Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Σπάει τα ρεκόρ, σήμερα, το αεροδρόμιο



Το "έλα να δεις" προβλέπεται, σήμερα, στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", με τους επιβάτες που από το πρωί ως τη νύχτα θα περάσουν από τις εγκαταστάσεις του Κ.Α.Η.Κ. να υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τις 34.000!


Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου που πέρασαν τις διακοπές τους στην Κρήτη, απολαμβάνοντας ήλιο, θάλασσα, μοναδικές γεύσεις, ιστορία και πολιτισμό, αλλά και Έλληνες, σήμερα επιβιβάζονται σε αεροσκάφη, σε κάποια από τις περισσότερες από 150 προγραμματισμένες πτήσεις.

Η κατάσταση αυτή, όπως διαμορφώνεται, αποδεικνύεται οριακή για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, που λειτουργεί - ιδίως την καλοκαιρινή σεζόν - στο κόκκινο, ενώ το μεγάλο βάρος και την ευθύνη της ασφάλειας επωμίζονται οι εργαζόμενοι, που συχνά εργάζονται υπό συνθήκες που ... κάθε άλλο παρά ιδάνικές θα χαρακτηρίζονταν (δείτε εδώ τί καταμαρτυρά ένας εργαζόμενος).

Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται, αυτό το διάστημα, ως και το Δεκαπενταύγουστο, η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Η περίοδος από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου πάντως θεωρείται (οικονομικά) απαγορευτική για όσους δεν έχουν κλείσει έγκαιρα τις διακοπές τους, καθώς πρόκειται για την περίοδο που η ζήτηση βρίσκεται στα ύψη, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επισκέπτες. Για την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού, οι τιμές ξεκινάνε από 280 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, ανάλογα πάντα με το προορισμό, για διαμονή και πρωινό. Παρόλα αυτά, «ευκαιρίες» πάντα υπάρχουν, ιδιαίτερα σε προορισμούς με μέτρια ζήτηση, εκεί όπου οι ξενοδόχοι συνεχίζουν να κάνουν προσφορές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες των προηγούμενων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου