Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Μυτιληναίος και Ζερβός



Εξηγήσεις κλήθηκαν να δώσουν ο επιχειρηματίας Ε. Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, στον οικονομικό εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση αδικήματος.

Αφορμή για την κλήση των δυο υπόπτων από τον εισαγγελικό λειτουργό ήταν η έρευνα που είχε διαταχθεί μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα ότι η Αλουμίνιον (συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου) οφείλει στην ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ περί τα 82.000.000 ευρώ.

Ο κ. Μυτιληναίος εκλήθη για το αδίκημα της «ηθικής» αυτουργίας σε απιστία» και ο κ. Ζερβός για αυτό της «απιστίας». Σύμφωνα με την Αλουμίνιον, η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπέρογκη τιμολόγηση ρεύματος, το θέμα βρίσκεται στην διαιτησία με την σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ ενώ η εταιρία έχει ζητήσει από την ΡΑΕ να καθορίσει μία προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας. Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του ο κ. Μυτιληναίος είχε υποστηρίξει ότι οι συνολικές οφειλές του δημοσίου προς τον όμιλο συμφερόντων του ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εξηγήσεις έδωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ενώ η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε, με τους εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη να βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης των στοιχείων της δικογραφίας, προτού αποφασίσουν εάν θα θέσουν την υπόθεση το αρχείο ή θα ασκήσουν ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Σημειώνεται πάντως πως παλαιότερη έρευνα με αντίστοιχο αντικείμενο είχε τεθεί στο αρχείο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου