Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κόντρα ΟΛΜΕ-υπουργείου για την αναπλήρωση μαθημάτων



Αντιδρούν οι καθηγητές στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει κατά τρεις ημέρες τις διακοπές του Πάσχα, για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα 500 περίπου σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Επίσης, η Ομοσπονδία καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Παράλληλα, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Τι ισχύει για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας βασίζεται στην εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ισχύει από το σχολικό έτος 2013- 2014.

Σε αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προβλέπεται μεταξύ άλλων πως οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και 3 εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από 3 εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.


Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου