Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


                 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


Haris-m.blogspot.com


Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν


Σε δύο δόσεις θα προχωρήσει το άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων δεν έχουν απελευθερωθεί μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουνίου θα αρθούν οι φραγμοί...
σε εννέα επαγγέλματα, ενώ μέχρι το Σεπτέμβρη σε τέσσερα ακόμη.
Το τελευταίο δίμηνο απελευθερώθηκε η είσοδος σε 28 επαγγέλματα και, άμεσα, τους επόμενους μήνες προωθείται το άνοιγμα ακόμη 13. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Ιουνίου προβλέπεται η απελευθέρωση συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων. Ήτοι: 
Ενεργειακοί Επιθεωρητές 
Εμπορεία Πετρελαιοειδών
Καπνοπωλείο – περίπτερο – κυλικείο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς amp; Τράπεζα της Ελλάδας – 5 επαγγέλματα
Επιχείρηση ενοικίασης λιμουζίνων
Λιμενεργάτες
ΙΚΤΕΟ
Κατ' οίκον διδασκαλία
Διδασκαλία σε φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών
Ενώ σειρά παίρνουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου:
Τουριστικά Γραφεία, πράκτορες κλπ.
Οινολόγος – μελισσοκόμος και άλλα 6 επαγγέλματα
Εμπορία λιπασμάτων και άλλα 10 επαγγέλματα
Εφημεριδοπώλες – πρακτορεία τύπου
Παιδικές εξοχές – βρεφικοί σταθμοί κλπ.
Ήδη από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τον Φεβρουάριο προχώρησε η απελευθέρωση συνολικά 28 επαγγελματικών κλάδων: 
Οδηγοί - ιδιοκτήτες ταξί
Σχολές οδήγησης και εκπαιδευτές
Μηχανοτεχνίτες
Εκτελωνιστές
Χημικοί ναυτιλίας
Κομμωτές και κουρείς
Τεχνίτες χεριών – ποδιών
Διοργάνωση εκθέσεων
Ραδιοτεχνίτες και ραδιοηλεκτρολόγοι
Ενεχυροδανειστές
Κλειθροποιοί
Αργυραμοιβοί
Φορτοεκφορτωτές
Εταιρείες προσωρινής απασχόλησης
Ιδιωτικά γραφεία συμβούλων εργασίας
Ξεναγοί
Μεσίτες
Ορκωτοί εκτιμητές (εκκρεμούν βελτιώσεις)
Λογιστές και φοροτέχνες
Αναλογιστές
Ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρεία-πολυιατρεία, οδοντιατρεία)
Διαγνωστικά κέντρα,
Κέντρα αποθεραπείας -αποκατάστασης),
Μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης
Οδοντοτεχνικά εργαστήρια
Καταστήματα οπτικών ειδών και τμημάτων φακών επαφής
Εργαστήρια φυσικοθεραπείας
Αισθητικής
Μονάδες αδυνατίσματος και διαιτολογικές μονάδες
Ωδεία
Σχολές χορού
Σχολές δραματικής τέχνης και κινηματογράφου.

Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως



Κατόπιν θα μεταφερθεί στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Το Αναστάσιμο Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 20:00.


newsit.gr

"Μην πάθετε αμνησία"


Ένα ξεχωριστό τρόπο σκέφτηκε καταστηματάρχης στην Πάτρα για να ευχηθεί στους πελάτες του για τις γιορτές, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του ενόψει εκλογών.
Τα λόγια περιττεύουν!
Πηγή: dete.gr

Έτσι τα σπάνε στην Κέρκυρα


Γίνεται κάθε χρόνο μετά την Πρώτη Ανάσταση, το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου και κάνει το Πάσχα στην Κέρκυρα μοναδικό. Κερκυραίοι και φιλοξενούμενοι συγκεντρώνονται στην πλατεία και σπάνε πήλινα δοχεία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το Άγιο Φως στην Κρήτη


Στην Κρήτη, το Άγιο Φως είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο αεροδρόμιο Χανίων στις 19:45 και στο αερδοδρόμιο του Ηρακλείου στις 20:20 το βράδυ, με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Το Άγιο Φως θα συνοδεύει ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Κυρίλλος Διαμαντάκης.
Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα γίνει μια τελετή και στη συνέχει θα φτάσει στον Μητροπολίτικο Ναό του Αγίου Μηνά.
 Πηγή: cretalive.gr

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα

Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας αναφέρθηκε στο Πασχαλινό του μήνυμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «οι δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα μας έχουν έντονη τη γεύση των θλίψεων, της πικρίας, της κόπωσης και της απόγνωσης που αναδύονται σε κάθε ανάβαση προς τον Γολγοθά». «Αν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί, δεν θα υπήρχε λόγος και...
νόημα να απευθύνουμε πασχάλιους χαιρετισμούς, όταν η ζωή γύρω μας όλο και περισσότερο υποβαθμίζεται και η ανθρώπινη ύπαρξη απαξιώνεται» συνέχισε.
Ο αρχιεπίσκοπος τονίζει το μεγάλο γεγονός της νίκης της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Χριστού, που όπως λέει «είναι ο θρίαμβος της ζωής και η συντριβή όσων επιβουλεύονται την αλήθεια και προσπαθούν να επιβάλλουν το σκότος».
Παράλληλα ο κ. Ιερώνυμος τονίζει: «Πάσχα σημαίνει έξοδος. Σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας. Σημαίνει τη δύναμη της εναντίωσης στην παρακμή και στο αρνητικό ρεύμα της κάθε εποχής. Ορίζει την έξοδο προς την Αλήθεια. Σηματοδοτεί την απελευθέρωση από τα δεσμά της ανθρώπινης φιλαυτίας και των ψεύτικων υποσχέσεων, την έξοδο προς τη συνάντηση με τους άλλους, για να γινόμαστε μέσα στην Εκκλησία, η κοινωνία της αγάπης».
Ο αρχιεπίσκοπος προτρέπει να «μετακυλήσουμε την πλάκα του φόβου από τις καρδιές μας για να φανεί και πάλι κενός ο τάφος και να αναδειχθεί η ζωή ελεύθερη από την θλίψη και την απελπισία» και καταλήγει: «Ας μην αφήσουμε τις θλίψεις και τις ωδίνες που γεννά η σημερινή δύσκολη κατάσταση του τόπου μας να σκοτεινιάσει τη ζωή μας. Ας αφήσουμε το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να λαμπρύνει την ύπαρξη μας και να φωτίσει τον δρόμο για έναν καλύτερο αύριο».

Read more: http://www.trelokouneli.gr

Η πιο όμορφη τροχονόμος της Κρήτης!


Είναι η τροχονόμος που ονειρεύεσαι να συναντήσεις. Είναι ο λόγος που οι οδηγοί φτάνουν ακόμη και να κάνουν… σκόπιμα παρανομίες, μόνο και μόνο για να τους σταματήσει για μία κλήση!
Η νεαρή τροχονόμος μοίρασε σήμερα λαμπάδες, μία πρωτοβουλία της Τροχαίας Αγίου Νικολάου, κάνοντας τους οδηγούς να σταματούν από μόνοι τους!

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: creteplus.gr

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 15/04/2012

Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου 2012. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως πάνω από τις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας και της Ανατολικής και Κεντρικής Στερεάς θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 18 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν πάνω από τις ορεινές περιοχές, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν πάνω από τα ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.
meteo.gr

Το eBay «ντύνεται» στα πράσινα



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου επιλέγει την λύση της ηλιακής ενέργειας. Τώρα, όμως, δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες οροφές φωτοβολταικών στις εγκαταστάσεις του στην Γιούτα.







Πρόκειται για σύστημα 665 κιλοβάτ, στην οροφή του κέντρου δεδομένων της εταιρείας, στο λεγόμενο «Topaz». Το συγκεκριμένο κτίριο έχει ήδη βραβευτεί απ το τον οργανισμό  US Green Building Council
Με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκου συστήματος, σε 72.000 τ.μ, θα παράγονται 924,013 κιλοβάτ το χρόνο, ενώ θα αντισταθμίζει 702 τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ή πιο απλά ισοδυναμεί με την φύτευση 136 στρεμμάτων πευκοδάσους.
Η απόσβεση της επένδυσης αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Με τη νέα εγκατάσταση το eBay διαθέτει πλέον έργα ανανεώσιμων πηγών 2MW, σε όλα τα  κέντρα δεδομένων που καλύπτουν το 11% της συνολικής ενέργειας που απαιτούν για την λειτουργία τους.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο μεγάλος όμιλος του ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέτει ήδη την δική του Green Team.
Πρόκειται για 2.500 υπαλλήλους από 25 χώρες, που βοηθάει τον κόσμο να αγοράζει, να πουλάει αλλά και να σκέφτεται «πράσινα» μέσα από τις καθημερινές συναλλαγές του.
Στην φωτό του ebay το φωτοβολταικό σύστημα στην οροφή του data center στην Νότια Ιορδανία της Γιούτα
newsit.gr

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ!


Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ, εκτινάσσοντας... το συνολικό ποσό από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στο 1,160 δισ. στο τέλος του Μαρτίου. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση.
Πιο συγκεκριμένα, από τα 440 εκατ. ευρω τον Δεκέμβριο του 2010, στο τέλος Μαρτίου οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν τα 760 εκατ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παρακράτηση 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τρεις μήνες για να ενισχύσει τη ρευστότητα της επιχείρησης.
Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της τρόικας για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με 300 – 400 εκατ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκείμενου να μην καταρρεύσει συνολικά η αγορά ηλεκτρισμού και μαζί η ΔΕΠΑ στην οποία καταλήγει το πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν να κηρύξει στάση πληρών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου.
  thestival.gr

Σας παρουσιάζουμε την προεκλογική αφίσα Βεργή-Αλεξανδράτου!(ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!)



Εκλογικός πυρετός στα γραφεία του κόμματος\
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και ο Δημοσθένης Βεργής με την Τζούλια έβγαλαν την πρώτη τους προεκλογική αφίσα.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων μας είχε συνηθίσει με τολμηρές και... πρωτοποριακές εμφανίσεις. Τώρα, με την Τζούλια στο πλευρό του θα περίμενε κανείς να «ζωγραφίσει».

Παρόλα αυτά, μάλλον η Τζούλια έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο της και εμφανίστηκε... ντυμένη. Εκτός και αν έπεται και συνέχεια..

Πηγή:Newsbeast.gr

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αναμένουν οι Χριστιανοί!

Μήνυμα ελπίδας για όλους τους Έλληνες - Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης- Mε κανάτια και ροδοπέταλα η πρώτη Ανάσταση στην Πάτρα 
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αναμένουν οι Χριστιανοί!
Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, αναμένουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το Αγιο Φως φθάνει από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, για να φωτίσει κάθε γωνιά της χώρας τα μεσάνυχτα.
Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τονίζει ότι «Πάσχα σημαίνει έξοδος· σημαίνει τη διάβαση από την περιοχή της οδύνης στον χώρο της ελπίδας».
Με την Ανάσταση του Χριστού από τον Άδη, το σκοτάδι και την απελπισία, με την δική Του την απελευθέρωση, απελευθερωνόμαστε και εμείς από τα δεινά, τα κακά των ημερών μας. Δίπλα στην λύπη, έρχεται η χαρά, στο σκοτάδι το φως.
Μαζί με την φτώχια, ο πλούτος της Αναστάσεως και της Βασιλείας του Θεού για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος
Η πρώτη Ανάσταση στην Πάτρα
Με παραδοσιακό τρόπο έγινε η Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Πατρών. 
Οι ιερείς έσπασαν μπότια που ήσαν γεμισμένα με λουλούδια, ενώ από τον τρούλο του Ιερού Ναού έριχναν ροδοπέταλα. Οι πιστοί έψελναν "Ανάστα ο Θεός Ημών" ενώ ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης τους έρανε με μύρο! 
Η εκκλησία ήταν κατάμεστη αφού λόγω του εθίμου συρρέουν στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στην Ανω Πόλη, από πολλές περιοχές της Πάτρας .
ΑΜΠΕ, Real.gr

ΣΟΚ-Έφαγαν αλεπού, λόγω οικονομικής κρίσης


Η οικονομική κρίση οδήγησε μια οικογένεια στην εξαθλίωση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φάνε αλεπού.
Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα χωριό της Εύβοιας, όταν πριν από λίγες ημέρες όταν μια περίεργη μυρωδιά αναδυόταν από γειτονικό σπίτι.
Οι κάτοικοι δεν...
μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και έτσι αποφάσισαν να επισκεφθούν το σπίτι του συγχωριανού τους και να τον ρωτήσουν.
Ο πατέρας δύο παιδιών έπειτα από αρκετή πίεση αποκάλυψε πως εκείνος και η σύζυγός του έμειναν άνεργοι πριν από ένα μήνα, και αποφάσισε να πάει σε ένα χωράφι για να βρει τροφή. Το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει μια αλεπού και να την μαγειρέψουν.
Ο ίδιος ανέφερε στους συγχωριανούς του: «Ξέρετε ότι δεν έχω γάλα για να θρέψω τα παιδιά μου; Εδώ και αρκετές μέρες είναι νηστικά.
Σπαράζει η καρδιά μου δεν μπορώ να τα βλέπω έτσι.» Και τότε αποκάλυψε το μυστικό του. «Εγώ κλέφτης δεν θα γίνω έτσι αποφάσισα να βγω στα χωράφια για να βρω φαγητό. Όταν λοιπόν βρήκα μία αλεπού στο χωράφι, αναγκάστηκα να την μαγειρέψω.» Την κατάσταση πήραν στα χέρια τους οι συγχωριανοί του που συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την οικογένεια...
evianews.gr

Σενάρια για νέο "κούρεμα" των συντάξεων μετά τις εκλογές


Σε νέα μείωση των υψηλών συντάξεων και περικοπές στα εφάπαξ που χορηγούν τα ταμεία πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις παροχές των επικουρικών ταμείων που ενοποιούνται από την 1η Ιουλίου, θα υποχρεωθεί...
να προχωρήσει η νέα μετεκλογική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η Καθημερινή του Μεγάλου Σαββάτο και της Κυριακής του Πάσχα, τα μέτρα αυτά επιβάλλονται από την απαίτηση της τρόικας να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 5%. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας μόνο για την κάλυψη των πόρων που θα χάσουν τα Ταμεία από τη μείωση των εισφορών θα απαιτηθεί ποσό που αντιστοιχεί με το 10% των συνταξιοδοτικών παροχών. Αν και η διάταξη που προέβλεπε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες αντικαταστάθηκε από άλλη που αναφέρει ότι τη μείωση θα την αποφασίσει ο υπουργός Εργασίας, το ποσοστό αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα. Ωστόσο η τρόικα έχει δώσει χρονικό περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο για την εκπόνηση μέτρων που θα υποκαθιστούν την απώλεια πόρων.
www.neakriti.gr

Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover)

Αιγαίο-Ειρηνικός Ωκεανός, μια ευθεία! - Ρωσική πρόταση για την αγορά του ΟΣΕ


Η Ρωσία κατέθεσε πρόταση για την αγορά του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) της πλέον ζημιογόνου ΔΕΚΟ της ΕΕ και μάλιστα η πρόταση δεν αφορά τον τεμαχισμό ή κανιβαλισμό της με κάποια κομμάτια "φιλέτα", αλλά ολόκληρη τον Οργανισμό, ο οποίος επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1 δισ. ευρώ περίπου ετησίως!
Στην πρόταση προβλέπεται η......
διασύνδεση με το σύνολο των ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και με το σύνολο του αχανούς δικτύου σιδηροδρόμων της Ρωσίας! Οπως σημείωνε Ρώσος, στέλεχος της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων "Θα μπορεί κάποιος να επιβιβάζεται στην Αθήνα και να φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό"!
Συνολικά τρεις είναι οι μοναδικές εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί να αγοράσουν τον ΟΣΕ και η μία (η ρουμανική GFR) δεν πρέπει να θεωρείται ότι είναι πρώτης γραμμής φαβορί. Αντίθετα η γαλλική SNCF με μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση σιδηροδρομικών δικτύων είναι ένας επίσης ισχυρός υποψήφιος αγοραστής έστω και κατά πολύ μικρότερος από την ρωσικής εταιρεία σιδηροδρόμων, αλλά το κυριότερο μειονέκτημα της πρότασης είναι ότι ενδιαφέρεται μόνο για τμήματα του ΟΣΕ.
Σε τηλεγράφημα του Reuters, αναφέρεται ότι "Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας καθώς και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ η μεγαλύτερη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ρουμανίας, η Grup Feroviar Roman (GFR) έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το κομμάτι των εμπορικών δρομολογίων, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενους υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους".
Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχει συζητηθεί η αγορά όλου ή τμήματος του δικτύου ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ανέφερε στο βρετανικό πρακτορείο: «Είμαστε σε επαφή με τους Έλληνες. Δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για το μοντέλο που θα ακολουθήσουν, για αυτό είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για τη συμμετοχή μας. Πάντωε εμείς θέλουμε ολόκληρο τον ΟΣΕ όχι μόνο ένα κομμάτι του».
Ο ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους ανέφερε πως η γαλλική SNCF θέλει να αναλάβει τα εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη γίνει επαφές και συνομιλίες, που έφτασαν μέχρι και το επίπεδο των υπουργών Μεταφορών, στην Αθήνα και το Παρίσι το 2010 και στα τέλη του 1011.
Εκπρόσωπος των SNCF από το Παρίσι ανέφερε ωστόσο ότι η εταιρεία δεν επιδιώκει να αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ούτε οποιαδήποτε σιδηροδρομική εταιρεία ή σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα.
Παράλληλα, δύο Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες είπαν ότι ασκούνται πιέσεις από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να πωληθούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο χρονοδιάγραμμα, γεγονός που, όπως είπαν, θα είναι επιζήμιο αφού η τιμή της εκχώρησής τους θα είναι χαμηλή. 
Το βασικό εμπόδιο για την πώληση είναι η εκκρεμότητα με την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ. «Κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα αγόραζε την εταιρεία χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό» ανέφερε μία από τις πηγές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη και η Κρήτη την ακριβότερη της Ελλάδας

Με μέσες τιμές πάνω από τα 1,.80 ευρώ το λίτρο, η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Οι υψηλές μέσες τιμές ανεβαίνουν λόγω των τιμών στην επαρχία που είναι ακριβότερες από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Γι αυτό το χάλι δεν φταίνε οι ακριβές τιμές του αργού πετρελαίου, αλλά οι φόροι. Και με τις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πραγματοποιείται η φετινή έξοδος του Πάσχα. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι η.....
ακρίβεια στα καύσιμα είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για τους εκδρομείς, ωστόσο η απεργία της ΠΝΟ έστρεψε αρκετούς εκδρομείς σε χερσαίους προορισμούς.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαμορφώνεται πολύ ακριβά, στο 1,849 ευρώ το λίτρο ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ. 
Οι ακριβότεροι νομοί είναι το Λασίθι, η Κεφαλονιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, oι Κυκλάδες, η Ευρυτανία και το Ηράκλειο όπου η μέση τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται μέχρι 1,955 ευρώ. Στον αντίποδα, φθηνότερες είναι οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ανατολική Αττική, Σέρρες και Αθήνα όπου η μέση τιμή ξεκινά από 1,822 ευρώ.
Από την αρχή του χρόνου η βενζίνη έχει ακριβήνει σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιαούρτια και μουστάρδες σε Γεωργιάδη και Μανωλίδου


:adonis giaourti

Δείτε το βίντεο της επίθεσης με γιαούρτια στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ευγενία Μανωλίδου στη Νέα Φιλαδέλφεια (Vid) ....
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πανάγιος Τάφος ....τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας.








καντε κλικ  στο λινκ που βλεπετε  και θα μπειτε σε ενα site  οπου εκει μπορειτε να δειτε  3d τον παναγιο ταφο Κρατήστε πατημένο το κλικ και κουνήστε το mouse (έως και 360 μοίρες) και δείτε τις τοποθεσίες σα να είσασταν εκεί... 
http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ένα περίεργο πασχαλινό έθιμο


Νεαροί μοτοσυκλετιστές επιδίδονται σε κόντρες κάθε Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη, αψηφώντας τον κίνδυνο. Νεαροί μοτοσυκλετιστές επιδίδονται σε κόντρες κάθε Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη, αψηφώντας τον κίνδυνο.
Κάθε χρόνο στην Αλεξανδρούπολη εκτός από το έθιμο του επιταφίου και το βάψιμο των αυγών οι νέοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους επικίνδυνο «έθιμο». Νεαροί μοτοσυκλετιστές επιδίδονται σε κόντρες αψηφώντας τον κίνδυνο, ενώ το «σπορ» έχει και πολλούς θαυμαστές, αφού δεν είναι λίγοι οι νεαροί που συγκεντρώνονται στο σημείο για να δουν το θέαμα.
Σύμφωνα με το e-evros.gr το φαινόμενο είχε εξαλειφθεί, εξαιτίας και της σημαντικής συνδρομής που παρείχε η Τροχαία της Αλεξανδρούπολης, ενώ είχαν γίνει συλλήψεις και κατασχέσεις δικύκλων, που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν «πειραγμένα».
Ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Έβρου κος Αλεξούδης Δημήτρης τόνισε πως «είναι κρίμα να χύνεται αίμα στην άσφαλτο και να θρηνούμε θύματα».
24h NewsRoom

Έχει το ποδόσφαιρο πονηρές στιγμές;


Κατέβασε μπροστά της ανενόχλητος το σορτσάκι του για να «στρώσει» τη φανέλα, προκαλώντας το αμήχανο γέλιο της 32χρονης ρέφερι.Κατέβασε μπροστά της ανενόχλητος το σορτσάκι του για να «στρώσει» τη φανέλα, προκαλώντας το αμήχανο γέλιο της 32χρονης ρέφερι.
Δεν μπορεί να «αγιάσει» η Μπίμπι Στάινχαους. Η Γερμανίδα ρέφερι, που προ ενάμιση έτους είχε γίνει διάσημη όταν ένας ποδοσφαιριστής της Χέρτα ακούσια (;) άγγιξε το στήθος της στη διάρκεια ενός αγώνα, πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη πικάντικο στιγμιότυπο. Και αυτή τη φορά χωρίς να το επιδιώξει.
Όπως γράφει ο sport-fm.gr ως τέταρτη διαιτητής του αγώνα της Άουγκσμπουργκ με τη Στουτγκάρδη, συνόδευσε τον Κριστιάνο Μολινάρο μέχρι το χώρο που θα περνούσε ο Ιταλός άσος των φιλοξενούμενων ως αλλαγή. Αυτός, σαν να βρισκόταν με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, κατέβασε μπροστά της ανενόχλητος το σορτσάκι του για να «στρώσει» τη φανέλα, προκαλώντας το αμήχανο γέλιο της 32χρονης ρέφερι.
24h NewsRoom

Μειωμένα εισιτήρια τρένου για νέους

Με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να ταξιδεύουν οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στο σιδηροδρομικό άξονα Αθηνών Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με συνεργασία που υπεγράφη στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννο Λιβανό και τον Αντιπρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Νικόλαο Αθανασόπουλο.Αναλυτικότερα η συμφωνία προβλέπει:Τη διάθεση στους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων συνολικά 3.000 εισιτηρίων στην Β’ θέση ανά μήνα, στην ειδική ... 
εκπτωτική τιμή των 12 €, για τη μετακίνηση τους σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη καθώς και στην γραμμή Αθήνα - Καλαμπάκα με τους όρους που γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των εκπτωτικών προσφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εξαίρεση δηλαδή των ημερών που εμφανίζονται υψηλές πληρότητες σε ορισμένες αμαξοστοιχίες). Στις παραπάνω τιμές εμπεριέχεται ΦΠΑ και Κοινωνικός Πόρος.
• Οι εκπτωτικές τιμές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των αμαξοστοιχιών, για τις οποίες ισχύει κράτηση θέσης στις παραπάνω γραμμές και θα είναι διαθέσιμες μέχρι 48 ώρες πριν από την αναχώρηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου οι συγκεκριμένες θέσεις θα διατίθενται στο επιβατικό κοινό στην κανονική τους κατά περίπτωση τιμή.
• Οι εκπτωτικές τιμές θα είναι διαθέσιμες αρχικά μόνο μέσω θυρίδων πώλησης (δηλαδή σιδηροδρομικούς σταθμούς και τουριστικά πρακτορεία όπου υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων) και σε δεύτερη φάση και μέσω Διαδικτύου. Στα σημεία αυτά θα ελέγχονται απαραίτητα τα στοιχεία της κάρτας του αιτούντος σε συνδυασμό με την αστυνομική του ταυτότητα, και στη συνέχεια θα εκδίδεται το εκπτωτικό εισιτήριο σύμφωνα με τις οδηγίες του ηλεκτρονικού συστήματος και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.
Η συμφωνία ισχύει πιλοτικά για έναν χρόνο από 01.04.2012 έως τις 31.03.2013, ενώ προβλέπεται δικαίωμα παράτασης ενός επιπλέον έτους με την υπογραφή νέου συμφωνητικού


protothema.gr

Οδηγός σουβλίσματος


Η πανάρχαια τέχνη της σούβλας αποκαλύπτεται. Για να μην έχουμε απρόοπτα την Κυριακή... Ως Έλληνες καλούμαστε το Πάσχα να κάνουμε το καθήκον μας:
να σουβλίσουμε το αρνί! Κι επειδή πολλά λέγονται για το πώς το σουβλίζεις, καιρός να ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους...
Κι αυτό γιατί κανείς μας δεν παραδέχεται ότι δεν τα γνωρίζει όλα για το πώς σουβλίζουν και δένουν τον οβελία. Για σένα λοιπόν που «ξέρεις» αλλά δεν «θυμάσαι», να πώς γίνεται σωστά η δουλειά:
1. Περνάς τη σούβλα στο αρνί ξεκινώντας από την περιοχή του ορθού, μέσα από την κοιλιά και τη θωρακική κοιλότητα, τον λαιμό και τέλος το κεφάλι, όπου πρέπει να τρυπήσει το κόκαλο του κρανίου και να βγει απ' έξω.
2. Στερεώνεις τη σούβλα στο αρνί με σύρμα (ή με τα ειδικά πιαστράκια που έχει η σούβλα) σε δύο σημεία στη σπονδυλική του στήλη και σε άλλο ένα στον λαιμό.
Τα πίσω πόδια τα περνάς πίσω από τη σούβλα και τα στερεώνεις κι αυτά με σύρμα, ενώ τα μπούτια τα πιάνεις πάνω στη διχάλα που έχει προσαρμοσμένη η σούβλα.
3. Αλατοπιπερώνεις καλά το εσωτερικό της κοιλιάς και του θώρακα και ράβεις προσεκτικά την κοιλιά με βαμβακερό σπάγκο. Αλατοπιπερώνεις κατόπιν ελαφρά και το εξωτερικό τμήμα του αρνιού.
4. Αφού ετοιμαστεί η θράκα, τοποθετείς τη σούβλα ψηλά, ώστε να ζεσταθεί λίγο. Η σούβλα στο σημείο αυτό πρέπει να γυρίζει γρήγορα. Με το που αρχίσει να λιώνει το λίπος και να λιπαίνει το αρνί, τότε μπορείς να κατεβάσεις τη σούβλα πιο χαμηλά και να τη βάλεις να γυρίζει πιο αργά.
5. Συνήθως στην αρχή, όταν χαμηλώνουμε τη σούβλα, σκεπάζουμε λίγο τη φωτιά με έναν τσίγκο (50x50 cm περίπου) περίπου στη μέση του αρνιού, για να μην «αρπάξει» και καεί εκεί όπου είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο του.
6. Ο χρόνος που χρειάζεται για να καλοψηθεί το αρνί ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού και τη δύναμη της φωτιάς. Σε γενικές πάντως γραμμές, ένα αρνί 12 κιλών χρειάζεται περίπου 3-3,5 ώρες για να γίνει καλά. Εδώ βέβαια υπάρχει ένα tip: όσο πιο αργό είναι το ψήσιμο, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το αρνί.
7. Αφού μείνεις ικανοποιημένος από το επίπεδο ψησίματος του οβελία, απομακρύνεις τη σούβλα από τη φωτιά ή την ανεβάζεις ψηλότερα, αφού η φωτιά θα έχει ουσιαστικά χαμηλώσει, και αφήνεις το αρνί να μείνει λίγο πάνω στη μισοσβησμένη θράκα (15-20 λεπτά).
8. Κατεβάζεις τέλος το αρνί από τη φωτιά, το τεμαχίζεις με προσοχή και... καλό φαγοπότι!

Αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η έξοδος των Αθηναίων


Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να φτάσει στο ζενίθ της. Τα μέτρα της Τροχαίας βρίσκονται σε... πλήρη ανάπτυξη, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ και των πλοίων. 
Σε επιφυλακή κατά μήκος των εθνικών οδών βρίσκονται αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των οδηγών, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.
Επίσης, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00, Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00.
Τα αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια και θα διαρκέσουν μέχρι τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων που αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή «του Θωμά».

Απίθανη ΦΩΤΟ: Λαμπάδες Άκης Τσοχατζόπουλος!


Απίθανη ΦΩΤΟ: Λαμπάδες Άκης Τσοχατζόπουλος!
Με την αναδουλειά που πέφτει φέτος το Πάσχα… το επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη. Προς το παρόν κυκλοφορούν μόνο στα social media, σίγουρα όμως θα εμφανιστούν και σε ένα κατάστημα δίπλα σας.Ο Άκης Τσοχατσόπουλος, η προσωποποίηση του Θείου Δράματος για το φετινό Πάσχα, σε version… λαμπάδας. Σε τρία υπέροχα σχέδια και χρώματα.
Για να διαλέξουμε αυτή που πηγαίνει καλύτερα στα λαμπριάτικα ρούχα μας, σύμφωνα με το parapolitika.grΔεν έχει εισαχθεί τίτλος
tsantiri.gr