνουν οι εκπαιδευτικοί “περιπλανώμενοι φαντάροι”»
















Τη διάταξη που υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να μετακινούνται σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση και μόνο με απόφαση του υπουργού Παιδείας, καταγγέλλει σήμερα το...


Τα κρυφά και φανερά «χαράτσια» που υπερψήφισε η Βουλή


Κρυφά και φανερά «χαράτσια», περικοπές μισθών και συντάξεων χωρίς προηγούμενο, ισοπέδωση εργασιακών κεκτημένων. Η επόμενη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου σημαίνει την απαρχή νέων «θυσιών» για μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους, ενώ φέρνει μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα και για δεκάδες "κλειστά" επαγγέλματα –κυρίως ιατρικών και παραϊατρικών αλά και για ξεναγούς, φορτοεκφορτωτές, εφημεριδοπώλες κλπ.


870 χιλιόμετρα καλώδιο απ' το Ισραήλ ως την Κρήτη!



Ρεύμα απ' το Ισραήλ. Αυτό είναι το σχέδιο για τη σύνδεση με σκοπό τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας απ' την άκρη της Μεσογείου ως τη χώρα μας.


Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία



Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, από Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου έως Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Στη φυλακή η Φανή Χαλκιά


Τη δική τους γυμνάστρια και μάλιστα Ολυμπιονίκη, θα έχουν οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με την Espresso, η γνωστή πρωταθλήτρια του στίβου θα αναλαμβάνει κάθε εβδομάδα να γυμνάζει τις κρατούμενες, μέσω ενός προγράμματος άθλησης και απασχόλησης που απευθύνεται σε οροθετικές γυναίκες.



Ποιοι διεγράφησαν (video)



Με 153 ναι πέρασε το νέο πακέτο των μέτρων. 128 ήταν τα όχι, 18 δήλωσαν παρών και υπήρχε 1 απουσία. Μοιραία ακολούθησαν διαφοροποιήσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες.




Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας για την ΦΛΟΓΑ

seaamfissas










Με την αρωγή των όλων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 12/11/2012 και ώρες: 17.30 - 21.00 σε αίθουσα του 1ου Δημ. Σχολείου.



Μας ξαναστέλνουν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αφού τη ...χάσαμε!



Το Παρίσι μας στέλνει για δεύτερη φορά τη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων φοροφυγάδων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία μετά τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Αθήνας ότι η συγκεκριμένη λίστα έχει χαθεί!


Συλλήψεις απατεώνων που πουλούσαν κινητά τηλέφωνα και tablets σε κατάστημα της εθνικής οδού


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ

















Έψαχναν τα θύματά τους στο προαύλιο χώρο καταστήματος της εθνικής οδού πουλώντας κινητά τηλέφωνα και tablets.
 




8.000 ευρώ ο μισθός του βουλευτή


















Την στιγμή που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις των 500 ευρώ, οι βουλευτές συνεχίζουν και πληρώνονται πλουσιοπάροχα.. Αυτά είπε ο Κασιδιάρης απο το βήμα της Βουλής και έπεσαν να τον φάνε..