Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γάλα θα διατίθεται στα σχολεία


Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει προωθήσει προς τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων... για την εφαρμογή προγράμματος ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία.

Με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη για τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, αλλά επειδή το ύψος της κοινοτικής ενίσχυσης είναι χαμηλό και το διοικητικό κόστος μεγάλο, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ροντούλης «η διάθεση γάλακτος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδυάζεται με την οργανωμένη σίτιση, η οποία υπάρχει στα σχολεία και την οποία αναλαμβάνουν οι ίδιες οι διοικήσεις των σχολείων. Στη χώρα μας, η λειτουργία των κυλικείων που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν διευκόλυνε μέχρι σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο υφυπουργός ενημερώνει ωστόσο ότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προωθήσει, από τα μέσα Ιουλίου 2011, σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απαραίτητες και αναγκαίες από τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου και στη χώρα μας».

Ο κ. Ροντούλης διευκρινίζει πάντως ότι «το πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία δεν είναι στο πνεύμα του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών» καθώς «με βάση τον Κανονισμό της Επιτροπής, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος στους μαθητές σχολείων, το ύψος της οποίας είναι ενδεικτικά περίπου στα 0,18 ευρώ/kg για 0,25 λίτρα ανά μαθητή και ανά ημέρα (άρα περίπου 0,04 ευρώ ανά μαθητή ανά ημέρα)».

Ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης που είχε απευθύνει ερώτηση στα συναρμόδια υπουργεία είχε επισημάνει τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η κατάσταση αυτή να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και έχει καλέσει την κυβέρνηση να προτείνει στην ΕΕ την υλοποίηση προγράμματος για δωρεάν διανομή στα σχολεία βασικών τροφίμων όπως το γάλα, κατά το πρότυπο της δωρεάν διανομής φρούτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
pamepreveza.gr

ΚΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Από τις ευχές που ξεχωρίσαμε...Αστεία και ουσιαστική!


Εύχομαι φέτος η χρονιά να είναι σέξυ, 
πολλά λεφτά να βρέξει, 
η υγεία μας ν'αντέξει, 
κακό να μη μας φέξει 
και όποιος δεν μας χωνεύει 
να πάει να πιει μία...
Pepsi!

Ετοιμάζονται για το έθιμο της μπουγάτσας


Το πατροπαράδοτο έθιμο της μπουγάτσας αναβιώνει απόψε το βράδυ, καθώς πλησιάζει ο καινούριος χρόνος. Πρόκειται για μια παράδοση που κρατάει χρόνια στο Ηράκλειο με τους κατοίκους να καταναλώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μεγάλες ποσότητες μπουγάτσας, θέλοντας να είναι γλυκιά η πρώτη τους γεύση. 

Η προετοιμασία όμως γίνεται από σήμερα, καθώς σε όλους τους δρόμου της πόλης, από το βράδυ στήνονται υπαίθριοι πάγκοι για την διανομή μπουγάτσας.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι εξαιρούνται από την εφεδρεία;


Την εξαίρεση από την εφεδρεία των οδηγών των αστικών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιών (εταιρείες ΟΣΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Από την εφεδρεία θα εξαιρεθούν και έξι Ακόλουθοι Τύπου που θα συνταξιοδοτηθούν τον....



Μάρτιο του 2012. Επιπλέον, το υπουργικό Συμβούλιο επιπλέον ενέκρινε την εξουσιοδότηση δικηγορικών γραφείων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_2956.html#ixzz1hxQwUxqS

Φόρεσε νυφικό φτιαγμένο από μπλούζες της Manchester City


Η Karen Bell είναι μια φανατική οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Manchester City. Η Karen ήθελε να αποδείξει την αγάπη της ακόμα και στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, στον γάμο της.

Η φανατική οπαδός φόρεσε ένα νυφικό το οποίο ήταν φτιαγμένο από παλιές μπλούζες της ομάδας. Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν μετά την τελετή σε εξωτικούς προορισμούς για το ταξίδι του μέλιτος, το ζευγάρι επέλεξε να επισκεφθεί την τοπική pub για να παρακολουθήσουν τους ήρωες τους εν δράση.

Η νύφη δήλωσε ότι ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό σε αυτόν τον γάμο της, καθώς είναι ο δεύτερος γάμος για τους δύο. Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι τρέλα…



 


Αύξηση 9,2% στη ΔΕΗ εισηγήθηκε ο Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό!!!



ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!
Απίστευτες δικαιολογίες επικαλέσθηκε ο ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού...
συμβουλίου εν μέσω των εορτών, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισήγησή  του για αυξήσεις  9,2% (μεσοσταθμικά) στην τιμή των τιμολογίων της ΔΕΗ. Κι αυτό ενώ ήδη οι καταναλωτές έχουν υποστεί μια μεγάλη αφαίμαξη από το «χαράτσι» που εισπράττει η Δημόσια Επιχείρηση για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για να μας… παρηγορήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι  «η εισήγηση της ΔΕΗ ήταν για αύξηση των τιμολογίων μεσοσταθμικά κατά περίπου 20%»  και ότι η εισήγηση της ΡΑΕ πρότεινε αυξήσεις 16%. Θα πρέπει να του χρωστάμε και «ευγνωμοσύνη» δηλαδή…

Ανέφερε επίσης ότι «το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει ήδη γίνει από την επιχείρηση για εξορθολογισμό των δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης τους εργασιακού κόστους μέσα από περικοπές μισθών και επιδομάτων, αλλά και μείωσης προσωπικού. Το γιατί πρέπει να υποστούν οι καταναλωτές τις συνέπειες του εξορθολογισμού για μια εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ, δεν το εξήγησε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθώντας  «να χρυσώσει το χάπι» πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από την ΔΕΗ να διασφαλιστούν τα εξής:

-Μείωση του συνολικού χρέους μέσω της αξιοποίησης παγίων στοιχείων

-Περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά 10-15% και περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους

-Κατάργηση παροχών όπως η έκπτωση 80% στα τιμολόγια των νυν και πρώην υπαλλήλων της ΔΕΗ (αφορά πάνω από 55.000 δικαιούχους και κοστίζει στην επιχείρηση περίπου 40 εκ. ευρώ τον χρόνο)

-Να προχωρήσει σε συμψηφισμό οφειλών προς το δημόσιο

-Να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο τιμολόγιο των πολυτέκνων (συνολικά πάνω από 265 χιλιάδες νοικοκυριά)

-Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από την χαμηλή

-Να υπάρξει λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων

- Να επιτευχθεί κερδοφορία το 2012.

-Προτείνεται να εξεταστεί η μείωση του τέλους της ΕΡΤ στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

« Η ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να είναι μια υγιής επιχείρηση, μια δυναμική επιχείρηση στον κλάδο της ενέργειας, μια επιχείρηση που θα μπορεί να ανταγωνίζεται με ίσους όρους στην αγορά. Η κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΥΠΕΚΑ από την διοίκηση της επιχείρησης και την ΡΑΕ δείχνουν ότι πάρα πολύ σύντομα η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η κερδοφορία της βρίσκεται σε κίνδυνο» ανέφερε επίσης στην εισήγησή του.  
star.gr

Φεύγουν άρον άρον από το Δημόσιο...



60.000 αιτήσεις για εφάπαξ

Το θέμα είναι πώς θα βρεθούν τα χρήματα για τόσες πολλές αιτήσεις εφάπαξ και πόσο θα περιμένουν... 
οι δικαιούχοι για να το πάρουν στα χέρια τους. Προς το παρόν πάντως η αναμονή ξεπερνά τα δύο χρόνια.
Τις 60.000 αναμένεται να φθάσουν, ως το τέλος του χρόνου, οι αιτήσεις προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή εφάπαξ. Ο αριθμός των αιτήσεων στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σύμφωνα με πληροφορίες, στις 47.000. Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.

Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Παρά τις μέχρι σήμερα μειώσεις που περιορίζουν το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ, τα διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν και οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα καταβληθεί εφάπαξ, σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί το Δεκέμβριο του 2009.

Όσοι συνταξιοδοτηθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα πρέπει, με τα σημερινά δεδομένα να αναμένουν έως και οκτώ χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το εφάπαξ, το οποίο, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, θα πρέπει να έχει αναπροσαρμοσθεί ώστε να είναι αναλογικό με το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Στόχος του Μεσοπρόθεσμου είναι η περικοπή τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2015. Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επανέλαβε, ότι η μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% έως 25% με παράλληλη ενοποίηση των ταμείων αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας μας προς την «τρόικα», και συνέδεσε τις μεταρρυθμίσεις αυτές με τη βιωσιμότητα των ταμείων επικουρικής ασφάλισης. Το σχετικό νομοσχέδιο, κατ' εντολή και του πρωθυπουργού, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.
newsit

Έλεος!!! Σύζυγος βουλευτή έχει στην υπηρεσία της υπάλληλο της ΕΡΤ


ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
Σύζυγος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ήταν και πρώην υπουργός, έχει στην υπηρεσία της υπάλληλο της ΕΡΤ και μάλιστα...
αποκλειστικά! Όπως γράφει το enimerosi24, η εν λόγω κυρία είναι δραστήρια στα καλλιτεχνικά και απασχολεί την υπάλληλο της ΕΡΤ για την γραμματειακή της υποστήριξη. Ωστόσο όπως είναι φυσικό, η...

υπάλληλος λόγω των πολλαπλών απαιτήσεων της συζύγου του πρώην υπουργού, δεν μπορεί να είναι εντάξει και στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην ΕΡΤ.

Τι έκανε λοιπόν για να φαίνεται «συνεπής»; με τη βοήθεια ορισμένων, φρόντισε να φαίνεται στα χαρτιά πως εργάζεται τα Σαββατοκύριακα σε τμήμα που σπάνια ελέγχεται, χωρίς εκείνη να πατάει το πόδι της στο Ραδιομέγαρο (ούτε καν τα Σαββατοκύριακα τα οποία δηλώνει).

Όσο από το τι αμοίβεται; όχι βέβαια από την πρώην σύζυγο υπουργού –που είναι και τσιγκούνα-, αλλά από την ΕΡΤ!!!
trelokouneli

ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΠΡΟΊΣΤΟΡΟΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)


ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ


ΚΕΡΙΝΑ ΟΜΟΙΟΜΑΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ!


Τρία χρόνια έχει να πατήσει το πόδι του σε βενζινάδικο και 16 χρόνια να του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και φυσικά ούτε τώρα του ήρθε το... χαράτσι!Πρόκειται για τον 50χρονο «πολυμήχανο» ερασιτέχνη ερευνητή Μιχάλη Καλογεράκη, ένθερμο οπαδό της πράσινης ενέργειας, ο οποίος έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους... αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Πειράματα

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Εχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ''αποδοτικό'' σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μ. Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα.
flashnews.gr

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η Ελλάδα από ψηλά! Μαγευτικό βίντεο!


Είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και για μας η πιο όμορφη. Ένα εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει τις απίστευτες ομορφιές της χώρας μας όπως φαίνονται από ψηλά....



Έτσι απλά για να θυμόμαστε ότι ζούμε σε ένα τόπο όμορφο, ευλογημένο από το Θεό και χαραγμένο από την ιστορία των Ελλήνων. Η θάλασσα, τα βουνά, οι ποταμοί και οι πεδιάδες, τα επιτεύγματα των προγόνων μας αλλά και τα σύγχρονα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα λόγια όμως είναι λίγα για να περιγράψουν το εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Απολαύστε το!

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ