Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρό προβάδισμα της Intracom Telecom για τους 200.000 έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ



Στα χέρια της Intracom Telecom έναντι 46 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι περνά το πιλοτικό έργο για τους 200.000 έξυπνους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ, μετά την αποσφράγιση...



των οικονομικών προσφορών των 2 διεκδικητών σήμερα το πρωί.

Συμφώνα με πληροφορίες του energypress, η προσφορά της Intracom Telecom ανέρχεται σε 46 εκατ. ευρώ, έναντι των 62 εκατ. της προσφοράς του σχήματος ΟΤΕ - Intrakat - Intrasoft International, γεγονός που σημαίνει ότι, επειδή ο διαγωνισμός είναι μειοδοτικός, το τίμημα της πρώτης, της δίνει και το προβάδισμα για να πάρει το έργο.

Ποιά είναι τα βήματα από εδώ και πέρα


Πλέον, αναμένεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ σε περίπου δεκαπέντε ημέρες από σήμερα να ανακηρύξει τον ανάδοχο του έργου, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα. Στη συνέχεια, η σύμβαση θα πρέπει να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και εφόσον εγκριθεί, οι τελικές υπογραφές εκτιμάται ότι θα έχουν πέσει μέχρι ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου, που αφορά την εγκατάσταση των πρώτων 10.000 έξυπνων μετρητών εντός εννέα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, για να ακολουθήσει έπειτα η δεύτερη φάση, δηλαδή η τοποθέτηση και των υπόλοιπων 160.000 μέσα σε διάστημα 15 μηνών.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτή τη φορά βαδίζουμε με σταθερό βηματισμό για την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που διαρκεί εδώ και αρεκά χρόνια, δεδομένου ότι το ζήτημα της αντικατάστασης των συμβατικών ρολογιών της ΔΕΗ από έξυπνους μετρητές συζητείται τουλάχιστον από το 2009. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη φορά, τότε μέσα στο 2018, θα έχουν αντικατασταθεί 200.000 συμβατικά ρολόγια.

Με τους έξυπνους μετρητές, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα real time εικόνας για την κατανάλωσή τους, ενώ θα καταργηθεί παράλληλα και η διμηνιαία καταμέτρηση.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο αποσφραγίστηκαν σήμερα οι προσφορές, θα αποτελέσει και τη βάση για τον μεγάλο διαγωνισμό για την αντικατάσταση 7,5 εκατ. μετρητών της ΔΕΗ πανελλαδικά ("roll out").

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα των επόμενων χρόνων, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Οι προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έντονο αναμένεται να είναι και το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού ακόμα και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου