Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μονάδες αφαλάτωσης για τα μικρά και άνυδρα νησιά στο Αιγαίο

Μονάδες αφαλάτωσης για τα μικρά και άνυδρα νησιά στο Αιγαίο

Η κάλυψη των αναγκών των μικρών και άνυδρων νησιών με μονάδες αφαλάτωσης και η ανεύρεση ενός μοντέλου διαχείρισής τους αποτελεί στόχο...




 του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς πολλοί νησιωτικοί δήμοι αδυνατούν αυτή τη στιγμή να ανταπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης και ηλεκτροδότησης των μονάδων αυτών.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να καλυφθούν με μονάδες αφαλάτωσης τα άνυδρα νησιά, ενόψει του καλοκαιριού και της αυξημένης τουριστικής κίνησης, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκου Ζωίδη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.


Από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σχετική πρόταση για την ανάθεση της συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ ζητήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, στις διαδικασίες εκπόνησης τεχνικών μελετών για την κάλυψη των αναγκών των άνυδρων νησιών.


Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει η Περιφέρεια στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης των νησιών, με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί και αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Ζήτησε επίσης την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, να σταματήσει η ΔΕΗ να χρεώνει τη λειτουργία των αφαλατώσεων με οικιακό τιμολόγιο.



Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου