Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η Cortana είναι διαθέσιμη στα iOS και Android



Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η Cοrtana θα είναι διαθέσιμη στα iPhone, Android και ακόμα και στις Cyanogen OS powered συσκευές. Τώρα μπορείτε να ενσωματώσετε...





την Windows 10εμπειρία σας στο κινητό σας χωρίς να έχει σημασία ποιο τηλέφωνο έχετε στην κατοχή σας.

Η Cοrtana ήταν η απάντηση της Microsoft στη Siri της Apple. Η Microsoft λέει ότι η Cοrtana μπορεί να αναγνωρίσει την ομιλία, να προβλέπει ανάγκες και να μάθει μέσω της αλληλεπίδρασης. Αυτό σημαίνει ότι Cοrtana θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρώτη έξυπνη ψηφιακή προσωπική βοηθός (που γνωρίζουμε). Σε σύγκριση με τη Siri που έχει σχεδιαστεί μόνο για να ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές ή στις απαιτήσεις.

Η Cοrtana έγινε βασιζόμενη σε έναν χαρακτήρα videogame με το ίδιο όνομα από την γνωστή σειρά της Microsoft, το «Halo».

Η Cortana μπορεί να λέει αστεία, να δείχνει αθλητικά αποτελέσματα, να σας μιλά για τα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων, να κανονίσει μια συνάντηση, να αλλάξει κάποιο ραντεβού, μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από την Cοrtana να σας τραγουδήσει ένα τραγούδι.

Ένα τέλειο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν έχετε ένα Microsoft Phone είναι να ορίσετε την Cοrtana να ακούει όταν λέτε «Hey Cortana» και αυτό θα απελευθερώσει για πάντα τα χέρια σας, όταν θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή προσωπική βοηθό σας. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε Notebook –> Ρυθμίσεις και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση που επιτρέπει στην Cοrtana να απαντά όταν της λέτε «Hey Cοrtana».

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cοrtana για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να ανοίξετε εφαρμογές με ένα τηλέφωνο της Microsoft.






Πηγή: SecNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου