Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι 5 νόμοι της βλακείας!


Οι 5 νόμοι της βλακείας, σύμφωνα με τον ιστορικό Carlo Chipolla...




1.Καθένας μας υποτιμά, τον αριθμό των ηλιθίων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας
2.Η πιθανότητα να είναι κάποιος βλάκας, δε σχετίζεται με τη μόρφωση ή το περιβάλον που ζει.
3.Βλάκας είναι όποιος προκαλεί βλάβη στους άλλους, χωρίς ο ίδιος να επωφελείται. Αντιθέτως, μπορεί να υποστεί και ζημιά!
4.Ο μη βλάκας, υποτιμά τη βλαπτική δράση του βλάκα και μοιραία η συναναστροφή με τους βλάκες αποβαίνει ακριβοπληρωμένο λάθος.
5.Ο βλάκας, είναι το πιο επικίνδυνο άτομο που υπάρχει.

http://omaxitis.blogspot.com/

Λεμόνι : 20 ασυνήθιστες χρήσεις .


Το λεμόνι είναι γνωστό ότι έχει άφθονη βιταμίνη Cκαι ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση, και pH από 2 μέχρι 3...








Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τον χυμό του λεμονιού!

1. Καθαρίζει τα νύχια σας
2. Συντηρεί τα τρόφιμα
3. Βάλτε το σαν αποσμητικό
4. Γυαλίζει τον νεροχύτη σας
5. Διώχνει τα έντομα
6. Μειώνει τις φακίδες
7. Καθαρίζει τα τζάμια
8. Αφαιρεί τους λεκέδες
9. Απαλύνει τον πονόλαιμο
10. Καθαρίζει την τουαλέτα
11. «Ξυπνάει» τον μεταβολισμό
12. Διώχνει την πιτυρίδα
13. Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές
14. Κάνει το ρύζι να μην κολλάει στην κατσαρόλα
15. Κάνει τα μαλλιά να αστράφτουν
16. Χρησιμοποιήστε το αντί για χλωρίνη
17. Ανακουφίζει από την καούρα
18. Περιποιεί το πρόσωπό σας
19. Σας βοηθά να επανέλθετε μετά από ένα ξενύχτι
20. Ανακουφίζει από τη φαγούρα που προκαλούν τα εξανθήματα.

http://sporty-blogger.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Μέρκελ Έχει Σύμβουλό Της ‘Ελληνα!


‘Ενας Ελληνας  βρίσκεται δίπλα στην Μέρκελ και την συμβουλεύει σε θέματα παιδείας. Πρόκειται για τον… καθηγητή Βασίλη Φθενάκη που είναι ειδικός σύμβουλος Παιδείας και Οικογένειας στη Γερμανία για τριάντα και πλέον χρόνια.
Ο ίδιος αφηγείται στην «Κάτοψη» πως  πήγε στη Γερμανία:
«Ξεκίνησα τις σπουδές μου από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου. Ένα καλοκαίρι, εντελώς συμπτωματικά, δύο Γερμανοί τουρίστες στον δρόμο μου ζήτησαν να τους βοηθήσω να βρουν το ξενοδοχείο τους. Εκείνος γνωρίζοντας γερμανικά τους έπιασε τη κουβέντα και συνομίλησε μαζί τους. Οι τουρίστες ήταν καθηγητές πανεπιστημίου. Τους είπα για τα βιώματά μου με τους Γερμανούς κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και για τη γνώμη μου γι’ αυτούς και μου είπαν πως αν έχω αυτή την προκατάληψη πρέπει να πάω στη Γερμανία για να δω ότι έχουν αλλάξει. Έτσι ταξίδεψα στη Γερμανία κι έμεινα εκεί».
Αλήθεια δεν θα μπορούσε ο κ. Φθενάκης να πεί στην κ. Μέρκελ την γνώμη του για τον χειρισμό της στο θέμα της Ελλάδας;

Το cloud που πάει με όλα



Το Office 365 είναι συμβατό με τα κορυφαία πρότυπα των Ε.Ε. και ΗΠΑ

H Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 14 Δεκεμβρίου ότι το Office 365, η επόμενης γενιάς σουίτα...
παραγωγικότητας στο cloud, είναι η πρώτη και μοναδική μεγάλη πλατφόρμα cloud που προσφέρει υπηρεσίες που βασίζονται σε κορυφαία πρότυπα που ισχύουν για την προστασία και την ασφάλεια των πληροφοριών για πελάτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ. Ως μέρος της συμβατικής της δέσμευσης προς τους πελάτες της, η Microsoft υπογράφει τις Πρότυπες Ρήτρες (Model Clauses) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα βοηθήσει τους πελάτες της να πιστοποιήσουν τον εναρμονισμό τους με την αυστηρή Οδηγία για την Προστασία των Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, εναρμονίζεται με το Νόμο περί Διαθεσιμότητας και Υπευθυνότητας Ασφάλειας Υγείας (HIPAA) που ισχύει για τις ΗΠΑ.

Η Microsoft επίσης ανακοίνωσε τη διάθεση του Office 365 Trust Center. Η ιστοσελίδα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα προστασίας και ασφάλειας του Office 365, ενώ επανασχεδιάστηκε για να παρέχει ευκολότερη πρόσβαση και να είναι πιο κατανοητή. Η νέα ιστοσελίδα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoft.com/en-us/office365

Αναβαθμίσεις συμβατότητας

Το Φεβρουάριο του 2010, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες - γνωστές και ως «Πρότυπες Ρήτρες» - για να νομιμοποιήσει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων μέσω διεθνών δικτύων σε περιοχές εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Όταν ενσωματώνονται σε συμφωνίες υπηρεσιών με επεξεργαστές δεδομένων, οι Πρότυπες Ρήτρες διασφαλίζουν ότι οι πελάτες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και αν αυτά αποθηκεύονται σε ένα κέντρο υπηρεσιών στο cloud, το οποίο βρίσκεται εκτός του ΕΟΧ. Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν την επιλογή να ζητήσουν από τους πελάτες να διακόψουν τη χρήση μιας υπηρεσίας που δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έως ότου εξετάσουν την υπηρεσία και την κρίνουν σύμφωνη με τα πρότυπα της Ε.Ε. για την προστασία και την ασφάλεια δεδομένων.

Πέρα από τη συμμόρφωση με τις διατάξεις των Πρότυπων Ρητρών, η Microsoft προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τους άλλους παρόχους cloud υπηρεσιών συμπεριλαμβάνοντας μια συμφωνία για την επεξεργασία δεδομένων που αφορά τους πελάτες στην Ε.Ε. Μερικά από τα 27 κράτη-μέλη έχουν πιο αυστηρές απαιτήσεις από αυτές που προβλέπονται από την Οδηγία για την Προστασία Δεδομένων της Ε.Ε. Για τη διευκόλυνση της χρήσης υπηρεσιών στο cloud για πελάτες που δραστηριοποιούνται σύμφωνα και με επιπλέον κανονισμούς, η Microsoft έχει συμπεριλάβει μαζί με τις διατάξεις των Πρότυπων Ρητρών μια εκτενή συμφωνία για την επεξεργασία δεδομένων, η οποία διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις κάθε κράτους-μέλους.

Ως η πρώτη μεγάλη υπηρεσία παραγωγικότητας στο cloud που απέκτησε πιστοποίηση ISO/IEC 27001, σημείο αναφοράς για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών, η Microsoft υποβάλλεται σε ετήσιο έλεγχο από ανεξάρτητο ειδικό για την πολιτική της όσον αφορά στην ασφάλεια των πληροφοριών, ενώ στη συνέχεια μοιράζεται τα αποτελέσματα με τους πελάτες της. Επιπλέον, η Microsoft ανέπτυξε τις διαδικτυακές της υπηρεσίες προκειμένου να παρέχει φυσική, διοικητική και τεχνική προστασία που διευκολύνει την πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του HIPAA.

Το Office 365 προσφέρει μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online. Με το Office 365, η μετάβαση στο σύννεφο πραγματοποιείται ομαλά, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του τρόπου εργασίας, καθώς βασίζεται σε οικεία προς τους χρήστες εργαλεία, που ενισχύουν την παραγωγικότητα. Τα στελέχη της επιχείρησης αποκτούν νέους τρόπους για να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή ή κινητό τηλέφωνο, μέσω οικείων εφαρμογών, όπως το δημοφιλές Office. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν την αξιοπιστία, την ασφάλεια και τον έλεγχο που χρειάζονται στο cloud.

Περισσότερες πληροφορίες για το Office 365 και την εναρμόνισή του με τις κανονιστικές ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/en-us/office365/faqs.aspx#fbid=uC4-9pyDdfT

Καμήλα… «σάτυρος» παρενοχλεί αγρότη!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην τουρκική τηλεόραση. ΄Ενας δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ, παίρνοντας συνέντευξη από δυο Τούρκους αγρότες…

Όταν ξαφνικά μια καμήλα ζήλεψε την τηλεοπτική δόξα και αποφάσισε να εκδηλώσει την… αγάπη της προς έναν από τους αγρότες, ορμώντας του στην κυριολεξία, ζωντανά στον αέρα…
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, 08:39

Πληρώνουν ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι στον Βόλο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011, 14:12
Λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το ειδικό φόρο, έχει αρχίσει να εισπράττει το τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος για τον λόγο αυτό ετοιμάζει σχετικό εξώδικο.

«Εμείς ως Δήμος ετοιμάζουμε και θα καταθέσουμε εξώδικο με όλους τους λογαριασμούς που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής...», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του Δήμου έχει εκδώσει από τον Νοέμβριο ψήφισμα κατά της καταβολής του φόρου ακίνητης περιουσίας με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης ότι ο Δήμος Βόλου θα αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο για να μη σημειωθεί διακοπή παροχής ρεύματος σε κανένα δημότη και κυρίως σε οικογένειες που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το μέτρο αυτό οικονομικά. Επιπλέον ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου θα συγκροτήσουν ομάδα εθελοντών δικηγόρων για την παροχή νομικών συμβουλών και οδηγιών σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο.

Όπως έχει ανακοινωθεί ο Δήμος Βόλου θα προβεί σε παρέμβαση ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας στη δικάσιμο της 2ας Δεκεμβρίου κατά της ΔΕΗ.

Ακόμα πιο αυστηρό το ίντερνετ στην Κίνα


Νέα μέτρα για τον έλεγχο του ίντερνετ ανακοίνωσε το Πεκίνο. Ως γνωστόν, η Κίνα είναι μια χώρα στην οποία... οι λέξεις ελευθερίας και ίντερνετ δε συμβάδισαν ποτέ, αφού οι Αρχές θέλουν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν ποιος γράφει και τι στο διαδίκτυο.

Έτσι, πλέον όσοι κινέζοι έχουν κάποιο blog το οποίο ενημερώνουν, θα πρέπει να καταθέτουν πλέον τα πλήρη στοιχεία τους στην ειδική υπηρεσία για το διαδίκτυο.

Στην Κίνα όσοι γράφουν κάτι αντίθετο με το καθεστώς, τίθεται αμέσως υπό παρακολούθηση από τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως η Κίνα έχει απαγορεύσει τη χρήση των κοινωνικών δικτύων facebook και twitter, ακόμα και το youtube. Αντί αυτών, οι Κινέζοι χρησιμοποιούν παρόμοια προγράμματα.
himaira.blogspot.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Χαμός στο αποψινό Υπουργικό συμβούλιο


Κόντρες υπουργών ξέσπασαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα για την εφεδρεία.

Συγκεκριμένα η κριτική των τεσσάρων υπουργών επικεντρώθηκε στην........
δυσκολία να εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας, ενώ ορισμένοι από αυτούς μίλησαν και για αποτυχία του προγράμματος. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το Δημήτρη Ρέππα επιτέθηκαν στον Γιάννη Ραγκούση για την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι δύο υπουργοί άσκησαν κριτική στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και έκαναν λόγο για «επικοινωνιακή» κίνηση και απογραφή – μαϊμού, αποδίδοντας ευθύνες στον πρώην υπουργό Εσωτερικών για τη δυσκολία εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας, αφού το μέτρο βασίστηκε στην απογραφή του 2010.
 

Εκτός όλων αυτών, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τη συζήτηση με την Τρόικα, τη οποία χαρακτήρισε «προκατακτική» και ότι με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν έχει γίνει προς το παρόν συζήτηση για νέα μέτρα. Οι συζητήσεις που γίνονται, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αφορούν μόνο τις μεταρρυθμίσεις.
 

Μιλώντας ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να πρωθηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και ζήτησε από τους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τις προταιρεότητες στους τομείς ευθύνης τους, εν όψει της νέας συνάντησης που θα έχει ο ίδιος με την Τρόικα στις 15 με 20 Ιανουαρίου.
 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας αναφέρθηκε στο επιτελικό κράτος το οποίο, όπως είπε θα επιτρέψει την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στο πρόγραμμα Ερμής.


Επίσης το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση κατά ένα χρόνο των πλειστηριασμών. 


Πέραν του φλέγοντος θέματος της παράτασης, κατά ακόμα ένα έτος, της απαγόρευσης πλειστηριασμών των ακινήτων, το υπουργικό κατέληξε και σε μια σειρά άλλων έκτακτων παρεμβάσεων, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και του Μεσοπρόθεσμου και οι οποίες θα ισχύσουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα ενέκρινε ρυθμίσεις για τα εργασιακά και την εφεδρεία στο Δημόσιο, για την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ δεσμεύθηκε για τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης καταβολής των αποδοχών, τόσο στο μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό που υπηρετεί στις Περιφέρειες, όσο επίσης και στο αντίστοιχο προσωπικό που μετατάχθηκε σε Δήμους, με την δαπάνη αυτή να βαρύνει υπό όρους τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ομοίως αποφάσισε την παράταση για ένα έτος του ισχύοντος καθεστώτος σχετικά με τις δαπάνες λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ., και ενέκρινε ρυθμίσεις για να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά το στάδιο της πρώτης λειτουργίας του νέου φορέα ΕΟΠΥΥ, για τη διασφάλιση της συνέχειας των παροχών ασθένειας προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους των κλάδων ασθένειας ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ., της ομαλής καταβολής των αποδοχών του συνόλου του προσωπικού που μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ, της ιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στους κλάδους ασθένειας του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, καθώς και των απαιτήσεων ασφαλιστικών φορέων έναντι των φαρμακευτικών εταιρειών.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο άλλες δύο φορές, την πρώτη για θέματα που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας και τη δεύτερη με αποκλειστικό θέμα την ανάπτυξη. 

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ - ΦΙΛ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

Θάλασσά μου σκοτεινή~Νίκος Πορτοκάλογλου

Νέα πρόκληση από το Focus: Αποφύγετε την Ελλάδα για διακοπές!


Το γερμανικό περιοδικό Focus έχει μέχρι τώρα «επιτεθεί» στην Ελλάδα με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει την άσεμνη χειρονομία, και να τείνει το χέρι για βοήθεια. Τώρα μιλάει για… τρομοκρατία! Το Focus, γνωστό για τα ιδιαίτερα ανθελληνικά του αισθήματα, στην ηλεκτρονική του έκδοση, και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, προτείνει στους αναγνώστες του να αποφεύγουν τις χώρες που εμφανίζουν «κίνδυνο» για επεισόδια ή ακόμη και… τρομοκρατικά χτυπήματα. Στον χάρτη με τις χώρες προς… αποφυγή ("RiskMap 2012"), συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα, με την επισήμανση ότι «γενικά, για την Ελλάδα ο κίνδυνος είναι σε χαμηλό επίπεδο, ενώ πιο επικίνδυνα είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»! Στον ίδιο χάρτη, στις.. φλόγες εμφανίζονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο επικινδυνότητας» με την Τουρκία και την Αίγυπτο.

neosteki.blogspot.com

Βοιωτία: Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί και άρχισε πάλι τις ληστείες


Οι "κακές συνήθειες" δύσκολα κόβονται και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει και πάλι στη φυλακή ένας 37άχρονος από τη Θήβα, που τα ξημερώματα... της Δευτέρας, λήστεψαν το καφέ-εστιατόριο στο "90" στην εθνική οδό.

Ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου, που σύμφωνα με το LamiaReport.gr, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Κέρκυρας όπου κρατούνταν για παρόμοια αδικήματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του τα ρούχα που φορούσε στη ληστεία, και κοντά σε αυτό βρήκαν και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές.

Ο 37χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τον συνεργό του.
lamiareport.gr

Δημόσιο: Η εφεδρεία απέτυχε, έρχονται απολύσεις


Προτάσεις από την τρόικα περιμένει, όπως δήλωσε, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των...
30.000 απολύσεων έως το τέλος του χρόνου, μέσω εργασιακής εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, αν και, όπως παραδέχθηκε, τα μέχρι τώρα στοιχεία... δε δείχνουν πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Κι αυτό γιατί όπως είπε ο ο ίδιος ο υπουργός κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους, «ο αριθμός των εφέδρων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 10.000 άτομα», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως το μέτρο της εφεδρείας έχει αποτύχει. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγαν ότι αναμένουν να πάρει πίσω το συγκεκριμένο το μέτρο η τρόικα, καθώς «είναι άδικο και αναποτελεσματικό».

Ρέππας: Η εφεδρεία είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα

Ερωτηθείς για το θέμα των απολύσεων, ο κ. Ρέππας επανέλαβε κατηγορηματικά πως δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από την τρόικα στην τελευταία συνάντηση που είχε. Ωστόσο, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Πολ Τόμσεν στο Ελληνικοαμερικανικό Επιμελητήριο, παραδέχθηκε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά: «Μπορεί το θέμα των απολύσεων να βρίσκεται εν σπέρματι, αλλά είναι υπαρκτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, από την πείρα του με τις επαφές με την τρόικα, έχει μάθει πως οι τροϊκανοί δε μιλούν πολύ, αλλά μιλούν στο τέλος. Και γι' αυτό, δήλωσε, πως περιμένει τις όποιες προτάσεις του για τις απολύσεις στο Δημόσιο, τον Ιανουάριο, όποτε και θα επιστρέψουν πάλι στην Αθήνα. Πάντως, άφησε αιχμές κατά του εκπροσώπου του ΔΝΤ, του Πολ Τόμσεν, λέγοντας «πως από την τρόικα, ακούει μόνο για στόχους και όχι προτάσεις», ενώ

Ερωτηθείς από την aftodioikisi.gr ποιες είναι οι προτάσεις του υπουργείου και της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς είχαν συμφωνήσει στο μέτρο της εφεδρείας, που πλέον -όπως ο ίδιος ο υπουργός παραδέχθηκε- έχει αποτύχει, και συγκεκριμένα εάν σκοπεύουν να προτείνουν την παράταση αυτού του μέτρου ή την κατάργηση των εξαιρέσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την έξοδο 30.000 υπαλλήλων, ο Δ. Ρέππας τόνισε πως το μέτρο αποδείχθηκε ότι είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα (« είναι ότι πιο δραστικό εφάρμοσε η κυβέρνηση τα δύο αυτά χρόνια, γιατί έσπασε ταμπού που υπήρχαν στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά). Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως δε θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση του μέτρου της εφεδρείας.

"Δεν έχουμε κανένα κόλλημα σε απολύσεις"

Κατά το Δ. Ρέππα, οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, προκειμένου να έχουμε καλύτερο κράτος, μπορούν να γίνουν μόνον έπειτα από αξιολόγηση και σίγουρα όχι σε ένα διάστημα ενός-δύο μηνών, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν και τα Όργανα και οι απαραίτητες διαδικασίες. Όπως ανέφερε, δε, η αξιολόγηση μπορεί να γίνει και θα γίνει με την Task Force με την οποία υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, η μάλιστα, "είναι πολύ πρωθημένη σε σχέση με τα άλλα υπουργεία".

Αν και, όπως είπε, από τους 680.000-700.000 υπαλλήλους που υπάρχουν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ, οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί (περίπου 190.000 άτομα) και ένστολοι (περίπου 155.000 άτομα), όπου -όπως παραδέχθηκε- δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αποχωρήσεων, υποστήριξε ότι θεωρεί εφικτό το στόχο για μείωση του Δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους (από τους υπόλοιπους μισούς) μέχρι το 2015. «Ο στόχος είναι εφικτός. Πρέπει όμως αυτό να γίνει με προσοχή ώστε να μην υπάρξει ουσιαστική και λειτουργική κατάρρευση του κράτους», είπε.

Σε ερώτηση εάν αυτό μπορεί να γίνει και με απολύσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε πως «δεν έχουμε κανένα κόλλημα σε απολύσεις, όχι όμως όπως γίνονται σήμερα, αλλά ως αποτέλεσμα μιας μεταρρύθμισης στο κράτος, ύστερα από αξιολόγηση των υπαλλήλων».
aftodioikisi.gr

Δημόσιοι υπάλληλοι: Στην πυρά! Στην πυρά!


Ο τίτλος μου σας ιντριγκάρει; Προκαλεί; Πριν προβλέψετε τι γράφω, απλά διαβάστε την άποψή μου... Η... φάκα! Σήμερα θέλω να βάλω μια νέα διάσταση στα ένστικτα...του κοινωνικού αυτοματισμού και της συνολικής ευθύνης που μας βαρύνουν σα λαό τώρα που η κρίση μας έχει αγγίξει ΟΛΟΥΣ και κατρακυλάμε στο γκρεμό.

Ας μην γελιόμαστε... 

Ναι. Κατρακυλάμε. Δεν είμαστε στο χείλος. Πέφτουμε. Το ερώτημα είναι που θα σταματήσουμε. Όχι αν πέφτουμε. Πέσαμε και να το πάρουμε χαμπάρι, γιατί αν βαυκαλιζόμαστε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε έστω κάπου να πιαστούμε για να σταματήσουμε εκεί και να αρχίσουμε πάλι να ανεβαίνουμε...

Η δεύτερη φάκα...

Από την αρχή της κρίσης, τα ΜΜΕ και το ξεπεσμένο τους πολιτικό προσωπικό, εκπροσωπούμενο πρωταρχικά, αλλά όχι αποκλειστικά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην κατάρρευση που έρχονταν, προσπάθησαν να βρουν εχθρούς, όπως συμβαίνει σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, σε ομάδες ανθρώπων και το παράδοξο είναι ότι αυτές τις ομάδες τις εξέθρεψαν οι ίδιοι, προεξάρχοντος φυσικά του ΠΑΣΟΚ πάλι... Φυσικά, μην ξεχνάμε και την ευγενική συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά, για να μην ξεχνιόμαστε και να είμαστε και δίκαιοι...

Ποιοι "φταίνε" για την κρίση; Οι ταξιτζήδες, οι φορτηγατζήδες, οι φαρμακοποιοί, ο δημόσιοι υπάλληλοι, κ.λπ., κ.λπ.... Πρόσφατα, φταίνε και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που πληρώνονται με υψηλούς μισθούς και ακριβές εισφορές! Και το αίτημα είναι η αλλαγή στα κεκτημένα του λαού μας, στο ύψος των αμοιβών, στην εξαθλίωσή μας!

Εξηγούμαι (κοινή λογική): 

Πριν κάποιοι σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε "κομμουνιστή", σας λέω ότι είμαι το ακριβώς αντίθετο. Εξάλλου, σκεπτόμενους ανθρώπους, μπορεί κανείς να βρει σε όλους τους χώρους, σε όλες τις ιδεολογίες. Εγώ όμως είμαι βαθιά φιλελεύθερος. Παράλληλα, πιστεύω ότι για να δικαιωθεί ο φιλελευθερισμός, χρειάζεται να τον υπερασπίσουμε με ένα κράτος δίκαιο και μία κοινωνία με αλληλεγγύη. Αυτό, κάποιοι το λένε κοινωνικό φιλελευθερισμό. Εγώ, το λέω κοινή λογική και δεν το χαρίζω σε καμία παράταξη, τάση, κόμμα, κοινωνική ομάδα, θρησκεία. το κρατάω για τον εαυτό μου ονομάζοντάς το κοινή λογική!

Επιτέλους! Πετύχαμε το... φαύλο κύκλο!

Να λοιπόν! Τους κόψαμε το μισθό τους τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπαλλήλους! Τους εξανδραποδίσαμε από την κατανάλωση! Τι ωραία! Κόψαμε το κράτος! Μπράβο μας...

Ερώτηση (ρητορική) προς ηλιθίους: τώρα ποιός θα μπει στα μαγαζιά τις γιορτές για να έχουν δουλειά τα μαγαζιά και να μην απολυθούν κάποιοι ακόμη ιδιωτικοί υπάλληλοι και να προστεθούν στο εκατομμύριο των ανέργων εκείνοι και τα "αφεντικά" τους, αφού τα μαγαζιά θα κλείσουν για εργαζόμενους και εργοδότες;

Το επόμενο βήμα του συστήματος: η οικονομία δεν είναι "ανταγωνιστική", οπότε πρέπει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να περιοριστούν κι άλλο, να μειωθούν οι αποδοχές τους, σε εκείνους περισσότερο που έχουν χαμηλές αποδοχές!

Όχι ηλίθιοι! Η οικονομία τώρα είναι υφεσιακή, γι' αυτό και στεγνώνει η αγορά, μειώνονται τα έσοδα, αυξάνει το έλλειμμα, μαζί του αυξάνει η ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα, να παρθούν νέα μέτρα, να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ύφεση, μέχρι να τελειώσετε το πανάθλιο έργο σας, της αλβανοποίησης της χώρας μας! Αυτό, η κοινή λογική το λέει φαύλο κύκλο. Το λέει δυστυχία...

Όσοι δεν πειστήκατε ότι κατρακυλάμε στον γκρεμό και αυτό δεν θα μας οδηγήσει στον όλεθρο, όσοι πιστεύετεότι αυτός είναι ο δρόμος και η λύση, πάτε μαζί με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν σε ομαδικό ψυχοθεραπευτή! Ζητάνε θέσεις για να κλείσουν την ομάδα, σπεύσατε... 

Η λύση

Θα μου πείτε, ωραία, το ξέρουμε το πρόβλημα, ξέρουμε ότι έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο, τα διαβάσαμε από άλλους, εσύ έχεις κάποια λύση να προτείνεις εκτός από ανάθεμα;

Ναι. Έχω. Όσο υπάρχει καιρός ακόμη, γιατί όταν χρεοκοπήσουμε, όλα αυτά, τουλάχιστον κάποια από αυτά δεν θα έχουν νόημα.

1) Η σχέση με τους δανειστές μας. Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι που σας αγαπάνε περισσότερο πέραν από την οικογένειά σας και τους άδολους και ειλικρινείς φίλους σας, είναι εκείνοι που τους χρωστάτε. Για έναν απλό λόγο: γιατί θέλουν πίσω απλά τα λεφτά τους. Ακόμη και εκείνοι που τους έχετε "κουρέψει" το χρέος σας. Θα πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στους δανειστές μας δύο πράγματα: α) Ότι την αγελάδα αν τη σφάξεις, δεν θα ξαναπάρεις γάλα. Αν χρεοκοπήσουμε δεν θα πάρουν μία και συνάμα, σε μία οικονομική κρίση, ιδιαίτερα τώρα που η Ιταλία παραπαίει, ο πανικός των αγορών θα τους κοστίσει περισσότερο από τη διάσωσή μας. Απόδειξη; Για να προλάβω τους μοιρολάτρες που λένε ότι οι δανειστές μας είναι ισχυροί και εμείς αδύναμοι και τους έχουμε ανάγκη και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά και ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τη χώρα στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και άλλα τέτοια γραφικά, να θυμίσω την ανοησία του Γιωργάκη. Με το που μίλησε για δημοψήφισμα, τα έκανε... να μην πω στις διεθνείς αγορές. Φανταστείτε τι θα γίνει με ένα Ελληνικό κανόνι! Στο κάτω-κάτω, τί πάει να πει η απιελή "θα χρεοκοπήσουμε"; Δεν έχουμε χρεοκοπήσει; Η ώρα της χρεοκοπίας μας αφορά; Αν αυτή θα γίνει τώρα ή μετά; β) Θα πρέπει παράλληλα να αποδείξουμε στους δανειστές μας (εντάξει μην το παραξεφτιλίσουμε) ότι είμαστε πραγματικά αποφασισμένοι να αλλάξουμε σα χώρα! Παράλληλα, για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος, σχέδιο και -κυρίως- απόφαση. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...

2) Το δημόσιο στην Ελλάδα είναι ο μεγάλος ασθενής, αυτό είναι μία παραδοχή που την ενστερνίζεται ακόμη και ο πρόεδρος της... ΑΔΕΔΥ! Εντάξει δεν ξέρω τι έχει δηλώσει ο άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι αν έχει IQ>30, τότε το ξέρει... Η λύση όμως δεν είναι η οριζόντια εξαθλίωση ΟΛΩΝ των δημοσίων υπαλλήλων. Η λύση είναι α) ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα ώστε να μειωθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό (αυτό γίνεται άμεσα αν θες), β) η κατάργηση των οργανισμών και των θέσεων που δεν υπάρχει ανάγκη και η ταυτόχρονη συνταξιοδότηση όσων βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αλλά και η απόλυση όσων έχει καταργηθεί η θέση τους (συνταγματικά αποδεκτό). Καλύτερα είναι να δυσκολευτούν κάποιοι, παρά να εξαθλιωθούν όλοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όποιος δεν θέλει να τη δει εδώ που φτάσαμε, απλά αυτός θέλει τη χρεοκοπία της χώρας. Όσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την ύφεση, τόσο πιο γρήγορα όσοι απολυθούν θα βρουν παραγωγική δουλειά. Και αυτοί δεν θα είναι οι περισσότεροι, αλλά η μικρή μειοψηφία. γ) Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνει, να αμείβεται ανεκτά ώστε να μπορεί να καταναλώνει! Άλλο πράγμα να κόβεις τις παράλογες αποδοχές για παράδειγμα των τελωνιακών, να κόβεις τα παράλογα εισοδήματα των δικαστικών (και των πολιτικών ταυτόχρονα), άλλο να κόβεις το επίδομα των 1.800 ευρώ του ΔΕ κλητήρα (!) του Υπουργείου Οικονομικών και άλλο να εξαθλιώνεις οριζόντια ΟΛΟΥΣ τους καταναλωτές δημόσιους υπάλληλους. Όσοι στο δημόσιο πληρώνονταν παράλογα τα κάνανε καταθέσεις. Όλοι κατανάλωναν το ίδιο. Για να λειτουργήσει η οικονομία δεν χρειάζεται να αυξάνονται οι καταθέσεις, αλλά η κατανάλωση, ακόμη και με δανεικό χρήμα, που το γυρίζεις στη τράπεζα με τόκο. Δεν χρειάζονται οι τράπεζες καταθέσεις τόσο, όσοσ χρειάζονται δάνεια να δίνουν οι τοκογλύφοι... δ) Όσο για το κόστος του δημοσίου, καθώς και για τα έσοδα από τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. Αυτές είναι διαρθρωτικές αλλαγές! Όχι η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ εξαθλίωση του πληθυσμού. Δεν γράφω άλλα γι' αυτό, γιατί θα διαβάζετε μέχρι αύριο... ε) Υπάρχουν συντάξεις στην Ελλάδα που είναι πείνας, ενώ υπάρχουν και συντάξεις που είναι πλούτου!!Έλεος... Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι σε μία χώρα με τέτοιο δημογραφικό πρόβλημα, η σύνταξη δεν μπορεί να είναι "ανταποδοτική" για τον απλούστατο λόγο ότι και σήμερα δεν είναι αφού δεν παίρνεις και τώρα ανάλογα με αυτά που πλήρωσες σύνταξη, αλλά και γιατί αν συνεχίσει έτσι το σύστημα δεν θα υπάρξουν στο μέλλον λεφτά για να πληρωθούν οι συντάξεις. 1.500 ευρώ η ανώτερη, 900 η μικρότερη, για αξιοπρεπή ζωή. Όσο για το επιχείρημα της ανταποδοτικότητας (πλήρωνα τόσα, θέλω και τόσα), αυτό απαντιέται εύκολα: Παράγεις; Όχι. Ότι είχες να παράγεις το έκανες στα νιάτα σου. Έπαιρνες πολλά, άρα έκανες "κουμάντο". Έπαιρνες λίγα, δεν πειράζει, πάρε αξιοπρέπεια, γιατί η κοινωνία μας είναι κοινωνία αλληλεγγύης. Εξάλλου, όπως και στη φορολογία, όποιος βγάζει πολλά, δίνει και πολλά σε φόρους. Όλοι όμως πρέπει να απολαμβάνουμε τις ίδιες κοινωνικές παροχές. Και η σύνταξη είναι κοινωνική παροχή. Όποιος θέλει ανταπόδωση, να κάνει ιδιωτική ασφάλιση, να δει τι σημαίνει... Αφού έχει και λεφτά... Δεν γράφω άλλο για το δημόσιο. Το μόνο που θέλω να πω, σε όσους με ξαναχαρακτηρίσουν κομμουνιστή, είναι να πάνε να διαβάσουν την απάντηση που δίνω παραπάνω. Απλή λογική ενός φιλελεύθερου που δεν είναι κολλημένος, απλά δεν είναι και κοινωνικά ανάλγητος.

3) Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, είναι το ίδιο ασθενής με τον δημόσιο! Και όσοι σπεύσετε να το αρνηθείτε, ξανασκεφτείτε το. Αποδείξεις δίνει; Πληρώνει φόρους όσο πρέπει; Στηρίζεται στις δυνάμεις του ή είναι κρατικοδίαιτος και όνειρό του είναι οι διαγωνισμοί του δημοσίου; Είναι παραγωγικός; ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ λέμε! Πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή! Εξαγωγές... Άντε και τουρισμός... Αν ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ήταν ανταγωνιστικός, τότε γιατί το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών είναι αρνητικό; Εισάγουμε περισσότερα από όσα εξάγουμε. Και αυτό δεν οφείλεται στις τιμές των προϊόντων και στο κόστος εργασίας, αλλά στο πόσο κρατικοδίαιτος και αντιπαραγωγικός είναι ο ιδιωτικός τομέας. Όσοι συμφωνείτε με τα παραπάνω, καταλαβαίνετε τι πρέπει να γίνει: Φορολογικό σύστημα, σταμάτημα της παραοικονομίας, διαφάνεια (ειλικρινής και όχι επίπλαστη του Γιωργάκη), σταμάτημα της φοροδιαφυγής (τον Αλ Καπόνε στην Αμερική τον πιάσανε για φοροδιαφυγή, άρα καταλαβαίνετε γιατί οι ΗΠΑ είναι αυτό που είναι και η ψωροκώσταινα, είναι αυτό που είναι), κίνητρα για δημιουργική επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια, σταμάτημα "συναλλαγών", πραγματικός φιλελευθερισμός, όχι με μείωση μισθών, αλλά με μείωση της ασυδοσίας του συνδικαλισμού, αξιοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών με χρήση της τεχνολογίας, κ.λπ, κλπ... Αμέτρητα πράγματα...

4) Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της δίνονται απλόχερα από τη φύση της και τη γεωστρατηγική της θέση. Και δεν μιλάω μόνο για τον καιρό της (πράσινες πηγές ενέργειας - τουρισμός), τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια, τις παραλίες, τις μαρίνες (που μπορούμε να έχουμε, αλλά δεν έχουμε), τη ναυτιλία, την αγροτική παραγωγή και τόσα άλλα!!! Μιλάω και για την παιδεία και τον πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι που δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε σε επίπεδο παροχής εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, ούτε σε παραγωγή πολιτισμού. Γιατί; Γιατί απλά είναι το τελευταίο ίσως σοβιετικό κράτος στον κόσμο! Ολα αυτά αλλάζουν σε μία μέρα. Όχι σε 100 που λένε τα κόμματα τόσον καιρό. Σε μία!

Άρα το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι υπάλληλοι, δημόσιοι ή ιδιωτικοί. Δεν είναι οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, οι εφοριακοί, οι φαρμακοποιοί. Είναι ο στρουθοκαμηλισμός μας. Είναι η νοοτροπία μας. Μπορούμε να την αλλάξουμε...

Πώς θα γίνει; 

Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει από κόμματα που θα ιδρυθούν και θα στελεχωθούν από ανθρώπους που καμία σχέση δεν είχαν μέχρι τώρα με το σύστημα που μας έφερε εδώ. Άμεση ή έμμεση. Αστικά κόμματα, μετριοπαθή. Όχι επαναστατικά, σοβιετικά κόμματα όπως τα υπάρχοντα. Όχι διεφθαρμένα. Όχι κρατικοδίαιτα. Όχι με στελέχη που είχαν ανάμειξη με το σύστημα μέχρι τώρα. Ούτε καν με κάτι Γεννηματάδες και άλλους καθηγητάδες και "συναταγματολόγους" που ανακάλυψαν ότι αυτό που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα ήταν φενάκη, οπότε έχουν τη δική τους ευκαιρία για εξουσία εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία και το αδιέξοδο του κόσμου... Ούτε με κάτι αρθρογράφους κοντόφθαλμους αναρχοφιλελεύθερους που αναμασάνε καθημερινά την τσίχλα του "εχθρού" που βρίσκεται σε ένα γραφείο στο δημόσιο και μας πίνει το αίμα στο "κακό" ένα χώρο ή στον άλλο, ή του "ακριβού ιδιωτικού υπαλλήλου".

Ουτοπία; Δεν νομίζω...

Με εκτίμηση (συγνώμη αν κούρασα), ο Κριτικός

Υ.Γ.: Όσο για τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, απλά παραθέτω το παρακάτω (ο νοών νοείτω):

"Όταν κυνηγούσαν τους ομοφυλόφιλους, εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος..

Όταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές , εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής..

Όταν κυνηγούσαν τους Εβραίους, εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος..

Τώρα που κυνηγούν εμένα δεν υπάρχει κανείς να με στηρίξει..."

ΜΠΡΕΧΤ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

O BΟΡΙΔΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Τα επίμαχα νομοσχέδια που είχαν ξεσηκώσει σάλο και δημιούργησαν κοινωνικές εκρήξεις εκείνο για τα ταξί, τα φορτηγά αυτοκίνητα και για την εφεδρεια δεν θα υπογραφούν από τον υπουργό Υποδομών κ.Μάκη Βορίδη....Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κος Βοριδης είπε ότι αυτά τα νομοσχέδια (έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους επί ημερών Ραγκούση και είχαν περάσει και από τις τότε συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων) έτσι όπως είναι δεν θα τα υπογράψει....
Διαβάστε περισσότερα...

Ήθελα κάτι να σου πώ...Μανώλης Λιδάκης.

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ-ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ

Μανώλης Λιδάκης - Άστρα μην με μαλώνετε

Στέλιος Ρόκκος - Μαρια Μαράκι Μαριώ (Official Video) Stelios Rokkos

Stelio Rokkos- Sto xa pei

Στέλιος Ρόκκος - Άγγελοι είμαστε όλοι! ~Aggeloi eimaste oloi~

Δημοσιοποίηση ονομάτων βουλευτών με λογαριασμούς στην Ελβετία


Να υποβάλει ο Πρωθυπουργός, κ. Λ.Παπαδήμος, και η ελληνική κυβέρνηση αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας, ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των νυν και των πρώην Ελλήνων βουλευτών και των πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας,Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς -όπως σημειώνει- «ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η κοινοβουλευτική τάξη και οι πολίτες απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, ότι «σύμφωνα με δήλωση του Ελβετού βουλευτή, κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, αρκετοί έλληνες βουλευτές διαθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Ειδικότερα, κ. Ζησιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στα τέλη Νοεμβρίου, υποστήριξε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική, γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου», ενώ τονίζει σύμφωνα με αρκετά σχετικά δημοσιεύματα, «υπάρχουν περίπου 120 ονόματα πολιτικών που βρίσκονται σε κατάλογο με καταθέτες του εξωτερικού».

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ότι «για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, για την αποκατάσταση της τιμής του πολιτικού συστήματος, αλλά και λόγω των έντονων αντιδράσεων της κοινής γνώμης είναι κρίσιμο στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση (Παπανδρέου) με τις Ελβετικές αρχές για την είσπραξη φόρων που διέφευγαν για χρόνια, να υπάρξει  υποβολή ειδικού αιτήματος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας». Κατόπιν, τονίζει ότι «πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος οι πηγές των εσόδων αυτών, αλλά και να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα, όπως άλλωστε πρέπει να συμβεί και με οποιονδήποτε άλλο πολίτη».

Επιπλέον, σημειώνοντας ότι «ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η κοινοβουλευτική τάξη και οι πολίτες απαιτούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να υποβάλουν «αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας, ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των νυν και των πρώην Ελλήνων βουλευτών και των πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας». Επιπλέον, ζητά να προχωρήσουν «σε άμεσες ενέργειες για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης, δίνοντας άμεσα στη δημοσιότητα -εάν υπάρχουν- ονόματα ελλήνων πολιτικών με καταθέσεις στην Ελβετία», καθώς και να διερευνηθεί «εις βάθος από πού προήλθαν τα ποσά των καταθέσεων (εάν αυτά υφίστανται)».

Προσοχη! Επειγον Μηνυμα απο Αστυνομια!


Βάζουν για δόλωμα  ένα παιδάκι στο δρόμο που κλαίει και στο χέρι του κρατά ένα χαρτί με μια διεύθυνση.

Το παιδάκι σας λέει ότι έχει χαθεί και σας ζητά να το πάτε εκεί που λέει η διεύθυνση. Μην το πιστέψετε.
Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί  για απαγωγές, ληστείες και βιασμούς.
Συνήθως στέλνουν τα παιδάκια σε πλατείες, έξω από κινηματογράφους ακόμη και έξω από πανεπιστήμια ή κολέγια. 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε να πατε το παιδί στη διεύθυνση που γράφει το χαρτί. Πηγαίντε το στην αστυνομία ή καλέστε στο "Xαμόγελο του παιδιού" στο 1056. Eάν το παιδί πραγματικά χρειάζεται βοήθεια οι αστυνομικοί και οι συνεργάτες του Xαμόγελου θα το βοηθήσουν. Διαφορετικά θα βοηθήσετε στο να φτάσουν στους απατεώνες οι αρχές.

Όποιος νοσηρός νους εμπνεύστηκε αυτό το σχέδιο που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει αθώα παιδάκια ως δολώματα είναι σίγουρα πολύ επικίνδυνος.
Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω e-mail προκειμένου να ενημερωθουν όσοι το δυνανατόν περισσότεροι άνθρωποι για να μην την πατήσουν.

Διαρρήξεις σε σχολεία της Θήβας

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι εισβολές διαρρηκτών σε σχολικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Άλλες δυο διαρρήξεις έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε δυο σχολικές εγκαταστάσεις στην Θήβα!

Οι δράστες διέρρηξαν πρώτα το δημοτικό σχολείο της Δόμβραινας στον δήμο Θηβαίων, μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο των δασκάλων και άρπαξαν από μέσα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φαξ. Στη συνέχεια, έφυγαν αθέατοι χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί… Λίγο αργότερα διέρρηξαν και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο της Δόμβραινας, ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους, αλλά τελικά δεν βρήκαν κάτι αξίας να κλέψουν και έφυγαν και πάλι χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την έλλειψη αστυνόμευσης που έχουν εκτοξεύσει τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα