Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΔΕΗ: Άρχισε η επίδοση των φύλλων πορείας στους εργαζομένους



Τα πρώτα φύλλα πορείας έχουν αρχίσει να επιδίδονται στους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε μεγάλες πόλεις της χώρας




Παράλληλα, ήδη έχουν επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ όλα τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους 18.500 εργαζόμενους έως το βράδυ.

Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, που είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει το μεσημέρι, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε το Σάββατο για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» επισημαίνει στον αντίποδα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα πορείας (σχετική αναφορά έκανε ο τέως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος) έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Πάντως, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε.

«Έχουμε πέσει σε ένα γαϊτανάκι της αντιπολίτευσης που θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα της μικρής ΔΕΗ και δεν θέλει να αναδείξει ουσιαστικά θέματα» είπε στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης.

Σε ερώτηση για τα φύλλα πορείας είπε ότι «θα τα πάρουμε και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση». Πρόσθεσε ότι δε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν σε άλλες μορφές δράσης. Ο κ. Καραλευθέρης είπε ακόμη ότι κατά την συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ θα προτείνει οι απόψεις τους να κατατεθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Καραλευθέρης ανέφερε ότι οι 14 μονάδες που είναι εκτός λειτουργίας δεν δημιουργούν μεγάλους κινδύνους και μεγάλες ελλείψεις. «Δεν έγιναν τεράστιες καταστροφές, ούτε μπλοκ άουτ» πρόσθεσε.

Για «αυταρχισμό και πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας, υποστηρίζοντας ότι «πάνε να στήσουν καρτέλ» στην ενέργεια.

Περίπου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, και διαδηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης.

Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου