Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στα Λευκά Όρη!




















Άλλοι πέρασαν τα Χριστούγεννα με αυτούς που αγαπούν και άλλοι με αυτά που αγαπούν! Άλλοι προτίμησαν τις ζεστές αγκαλιές ή γωνιές και άλλοι τόλμησαν αυτό που λίγοι μπορούν αλλά πολύ επιθυμούν.


Μια «επίσκεψη» στις κατάλευκες γωνιές της Κρήτης. Εκεί που σταματάει ο χρόνος, τα προβλήματα, η καθημερινότητα, τα πάντα. Εκεί που η ομορφιά συναντά την αιωνιότητα.



Και πραγματικά αυτήν την πολυτέλεια λίγοι την έχουν αλλά μας την χαρίζουν απλόχερα. Ο λόγος για τους Κ2 τους δίδυμους αδερφούς Μίλτο και Νίκο Καμπιτάκη, οι οποίοι γιόρτασαν τα δικά τους Χριστούγεννα, στα 2133 μ!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το όρος Μελιντάου (2133μ) και το καταφύγιο του Καλλέργη (το πιο όμορφο στα Κρητικά βουνά) το οποίο βρίσκεται πάνω από το φαράγγι της Σαμαριάς στα 1780 μ.


Τα Λευκά Ορη είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Κρήτης με 58 κορυφές πάνω από τα 2000 μέτρα. Τα Λευκά Ορη ή Μαδάρες ξεκινούν από το νομό Ρεθύμνου, ενώ ο κύριος όγκος τους βρίσκεται στο Νομό Χανίων.


Ψηλότερη κορυφή είναι το Όρος Πάχνες (2453 μ.). Τα Λευκά Ορη είναι δύσκολα βουνά και το χειμώνα χρειάζονται ορειβατικές γνώσεις κι εξοπλισμός.



         madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου