Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δύο στα δύο η Εθνική



Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 πανηγύρισε σήμερα η Εθνική ανδρών.

Η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε άνετα με 82-61 επί του Ισραήλ στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, έκανε το 2Χ2 στο 8ο γκρουπ και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου.

Κορυφαίος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο Γιαννόπουλος με 13 πόντους, ενώ από 11 πέτυχαν οι Νικ Καλάθης (είχε ακόμη 8 ασίστ) και Σάκοτα.

Μετά τη δύσκολη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή στην παράταση, η Εθνική ομάδα παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο σημερινό ματς.

Αυτό συνέβη στο μεγαλύτερο βαθμό για το λόγο ότι σε σχέση με τον αγώνα του Λέστερ, η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε σαφώς πιο ενισχυμένη με την παρουσία των Νικ Καλάθη, Θανάση Αντετοκούνμπο και Ίαν Βουγιούκα (κάλυψε το κενό του Γιάννη Μπουρούση που επέστρεψε στην Κίνα).

Με την είσοδο των παικτών αυτών η ελληνική ομάδα απόκτησε μεγαλύτερη ποιότητα μέσα κι έξω από την ρακέτα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, με τον Νικ Καλάθη να την οδηγεί μαεστρικά. Κι αν ο Βουγιούκας δε βοήθησε στο σκοράρισμα, οι άλλοι δύο πέτυχαν 20 πόντους συνολικά, με τον πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού να μοιράζει 8 ασίστ και να συνεργάζεται άψογα με το συμπαίκτη του στο «τριφύλλι» (Αντετοκούνμπο), προσφέροντας θέαμα με εντυπωσιακά καρφώματα.

Επόμενες υποχρεώσεις για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι οι εντός έδρας αναμετρήσεις του Φεβρουαρίου, με την Εσθονία (23/2) και Μεγάλη Βρετανία (25/2).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου