Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Α1 - Πλέι οφ: ΟΣΦΠ - Πανιώνιος (19:30) και ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (21:30)




Εναρκτήριο τζάμπολ την Τρίτη στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, με τα δύο ζευγάρια να ρίχνονται στη μάχη για την πρόκριση στους τελικούς της Α1 ανδρών στο μπάσκετ (στις 3 νίκες).

Ο πρώτος της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον τέταρτο ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, στις 21:30, ενώ ο δεύτερος Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:30 στο ΣΕΦ τον τρίτο Πανιώνιο.

Πλεονέκτημα έδρας σ' αυτή τη φάση έχουν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τους δύο πρώτους αγώνες να διεξάγονται σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα. Οι δεύτεροι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Πέμπτη (15/5), ενώ η σειρά μεταφέρεται σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη για τον 3ο μεταξύ τους αγώνα, τη Δευτέρα (19/5).

Εκεί θα διεξαχθούν και οι 4οι αγώνες, την Τετάρτη 21/5 (αν χρειαστεί), ενώ σε περίπτωση που ένα εκ των δύο ή και τα δύο ζευγάρια λύσουν τις διαφορές τους σε 5ο αγώνα, το πρόγραμμα προβλέπει επιστροφή σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, την Παρασκευή 23/5.

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του. Ο Στεφάν Λάσμε ξεπέρασε τον τραυματισμό στη γάμπα εξαιτίας του οποίου έχασε τις δύο προπονήσεις το Σάββατο. Ο Λάσμε συμμετείχε στο ομαδικό πρόγραμμα χθες και υπολογίζεται για το αυριανό πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό δεν θα πάρουν το ρίσκο σε περίπτωση που αισθανθεί έστω και κάποιο... τσίμπημα, αφού η παρουσία του κρίνεται επιβεβλημένη στους τελικούς. Για τον ΠΑΟΚ, με προστατευτική μάσκα θ' αγωνιστεί ο Μαρκ Πέιν, καθώς ο Αμερικανός υπέστη κάταγμα στο ρινικό οστούν, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε στον 2ο προημιτελικό με την ΑΕ Νέας Κηφισιάς.

Στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού αναμένεται να βρίσκονται οι Γκιόργκι Σερμαντίνι (κάκωση στο αριστερό γόνατο) και Ματ Λοτζέσκι (ενοχλήσεις στον μηριαίο) αύριο στο ΣΕΦ. Εκτός αυτής θα είναι εκτός απροόπτου ο Δημήτρης Κατσίβελης, αφού δεν έχει ξεπεράσει 100% το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του ρίχνονται στην ημιτελική φάση αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί και ν' αποδείξουν πως δεν τερμάτισαν τυχαία τρίτοι στην κανονική περίοδο, με διαφορά τριών βαθμών από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου