Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πήγε το αυτοκίνητό του για σέρβις και ο μηχανικός βρήκε κρυμμένο εκρηκτικό μηχανισμό!


Δεν πίστευε στα μάτια του ο μηχανικός αυτοκινήτων που έκανε σέρβις στο αυτοκίνητο ενός 41χρονου στη Θεσσαλονίκη.Ανακάλυψε εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος στη μηχανή του αυτοκινήτου… Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί σε συνεργείο αυτοκινήτων στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο που πήγε για σέρβις ένας 41χρονος Αλβανός έκρυβε στη μηχανή του ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που ευτυχώς δεν εξερράγη.

Τον μηχανισμό ανακάλυψε ο μηχανικός αυτοκινήτων που θα έκανε σέρβις στο αυτοκίνητο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του τμήματος εκρηκτικών, που εξουδετέρωσαν και πήραν τον εκρηκτικό μηχανισμό, προκειμένου να τον ελέγξουν για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που αφορούν τη μέθοδο συνδεσμολογίας του.
Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
thestival.gr 

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση παρωδία - Μόνο πολιτικοί και αστυνομικοί είδαν τα παιδιά μας


Με ενα πολιτικό σύστημα να κρύβεται απο τους ίδιους τους πολίτες του, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση παρωδία στο Σύνταγμα.
Όσοι γονείς κατάφεραν να πλησιάσουν δεν είδαν τίποτα αφού υπήρχαν παντού κάγκελα και χιλιάδες αστυνομικοί...
ενώ ήταν αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι γύρω απο το Σύνταγμα.

Η μαθητική παρέλαση είχε διάρκεια μόνο 40 λεπτά με τους περισσότερους μαθητές να αγνοούν τους επισήμους και να μην γυρίζουν το κεφάλι προς το μέρος τους.

Μάλιστα λόγω των μέτρων που αποφάσισε να πάρει η αστυνομία για τις παρελάσεις οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν είχαν εύκολη πρόσβαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων!

Σώζεται το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"


Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" με το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η παροχή της κατ' οίκον φροντίδας των ασφαλισμένων, προβλέπεται η θεσμοθέτηση εισφοράς η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 0,2% επί των συνολικών ετήσιων εσόδων από εισφορές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δημοσίου και του ΝΑΤ.
Με τις νέες ρυθμίσεις θα καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, και των οργανισμών Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι έχουν καταργηθεί, σε κατηγορίες ασφαλισμένων που μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν, ενώ για όλες τις περιπτώσεις παλαιών ασφαλισμένων για τους οποίους προβλέπεται πρόσθετη ειδική εισφορά, θεσπίζεται ενιαίο ποσοστό 7% για όλες τις κατηγορίες.
Εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ και των Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας θα καταβάλουν στο εξής:
α) Οι Έλληνες υπήκοοι που εργάζονται στο εξωτερικό εκτός χωρών Ε.Ε για λογαριασμό εργοδότη που εδρεύει στην Ελλάδα.
β) Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που κατά τη μονιμοποίησή τους επέλεξαν την
πρότερή τους ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
γ) Οι Ορκωτοί εκτιμητές μέλη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
δ) Τα μέλη αστικών συνεταιρισμών.
ε) Οι αθλητές με αμοιβή και οι επαγγελματίες αθλητές.
στ) Οι εργάτες αλιείς που απασχολούνται σε πλοία με ξένη σημαία που ασφαλίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 800/1978.
στ) Οι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας των ενόπλων δυνάμεων καθώς και οι οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων που μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο
Καταργείται η δυνατότητα να λαμβάνουν σύνταξη γήρατος του ν. 4169/1961 οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι κατά την 01.01.1998, όταν και άρχισε να λειτουργεί ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη απασχόλησης σε αγροτικές ή άλλες εργασίες που καλύπτονται από την ασφάλιση του ΟΓΑ χωρίς όμως να έχουν ασφαλισθεί στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης και χωρίς να έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται, ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας είχαν κατά κύριο βιοποριστικό επάγγελμα την αγροτική απασχόληση ενώ υπονομεύονταν ο ανταποδοτικός χαρακτήρας της ασφάλισης στον ΟΓΑ, και ήταν άδικο για τους συνεπείς ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο καθεστώς της κύριας ασφάλισης, πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και καταλήγουν να λαμβάνουν, σε πολλές περιπτώσεις, το ίδιο ή και μικρότερο ποσό σύνταξης.
Προβλέπεται επίσης , η υποχρεωτική υπαγωγή στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και όχι στον "Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας" (Λ.Α.Ε.) των ασφαλισμένων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση από 1/1/1993 και μετά, και οι οποίοι παράλληλα απασχολούνται σε εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 
nooz.gr

Λαμία: Μαθητές βρήκαν τσάντα και την παρέδωσαν


Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λαμίας, που βλέπετε στις φωτογραφίες, βρήκαν εχθές το μεσημέρι στη πλατεία Ελευθερίας... μια τσάντα και την παρέδωσαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα ένα από τα παιδιά της μαθητικής παρέας την βρήκε πεταμένη στα σκαλάκια, που οδηγούν στη μικρή πλατεία στο "καράβι". Αμέσως τηλεφώνησαν στην αστυνομία και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ..έφτασαν στο σημείο για να την παραλάβουν.

Η τσάντα ανήκε σε ηλικιωμένη γυναίκα και προφανώς κάποιοι την έκλεψαν και την πέταξαν εκεί, αφού το πορτοφόλι που είχε μέσα ήταν άδειο, ευτυχώς όμως υπήρχε η ταυτότητα, τα κλειδιά και άλλα έγγραφα.

lamiareport.gr

Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα


Μια «κεϊνσιανή πολιτική με ιδιωτικά κεφάλαια» φαίνεται ότι προκρίνεται από τους ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση... της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ‘Αννας Διαμαντοπούλου με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), οι Γερμανοί βιομήχανοι εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια και μηχανισμοί συνεργασίας, σε τομείς οι οποίοι αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν οι μαρίνες. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιλαμβάνονται απόλυτα την ανάγκη να εισρεύσουν στην χώρα μεγάλα κεφάλαια, όχι όμως δημόσια, αλλά με ιδιωτικές επενδύσεις. Μίλησαν χαρακτηριστικά «όχι για ευρωομόλογα (eurobonds), αλλά για ομόλογα των επενδυτικών προγραμμάτων (project-bonds).
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επίδοξοι επενδυτές, έγινε σαφές ότι είναι τα ίδια και για τους ‘Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και ότι καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια να διευθετηθούν.
efthimia.gr

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή



Η Άνοιξη έφτασε, καιρός να έρθει και η νέα ώρα! Αλλάζουν τα ρολόγια την Κυριακή, με τους δείκτες να πηγαίνουν μια ώρα μπροστά. Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00 ώστε να μπούμε, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη θερινή ώρα. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε .....
επανέρχεται η χειμερινή ώρα.
haris-m.blogspot.com

Απίστευτο κόλπο για free ενέργεια! Δειτε παρακάτω το Εκπληκτικο Βίντεο!!!


Και είναι πανεύκολο! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πολύμπριζο και ένας αναπτήρας! Όπως δείχνει και ο τύπος στο video είναι ....
αποτελεσματικό και δεν χρειάζεται να καίμε ρεύμα (αρκετά πια με τα χαράτσια της ΔΕΗ!)












«Ξέσπασμα» Ιερώνυμου κατά Παπακωνσταντίνου για τα φωτοβολταϊκά


Ξέσπασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος γιατί «δεν αφήνουν την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της προς όφελος του ελληνικού λαού». Με γραπτή δήλωση του, που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής, ο Ιερώνυμος αναφέρεται στην υπόθεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να λειτουργήσει στην Πεντέλη. Η δήλωση έγινε μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, της τροπολογίας, που επέτρεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος ζητεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία ως ..
αρωγός της πολιτείας και όχι ως αντίπαλος. Παρατίθεται η μέρος της δήλωσης: «Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά, παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις. Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ' επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιεπίσκοπος καταλήγει ευχόμενος να δοθεί η δυνατότητα, όπως λέει , και σε άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους».

Η ομορφότερη χώρα του κόσμου, όπως φαίνεται από το Διάστημα!


Την εικόνα της Ελλάδας όπως φαίνεται από το Διάστημα απαθανάτισε ο Ιταλός αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Πάολο Νέσπολι. Η εκπληκτική φωτογραφία είναι μέρος της συλλογής του από εικόνες που επιχειρούν να απαντήσουν εμπράκτως στο ερώτημα "πώς είναι όμως να κοιτάζεις τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS);" Η παρακάτω φωτογραφία (credit ESA/NASA) αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο το"ελληνικό φως" που..
σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο και τα δεκάδες διάσπαρτα νησιά, καθιστούν τη χώρα μας την ομορφότερη του κόσμου. Τουλάχιστον από ψηλά... Απολαύστε την!

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!


Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...

1. Γαρύφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...
Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.
2. Ζάχαρη.
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως ...η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.
3. Ελαιόλαδο.
Αντιμετωπίζει τα ...
εκζέματα! Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά εν υδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και άσε την σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.
4. Βότκα.
Αντιμετωπίζει την κακοσμία των ποδιών! Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και... μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά με το οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να απολαύσεις το ποτάκι σου). Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι' αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.
5. iPod.
Αντιμετωπίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση! Τριάντα λεπτά κατάλληλης μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική και αναπνέοντας αργά. Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στη μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ ένα μήνα μετά είχε μειωθεί κατά 4,4.
6. Κυδώνι.
Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησε το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
7. Φυτικό λάδι.
Αντιμετωπίζει το συχνό σπάσιμο των νυχιών! Μήπως τα εύθραυστα νύχια σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια, πρέπει να λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, δοκίμασε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα: Πριν πέσεις για ύπνο, άλειψε τα χέρια σου με φυτικό λάδι και μετά φόρεσε πλαστικά γάντια μίας χρήσης. Ενώ εσύ κοιμάσαι, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι να εισχωρήσει στο δέρμα σου, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες και τα νύχια σου έξτρα ενυδάτωση.
8. Παγωτό.
Αντιμετωπίζει το κάψιμο στη γλώσσα! Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές: ήπιες την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου ή δάγκωσες την καυτή πίτσα και κατακάηκες... Ο ιστός στο επάνω εσωτερικό του στόματος είναι εξαιρετικά λεπτός γι' αυτό και πολύ ευαίσθητος στις καυτές τροφές. Αν δεν είχες υπομονή να κρυώσει λίγο το τυρί στην πίτσα σου, ανακουφίσου στη στιγμή με μια κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Ένα παγωμένο αναψυκτικό ή ένα παγάκι στο στόμα θα σε σώσουν επίσης, αρκεί να βγάλεις το παγάκι πριν αρχίσεις να πονάς για τον αντίθετο λόγο!
9. Μέντα ή κανέλα.
Αντιμετωπίζει το άγχος από το κυκλοφοριακό! Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες; Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.
10. Πατάτα.
Αντιμετωπίζει τα εξανθήματα! Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές - από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.
11. Μπαλάκι του τένις.
Αντιμετωπίζει πονεμένα πόδια! Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις ή του γκολφ. Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.
12. Λεμόνια ή ελιές.
Αντιμετωπίζουν την ταξιδιωτική ναυτία! Η ταξιδιωτική ναυτία αυξάνει την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μόλις νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξτε 2 ελιές στο στόμα σου ή πιείτε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι!
13. Μολύβι.
Αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο! Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σας, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε. Μ' αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο.
14. Γιαούρτι.
Αντιμετωπίζει τη δυσάρεστη αναπνοή! Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή - η οποία προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.
15. Listerine.
Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες! Το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό- κάνει και για τις φουσκάλες. Πότισε με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πίεσέ το ελαφρά πάνω στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η φουσκάλα να ξεραθεί και να μη σε πονάει πια.
16. Μελισσόχορτο.
Αντιμετωπίζει τον έρπη ζωστήρα! Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει σχέση με το συνώνυμο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες που δρουν κατά του ιού. Βράστε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, άστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.
17. Γλυκόριζα.
Αντιμετωπίζει τους κάλους και τα κότσια! Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και τα κότσια, που μας ταλαιπωρούν. Διαβάστε τη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι σας τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσετε μερικά κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψετε με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και, τέλος, θα τρίψετε το μίγμα στα προβληματικά σημεία.
18. Μήλο.
Αντιμετωπίζει το κιτρίνισμα των δοντιών! Ποια ήταν η πρώτη παροιμία που μάθαμε όταν ήμασταν μαθητές στο σχολείο; «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Σωστά! Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν... μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάμε. Ο λόγος, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι ότι διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.
19. Μονωτική ταινία.
Αντιμετωπίζει τις μυρμηγκιές! Κι όμως πιάνει! Αν καλύψετε τη μυρμηγκιά σας με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα! Για να το κάνετε σωστά, καθαρίστε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψτε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3 μέρες βγάζετε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά.
20. Μαγειρική σόδα.
Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη! Με τα πρώτα συμπτώματα, διαλύστε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Συνεχίστε να το πίνετε μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρετε να πατε στο γιατρό για να σας γράψει αντιβίωση. Η μαγειρική σόδα αυξάνει την αλκαλικότητα στο περιβάλλον της.
news24.gr

Η Datsun επιστρέφει με προσιτά μοντέλα αυτοκινήτων!


Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα από τα χείλη του Carlos Ghosn ότι η Nissan θα αναβιώσει το όνομα Datsun εκπροσωπώντας την με προσιτά σε κόστος μοντέλα στις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας και της Αν. Ασίας.
Μέχρι τώρα επρόκειτο απλώς για μια φήμη που… πλανιόταν στα αυτοκινητικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, Σήμερα, όμως, πρόκειται για μια επίσημη είδηση, καθώς ο μεγάλος άνδρας της «ομοσπονδίας» Renault-Nissan, Carlos Ghosn, την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του παρευρισκόμενος στην Ινδονησία στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το όλο εγχείρημα τοποθετείται χρονικά περί τις αρχές του 2014, οπότε και οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας σχεδιάζουν να είναι έτοιμοι προκειμένου να επαναλανσάρουν και επίσημα το όνομα Datsun, ύστερα από τρεις σχεδόν δεκαετίες… παροπλισμού της. Με τιμή πώλησης κάτω από τα 6.000 ευρώ, η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει αυτοκίνητα τα οποία θα πωλούνται σε συγκεκριμένες αγορές και, αρχικά, σε εκείνες της Ρωσίας, της Ινδονησίας και της Ινδίας. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής της Nissan, που θέλει το 60% των ετήσιων πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο να αφορούν έως το 2016 ταξινομήσεις στις παραπάνω αγορές, καθώς και στην Βραζιλία (σημ.: το ποσοστό αυτό το 2007 ανήλθε στο 40%). Τα περισσότερα από τα εν λόγω μοντέλα (άγνωστα προς το παρόν) θα βασίζονται στη γνωστή πλατφόρμα V της ιαπωνικής εταιρείας, με στόχο οι ετήσια παραγωγή τους να ανέλθει περί τις 300.000 μονάδες.
Έτσι λοιπόν και επισήμως πλέον, η ιαπωνική εταιρεία αποκτά αισίως το τρίτο, μετά την... πολυτελή Ιnfiniti, μέλος της οικογένειάς της, κάτι που αν μη τι άλλο αναμένεται να διευρύνει τη δυναμική της σε παγκόσμιο επίπεδο.
news24.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς


Απαγορεύτηκε από την Τροχαία η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου σήμερα και την Κυριακή, 25η Μαρτίου, στις εθνικές οδούς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί που θα ταξιδέψουν προς την περιφέρεια.
Εδικότερα:

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
  • Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
  • Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
  • Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

  • Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
  • Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας :
  • Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
  • Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
  • Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
  • Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
  • Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
  • Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής (όπως σε πρόβλεψη εκτάκτων καιρικών φαινομένων ή άλλων εκτάκτων συνθηκών) θα διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου άνω των 3,5 τόνων, ακόμα και αυτών που εμπίπτουν στις περιπτώσεις εξαίρεσης της προηγούμενης παραγράφου.
Seleo.gr News  

Παρέλαση της... αστυνομίας


Σε κλοιό 7.000 αστυνομικών θα βρίσκεται η πλατεία Συντάγματος. Τα μέτρα που παίρνουν οι αρχές είναι δρακόντεια για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, με στόχο να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου. Συναγερμός σε όλη τη χώρα, χωρίς εξέδρες σε πολλές πόλεις της χώρας και μόνο με ειδική άδεια η πρόσβαση κοντά στους επισήμους.
enikos.gr

«Κλειδώνει» η 6η Μαϊου


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί σήμερα με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους όχι απλώς το χρόνο των εκλογών και τις επόμενες κινήσεις του, αλλά και τον τρόπο που θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος. Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί ήπιους τόνους και διατήρηση ενός κλίματος που δεν θα πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις, πολύ περισσότερο που η προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί σε ένα κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό για την πολιτική τάξη και κυρίως για τα κόμματα εξουσίας. Ο πρωθυπουργός, πάντως, επικεντρώνει την προσοχή του στην ομαλή προώθηση του νομοθετικού έργου και την τακτοποίηση όλων των σχετικών εκκρεμοτήτων έως τις εκλογές.Ο Λουκάς Παπαδήμος, μάλιστα, θα συνεχίσει να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά πρωθυπουργός την επομένη περίοδο των εκλογών, πολύ περισσότερο καθώς οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως στην παρούσα τουλάχιστον φάση η αυτοδυναμία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Αν και γνωρίζει πως ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επιθυμούν ως λύση, καθώς προτιμούν να μην θέσουν εν αμφιβόλω την προοπτική τους, εν τούτοις εξακολουθεί να θεωρεί ότι διατηρεί σοβαρές ελπίδες να παίξει σημαντικό ρόλο και μετά τις κάλπες. Όχι μόνο γιατί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες μάλλον θα αποδειχθεί οδυνηρή για όποιον αρχηγό αναλάβει τη σχετική ευθύνη, αλλά και γιατί οι δανειστές θα επιθυμούσαν κυβέρνηση α λα Μόντι στη χώρα.Ο πρωθυπουργός, πάντως, μετά τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί και τους αρχηγούς νέων κομμάτων που διαθέτουν επίσημες Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
 Πηγή: Real.gr

Συγγνώμη!


Συγγνώμη ζήτησε η εφημερίδα «Χουριέτ» από τους αναγνώστες της και τον Πάνο Πρωτοψάλτη, επικεφαλής του προγράμματος ιδιωτικοποίησης του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Ο λόγος, η λανθασμένη μεταφορά των δηλώσεών του σύμφωνα με τις οποίες δήθεν το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση. Μόνο που ο Πρωτοψάλτης μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αναφερόταν στο 3%.
enikos.gr