Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεν επιβάλλεται Ειδικός Φόρος στο κρασί


Θα πρέπει όμως να μειωθεί η φορολογία σε ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία
Απαντώντας στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκηγια την ενδεχόμενη επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου καθησυχάζει τους επιχειρηματίες ολόκληρης της χώρας που δραστηριοποιούνται στην οινοποιία, καθώς τονίζει πως ο συντελεστής παραμένει στο μηδέν (0).Εντούτοις, ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας, από μεγάλες και μικρές μονάδες και να προαχθεί ο εναλλακτικός γαστρονομικός τουρισμός που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος σε ολόκληρη την Ευρώπη.Επιπλέον, στο πλαίσιο των αντι-υφεσιακών μέτρων που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να εξεταστεί και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, καθώς η αγορά χρειάζεται να αναθερμανθεί, εν μέσω σφοδρής ύφεσης. Η σημαντική ελάφρυνση της φορολογίας σε ό,τι αφορά την παραγωγική διαδικασία και την εργασία θα τονώσει τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
www.2810.gr

Aσύρματο δίκτυο στην Κρήτη για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου στην Κρήτη για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του νησιού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων καταστροφικών φαινομένων, προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης. Η χρηματοδότηση του συστήματος είναι εξασφαλισμένη από Ευρωπαϊκά κονδύλια και το ασύρματο δίκτυο πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει εντός του 2012.Το θέμα για την ανάπτυξη του στο νησί συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη Γιάννης Τζανοκωστάκης η εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου κρίνεται αναγκαία γιατί:-Σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών και κρίσεων η κινητή και σταθερή τηλεφωνία  αποδεδειγμένα υπερφορτίζονται και δυσλειτουργούν-Υπάρχει υπερφόρτωση του υφιστάμενου ασύρματου δικτύου των Υπηρεσιών τοπικά κατά την παράλληλη διαχείριση συμβάντων-Πλήρης αδυναμία ασύρματης επικοινωνίας του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων με Δήμους – Περιφερειακές Ενότητες χωρίς τη συνδρομή των Ραδιοερασιτεχνών.Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και μετά από συγκριτική αξιολόγηση άλλων συστημάτων ασύρματης επικοινωνίας (αυτόνομο ραδιο-δίκτυο, δορυφορικό σύστημα)  προτάθηκε η ανάπτυξη του ασύρματου συστήματος επικοινωνιών «TETRA του ΟΤΕ» χωροταξικά σε όλη την Κρήτη, και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες επικοινωνίας του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της Κρήτης (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμοι).Η εφαρμογή του συστήματος TETRA θα εξασφαλίσει τις επικοινωνίες ανάμεσα στους παραπάνω φορείς Πολιτικής Προστασίας στο κρίσιμο στάδιο της επείγουσας ανάγκης προκειμένου να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο όταν δε λειτουργεί κανένα άλλο μέσο επικοινωνίας (σταθερή και κινητή τηλεφωνία).Από τη λειτουργία του συστήματος TETRA θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης αλλά και τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται και διαμένουν στο νησί.Επιπλέον θα εξυπηρετεί τις επικοινωνίες με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους επιχειρησιακούς φορείς (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα, Στρατός), όπως επίσης και τις επικοινωνίες ξένων αποστολών σε περίπτωση διεθνούς συνδρομής Πολιτικής Προστασίας.
www.2810.gr

Αυξήθηκαν οι λαθρεπιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς


Εμφανές είναι πλέον το πρόβλημα εντοπισμού και τιμωρίας των λαθρεπιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα μέσα σταθερής τροχιάς, λόγω των μετατάξεων προσωπικού.Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", οι έλεγχοι εισιτηρίων, κυρίως στα μέσα σταθερής τροχιάς είναι λίγοι, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί ελεγκτές.Πλέον στις Σταθερές Συγκοινωνίες, εργάζονται 35 ελεγκτές, έναντι 90 που υπήρχαν πριν το κύμα μετατάξεων και συνταξιοδοτήσεων.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, ο έλεγχος εισιτηρίων γίνεται τακτικά στο βαθμό, που μπορούν 35 άνθρωποι να εξυπηρετήσουν και τα τρία μέσα.Από τους ελέγχους που διεξάγονται, παρατηρείται μεγάλος αριθμός προστίμων, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός όσων επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ, χωρίς να "χτυπήσουν" εισιτήριο. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες εσόδων αγγίζουν το 40% λόγω της λαθρεπιβίβασης.Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν φταίνε οι πολίτες, καθώς υπάρχουν κενά και στον τομέα έκδοσης εισιτηρίων.Πολλά εκδοτήρια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι θέλουν να προμηθευθούν εισιτήρια, να μην τα καταφέρνουν.Η εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), που εποπτεύει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, συνεχίζει να αναθέτει τον έλεγχο του κομίστρου στο σώμα εθελοντών ελεγκτών, το οποίο στο παρελθόν είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.Σήμερα το σώμα διαθέτει περίπου 600 ελεγκτές οι οποίοι απασχολούνται σε άλλους τομείς και πραγματοποιούν ελέγχους σε λεωφορεία και τρόλεϊ εκτός ωραρίου εργασίας, ενώ η αμοιβή τους προέρχεται από ποσοστά επί των προστίμων που καταλογίζουν.
News247.gr  

Ο ελληνικός ήλιος θα τροφοδοτεί με ρεύμα την Ευρώπη


Το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας «Ήλιος» είναι το κεντρικό θέμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche».Ο κ. Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε την Πέμπτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, και τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η ηλιοφάνεια, η οποία στην Ελλάδα είναι κατά περίπου 50% μεγαλύτερη από ό,τι στην Γερμανία.Το ελληνικό ηλιακό ρεύμα θα συμφέρει και τους Γερμανούς αφού θα παράγεται σε σαφώς καλύτερη τιμή και έτσι θα αποδίδει περισσότερα για τους επενδυτές. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως στην περίπτωση του «Ήλιος» θα αποφευχθούν κωλυσιεργίες που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση και την ακίνητη περιουσία.Ο υπουργός ΠΕΚΑ τονίζει ακόμη ότι οι Βρυξέλλες προτίθενται να προωθήσουν την επέκταση του δικτύου μεταφοράς με κοινοτικούς πόρους, ενώ εξηγεί ότι έχει συσταθεί ομάδα εργασίας με τα γερμανικά υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων και διευκρινίζει ότι υπάρχει συζήτηση και με άλλες χώρες, αλλά η Γερμανία παραμένει ο σημαντικότερος εταίρος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη για το πρόγραμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την βεβαιότητα ότι το δίκτυο επαρκεί πλήρως για την πρώτη φάση και επισημαίνει ότι με νόμο θα απλοποιηθεί η διαδικασίας αδειοδότησης για τα σημαντικά σχέδια. Αναφέρει ακόμη ότι ο επενδυτής λαμβάνει από το ελληνικό κράτος την πλήρως εγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ο υπουργός δηλώνει ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές προετοιμασίες, ως το τέλος του 2013 θα τεθεί σε λειτουργία η πρώτη εγκατάσταση 300 Megawatt για να καταδειχθεί ότι το σχέδιο λειτουργεί, στην πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 1,5 Gigawatt και πριν από το 2015 θα πρέπει να χρησιμοποιείται το πρώτο ελληνικό ρεύμα στη κεντρική Ευρώπη.Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά και σε ερώτηση του περιοδικού, εάν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι το ελληνικό ηλιακό ρεύμα δεν θα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, αλλά θα διοχετεύεται στην κεντρική Ευρώπη, λέγοντας: «Κάποιοι στην Ελλάδα λένε ότι πουλάμε τον ήλιο μας στους Γερμανούς. Η απάντησή μου είναι ότι τον κρατάμε και πάντα μπορούμε να πάμε στην παραλία. Και μάλιστα λαμβάνουμε κάτι για αυτό - θέσεις εργασίας, φόρους, ξένες επενδύσεις. Είναι μια καινοτόμα αφετηρία, ένα άγνωστο πεδίο. Αλλά η πολιτική βούληση είναι εδώ, για να εισέλθουμε σε αυτή την άγνωστη γη».
www.newsit.gr

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος


Το περιστατικό συνέβη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στις βάσεις Τουλούζης - Μοντομπάν.Οι ένστολοι αλεξιπτωτιοστές πυροβολήθηκαν όλοι στο κεφάλι και οι τρεις σκοτώθηκαν ενώ ο τέταρτος, βαριά τραυματισμένος, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε ένα νοσοκομείο της Τουλούζης.Ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα και έφερε κάσκα. Την ταυτότητα του δράστη, το κίνητρό του, δεν μπορεί μέχρι τώρα να αποκαλύψει κάποιο νεότερο σημαντικό στοιχείο, που συγχρόνως θα βοηθούσε πολύ ώστε να μην υπάρξει συνέχεια της δράσης του, δήλωσε ανωνύμως μια πηγή της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι "τεράστιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να σημειωθεί πρόοδος των ερευνών με στόχο τον εντοπισμό του δράστη", που διέφυγε χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού."Ο δολοφόνος γνωρίζει πού να πυροβολήσει, για να προκαλέσει θάνατο, γνωρίζει τα όπλα, έχει αυτοπεποίθηση", πρόσθεσε άλλη αστυνομική πηγή. Εχει βρεθεί χωρίς να φέρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα το πυροβόλο όπλο, με το οποίο έγιναν και οι 3 δολοφονίες των ενστόλων.Η γαλλική αστυνομία συνεχίζει, σήμερα, με εντατικό ρυθμό τις έρευνές της για να εντοπιστεί ο δράστης τριών "εν ψυχρώ" δολοφονιών ένστολων αλεξιπτωτιστών ----, οι οποίες έγιναν με το φως της ημέρας.Στο Μοντομπάν δόθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση η άδεια, επι του παρόντος οι ένστολοι να μη φορούν τις στολές τους "εκτός υπηρεσίας".Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα εξής τρία ενδεχόμενα : 1. ο δολοφόνος να σκοτώνει κατ'επιλογήν βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιώτες. 2. Να είναι ανισόρροπος και να εχθρεύεται, γενικώς, τους στρατιωτικούς. 3. Να υπηρετεί και να προχώρησε, εμφορούμενος από πάθος για εκδίκηση, στο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".
www.newsit.gr

“Λερναία Ύδρα” η διαφθορά – Νέες αποκαλύψεις


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την παράνομη καταβολή επιδομάτων τα οποία μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ.Tα στοιχεία που προκύπτουν από τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκαλύπτουν την παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα αυτά εισπράττονταν αφού το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν υπάλλήλοι του OAEΔ και τραπεζικοί υπάλληλοι είτε παραποιούσε είτε κατασκεύαζε παραστατικά και εντάλματα πληρωμής.Tην ίδια ώρα, ένας στους δέκα δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων δεν προσήλθε στην πρόσφατη απογραφή. Tα 30.000 - 40.000 αυτά άτομα εισπράττουν παράνομα επιδόματα που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 4% των συνολικού ποσού που καταβάλλεται από τα Tαμεία.Eπίσης, όλο και εξαπλώνονται οι εικονικές απολύσεις, δηλαδή υπάλληλοι και εργοδότες συμφωνούν στην “απόλυση” ώστε οι μεν να παίρνουν και το 12μηνο επίδομα ανεργίας και το μισθό τους και οι δε να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επί της ουσίας ο εργαζόμενος επωφελείται του επιδόματος για να καλύψει βιοποριστικές ανάγκες και ο εργοδότης αν και ρισκάρει, ποντάρει στην έλλειψη ελέγχων και δεν παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη. Η απόλυση κοινοποιείται όπως προβλέπεται στον ΟΑΕΔ ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει τη “μυστική συμφωνία” και καταβάλει το επίδομα ανεργίας. Ο μισθός πληρώνεται “μαύρα” γεγονός που σημαίνει πως η επιχείρηση πρέπει να έχει αδήλωτα έσοδα.Κάθε έκθεση και νέα αποκάλυψηΣύμφωνα με την «ΗτΣ» η πρώτη 'Εκθεση αποκάλυψε την παράνομη καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε μη δικαιούχους στο KΠA2 Kαλλιθέας. Tο ποσό που «κέρδισαν» οι εμπλεκόμενοι με επικεφαλής προϊσταμένη - υπάλληλο του OAEΔ ήταν 273.886,31 ευρώ, από τα οποία «αγνοούνται» 154.175 ευρώ, αφού με ευθύνη της τράπεζας «δεν αναφέρεται ποιος τα εισέπραξε και αν ήταν πολίτης, υπάλληλος του OAEΔ ή υπάλληλος τράπεζας», αναφέρει η Eκθεση.Σε ορισμένα παραστατικά είχαν συμπληρωθεί τα στοιχεία των ατόμων που εισέπρατταν και αντιστοιχούσαν σε τρίτα άτομα τα οποία δεν δικαιούνταν κάποια παροχή από τον Oργανισμό. Σε πολλά δεν είχαν αναγραφεί τα στοιχεία των ατόμων που τα εισέπραξαν και δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή τους προκειμένου να γίνει καταλογισμός», σύμφωνα με την Eκθεση. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάποιες συναλλαγές, δηλαδή οι αναλήψεις των ποσών γίνονταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, 3 ανά 1 λεπτό!..H δεύτερη Eκθεση αφορά την αποπληρωμή προγραμμάτων ΛAEK. H προϊσταμένη διεύθυνσης του OAEΔ εντόπισε τα πρώτα «ύποπτα» εντάλματα πληρωμής και τα παραστατικά των πληρωμών αναζητήθηκαν σε...αποθηκευτικούς χώρους του OAEΔ στις περιοχές της Kαλλιθέας και του Pέντη. Oι έλεγχοι έδειξαν διπλοπληρωμές που αφορούσαν τις ίδιες εταιρείες από το 1998 έως και πέρυσι με συνολικό κέρδος 1,7 εκατ. για εμπλεκόμενο ταμία. Σύμφωνα με την Eκθεση «ενώ είχε καταβληθεί η δαπάνη σε μια εταιρεία με τα νόμιμα παραστατικά, σε μελλοντικό χρόνο, εκδιδόταν νέο ένταλμα πληρωμής για την ίδια εταιρεία στο οποίο επισυνάπτονταν τα πρωτότυπα παραστατικά της πραγματικής πληρωμής».Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν παραποιήσεις στις ημερομηνίες έκδοσης παραστατικών (φορολογικές, ασφαλιστικές, ενημερότητες, τιμολόγια) προκειμένου να φαίνονται ότι ίσχυαν κατά την ημερομηνία έκδοσης του εντάλματος. Δεν υπήρχε, όμως, η αντίστοιχη απόδειξη είσπραξης της τράπεζας για την εκ νέου κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της εταιρείας, παρότι είχε εκδοθεί η σχετική εντολή ανάληψης. Bρέθηκαν, ακόμη, εντάλματα πληρωμών «για τα οποία είχαν εκδοθεί εντολές ανάληψης των ποσών χωρίς να συνοδεύονται με τις αποδείξεις είσπραξης της τράπεζας ότι πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των εταιρειών. Tα παραστατικά ήταν παραποιημένες φωτοτυπίες ή δεν ανήκαν στις εταιρείες για τις οποίες εκδίδονταν τα εντάλματα».H τρίτη Eκθεση έφερε στο φως απάτη 80.031,36 ευρώ στο KΠA2 Aχαρνών με την παράνομη είσπραξη ποσών οικογενειακού επιδόματος μέσα σε μια διετία (2009 - 2010). «Oι εμφανιζόμενοι στο OΠΣ ως δικαιούχοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την είσπραξη οικογενειακού επιδόματος, ενώ τα σχετικά ποσά πιστώνονταν σε λογαριασμούς συγγενικών ή φιλικών προσώπων». Σύμφωνα με το πόρισμα στο «πάρτι» συμμετείχε και μαθητευόμενη (με stage) υπάλληλος.Στο μεταξύ οι έλεγχοι επεκτείνοται και μέχρι στιγμής έχει διακοπεί η καταβολή της σύνταξης σε 40.000 συνταξιούχους “φαντάσματα”, και γίνεται επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων και των 50.000 επιδοματούχων.
Από Newsit.gr  

Η ανεργία θα ξεπεράσει το 22% το 2012


Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία, με εκτιμήσεις Ινστιτούτου Εργασίας - ΓΣΕΕ να κάνουν λόγο για ανεργία που θα ξεπεράσει το 22% μέσα στο 2012.
Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να κινηθεί από 1.200.000 έως και 1.300.000.Η εικόνα, όπως δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής", είναι ενδεχομένως χειρότερη και από τη στατιστική της απεικόνιση εάν υπολογιστεί και ένα μεγάλο, συνεχώς διευρυνόμενο, κομμάτι εγκλωβισμένων, αλλά απλήρωτων, εργαζομένων, οι οποίοι θα συνεχίζουν μεν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά σε συνθήκες υποαπασχόλησης και υποαμοιβής.Σε αυτό το κομμάτι εντάσσονται 400.000 έως 500.000 μισθωτοί, οι οποίοι παραμένουν σε αναμονή από 1 έως 5 μήνες για την καταβολή των μισθών, καθώς και χιλιάδες άλλοι, που είτε είναι σε επίσχεση είτε σε διαθεσιμότητα κει εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να λύσουν την εργασιακή τους σχέση και να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας λόγω της ταμειακής δυσκολίας των επιχειρήσεων να καταβάλουν αποζημιώσεις.Η ζοφερή κατάσταση στην αηγορά εργασίας φαίνεται και από τη μεγάλη αύξηση των βιβλιαρίων απορίας.
 News247.gr 

Συνελήφθησαν για 40 περιπτώσεις κλοπής καλωδίων στο Άργος


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας 30χρονος ομοεθνής τους.Ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε βάρος του 37χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους κατέλαβαν τον 38χρονο και τον 30χρονο να έχουν προβεί στην πώληση καλωδίων της Δ.Ε.Ηστον 37χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.Ο 38χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν, ενώ ο 30χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία τωναστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.Τα αφαιρεθέντα καλώδια τα μετέφεραν με όχημα ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο, τους τελευταίους δύο μήνες, είχαν διαπράξει συνολικά 40 περιπτώσεις κλοπής καλωδίων, από αρδευτικούς οικίσκους, τους οποίους τροφοδοτεί η Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.Η συνολική ζημία στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., από τη δράση της εγκληματικής ομάδας,υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
 Newsbomb.gr

Απελευθέρωση ωραρίου στα πρατήρια βενζίνης

Ερχονται διανυκτερεύοντα βενζινάδικα ακόμη και χωρίς υπαλλήλους, με την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε την Παρασκευή.
Απελευθέρωση ωραρίου στα πρατήρια βενζίνης
Η τροπολογία ρυθμίζει, επίσης, τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 - 20.000 ευρώ. Με το ισχύον καθεστώς το ωράριο των πρατηρίων είναι ελεύθερο μόνο στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Εύβοια, κ.α.) ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6 το πρωί ως τις 9 το βράδυ το χειμώνα και ως τις 10.30 το καλοκαίρι. Η απελευθέρωση του ωραρίου περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Mε το νέο καθεστώς τα πρατήρια θα λειτουργούν ως εξής:
  • Ελεύθερο ωράριο για όλες τις κατηγορίες πρατηρίων (υγρών καυσίμων, υγραερίου, μικτά).
  • Διανυκτέρευση: Θα διανυκτερεύουν το 10 - 20% των πρατηρίων σε κάθε Περιφέρεια. Οι πίνακες των διανυκτερεύσεων θα καθορίζονται με απόφαση της Περιφέρειας και το ωράριο της διανυκτέρευσης θα είναι από τις 10.30 μ.μ. έως τις 6 π.μ. το καλοκαίρι (1η Μαΐου με 30 Σεπτεμβρίου) και από 9 μ.μ. ως 6 π.μ. το χειμώνα (1η Οκτωβρίου με 30 Απριλίου).
  • Τις Κυριακές και τις αργίες θα λειτουργεί το 25 - 50 % των πρατηρίων, με βάση πίνακες διημερεύσεων που θα καθορίζονται επίσης από τον Περιφερειάρχη.
Η τροπολογία προβλέπει, εξάλλου, ότι τα πρατήρια που διαθέτουν αυτόματους πωλητές θα θεωρείται ότι διανυκτερεύουν και χωρίς να έχουν υπαλλήλους κατά τις νυχτερινές ώρες.
www.e-go.gr

Οι αποδείξεις στο σπίτι!!!!


Στο σπίτι θα κρατάνε πλέον οι φορολογούμενοι τις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο βιβλιαράκι του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις.
Μετά το περσινό φιάσκο στις εφορίες, όταν δημιουργήθηκαν βουνά, αποδείξεων χωρίς ουσιαστικά να γίνει έλεγχος, το υπουργείο αποφάσισε ότι φέτος δεν θα υποβληθούν..........
αποδείξεις δαπανών.
Οι φορολογούμενοι θα τις διατηρήσουν και θα τις προσκομίσουν σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα, στον Κωδικό 049, θα δηλωθεί το συνολικό ποσό δαπανών που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, με εξαίρεση τα ποσά των αποδείξεων που θα προκύπτουν από την "κάρτα αποδείξεων". Το ποσό από την κάρτα θα συναθροιστεί με το ποσό που δηλώθηκε στον παραπάνω κωδικό.
Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί χωρίς την κάρτα, ορίζεται σε 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογούμενου για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Στην Εφορία περνάνε όλες οι αποδείξεις, εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (π.χ. αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ.), λογαριασμοί (φως, νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό
www.kafeneio.gr

Κατσέλη: "Κύριος υπαίτιος ο Προβόπουλος"


Τον Προβόπουλο δείχνει ως κύριο υπαίτιο για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμμαχίας", Λούκα Κατσέλη.

Παράλληλα τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε για το έλλειμμα πριν γίνει κυβέρνηση...


Πρωτεύουσα της ανεργίας η Θεσσαλονίκη!


Το πρώτο τετράμηνο του 2011, η ανεργία στην Θεσσαλονίκη έφτασε το 25,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.Επίσημα, λοιπόν, η συμπρωτεύουσα κατέχει τον τίτλο πρωτιάς στην ανεργία, καθώς σε καμία άλλη περιοχή της Ελλάδας, το ποσοστό δεν είναι τόσο υψηλό.Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2011, η ανεργία βρέθηκε στο 20,2% και στο δεύτερο έφτασε το 21,8%. Το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε περαιτέρω στο 22,2% και το τέταρτο εκτινάχθηκε στο 25,3%, το οποίο αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ.
www.prionokordela.gr

Από τη Δευτέρα ξεκινά 48ωρες απεργίες η ΠΝΟ


Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε ειδική συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή. Συνάντηση Διαμαντοπούλου και Κουτρουμάνη με τη ΠΝΟ το Σάββατο. Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση...
απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Σημειώνεται ότι φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά.
* Εν τω μεταξύ, η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης θα συναντηθούν, το Σάββατο στις 2 μετά το μεσημέρι, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

www.trelokouneli.gr

Φόρεσε δύο μπουφάν για να τα κλέψει!


Έκπληκτοι υπάλληλοι καταστήματος στο Ηράκλειο, είδαν έναν "πελάτη" να προσπαθεί να φύγει πολύ πιό "χοντρός" απ'ότι ήταν όταν μπήκε στο κατάστημα. Οι υπάλληλοι τον σταμάτησαν για να διαπιστώσουν πως το "πάχος" οφειλόταν στα δύο μπουφάν που είχε φορέσει για να τα κλέψει.
Το περιστατικό συνέβει σε κατάστημα με αθλητικά ρούχα, με πρωταγωνιστή 30χρονο Τυνήσιο, ο οποίος παριστάνοντας τον πελάτη και αφού έκοψε τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς φόρεσε σαν κύριος τα δύο μπουφάν και πήγε προς την έξοδο.
Οι υπάλληλοι που κατάλαβαν το κόλπο, ειδοποίησαν τις αρχές και ο 30χρονος συνελήφθη απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. 
flashnews.gr

Kοπάδια αρνιών θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου στη Σάμο!


Έξαλλοι και οι κτηνοτρόφοι της Σάμου με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των συναδέλφων τους...στην Ικαρία δηλώνουν αποφασισμένοι αυτή την φορά να μην κάνουν πίσω.
«Σκηνές απείρου κάλλους» υπόσχονται να προσφέρουν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παρελάσουν με 1.500 κατσίκια μπροστά στους επισήμους.
Το σφαγείο του νησιού που εξυπηρετούσε όλο το νομό έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα τόσο εκείνοι, όσο και οι κτηνοτρόφοι της Ικαρίας, να μην μπορούν να σφάξουν.
Σε δηλώσεις του στην «Σαμιακή Γνώμη» ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου κ. Γιάννης Βέττας μας είπε: «Αυτή την φορά θα το πληρώσουν ακριβά. Την Δευτέρα συμπαραστάτες στους συναδέλφους της Ικαρίας και έρχεται και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θα κατεβάσουμε 1500 κατσίκια και θα παρελάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αυτή την φορά δεν κάνουμε πίσω. Αν δεν μας δώσουν το δικαίωμα να σφάξουμε θα γίνει χαμός. Ποιοι είναι τελικά πανω από υπουργούς περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες; Οι υπάλληλοι;»
e-volos.gr

Μέλη σε πανάκριβες λέσχες οι Έλληνες πολιτικοί


Πολιτικοί παράγοντες του τόπου τρώνε και πίνουν πριβέ. Φοβούνται την κατακραυγή και κρύβονται στις λέσχες. Σε πριβέ λέσχη της Αθήνας αποσύρονται τώρα οι πολιτικοί για να φάνε και να πιουν ανενόχλητοι μακριά από τα μάτια των οργισμένων πολιτών. Τα γιαούρτια και τα πρόσφατα γιουχαϊσματα που έχουν δεχθεί πολλοί από αυτούς τους έχουν ανησυχήσει και τώρα προσπαθούν να προφυλαχτούν αλλά όχι να κλειστούν μέσα.
Έτσι γνωστή και πανάκριβη λέσχη της Αθήνας έχει γίνει το στέκι των περισσοτέρων που ακόμη και τον απογευματινό τους καφέ τον πίνουν εκεί, πληρώνοντας βέβαια μια περιουσία σε μηνιαία βάση για να είναι μέλη αυτής της λέσχης . Εκτός από τα χιλιάδες ευρώ όμως που δίνουν τον χρόνο για να είναι μέλη αυτής της λέσχης και να ανοίγουν οι πόρτες του πριβέ χώρου μόλις καταφθάνουν, πληρώνουν έξτρα και πανάκριβα το μεσημεριανό τους , το βραδινό τους ακόμη και τον καφέ τους ή το ποτό τους. Πελάτες όμως δεν είναι μόνο βουλευτές και υπουργοί αλλά και νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες που θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό με τα ραντεβού τους και βέβαια να είναι και μέσα στα πράγματα διότι σύμφωνα με πληροφορίες του Briefingnews.gr εκεί κλείνονται και πολλές συνεργασίες μεταξύ τους.
Έτσι είναι αυτά , οι Έλληνες σε λίγο δεν θα έχουν να φάνε αλλά οι πολιτικοί μας που παλεύουν για την κατά τα άλλα ποιοτική μας ζωή συνεχίζουν να φροντίζουν για το στομάχι τους και την καλοπέρασή τους . Είναι το λιγότερο ντροπή πάντως να εμφανίζονται μπροστά σε εργαζόμενους σερβιτόρους σε τέτοιες λέσχες και να τρώνε το κουταλάκι του γλυκού πληρώνοντας 20 ευρώ την μερίδα την στιγμή που διαπραγματεύονται πανάκριβα το οξυγόνο του έλληνα πολίτη γιατί σε λίγο θα πληρώνουμε ακόμη και τον αέρα που θα αναπνέουμε.
Θα ήταν επικίνδυνο φαντάζομαι να αναφέρουμε τον χώρο στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο οι Έλληνες πατριώτες . Ωστόσο όμως ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση στην οποία οδήγησαν την Ελλάδα γιατί προφανώς τις αποφάσεις για την χώρα τις έπαιρναν μάλλον μετά από τα φαγοπότια τους σε λέσχες σαν αυτήν . Ε και δεν είναι και ότι καλύτερο να ψηφίζεις ή να προτείνεις όταν το στομάχι είναι γεμάτο και το κεφάλι ζαλισμένο από το αλκοόλ.

Επικεντρώνεται στη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός


Σε εκδήλωση του Παναθηναϊκού βρέθηκαν σήμερα (17/3) το μεσημέρι ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Νικ Καλάθης και σε ερώτηση σχετικά με τη Μακάμπι τόνισαν ότι δεν σκέφτονται το πέρσι καθώς θα αντιμετωπίσουν μια διαφορετική ομάδα.
Συγκεκριμένα, στο PAO SHOP της Νέας Ερυθραίας βρέθηκαν, μαζί με την κούπα της περυσινής Ευρωλίγκας, οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Νίκ Καλάθης και υπέγραψαν αυτόγραφα.
Σε δηλώσεις που έκαναν ο Δημήτρης Διαμαντίδης αρχικά είπε ότι:
«Ήταν μια ευχάριστη διακοπή. Ήμασταν σε μια εκδήλωση για την κατάκτηση της περυσινής Ευρωλίγκας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θυμηθήκαμε παλιές καλές στιγμές. Αυτό έχει περάσει, όμως. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε στα παιχνίδια με τη Μακάμπι».
Στην συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:
Σας είναι γνωστή η Μακάμπι από πέρυσι;
«Το τι έγινε πέρυσι δεν έχει σχέση με το τι θα γίνει φέτος. Είναι μια καινούργια ομάδα, μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Από σήμερα θα δούμε λεπτομερώς την ομάδα της Μακάμπι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να περάσουμε και θα προσπαθήσουμε πολύ γι’ αυτό».
Σας βοηθάει το πλεονέκτημα της έδρας;
«Σαφώς βοηθάει η έδρα αλλά στο μπάσκετ αν δεν παίξεις κι αν δεν αποδείξεις ότι μπορείς να περάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία».
Ο Νικ Καλάθης πρόσθεσε:
«Ήταν κάτι υπέροχο, πολύ ωραίο που ήμασταν μαζί με τον κόσμο της ομάδας και βγάλαμε φωτογραφίες και υπογράψαμε αυτόγραφα. Μας υποστηρίζουν όλη τη χρονιά και μας βοηθούν. Όταν έχει τέτοιο κόσμο είναι πάντα υπέροχα».
Στην συνέχεια απάντησε και ο νεαρός γκαρντ σε ερωτήσεις:
Τι σας είπαν σήμερα οι φίλοι του Παναθηναϊκού;
«Μας είπαν καλή επιτυχία και ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι με την Μακάμπι».
Τι ξέρετε για την Μακάμπι;
«Κάνουμε καλές προπονήσεις αυτές τις μέρες. Θα δούμε από το σκάουτινγκ τι ομάδα είναι η Μακάμπι. Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε θα ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτή. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε το καλύτερο».
Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα αλλά σε κάποια εντός έδρας ματς δεν παρουσιάζεται πολύ καλός. Τι πρέπει να κάνει γι’ αυτό;
«Είναι πολύ σημαντικό να έχει το αβανταζ της έδρας και να έχει την υποστήριξη του κόσμου. Θα παλέψουμε και θα πολεμήσουμε και θα παίξουμε καλά».
πηγή: www.gazzetta.gr

Το νέο «μυστικό όπλο» της ΕΛ.ΑΣ.


Σε 45 ημέρες οι σαρωτές πινακίδων οχημάτων αναγνώρισαν 3.244.817 πινακίδες και εντόπισαν 3.340 ύποπτα οχήματα
H ΕΛΑΣ εξαρθρώνει συμμορίες κακοποιών και εντοπίζει εκατοντάδες κλεμμένα αυτοκίνητα με ένα νέο «μυστικό όπλο»! Πρόκειται για έναν ειδικό σαρωτή των «ύποπτων» πινακίδων που έχει.....
τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30 περιπολικά και εντοπίζει μαζικά αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και τα οποία πολλές φορες χρησιμοποιούνται για την οργανωση εγκληματικών επιθέσεων ή άλλων ένοπλων ενεργειών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε περίπου 1,5 μήνα το σύστημα έχει εντοπίσει περισσότερα από 3.300 αυτοκίνητα που φαίνεται ότι απασχολούσαν τις ελληνικές διωκτικές αρχες. 
Το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων (Αutomatic Number Plate Recognition - ANPR), όπως ονομάζεται, αποκτήθηκε μετά από πολυετείς διαδικασίες, έναντι 1.749.115 ευρω, από ιταλική εταιρεία με έδρα την Γένοβα. Τέτοιου είδους σαρωτές έχουν τοποθετηθεί ήδη σε 20 περιπολικά στην Αθήνα, σε πέντε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα πέντε στα Ιωάννινα. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί-χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- τρία επιχειρησιακά κέντρα στις τρείς αυτές πόλεις.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, το σύστημα χρησιμοποιείται σε περιπολικά κοντά στα διόδια, σε δύο-τρία σημεία των δρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, τους οποίους χρησιμοποιούν συνήθως οι λαθρέμποροι, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (λεωφόρο Κηφισίας, Σταδίου, Βασ. Σοφίας κλπ).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περιπολικά με τέτοιου είδους σαρωτές θα κινούνται κοντά στην Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ κ.λπ, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένοπλη επίθεση. Ακόμη η ΕΛΑΣ σκόπευε να αγοράσει 10 φορητές συσκευές υποστήριξης περιπολίας, όμως αυτή η προμήθεια ματαιώθηκε λόγω λειτουργικών προβλημάτων.
Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα «ανάγνωσης» πινακίδων μέχρι και 15.000 οχημάτων την ώρα τα οποία διέρχονται από κάποιον δρόμο και μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα μέχρι και τρείς λωρίδες κυκλοφορίας. Ανιχνεύει και «αναγνωρίζει» πινακίδες ακόμη κι αν τα οχήματα τρέχουν με ταχύτητες 160-170 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς και όταν, βεβαίως, είναι παρκαρισμένα. Συνδέεται, ακόμη, ηλεκτρονικά με την βάση δεδομένων κλεμμένων οχημάτων και πινακιδων που έχει δημιουργήσει η ΕΛΑΣ, όπου κάθε χρόνο καταχωρίζονται περίπου 20.000 οχήματα.
Στην περίπτωση που εντοπίζονται κάποιες πινακίδες που φέρεται να έχουν κλαπεί ή να ανήκουν σε κλεμμένο όχημα, το σύστημα σημαίνει συναγερμό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φωτογράφησης του υπόπτου ΙΧ, φορτηγού ή μοτοσυκλέτας. Έτσι, ειδοποιείται το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ και ζητείται η συνδρομή και άλλων αστυνομικών προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα οχήματα με ύποπτες πινακίδες στις οποίες πιθανόν επιβαίνουν κακοποιοί!
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ σε διάρκεια περίπου 45 ημερών χρήσης των σαρωτών αναγνωρίσθηκαν 3.244.817 πινακίδες, ειδοποίηθηκαν τα πληρώματα των περιπολικών 3.340 φορές για απασχολούντα οχήματα και εντοπίστηκαν 629 κλεμμένα οχήματα.
www.ksipniste.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Γιατί να μη δίνεις ποτέ το iPad στον παππού σου


.. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά! Δείτε το "ανατριχιαστικό" βίντεο από τους hobbystas

Seleo.gr News 

Όλα τα κλικ πάνω στα δάχτυλα


Ένα νέο λειτουργικό ποντίκι είναι πλέον διαθέσιμο και ταιριάζει γάντι με το χέρι σας. Το νέο αυτό ποντίκι, αποτελεί ουσιαστικά ένα γάντι το οποίο όταν φοριέται, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τοδείκτη του για τα απαραίτητα κλικ.
Ο κέρσορας κινείται με τις κινήσεις του δαχτύλου, ενώ ο αντίχειρας πατάει πάνω στο δείκτη το αριστερό και το δεξί κλικ. Ακόμη, διαθέτει λειτουργία «Pause» για να μπορεί να βγαίνει το ποντίκι από την παλάμη του χρήστη.
Η συσκευή είναι φυσικά ασύρματη και επαναφορτιζόμενη μέσω USB.


Πηγή: newsbeast

Ενεργειακά Πιστοποιητικά: ηλεκτρονική υποβολή με τα νέα ενοίκια για διασταυρώσεις



Ηλεκτρονικά θα παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών την έκδοσηΠιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης για τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουeuro2day, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων, προκειμένου να μπορεί να διενεργεί μαζικές διασταυρώσεις τόσο για την ανακάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο όσο και για την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης και να προχωρά σε κατασχέσεις ενοικίων όπου απαιτείται.
Τα συμβόλαια για τα νέα ενοίκια θα υποβάλλονται είτε κατευθείαν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε με τη συνδρομή των ΚΕΠ για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν πρόσβαση.
Η ηλεκτρονική καταχώριση του μισθωτηρίου συμβολαίου δεν θα περνάει στο σύστημα αν δεν καταχωρείται και ο αριθμός του Ενεργειακού Πιστοποιητικού, καθώς και το ονοματεπώνυμο του μηχανικού που το συνέταξε.
Αντίστοιχα, όπως ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου από τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη, τα στοιχεία που θα καταχωρούνται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι άμεσα διαθέσιμα ως προς τις διασταυρώσεις τόσο από τη ΓΓΠΣ όσο και από τις Δ.Ο.Υ ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός εισοδημάτων από μισθώματα και η άμεση επιδίωξη της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των εκμισθωτών των ακινήτων προς το Δημόσιο.
ΠΗΓΗ: econews.gr 

Δημιουργήθηκαν καρτέλ στο τσίπουρο και την τσικουδιά


Τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος καταγγέλλουν την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά της τσικουδιάς και τσίπουρου.
Η Ομοσπονδία προτείνει την αναστολή των αδειών λειτουργίας, οι οποίες δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε κατόχους που δεν είναι αμπελοκαλλιεργητές, αλλά και τη χρήση μιας απλής ετικέτας μόνο στα νόμιμα, που ορίζονται από τα Τελωνεία.
Πάντα σε περιόδους κρίσης κάνουν την εμφάνισή τους και οι κερδοσκόποι…
www.prionokordela.gr