Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Για «έφοδο» σε Κρήτη και Ρόδο "προγυμνάζονται" οι εταιρείες λιανικής ρεύματος



Παράλληλα με τη συνεχή μάχη για την διεύρυνση του μεριδίου τους στο ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, τόσο στη Χαμηλή τάση όσο και στη Μέση, οι εταιρείες που...

 δραστηριοποιούνται στη λιανική του ρεύματος προετοιμάζονται για να ανοίξουν τον ανταγωνισμό και στα δύο μεγάλα νησιά του μη διασυνδεδεμένου συστήματος, την Κρήτη και τη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, πάνω από τρείς εταιρείες έχουν ήδη την περίοδο αυτή ενισχύσει τις αντίστοιχες ομάδες τους, εκπαιδεύουν στελέχη αλλά και dealers, προκειμένου να διεκδικήσουν και εκεί μερίδια κατανάλωσης από τον μοναδικό σήμερα προμηθευτή που είναι η ΔΕΗ.

Μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο Διαχειριστής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, κάθε ένα από τα δύο αυτά μεγάλα νησιά θα λειτουργεί ως αυτόνομο σύστημα, με τους δικούς του προμηθευτές, οι οποίοι θα μπορούν να αγοράζουν ρεύμα από τον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνέχεια να πωλούν στους καταναλωτές.

Το ισχυρό δέλεαρ για τις εταιρείες προμήθειας είναι η ύπαρξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν υψηλούς όγκους κατανάλωσης και ανήκουν ούτως ή άλλως στην κατηγορία των καταναλωτών που θεωρούνται «φιλέτα» για τους προμηθευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου