Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Καιρός: Στο «ψυγείο» σήμερα, στην «κατάψυξη» από Δευτέρα


Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, φαινόμενα που φαίνεται ότι θα διαρκέσουν αρκετά, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ.

Ενημερώθηκε: 29.01.2012 // 08:28 

Καιρός: Στο «ψυγείο» σήμερα, στην «κατάψυξη» από Δευτέρα
Για σήμερα Κυριακή  θα σημειωθούν νεφώσεις και τοπικές χιονοπτώσεις σε δυτική και κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Βόρειες Σποράδες, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα κυμανθούν από 6-8 μποφόρ.

Ισχυροί άνεμοι και ασθενής βροχή αναμένονται στην Αττική.

Το σκηνικό του καιρού θα επιδεινωθεί από αύριο Δευτέρα, με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και τηνΤρίτη, ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στα ανατολικά και νότια της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν έως και 8 μποφόρ.

Πηγή¨cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου