Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ερχονται περικοπές μισθών και συντάξεων


Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και επιδόματα προβλέπονται στον νέο προϋπολογισμό. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών... φιλοδοξεί να περιορίσει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 5,52 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τρέχον έτος

«E» 12/11
Text SizeΜεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματαmail toΕκτυπώστε το Αρθρο
Ερχονται περικοπές μισθών και συντάξεων
Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και επιδόματα προβλέπονται στον νέο προϋπολογισμό. Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών... φιλοδοξεί να περιορίσει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 5,52 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τρέχον έτος.

Μόνο από το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο υπολογίζεται ότι θα κοπούν 1,8 δισ. ευρώ. Το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί από τον περιορισμό των επιχορηγήσεων προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, γεγονός που προδικάζει δραστικές μειώσεις στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές). Το υπουργείο υπολογίζει ότι η μείωση των συντάξεων θα αποφέρει 740 εκατ. ευρώ εντός του 2012.
Οσον αφορά το δημόσιο χρέος, στο προσχέδιο διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι θα φτάσει στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 372 δισ. ευρώ από 356,5 δισ. ευρώ (161,8% του ΑΕΠ) το τρέχον έτος. Οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους θα φτάσουν του χρόνου στα 17,9 δισ. ευρώ, από 16,3 δισ. φέτος. Ομως τα δεδομένα αυτά αλλάζουν με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Εφόσον προχωρήσει το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, θα προκύψει εξοικονόμηση 4,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή τόκων και το χρέος θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ολική επιφυλακή για την επέτειο του Πολυτεχνείου


7.000 αστυνομικοί για αποτροπή επεισοδίων
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ηδη φέτος συμπληρώνονται 38 χρόνια από την εξέγερση.

Μάλιστα, όπως τονίζει η συντονιστική επιτροπή του εορτασμού σε ανακοίνωσή της, «38 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας τότε, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται».

Για την επέτειο το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο για τα σχολεία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή, δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Μέλη των συλλόγων των εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων θα διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις και ομιλίες που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών.

- Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων. Μετά τον εορτασμό, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.

- Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και οι απογευματινές Επαγγελματικές Σχολές θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Προσλήψεις

Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 61 εκπαιδευτικοί του κλάδου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ11-φυσικής αγωγής, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011.

Στάση εργασίας

Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε, για την ερχόμενη Τρίτη, η ΟΛΜΕ στο πλαίσιο της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η στάση θα είναι από τις 12:00 έως τις 14:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00 έως τις 16.00 για την απογευματινή.

Τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου και γίνονται, με αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στο Δημόσιο και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών.
himaira.blogspot.com

"Δεν θα κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν"


Στο πλευρό των καταναλωτών τάσσονται οι τεχνικοί της ΔΕΗ. Αποφάσισαν να μην κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν θέλουν... ή δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Αυτή την απόφαση πήρε σε κεντρικό επίπεδο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και την ίδια απόφαση έλαβε και η Ένωση Τεχνικών Εύβοιας της ΔΕΗ. Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας Δήμος Κόρδης, ο οποίος συναντήθηκε αυτές τις ημέρες με τις ομάδες πολιτών ενάντια στα χαράτσια και ξεκαθάρισε την στάση των συναδέλφων του.

Η απόφαση των τεχνικών, πιθανότατα θα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε εργολάβους. Η δημοτική αρχή και οι ομάδες πολιτών ενάντια στα χαράτσια, σκοπεύουν να ζητήσουν τα στοιχεία όσων εργολάβων εμπλακούν, ώστε να τους κοινοποιήσουν εξώδικα και να τους καθιστούν υπεύθυνους αν κόψουν το ρεύμα σε κάποιον και θέσουν έτσι σε κίνδυνο τη ζωή του.
egnomi.gr

Στα άσπρα Παρνασσός και Οίτη


Ενδεικτικές εικόνες από τα χιόνια που έπεσαν σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην περιφέρεια Στερεάς. Τόσο στην περιοχή της Οίτης από την πλευρά της ορεινής Φωκίδας, όσο και στην κορυφή του Παρνασσού η χιονόπτωση ήταν έντονη και έστρωσε για τα καλά το λευκό στρώμα στην Ρουμελιώτικη γη.



lamiastar.gr

Ζήτησε από τράπεζα δόση δανείου 10 ευρώ για 166 χρόνια!


Ιστορία έχει ... αφήσει η πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που έκανε σε τράπεζα του Ηρακλείου 45χρονος πρώην...επιχειρηματίας από την περιοχή της Μεσαράς.

Πρότεινε να ξεπληρώσει το χρέος του προς την συγκεκριμένη τράπεζα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για 2000 (!) μήνες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην έγγραφη πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, διαβεβαίωνε ότι θα ζήσει 166 χρόνια ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Φυσικά η αντίδραση της τράπεζας προς το δανειολήπτη και την δικηγόρο του ήταν οργίλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωνές του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου ακούστηκαν μέχρι το δρόμο αφού θεώρησε την κατατεθείσα πρόταση ως κοροϊδία λόγω του ακραίου περιεχομένου της που είναι αντικειμενικά ανέφικτο.

Από την πλευρά του 45χρονου αναφέρεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή αφού θα έπρεπε να αποπληρώσει όλη την οφειλή του προς την τράπεζα και με βάση τους υπολογισμούς του δεν μπορούσε να διαθέσει περισσότερα από δέκα ευρώ μηνιαίως.

Όπως διευκρινίζεται από την πλευρά της δικηγόρου, ο 45χρονος είχε οφειλές συνολικά σε έξι τράπεζες. Συνολικά το μήνα μπορούσε να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα καταμέριζε ανά τράπεζα.

Εργάτες στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος διατηρούσε ταβέρνα σε χωριό της Μεσαράς. Η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να αρχίσει να χρεώνεται στις τράπεζες. Τον τελευταίο χρόνο είχε τρελαθεί από τα εξώδικα, ενώ η απόγνωση του μεγάλωνε λόγω των εξόδων που «έτρεχαν» για τις δύο φοιτήτριες κόρες του.

Πρόσφατα τόσο ο ίδιος όσο και η 43χρονη σύζυγος του ξενιτεύτηκαν στην Βουλγαρία όπου βρήκαν δουλειά σε εργοστάσιο.

Η προαναφερόμενη πρόταση ίσως είναι από τις πιο ακραίες που έχουν κατατεθεί σε επίπεδο εξωδικαστικού συμβιβασμού, αποκαλύπτει όμως το μέγεθος της απόγνωσης πολλών δανειοληπτών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λογικό πλαίσιο.
pamepreveza.gr

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

A1 Μπάσκετ: Με κόσμο ο Παναθηναϊκός εναντίον του Ολυμπιακού


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δώσει τελικά το παρών στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής (20/11) με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δώσει τελικά το παρών στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής (20/11) με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Το ΑΣΕΑΔ στη σημερινή εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει οι «πράσινοι» δικαίωσε την αθηναϊκή ΚΑΕ και μείωσε από τέσσερις σε τρεις τις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που είχαν επιβληθεί στο σύλλογο μετά τα επεισόδια των οπαδών του στους περσινούς τελικούς της Α1.
Ο Παναθηναϊκός έχει εκτίσει ήδη την ποινή του, οπότε θα υποδεχτεί τον «αιώνιο» αντίπαλό του με γεμάτες τις εξέδρες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων την μεθεπόμενη Κυριακή.
Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή και την έφεση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που είχε τιμωρηθεί στη σειρά των μικρών τελικών με τον Αρη. Η ποινή των «ασπρόμαυρων» έπεσε και έτσι στο αυριανό εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί παρουσία των οπαδών της.

«Κούρεμα» μισθών κατά 600€ στη ΔΕΗ


Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει να γίνει μείωση της αποζημίωσης για τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας

"Η" 11/11
Text SizeΜεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματαmail toΕκτυπώστε το Αρθρο
«Κούρεμα» μισθών κατά 600€ στη ΔΕΗ
Σε μείωση της μισθοδοτικής δαπάνης στη ΔΕΗ κατά 160 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, που αντιστοιχεί σε "κούρεμα" των αποδοχών των 21.255 εργαζομένων κατά περίπου 600 ευρώ το μήνα στις μεικτές απολαβές κατά μέσον όρο στοχεύει η διοίκηση της ΔΕΗ, σε εφαρμογή των όσων ορίζει ο νέος νόμος για τις μειώσεις μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει μείωση κατά 35% του μέσου κατά κεφαλή κόστους ανά εργαζόμενο σε σχέση με τα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου του 2009.
Η στρατηγική
Βασικός προσανατολισμός της διοίκησης, με βάση την πρώτη ενημέρωση που έγινε χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι ονομαστικοί μισθοί και η εξοικονόμηση να προέλθει κυρίως από τις μειώσεις στα επιδόματα, υπερωρίες και τα άλλα έξτρα, ίσως με το σκεπτικό ότι αυτά κάποια στιγμή μπορούν πιο εύκολα να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα.
Ωστόσο η στρατηγική αυτή βρίσκει σοβαρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στα ορυχεία λιγνίτη, οι οποίοι έχουν και τις περισσότερες υπερωρίες, νυκτερινές βάρδιες κ.λπ., με αποτέλεσμα στη ΔΕΗ να μιλούν ήδη για πόλεμο "βορείων και νοτίων", καθώς τα μεγάλα λιγνιτικά κέντρα της ΔΕΗ βρίσκονται στην Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα. Ετσι το σωματείο "Σπάρτακος" που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στους λιγνιτικούς σταθμούς του Βορρά έχει αντιδράσει έντονα στις περικοπές υπερωριών, νυχτερινών κ.λπ., ερχόμενο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Αντίθεση 
Χθες, για πρώτη φορά έλαβε επίσημη θέση στο θέμα η ΓΕΝΟΠ, η οργάνωση-ομπρέλα για όλα τα επιμέρους σωματεία στη ΔΕΗ και δήλωσε αντίθετη στα δύο βασικά σενάρια της διοίκησης, υπογραμμίζοντας μάλιστα έντονα ότι δεν θα αφήσει να γίνει μείωση της αποζημίωσης για τις υπερωρίες, ούτε μείωση αποζημίωσης στα εκτός έδρας.
Το πρώτο από τα βασικά σενάρια της διοίκησης προβλέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, μείωση των μεταβλητών αποδοχών και των ειδικών επιδομάτων κατά 50%, καθώς και μείωση του κλιμακίου κατά 1,5 (στην ουσία 1 γιατί ήδη έχει μειωθεί 0,5 από τους νόμους 3833 και 3845). Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των μεταβλητών αποδοχών και των ειδικών επιδομάτων κατά 35% και μείωση του κλιμακίου κατά 1, δηλαδή κατά 0,5 ακόμα.
Το νέο μισθολόγιο στη ΔΕΗ θα τεθεί σε ισχύ κατά πάσα πιθανότητα από το Νοέμβριο.
Της Μανταλένας Πίου

Λεφτά υπάρχουν! Για (50) υπουργούς και συνεργάτες!


Λεφτά υπάρχουν! Για (50) υπουργούς και συνεργάτες!
Πενήντα υπουργοί! Τέσσερις υπουργοί Οικονομικών! Τέσσερις υπουργοί Εσωτερικών! Τέσσερις υπουργοί Άμυνας Τέσσερις υπουργοί Υγείας. Δύο αντιπρόεδροι! Και πάει λέγοντας! Βάλτε και καμιά 30 συνεργάτες του κάθε υπουργού και βγάλε τον λογαριασμό που θα πληρώσουμε γι΄ αυτή την κυβέρνηση σωτηρίας!!! Περισσότερο για κυβέρνηση… σπατάλης μοιάζει, παρά για σωτηρίας. Εκτός αν λεφτά υπάρχουν… Για τους εκλεκτούς της εξουσίας!

Λάθος μέσο μετακίνησης διάλεξε(BINTEO)



Θα περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να φτάσει



Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης



Δώδεκα νέα πρόσωπα και έξι επιπλέον μέλη από το προηγούμενο υπουργικό

Η δημιουργία μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος παραμένει μακρινό όνειρο για τα ελληνικά δεδομένα. Και το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι πολυπληθές και, μάλιστα, έχει 6 περισσότερα μέλη από το προηγούμενο.

Συνολικά, η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 49 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ τη μεγάλη πλειονότητα αποτελούν τα μέλη του απερχόμενου υπουργικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, στη νέα συμμετέχουν επτά περισσότερα μέλη, ενώ συνολικά οι νέοι υπουργοί είναι δώδεκα, εκ των οποίων οι εννέα, όπως άλλωστε και ο νέος πρωθυπουργός, ορκίζονται για πρώτη φορά.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Μετατέθηκαν, εξάλλου, σε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά και σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας ο μέχρι τώρα υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Από τους μετέχοντες στο προηγούμενο σχήμα στη νέα κυβέρνηση δεν συμπεριελήφθησαν έξι πρόσωπα: οι υπουργοί Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, καθώς και οι υφυπουργοί Υγείας Χρήστος Αηδόνης και στον πρωθυπουργό Άγγελος Τόλκας.

Επιπλέον, απομακρύνθηκαν 4 στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης (Καστανίδης, Λαμπρινίδης, Μπεγλίθτης και Αηδόνης), ενώ μετακινήθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης και η Φώφη Γεννηματά.

Η κυβέρνηση έχει 2 αντιπροέδρους,

17 υπουργούς,

9 αναπληρωτές υπουργούς και

21 υφυπουργούς.

Σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων:

37 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ,

6 από τη Νέα Δημοκρατία,

4 από το ΛΑΟΣ,

ενώ ο κύριος Σταυρόπουλος αποτελεί προσωπική επιλογή του Λουκά Παπαδήμου.
newsbeast.gr

Ομπράντοβιτς: «Είμαι πολύ θυμωμένος»


Το θυμό του για το παιχνίδι της ομάδας στην τέταρτη περίοδο αλλά και την περηφάνια του για τις πρώτες περιόδους εξέφρασε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε για 30 λεπτά και πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που παίξαμε στα δέκα τελευταία. Γιατί το χειρότερο είναι να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις και αυτή την αίσθηση δίναμε στην τέταρτη περίοδο. Αλλά σε κάθε περίπτωση το ματς αυτό μας έκανε καλό για να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες μας και
να μάθουμε να αγωνιζόμαστε καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», είπε ο κόουτς των πρασίνων και πρόσθεσε:

«Τo συμπέρασμα είναι καλό. Έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε καλό μπάσκετ. Όμως κάποιοι παίκτες θα πρέπει να αγωνιστούν καλύτερα. Όλοι είναι σημαντικοί και εγώ θέλω να βλέπω στα μάτια τους την επιθυμία για 40 λεπτά. Σε όλη τη διάρκεια. Όχι όταν χάνεις ένα καλάθι να «πέφτεις», αλλά να συνεχίζεις να παλεύεις. Αυτό κάνει ο Κιριλένκο. Χάνει
ένα σουτ και συνεχίζει στην άμυνα. Δεν σταματάει να τα δίνει όλα. Δεν το βάζει κάτω. Η ομάδα έχει χαρακτήρα. Τα λάθη μας τα έχω πει και στους παίκτες και ελπίζω να το καταλαβαίνουν».

Το Ηράκλειο τιμά αύριο τον προστάτη του Αγιο Μηνά




Το Ηράκλειο τιμά τον προστάτη του Αγιο Μηνά

Οι εκδηλώσεις σήμερα και αύριο 


Τον προστάτη του Μεγάλου Κάστρου, Άγιο Μηνά, τιμά αύριο το Ηράκλειο. Σήμερα στις 4.30 το απόγευμα θα τελεστεί, στον ιερό μητροπολιτικό ναό, εσπερινός για τους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές καθώς και εσπερινός στην παλιά εκκλησία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Αύριο στις 7 το πρωί θα τελεστούν Όρθρος, και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προ- εξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας, κ.κ. Στεφάνου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου, μέσω των οδών: Κυρίλλου Λουκάρεως, Πλατείας Αρκαδίου, 1821, Πλατείας Νικηφόρου Φωκά, Λεωφόρος Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά.

Στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Μεθέορτος Εσπερινός.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Μέγαρο της Ι.Α.Κ. 

ΕΝΚΗ: Μόνον με δήλωση επιφύλαξης, η πληρωμή του τέλους στη ΔΕΗ


Τι συστήνει η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης στους καταναλωτές της ΔΕΗ

Ενημερώθηκε: 10.11.2011 // 20:39

ΕΝΚΗ: Μόνον με δήλωση επιφύλαξης, η πληρωμή του τέλους στη ΔΕΗ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης καλώντας τους καταναλωτές να καταβάλουν μόνον με ρητή επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, το ειδικό τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ.
Για το λόγο αυτόν, καλούνται να χρησιμοποιήσουν το ειδικό υπόδειγμα επιφύλαξης που διατίθεται δωρεάν από τα γραφεία της και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της h ttp://enkhkritis.blogspot.com /.
Όπως τονίζεται:
"Τη δήλωση αυτή πρέπει να προσκομίσουν στα ταμεία εξυπηρέτησης της ΔΕΗ μαζί με το λογαριασμό τους.
Επειδή ενδέχεται να μην την δεχτούν συνιστάται όπως την ταχυδρομήσουμε με συστημένη επιστολή στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Οι διευθύνσεις των υπηρεσιών αυτών υπάρχουν στο επάνω μέρος της δήλωσης επιφύλαξης και είναι οι παρακάτω:
ΔΕΗ : Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα , τηλ. 210-5230301,
e-mail: info @ de i . com . gr
YΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Καρ. Σερβίας 10, 105 62 Αθήνα
e-mail: press @ minfin . gr
Οι λόγοι υποβολής της δήλωσης επιφύλαξης είναι 3:
1. Με την επιφύλαξη μας στην μη σύννομη κατά την γνώμη των νομικών χρέωση θεμελιώνεται δικαίωμα νομικής προσφυγής με σημαντική πιθανότητα επιστροφής των χρημάτων σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο επιτυχές δεδικασμένο.
2. Εάν δεν το κάνουμε αδυνατίζουμε νομικώς την θέση μας διότι είναι σαν να το αποδεχόμαστε.
3. Υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε ομαδική αγωγή πολιτών κατά της συγκεκριμένης χρέωσης".

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η τροχαία έκοψε κλήση σε... αφίσα! δεν φορούσε ”κράνος”


Ένα περίεργο συμβάν έλαβε χώρα στην Ισπανία όταν οι τροχαία έκοψε κλήση για παράβαση σε μία…
αφίσα κινηματογραφικής ταινίας! Η τροχαία της Ισπανίας επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρεία διανομής του χολιγουντιανού φιλμ “Larry Crowne”, επειδή στην αφίσα που κυκλοφόρησε για την προώθηση της ταινίας

οι δύο πρωταγωνιστές (Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς) απεικονίζονται να οδηγούν ένα σκούτερ χωρίς να φορούν κράνος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ιβηρικής Χερσονήσου, οι εν λόγω αστέρες “προωθούν την επικίνδυνη οδήγηση”, πράγμα το οποίο απαγορεύεται στην Ισπανία ήδη από το 1985.

“Όταν μας ήρθε η κλήση, αρχικά νομίσαμε πως επρόκειτο για αστείο. Δεν περιμέναμε ότι θα μας τύχαινε κάτι τέτοιο ούτε όταν αναλάβαμε την προώθηση της ταινίας ”Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι””, δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής “Tripictures”. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισπανικές αρχές ρίχνουν ένα τέτοιου τύπου πρόστιμο.

Χαρακτηριστικά, το ίδιο έκαναν πέρυσι όταν έκοψαν κλήση στην τραγουδίστρια Σακίρα επειδή αυτή οδήγησε χωρίς κράνος μία μηχανή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός βιντεοκλίπ στη Βαρκελώνη.

Κατάληψη της ΔΕΗ Θήβας για το «χαράτσι» στους λογαριασμούς!!!


Αγριεύουν τα πράγματα με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και δύσκολα θα μαζευτούν οι αντιδράσεις, καθώς έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ήδη επιτροπές σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να αποτρέπουν τις διακοπές ρεύματος.

Χθες το πρωϊ μέλη του ΠΑΜΕ με πολίτες από διάφορα σημεία της Θήβας, αλλά και των εργατικών κατοικιών του Ταχίου, κατέλαβαν την ΔΕΗ, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει το παράνομο και άδικο χαράτσι.

«Τα προβλήματα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, το χαράτσι είναι κομμάτι της πολιτικής που εφαρμόζεται και τα όσα μαγειρεύονται με κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κίνηση του πολιτικού συστήματος για να προχωρήσει ακόμη σε πιο βάρβαρες επιθέσεις» δηλώνει ο Αντ. Τουλουμάκος, μιλώντας για τις 6 δόσεις του χαρατσιού, το οποίο έχει επιβληθεί σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εργατόκοσμου, ανέργων δηλαδή, απολυμένων και επαγγελματιών, οι οποίοι δεν έχουν αντικειμενικά να πληρώσουν!

«Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει, αλλά και αν πληρώσει θα κόψει από το καθημερινό φαγητό του παιδιού του, γι’ αυτό και πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα» επισημαίνει, γνωστοποιώντας την συγκρότηση επιτροπών για το χαράτσι, που έχει προκαλέσει βαρύ πλήγμα και στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, οι οποίοι ουσιαστικά δεν είναι οι ιδιοκτήτες, καθώς δεν έχουν τα παραχωρητήρια.

Ο κ. Τουλουμάκος καλεί τον κόσμο να οργανωθεί συλλογικά και να αρνηθεί την πληρωμή του χαρατσιού , ιδιαίτερα όμως τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και των εργολάβων, να μην προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος και τέλος τους πολίτες σε κάθε γειτονιά να προβάλλουν αντιδράσεις…

«Μα, η διακοπή ρεύματος αποτελεί ειλημμένη απόφαση» τον ρωτάμε, παίρνοντας την απάντηση του: «Όλες οι αποφάσεις ειλημμένες είναι, αλλά ο κόσμος μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση, όπως στην 48ωρη πρόσφατη απεργία, όπου νέκρωσαν τα πάντα στην Θήβα, δίνοντας μόνο δείγμα της δύναμης του κόσμου»

«Το μέτρο είναι βάρβαρο κι έτσι πρέπει να είναι και η απάντηση του κόσμου» λέει, δίνοντας απάντηση στο τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος: «Οι επιτροπές θα επαγρυπνούν σε κάθε γειτονιά, και όταν μεταβούν για διακοπή, θα βγούν έξω να το αποτρέψουν».

Ο κ. Τουλουμάκος επιρρίπτει ευθύνες και στους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας τα «προεόρτια του κλάδου τους» και προειδοποιώντας τους ότι «πολύ σύντομα θα έρθουν στην αντίστοιχη θέση», καλώντας τους «να σταθούν στο ύψους των περιστάσεων»..

Χαρακτηρίζει «φαινόμενο της όλης κατάστασης» την αδικία που υφίστανται οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών και καλεί τον «χρυσοπληρωμένο από τους εργαζόμενους ΟΕΚ να υπηρετεί την φτηνή στέγη», αλλά και το Εργατικό Κέντρο να ασχοληθεί επί της ουσίας με το πρόβλημα, αντί να αναζητά απαντήσεις με γενικόλογες ερωτήσεις»..

Εξοργισμένοι κυριολεκτικά είναι όμως οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών, πολλοί των οποίων έχουν ήδη λάβει τον λογαριασμό της ΔΕΗ με το χαράτσι για σπίτι που δεν είναι δικό τους….

«Συνάνθρωπός μας με 410 ευρώ σύνταξη, άρρωστος και με αναπηρία, καλείται να πληρώσει συνολικά 380 ευρώ. Πως θα επιβιώσει;» αναρωτιέται η Κατερίνα, η οποία εναγωνίως καλεί τον Δήμαρχο να κάνει κάτι, προκειμένου να βοηθηθεί ο κόσμος…

«Να πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε» συμπληρώνει δεύτερη κάτοικος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να πληρώσει το χαράτσι, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό…

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, όπου ο Πρόεδρος Δ. Δημητρίου κάνει για διαφορετικές ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει μαζί με τους συναδέλφους του…

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη ενημερωθεί για τις κυριότητες που έφτασαν σε ορισμένους στις αρχές του μήνα και οι οποίες ισχύουν από το 2012, γι’ αυτό κι έστειλαν την σχετική επιστολή στο υπουργείο οικονομικών, αλλά και επικοινώνησαν με τον ΟΕΚ, καθώς εκτός από το χαράτσι υπάρχουν και άλλες «παρατυπίες»….

«Εργασίες που δεν έχουν γίνει στις εργατικές κατοικίες, ενώ το ίδιο το έργο δεν παραδοθεί από τον εργολάβο προς τον ΟΕΚ» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, ο οποίος μάλιστα σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία, διαπίστωσε πως «δεν ήξεραν να απαντήσουν σχετικά»…

«Αν δεν έρθει η απάντηση, θετική η αρνητική , θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, και αν αυτή δεν γίνει, έχουμε και λέμε» δηλώνει, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την στάση του Εργατικού Κέντρου στο θέμα…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί δυσκολεύουν τα πράγματα όσο καταφθάνουν οι χαρατσωμένοι λογαριασμοί ρεύματος….

Τέλος η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών


 

Τα Τέμπη "κλείνουν" από τις 14 Νοεμβρίου στις 06:00 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 λόγω έργων καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Η κυκλοφορία θα απαγορεύεται για όλο το 24ωρο το συγκεκριμένο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

Για τα αυτοκίνητα που πάνε προς Θεσσαλονίκη

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα πηγαίνουν από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων , Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα μπαίνουν στην Εγνατία Οδό.

Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα, Τυρνάβου- Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία Οδό και θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

Τα Ι.Χ. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα πηγαίνουν από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα μπαίνουν στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Για τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν προς ΑθήναΤα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα πηγαίνουν από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) Κοζάνη και από εκεί:

α. Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης Ελασσόνας Τυρνάβου Αμπελώνα Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

β. Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης Γρεβενών Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία μέσω της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Όλα τα Ι.Χ. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα έρχονται από Θεσσαλονίκη, θα πηγαίνουν στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης Ελασσόνας Τυρνάβου Αμπελώνα Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα αυτοκίνητα που θα έρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή.

Για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής Αγιοκάμπου (παραλιακή) και των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις:

Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής καθώς και φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, των τοπικών αναγκών (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, μάζεμα γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας


Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00


Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.

Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών: ΚΟΥΜΕΡΚΙ - ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΣΩΡΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ - ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ - ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ - ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.

Μέσα στην παραπάνω περιοχή, κατά τις ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μη το αγγίζετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο τη Στρατιωτική Μονάδα (ΣΠΖ) τηλ, 22210-67143 ή την Αστυνομία στο 100.

Άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης


Ενώ επικρατούσε αναβρασμός για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού και οι πολιτικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος πέρασε με τροπολογία στη Βουλή την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στο σχέδιο νόμου "Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης Ελέγχου Κατασκευών" άνοιξε ο δρόμος για την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη.
Είκοσι δηλαδή χρόνια μετά την απαγόρευση, οι οδηγοί των δύο μεγαλουπόλεων θα μπορούν να επιλέξουν αυτοκίνητο με πετρελαιοκινητήρα.
Αρκεί τα αυτοκίνητα, όπως σημειώνει το "Πρώτο Θέμα", να διαθέτουν diesel κινητήρες προδιαγραφών ρύπων Euro 5 και Euro 6, ενώ τα επαγγελματικά δεν πρέπει να ξεπερνούν τους τέσσερις τόνους.
Η αγορά ωστόσο δεν είναι προετοιμασμένη να αντεπεξέλθει σε αυτό το μέτρο, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών δεν έχει εισάγει επαρκή αριθμό πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.
"Τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, μεικτού βάρους μέχρι 4.000 χιλιόγραμμων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στις περιοχές των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία τους πληροί τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/2007 της 20ής Ιουνίου 2007", σημειώνεται στη σχετική τροπολογία.
Υπενθυμίζεται πως το μέτρο που απαγόρευε την πετρελαιοκίνηση στο Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη είχε επιβληθεί το 1991.