Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Έχει πολλούς λόγους ο Παναθηναϊκός



Σύμφωνοι όπως έχουν εξελιχθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές στο Europa League, οι πιθανότητες πρόκρισης στους «32» δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού. Κι όταν ακολουθεί ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι λογικό η σκέψη να…




βρίσκεται περισσότερο σε αυτό. Ωστόσο οι «πράσινοι» ουδόλως αδιαφορούν για τον αποψινό αγώνα με την Αϊντχόφεν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων στο «Φίλιπς Στάντιον» (22:05, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr).

Τα κίνητρα είναι πολλά. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό, αφού ένα θετικό αποτέλεσμα θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες των «πράσινων», υπάρχουν και πολλοί ακόμη λόγοι για να θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός κάτι καλό από το αποψινό παιχνίδι. «Θέλουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να πάρουμε μπρος», δήλωσε χθες ευθαρσώς ο Γιάννης Αναστασίου, που εκτιμά πως μια μεγάλη νίκη, σαν κι αυτή πέρσι στο «Καραϊσκάκη» επί του Ολυμπιακού, θα απελευθερώσει ψυχολογικά και αγωνιστικά την ομάδα του.

Παράλληλα, το ευρωπαϊκό πρεστίζ του «τριφυλλιού» έχει ανάγκη να… τονωθεί μετά από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, αλλά παράλληλα και να ενισχυθεί η βαθμολογία της ομάδας στην κατάταξη της UEFA, κάτι που θα είναι χρήσιμο εν όψει μελλοντικών κληρώσεων στην Ευρώπη. Και ασφαλώς ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το χρηματικό μπόνους σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος-200.000 για νίκη και 100.000 ευρώ για ισοπαλία-που ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει. Και παρότι μεσολαβούν ταξίδι επιστροφής και λιγότερες από τρεις μέρες μέχρι το ντέρμπι των «αιωνίων», δεν αναμένεται να παρουσιάσει μια ριζικά αλλαγμένη ενδεκάδα. Το πιθανότερο είναι ένα σχήμα σε 4-3-2-1, με τον Στιλ στο τέρμα, Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή στόπερ, με Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο στα άκρα, Λαγό, Ζέκα και Δώνη ή Μπούι στο κέντρο, Ντίνα και Ατζαγκούν στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή. Εκτός μάχης υπενθυμίζεται πως είναι οι Μπεργκ και Μέντες.

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού αναμένονται περίπου 2.000 φίλοι του, ενώ διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τσέχος Μίροσλαβ Ζελίνκα, που φέτος, στις 18/9, ήταν στο Μπεσίκτας-Αστέρας Τρίπολης 1-1.

Η Αϊντχόφεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (πρωτοπόρος στην Ολλανδία με επτά νίκες σε εννιά ματς και προέρχεται από το 3-0 επί της Άλκμααρ) και έχει υψηλό κίνητρο μετά την ήττα που γνώρισε στο 93’ από τη Ντιναμό στη Μόσχα. Ο Φιλίπ Κοκού, που δεν υπολογίζει στον Βαϊνάλντουμ, θα διατηρήσει το 4-3-3 και η πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Ζουτ, Αρίας, Βίλεμς, Μπρούμα, Ρέκικ, Μαχέρ, Χέντριξ, Γουαρδάδο, Νάρσινγκ, Γιοζεφζούν και Ντε Γιονγκ.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου